Ridturen

Pysslade inte så mycket med Winston inne i stallet utan gjorde honom klar ganska snabbt. Hade bestämt mig för att prova att rida med en halsring och Winston verkade vara nöjd med den idén. Jag drömmer ju om att galoppera på en äng utan utrustning. Det är bara det att jag börjar i fel ände och tror att det ska funka bara haha.. Man läre väl lära hästen olika kommandon och så såklart men jag provade i alla fall.
 
Så för att testa denna nya metod så fick Baltazar följa med runt lite hemmavid först. Vi skrittade, stannade och svängde(eller försökte). Winston var väldigt pigg och glad och hade en enormt bra framåtbjudning sålänge jag bara höll i ringen. Så red vi tillbaka till stallet och lämnade Baltazar.
 
Sen red vi till E och jisses vad han pinnade på. Ville helst springa men lyssnade ofattbart bra på att jag bara drog i ringen för att sakta ner eller stanna. Jag kände att han på något vis lyssnade mycket mer på hela min kropp då jag red utan tyglarna. Vid tåget (Det kom tåg som blixtrade från båda hållen) var det lite väl slirigt ett tag så då tog jag hjälp av ett långt spö för att hålla hans huvud framåt och då stod han stilla och gick sedan framåt. Från backen upp mot tåget och fram till tågövergången höll vi igång i galopp och trav hela tiden. Han var så himla jämn och vi behövde ju inte alls hålla på med det här dra på/vill inte gå fram tjablet utan han bara sprang på och ruskade lyckligt på huvudet. Vi travade till och med över bron och sen galopp direkt efter. Vid nya tåget blev han rädd för något så han tvärstannade och snodde lite åt sidan men ändå inte runt. Vi skrittade nerför backen i bra fart och han höll huvudet rätt lågt och gick verkligen med hela halsen. Sen travade vi och tog galopp innan vi saktade av och tog trav uppför sista backen. Så vände vi hem och då ville han ju springa hela tiden men istället gick vi på fort. Tog en högergalopp och han blev riktigt sur när vi saktade av. När vi kom över bron så tog vi galopp på ett ögonblick och så kom det en bil så vi saktade av och det gillade inte Winston så han studsade lite fram och stannade precis innan bilen kom. Sen valde jag trav men vid sista kurvan mot tåget tog vi höger galopp och då hade han så mycket energi att han brallade iväg i 2-3 bakutsparkar och drog sedan på sjukt bra för att vara i högergalopp. Fick knappt stopp på honom vid tåget, så jag fick ta i tyglarna. Nedanför backen började vi trava som vi brukar kunna göra uppför backen vid huset men då tyckte Winston att det var nog med dessa bromsningar så han gick loss på två ordentliga bakutsparkar i traven. Bilarna stannade och Winston var allt annat än lugn, han putade ut med rumpan åt bilarna och betedde sig som jag vet inte vad. Han travade i skänkelvikning framåt och drog ibland in rumpan och studsade lite(kanske en halvmeter jämfota rakt upp med bakdelen). Vid kyrkan hade han coolat ner sig så att han kunde skritta fort men normalt så då hoppade jag av och vi gick hem.
 
Sammanfattningsvis så kan jag väl tänka att vi borde göra detta när han inte har lika mycket energi. Sen kanske vi skulle ha ridit lite längre idag?! Jag tyckte att vi höll igång väldigt mycket men tydligen behöver han kanske lite mer ansträngning nu än förut. Är lite nervös för imorgon faktiskt men jag hoppas han är trött och sliten efter idag då. Det är så synd att Noa inte har snösulor för då kanske jag hade kunnat fått lite sällskap. Får se om jag kanske hittar något sällskap som kan finnas på marken istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0