Livet som hästmänniska

Idag tänkte jag som vanligt åka till stallet, fixa allt, rida och sen ha "hela dagen" kvar. Jag kom hem vid halv tre och hade fullt upp precis hela tiden jag var i stallet. Tiden går så himlans fort där. Jag hade hela stallet idag då Dansa vilar och Lina då passar på att göra lite annat. Det är ren lyx att vara arbetslös när jag får ha så här fina dagar!
Kom till stallet och började med att ta in Winston så att han inte smiter ut på stora. Väl inne låter jag W stå lös och äta hö medans jag mockade åt Dansa och Noa. Under tiden lyssnar vi på poddar och pratar om livet. Sen fixade jag i ordning Winston för ridturen. Vi red till Badplatsen och var ute på i 1 timme och 40 minuter. Winston var taggad och väldigt pigg. Tog galopp från skritt haha.. Han är så himla rolig när han är sådär för han blir liksom själv förvånad över saker han gör. Den enda gången det var jobbigt var vid badplatsen då han vägrade stå stilla, han struttade i sidled hemåt och ville verkligen inte skritta utan helst springa fort. Vi vände några gånger och travade lite och grejade runt för att han skulle lugna sig något. Han blir ju också rädd för massa saker när han är så pigg. Så jag vände honom två gånger enbart för att han hoppade rakt över vägen när han blev rädd för en snöplätt också. Nedra dumheter då han egentligen inte alls är rädd för dom utan går rakt över om jag ber honom, men han vill bara visa att han tycker dom är sååå läskiga och det är en sån gång jag kommer flyga av. När vi gick ner mot badet så var det två rådjur eller tranor som gick på åkern ner mot sjön och Winston trodde att det var några kompisar så han gnäggade och ville till dom haha.. 
 
Upp från badet tog jag galopp och han tar höger helt klockrent! Det blev lite tungt innan vi var helt uppe men han gjorde det! Tog den en till gång på vägen hem och antingen är det nå knas med hans ben just i galoppen eller så tog han korsgalopp fast det inte kändes alls lika konstigt som det gjort tidigare. Vänster galopp tar han nu bara jag nuddar benen eller säger "galopp" så vi tog det efter Renarna och sen bröt jag av till trav i backen upp mot Blåvita och sen tog vi galopp igen när det planar ut och bröt av efter lilla backen och skrittade då till vi tog höger som jag skrev om ovan då den kändes lite underlig men inte farlig. travade vi lite hemåt men vi skrittade mest av allt på hela ridturen. 
 
Hemma vid stallet mockade jag klart, fixade höpåsar och sånt som var kvar att göra. Winston fick gå ut efter stretching och en snabb avborstning. Baltazar hängde med mig och donade. Känns skönt att ha en sån här dag med sig när jag måste stressa lite imorgon då jag också ska dit på morgonen.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0