Fina hästen

Idag körde vi ett hårt pass jag och pållen. Vi red till E och galoppade precis som jag hade planerat. Skrittade till tåget, jag red förbi haghästarna och kyrkhästarna. Galopperade från tåget till bron. Travade mellan bron och nya järnvägen. Galopp från järnvägen till huset på kullen. Då var Winston flåsig och fick verkligen kämpa de sista metrarna uppför backen. Vände och skrittade till högersvängen, tog galoppfattning 3 gånger, han tog aldrig höger så vi travade fram till järnvägen. Sen skritt och några halter och travigångsättningar fram till bron. Sen trav från bron till sista högersvängen då vi tog högergalopp hela vägen till tåget. Skritt förbi tågövergången och nerförsbacken sen trav fram till kyrkan. Skritt förbi hästarna och sen lite trav av och till fram till Annikas hus och sen skritt hem.
 
Sån här fartig ridtur har vi sällan haft. Winston hade energin idag och det känns skönt men också lite krävande. Det har ju känts nu på sista tiden att han gärna busar till det lite om han inte får springa på eller galoppera på en ridtur. Han har väl ökat sin ork så pass mycket att det är tråkigt att inte få springa också. Idag bråkade han lite med att stanna precis innan tågövergången men då var jag bestämd och sen tjafsade han inget mer på hela ridturen.
 
Vi övade på att skritta fort, jag skänklar och smackar och bråkar på honom så fort han saktar ner. Detta har tydligen givit mig dålig fothållning, mina hälar går uppåt mer än neråt så det övade vi också på idag, att verkligen trycka ner hälarna och sätta mig rätt.
 
Sadeln ligger så mycket bättre med padden med puffar fram, min sits är mycket lättare att hålla rak och det är ju sjukt bra. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0