Vaccinera?!

Alla pratar om denna nedrans vaccineringen nu så jag känner att jag måste googla lite och ta reda på vad som gäller.
Vi har ju även fått en info"bok" hem ang vaccineringen och sjukdomen

Pappa har hela tiden varit iställd på att vaccinera sig, han gör det som Sverige säger(underligt nog, han brukar alltid tycka att kroppen ska klara sig själv). Mamma har varit emot att vaccinera sig hela tiden, tills för någon dag sedan så nu ska hon tydligen vaccinera sig. Syrran & Sam har inte bestämt sig. Johanna har redan vaccinerat sig. Grejen är att man kan ju hinna ändra sig hur många gånger som helst innan det är dax, Om man inte är sjuk på något vis så är det ju inte förrän nästa år man ska vaccinera sig. Då lär väll alla ha hunnit bli sjuk redan om nu denna Infulensa är såå farlig och snabb?

Jag ska inte vaccinera mig!

Jag har heller inte tagit alla sprutor man ska när man är barn, jag är helt emot att proppa i kroppen en massa skumma grejer som inte hör hemma där.

Denna text är ifrån Maj
"Fall av en ny typ av svininfluensa hos människa har rapporterats, ursprungligen i USA och Mexiko. Det virus som orsakar dessa fall har rapporterats vara av influensa typ A H1N1. WHO bevakar kontinuerligt läget och bedömer risken för en ny influensapandemi. Det finns idag inget färdigt vaccin mot svininfluensan. I Europa finns dock så kallade prototypvacciner godkända där tillverkaren kan uppgradera vaccinet med en aktuell pandemivirusstam.
De fall av svininfluensa hos människa som rapporterats, ursprungligen i USA och Mexiko, orsakas av influensa typ A H1N1. Det finns inget färdigt vaccin mot svininfluensan, dock finns så kallade prototypvacciner som vid en influensapandemi kommer att innehålla pandemivirusstammen."

Så det jag kan få ut av detta är att i maj fanns det inget vaccin och nu ska det FINNAS och vara VÄLBEPRÖVAT.

En läkare skriver:
"Det var inte länge sedan media dominerades av fågelinfluensan, men om denna hörs nu inte ett pip medan man kan förmoda glada grymtningar från läkemedelsjättar som Glaxo som redan fått betalt av svenska staten trots att man köpt grisen i säcken. Ingen vet hur bra skyddseffekten blir med det nya vaccinet eftersom det inte finns några tillförlitliga tester på det innan vaccineringen och epidemin kommit igång.
En annan sak som medierna och smittskyddsinstituten inte tagit upp är de eventuella biverkningarna med detta nya vaccin.
Ger man sig in på en monumental massvaccinering av det här slaget mot vad som i de allra flesta fallen förefaller vara en lindrig och snabbt övergående infektion så bör man vara säker på att vaccinet inte har några allvarliga biverkningar, även mycket sällsynta sådana. Gäller vaccinet en allvarlig sjukdom kan toleransen mot vaccinbiverkningarna vara högre.
Vid det förra vaccinet mot det influensavirus som på 1970-talet kom huvudsakligen från svin var biverkningarna av vaccinet visserligen sällsynta men allvarliga (bland annat långvariga förlamningar) och sådant är inte lätt att förutse med ett nytt vaccin.
Ytterligare en tveksamhet är om man nu lägger ner tillverkningen av det vanliga säsongvaccinet som innehåller de tre föregående, ännu cirkulerande virusstammarna. Fortfarande insjuknar omkring fem miljoner människor i en svårare variant av dessa influensavirus och omkring tio procent av dessa dör, av dem flera hundra i Sverige. Skall de lämnas i sticket nu?
Vaccination är medicinens mest framgångrika insats för mänskligheten hittills och det vaccin som framställdes redan i slutet av 1700-talet, det mot den genom vaccinet utrotade vanställande och dödliga infektionen smittkoppor toppar den ligan följt av den näst intill utrotade barnförlamningen med poliovaccinerna.
Men när nu influensavaccinationen huvudsakligen motiveras av den ekonomiska effekt infektionen skulle få mot industri och konsumtionssamhället så finns det all anledning att skärskåda insatsen där många intressen finns som driver processen, var och en med sina egna motiv.
SVEN BRITTON
poliklinikläkare"

Jag tänkte publisera lite info om själva Sjukdomen också, eftersom den ska vara så hemsk. Men det finns ingen bra information. Den beskrivs som en vanlig infulensa men lite jobbigare. När jag läser på biverkningarna av vaccinet blir jag änne mer övertygad om att jag inte ska ta det.
Tex Landstingen beskriver det så här:
Symtom på den nya influensan

De vanligaste symtomen på den nya influensan är feber, hosta, ont i kroppen, huvudvärk, halsont och trötthet. Ibland kan man få diarré och kräkningar.
 
