Stissig Rattis

Rattis är otroligt uptagen med att vilja vara med de andra hästarna. Även om de nu inte går i samma hage. De går dock i hagarna mot varandra. Imorse när jag gick ut i hagen så ville han inte komma till mig trots att jag hade en hink med mat i. Han stod och gick vid staketet och tittade knappt mot mig. Jag kände att nu får han fasiken ta och släppa dom lite så jag hämtade honom och gick och gick och gick till han hade fokuset på mig. Han fick inte gå förbi och han fick inte stanna och stirra hur han ville. Det var typ de kraven jag hade. Att han skulle ha koll på vart och när jag svängde. Efter ett tag slappnade han av och följde mig som en hund. När hästarna visade sig så tappade han det lite igen men blev snabbare och snabbare med att komma tillbaka. Jag borstade honom, smörjde ett sår på benet och gav honom massor av beröm. Sen släppte jag honom och då valde han att stanna hos mig. Han strosade runt lite men så fort jag gick en bit så hade han koll och flyttade sig mot mig och gärna lite för nära.
 
Det som är klurigt är att jag är så van Winston och han har stor respekt för vad jag gör och vart jag är. Rattis får lära sig det. Jag vill ha uppmärksamhet och kommer kräva det framöver så jag hoppas vi snart blir mer samspelta. Det är himla kul att ha en annorlunda häst att "jobba" med. Tror faktiskt att detta kan bli hur bra som helst!
 
 
 
Ikväll när jag var i stallet så tog jag ut honom på gårdsplanen och övade lite på gå stanna och gå på cirkel. Han vill inte stanna, bara gå på i samma tempo hela tiden. Men med lite godis(grovfoder) så gick det till slut att få stopp på honom och han stod fint och väntade på beröm. Han är lite slirig och det är spännande för jag har inte haft hand om en sådan häst förut. Vill gärna trycka bort mig med bogarna och om hästarna visar sig så försvinner allt fokus på mig. Så himla kul att vi har massa att öva på och pyssla med.
 
Han stod även ensam i stallet för första gången ikväll för jag hittade inte riktigt någon annan lösning och jag behövde flytta runt hästarna en del. Han snurrar och låter lite men han får helt klart godkänt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0