Björnvägen

Igår red vi ut med Lina och Dansa. Den enda planen vi hade var att de skulle rida förvänd galopp i svängen upp mot timmerhuset. Det är vägen mot Björnvägen fd Landavägen där björnarna huserat. Jag fick då en tanke om att vi kanske skulle kunna rida en sväng in på den vägen. Jag gillar den inte alls på grund av att om det kommer en björn så är vi körd för det finns bara 1 väg dit och därifrån. Sen har det varit stora vassa stenar på vägen vilket har gjort den lite lurig att rida på. Men Lina gillar verkligen den där vägen och jag vill inte känna mig låst att inte kunna rida överallt. Jag har inte ridit den alls på jättelänge och jag har inte känt mig begränsad av det men idag fick jag för mig att vi kunde prova. Så när vi är vid timmerhuset nämner jag det för Lina och hon är på, hon är på det mesta som tur är!
 
Det gick över förväntan. Vi travade och galoppade sen uppför backen, då i fart går det rätt bra. Väl där uppe får jag lite panik för då är det typ 10 minuter skritt tillbaka innan vi kan springa hem. Fy fan för björnar. Det ÄR en mysig väg säkert men jag kan inte njuta av den. Frustrerande.
 
Winston var som en dröm! Det "problemet" jag känner att vi har nu som är ett inslag i typ varje ridtur är flera galoppfattningar på rad. Vid 3-4 fattningen på samma sträcka så taggar W igång lite för mycket för att det ska kännas bra och fungera. Så vi övar nu med att trava lite längre emellan, ibland blir det svårt när Dansa galopperar iväg(om jag inte ber dom stanna) men det är ju just det vi måste öva på, oftast saktar Lina av också så att vi verkligen kan coola ner oss lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0