Vad är din inställning? & hur har du kommit fram till detta beslut?!

Dear diary

Gårdagen var en sån dag som verkligen var hur lång som helst. Jag jobbade till 4 och det ringde så sjukt lite. När jag slutat åkte jag hem och packade med mig Katten och åkte till systeryster.
Vi åt Kyckling och Potatissallad som smakade Ishavssallad, weard. Sen så bakade kidsen

Pepparkakor

Sen hade vi IDOL afton med ost och kex.. jag åt 3 stycken:).
Jag tycker Rabih ska UT NU.. Det låter ju inte bra! Jag tycker inte att Erika skulle åkt ut. Hon är ju den som gjort stora framsteg och utmanat sig själv.

THE LAST HOUSE ON THE LEFT

Jag trodde att det skulle vara en skräckfilm, lite hemsk, läskig och kuslig. Men Nej den vara bara vidrig. Man blir ju helt veck av att kolla på den. Det är en skit vidrig våldtäckt i början av filmen, då ville jag och Linda knäppa av och kasta ut filmen genom fönstret.. Men Markus tyckte att vi kunde kolla vidare. Så vi kollade och kollade. Till slut var vi så arga jag och Linda så vi satt och va så elaka haha vi bara "Men mörda dom då".. "Slå ihjäl dom". Fy så elaka människor! Alltså skräck film ska enligt mig vara någonting och är Läskigt men ändå att man bara vill fortsätta kolla och bli rädd. Men denna film var inte överaskande och inget oväntat hände. Det var som en helt vanlig film fast med elaka människor och en vidrigt äcklig våldtäckt. Man blev bara arg!
 
Jag rekommenderar INGEN att se denna film..

Jag har hittat den!!

Cykelnykeln

Woohooo.. jag är löjligt Glad!
Jag hade råkat glömma (i typ 2-3 veckor) vart jag lagt nykeln till Morfars cykel. Fatta vilken KATASTROF för mormor. Shit shit.. jag tänkte erkänna mitt brott imårron. Å tänk nu slipper jag! Jag kom nyss innanför dörren och satte mig där, mår dåligt.. så jag satt där en stund med katten. Sen tänkte jag att jag borde ge det en chans till.. så en sista gång drog jag ut att vantar, halsstukar och mössor.. men ingen nykel. Då ser jag den rosa tröjan hängande på badrumsdörren och känner i dennes magficka.. å se där var den!

Dagen har jag spenderat med min just nu bäste kusin Sofia!
Vi åt lunch på Mobackes


Jag valde bara BRA mat för mig. Mest grönasaker och lite varmmat

Sen var vi på Karlssons bland annat och där hittade jag en sjal som jag vil ha i JULKLAPP! Ni vet alla ni som vill köpa en julklapp till mig, här är mitt hetaste tip just nu..

Ni ser ju hur pigg jag har varit/ser ut..
Sjalen är iallafall mer lila än den ser ut på bilderna! Kostar 49 eller 79 kr.

Sen åkte jag hem och däckade en stund på soffan, känns som att jag börjar bli sjuk. Eller så är det för att jag åt konstig mat idag. Har jätteont i magen och mår kasst om jag får säga det själv.

Jag tog mig iallafall iväg till jobbet och hälsade på, passade på att låna en film "Wallander - Tjuven". Så den ska jag se inatt!
Imårron ska jag ta Flickvänner från förr, Wallander Prästen och sen var det en till som jag inte kommer ihåg.

Efter detta åkte jag och lämnade in ett paket som ska tillbaka till Ellos och sedan hämtade jag ett paket från Partylite på Icaträffen på Ren.

Precis när jag var klar ringde Linda och då åkte jag till henne och hjälpte henne med blommor och fixa med gardiner!

Nu ska jag däcka i soffan för andra gången och knäppa telefonen på ljudlös, den har ringt konstant idag...

Wohoo..

Nu är jag ledig ända till på fredag klockan 9..

Igår kväll fick jag nog iallafall månadens godaste mat

Sommarkyckling med Couscous och supergod fräsch sallad!

Mys kväll med Linda & Markus..

Kladdkaka med glass till efterrätt, haha jag som inte skulle fuska

Vi kollade på THE LAST HOUSE ON THE LEFT


Ni ska få min åsikt om den på fredag... Jag rekommenderar den INTE.

Sisådär

mår jag idag.. är lite trött på mig själv.

