På krigsstigen..

igen..

Sitter nu här med min underbart goda frukost, Vittbröd baguetter som är värmda i ugnen och en kopp te..

Det jag retar mig på är denna artikel på aftonbladet.se

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article5943308.ab
 
Hur kan man gå ut i tidningen och skriva att man misssköter sina barn?
Nu tar jag lite citat ur texten för att ni ska se så korkat detta är..

"Min dag börjar vid sju när Stora måste upp. Jag sover nere och hon på övervåningen och i dag fick jag stå nere och ropa på henne tills hon vaknade. Mina fötter är så fulla i värk efter natten att jag oftast inte klarar av att ta mig uppför trappan. "
Tänk om det händer något där uppe på övervåningen, något av de 3 barn hon har kanske gör illa sig. Vad ska hon göra då? Det är helt sjukt att barnen kan få ha det på detta vis. Varför bor man överhuvudtaget i ett våningshus?

"Jag hör hur de små vaknar till liv där uppe, nu måste jag upp för trappan. Haltar upp och försöker se så glad ut som möjlig och säger god morgon till mina älskade ungar. Mellan tar sig ner för trappan själv, Liten vill bli buren och lägger sin hand på min axel. Smärtan ilar genom kroppen, men han måste ju få röra mig. "
Va fan skaffar hon fler barn för när hon inte verkar kunna ta hand om dom. Barn märker om det är något som är knas med sina föräldrar.

"Påklädningen är det värsta på förmiddagen. Barnen behöver mycket hjälp fortfarande. Idag mutade jag med Bolibompa. Då håller de sig hyfsat stilla. Jag fumlar, tappar kläderna, orkar inte riktigt dra på strumpan så den hamnar snett. Djupt andetag, sista svängen nu! Dags för dagis. Mina barn går fem dagar i veckan, fem timmar om dagen. Ja, i alla fall tills vidare. När min sjukskrivning går ut och dagarna är slut blir det mindre tid och mera för mig att göra hemma. "
Ja herregud du måste klä på dina barn. Stackars dig! Nä det borde du tänkt på innan. Det kan ju inte vara så att du blitt sjuk den senaste veckan?! För då dras inte detta sjukbidrag in vad jag kan förstå via min allsvetare Goolge.
Hon blir lycklig när hon får ge bort sina barn till Dagis. Fy fan!

"Utöver att överleva dagen anser försäkringskassan och läkare att jag ska aktiveras. Minst två timmar om dagen ska jag ut. Bara jag tänker på det blir jag livrädd. Vet att det funkar en vecka eller två. Men sen då?
Jag har redan börjat förbereda mig på ett liv som utförsäkrad. Satt ekonomin i krisläge, ja den var ju inte så bra innan heller. Man blir inte rik på att vara sjukskriven.
Om man inte klarar en aktivitet 2 timmar om dagen bör man ju fundera på om man klarar av att ta hand om sina barn på ett bra sätt? Det känns som att dessa barn får klara sig själv och kan inte ens ta på sin mamma utan att hon mår dåligt. & vart är pappan? 3 olika kanske? Då kan ju han/dom hjälpa till lite. Låt barnen bo där. Allt måste ju vara bättre än som det verkar vara nu iallafall.

Hon skrev detta för att få en förståelse och att vi/politikerna ska tänka om. Det tycker jag verkligen vi ska. Man kan inte låta barn ha det på detta viset, det är oacceptabelt. Hon ville att vi skulle tänka att hon inte orkade med en aktivitet och att hon bör slippa det. Då bör hon även "slippa" sina barn. Det är mycket krävande att ha barn när man är en frisk människa, om du är sjuk bör du få hjälp så att barnen inte blir lidande.

Kommentarer
Postat av: Therese

Tack Hanna :)

Vilken fin lila blogg du har :D

2009-10-12 @ 18:13:29
URL: http://thogstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0