Jag har gått med i ett viktprogram för några veckor sedan. Det har gått bra och jag har ätit rätt och allt i flera veckor. Men jag har även unnat mig mycket onyttigt skit, som godis häromkvällen.
 
Men nu är det till att skärpa mig. Ska ju gå ner 13 kg till Jul så nu är det till att vara sträng i dieten och kanske lite mer hurtighet inte skulle skada.
 
Jag har aldrig överskridigt min kaloribudjet så enligt programmet har jag inte ens varit dålig. Jag tror jag drar av 500 kalorier på det dom rekommenderar för mig. Då blir det nog bättre. Som det är nu har jag ju liksom inte ändrat min kost nått så då kan det ju inte heller bli någon skillnad.
 
Nä Shape up Hanna..

Linda Larsson

.. DIN JÄKLA MUPP..
 
Fan min hjärna är felprogrammerad..
Linda sa häromdagen när jag var hos henne å städa att "Ensam Mamma söker det är ju verkligen ett Hanna program" & jag bara "Nää det är ett skit program, synd om barnen och nää Linda NU har du feeel"..
 
Jo men vad gör det med min hjärna.. jo den säger "Hanna du borde prova att titta på programmet för att bevisa att du tycker det är SKIT". Å vad gör jag jo jag kollar på det igår och tyckte, ja men det var ju inte såå hemskt.. Idag var det heller INGET bra på tv klockan 20. Så vad gör jag jo jag ser att det är samma program igen, och tänker att jag kan ju ha det på i bakrunden.
 
Nu tänker min hjärna "Nästa söndag klockan 20 kom ihåg ENSAM MAMMA SÖKER!!!"
 
Fan för dig Linda...

Försök inte ens spela oskyldig.


Gaahh...

Det jobbigaste med bloggen är att andra människor kan läsa den.. haha.. Jag har lättast att skriva när jag är arg, när något verkligen jag mig förbannad. Saker som ja är less på och människor jag är trött på..
Men det kan jag ju inte skriva här.. för jag är ju typ arg i en kvart på varje grej av hela mitt liv.. Det är inte värt att tjaffsa om.

Det är bara så svårt att skriva någon vettig blogg när jag inte kan skriva det jag vill..

Jag har funderat på det är med tiden som vi ställt om.. Varför ställer vi tillbaka klockan nu.. som idag då slutade jag 6 och tänkte skönt.. då kommer jag kanske ut när det fortfarande inte är becksvart.. men tji fick jag.. klockan var ju då egentligen 19.. Hur fan tänker vi? Varför ställer vi inte fram klockan så vi får sluta jobbet medans det fortfarande är ljust?!

På morgonen är jag ju ändå så trött så då kvittar det ju om det är mörkt eller ljust, då ska jag ju ändå in på jobbet.

Vet inte hur många som ringde på jobbet idag och gnällde om saker som inte var i tid och öppet. Typ "båten skulle gå 12:30"  och så ringer dom klockan 12:00 och säger att dom är så trött på att vi inte är i tid.. Då är det rätt skönt att kunna säga "Men du vet att klockan bara är 12.. vi har ju ställt om lockan" haha..
Men det var sjukt många som glömt att ställa om klockan.. så vi varförsenad mycket idag..

Sen är jag lite less på Katrin Z också.. hon skriver i sin blogg att det bara är svaga människor som får missfall..
Jag tror på Ödet jag tror bara människor som orkar med ett missfall, jobbig graviditet, missbildade barn får det för att de är tilräckligt starka för att överleva det och gå vidare. Missfall tror jag beror på att det är något fel med/på barnet och att det är det bästa för alla. Kroppen är en ganska smart grej!
Sen tror jag man kan påverka hur en graviditet blir utifrån hur man lever, typ om man knarkar, super och lever rövare. Då tycker inte jag att man ska ha barn.

Sen skrev hon att hon blir den som slår sitt barn, Jag gillar henne för att hon så rakt på sak och kritisk och fräck. Men det är synd att hon inte har den gränsen att man gör aldrig illa sina barn. Jag är övertygad om att hon kommer bli en jättebra mamma och kommer ta hand om det lilla pyret bra. Men jag förstår att folk som inte läst hennes blogg tidigare blir nervös. Jag hatar människor som slåss och förtrycker små barn som inte kan försvara sig. Hon gör ju allt för att göra provocera befolkningen.. och denna gång lyckades hon med mig.. Grattis!

Lördag kvällen

Jag sitter här helt själv ikväll med en Stor godis påse.. Skulle umgås med Johanna trodde jag, men nu hade hon planerat om och skulle ut och äta och sen skulle hon på någon fest och skjutsa runt folk. Jaja tänkte jag och lånade de filmer som låg oinlåsta på jobbet.. 4 skräckfilmer, Kul! Not! Jag är ju livrädd ändå utan att kolla på sånna.

Tänkte att jag kunde surra med Hanna på Skype men hon har också övergivigt mig.. hon skulle lätt kunna kolla på Skräckfilm med mig.. kanske ska åka till Stockholm?!
Om jag åker nu är jag ju framme 12 å så kan vi kolla på en film och så sova i 4 timmar och sen åka hem och vara på jobbet 9:00 imårron.. Perfa! haha..
Som att jag skulle orka.

Min dagbok.. 20091023 20:37

Förut när jag var mindre skrev jag dagbok jämt. Om vad jag gjorde och hur mina dagar såg ut. Bloggen har nu tagit över. Jag kommer på mig själv hela tiden med att jag skriver om mina dagliga händelser. Vilket för andra människor kan te sig väldigt ointressant.  Men det är ju min blogg och ditt val om du läser den eller ej.. haha..

Efter min sociala förmiddag så åkte jag till Växbo och fixade lite inför mammas middag. Sen var jag till syster och åt hemmagjord super god pizza. Sen åkte jag ner och gjorde förrätten (samma som till mormor och morfar) sen fick jag fixa lite med räkgrytan också. Eget vitlöksbröd gjorde jag oxå.. blev jättegott!

Nu ska jag lägga mig i soffan med V och mysa!!

Puss på er..

Härlig dag 20091023

I morse klev jag upp lite senare än sju och tog på mig de kläder som låg framme.. Kilade ner till Tvättstugan och gjorde det jag skulle. Skönt! Var klar med all tvätt klockan 10.
Under denna tid har jag fått kämpa så mycket med min kropp för den gjorde så ont, Å folk säger att det är BRA att träna?! Denna jäkla Yogan är grym mot mig. Men det blir nog samma program idag med, om jag lyckas ta mig ner på golvet. Imårron ska jag ju ändå bara sitta stilla.

Klockan 11 bestämde jag mig för att gå och simma en sväng istället för en promenad. Så jag simmade i ca 25 minuter. Sen bastade jag och donade lite för mig själv. Jag fick en fundering när jag var där i duschen med en skolklass och några andra vuxna. De flesta av dom går och sätter sig i bastun NAKEN. De sitter alltså inte på en handduk. Förstår ni vad ofräscht. Varför undrar jag?

Sen säger klassens fröken, "Om ni duschade före innan ni gick in i bastun så behöver ni inte duscha efter." Öhh.. okej.. Hur kommer det sig? När jag var liten fick vi alltid lära oss att man duschar av sig efter man har varit i bastun oavsätt om man duschat före punkt slut..
Hur lär ni era barn?

Efter badet åkte jag till Linda och prata en stund och sen städade vi lite av deras lägenhet. Haha jag tycker verkligen om att städa. Speciellt om det finns mycket att städa bort, eller plocka bort. Så man riktigt ser skillnaden.. så nu är det rent och fint där hemma!

Mitt i städningen ringde Linnea så då åkte jag iväg och åt lunch med henne på Bean! Love it!
Linnea är verkligen världens bästa människa. Dumt att hon bor ända bort i Storstan så jag träffar henne så sällan.
Vi gick även en sväng på Dollar, & jag som inte skulle köpa nått köpte

Som jag ABSOLUT inte ska köpa mer..

Flera har påpekat att jag ser annorlunda ut idag..

Tycker ni de?

20091022 Sova.. men datorn

vill aldrig bli klar. Jag har oformaterat min "stora" dator ikväll. Själva omformateringen går fort. Bara att trycka Alt och F10 och sen klicka ok.. sen surrar den en kvart och sen är det färdigt. Men det är alla uppdateringar som tar tid tydligen. Tänkte att jag skulle vara vaken tills den är klar.

Men jag tror jag ger upp..har ju tvätt tid 7 imårron bitti.. Hur tänkte jag där egentligen?!

Härlig promenix

Åhh vad härligt det var att gå en vända.. vi var ute i typ 1 och en halv timme, Skönt!
Det är så mörkt att gå ut mot Långnäs runt Vågen, fattar inte varför det är lysen på ena sidan sjön bara. Vi var fortfarande sugen på promenad efter rundan runt sjön så vi gick en runda till bort mot Scandic..

Roligt att träffa Johanna lite, var ju några dagar sedan sist.

Mamma var så generös idag så jag fick också en

Kyligt & blommor

Nu har jag varit och shoppat och umgåtts lite med mamma

Hon köpte blomor.. Hon tycker det är en lyx som hon kan ta sig råd med. Det tycker jag absolut också att hon kan!

Nu har jag varit hemma en stund och nu ska jag ut och gå i kylan..hittat min mössa

Livet leker

Idag har jag haft en super skön dag. Är ledig idag och imårron. Underbart!

Jag vaknade imorse och kände att jag skulle inte kunna gå här hemma och lalla hela dagen, så jag tog min lilla telfon och skickade iväg ett SMS till Johanna (Olsson) och hörde om vi skulle ses och äta lunch..

Det bestämdes att vi skulle äta helv 1 och fram tills dess var det ju några timmar så jag tog tag i mig själv och satte i Yoga skivan. Tittade först igenom hela programmet och tyckte att det INTE såg såå svårt ut. Klickade tillbaka och började Yoga..

Hmm pust och stön vad jobbigt det är. 20 minuter senare var jag helt slut i alla små muskler som jag nog aldrig använt förut. Det var olika ställningar. Solhälsning, Katten, Grodan, Hunden ja svårt var det. och vig ska man vara. Vilket jag inte är. Men jag lär ju bli vigare om jag frtsätter med mitt program vilket jag har som ansikt att göra.
Sen tog jag en dusch och slöade en stund i soffan. Sen pratade jag med Hanna och Loke på Skype, för länge.. så jag blev sen till dejten med Johanna.

Det blev mat på Hotellet. Har inte bestämt mig vad jag tycker om det som matställe ännu. De kallar det Buffé men det känns lite som en skolmatsal. Maten just idag med kyckling var ju god. Men det är ju ganska stor chans att det är någon mat jag inte gillar i och med att det bara är 1 rätt.. eller 2 är det ju 1 thairätt och en Svensk husmanskost rätt. Idag får Hotellet Godkänt.

Var så underbart att träffa Johanna, känns som att det var evigheter sedan vi träffades. Hon är alltid så glad och härlig. Vi har nu bestämt en resa till vårt kära Sundsvall för att Julshoppa om typ 1 månad.. Då ska jag passa på att ta ett kort på henne. Missade det idag.

Vi satt på Hotellet i nästan 2 timmar.. bara pratade och pratade. Sen gick vi till Expert, för att jag skule titta på den billiga tv som var i reklambladet imorse. Då var det inte Expert på stan som hade det utan den på Ren.. så då tog vi bilen och körde dit. Tv:n var slut men dom kunde verkligen rekommendera en annan.. som var 2000 dyrare.. Ja tro fan de..

Sen åkte vi på Karlssons och köpte skor och kökshanddukar.. Billigt och bra.

Nu står mamma här utanför och stampar.. måste iväg..

Hanna fixar


Jag köpte ju tyg för ett tag sedan och sydde Balkong"gardiner" till min balkong för att Katten inte ska kunna rymma till grannen. Jo men visst va bra det gick.
Fint blev det iallafall!
Men idag när jag satt här hemma i soffan så ser jag hur hon kommer krypandes utanför gardinen.. Hur lyckas hon?

Jag har till och med satt för en kartongbit för att hon inte ska kunna smita.. sätter ut en bild på det en annan dag. Men nu lutar det åt att Katten aldrig får vara ute eller så blire till att gallra in hela balkongen, inte kul. ATTANS..

Linda 30 år

Igår den 19 oktober fyllde min kära syster år.

Igår åt vi tårta och mös med "lilla familjen" Mamma & Pappa & Johan & Linda & Barnen & Jag..


Smarrigt!
I lördags hade vi 30 års kalas

Syster är 30 år och blev ändå helt tårögd av sin fina present!, Här säger hon "Men är ni GALEN?!"

Där är hennes nya ögonsten!

Min syster är den bästa!

Plastpåsar

Jag var nyss och handlade på Hemköp och plockade som vanligt upp alla saker jag skulle ha och drog sedan mitt Hemköpskort och skulle precis sätta i det andra kortet.. Men vad hade jag glömt om inte påsen?!
Denna gång kom jag dock ihåg att lägga upp en innan kassörskan var klar med mina varor. Men hur svårt ska det egentligen vara att ta en påse när jag lägger upp alla saker?

Blir inte klok på mig själv. Glömmer påse säkert 80% av gångerna jag handlar.. de andra kommer jag ihåg det i sista minuten, å säger, " Oj, jag skulle ju ha en påse oxå" tar sedan en påse och hoppas att de inte slagit klart..Sorry..

Jag vill ju inte vara en snyltare och få en påse varje gång.. jag brukar ju komma på att jag är utan påse när jag betalat och är klar att packa.. packa i vad? jo just i den påsen jag inte har. Den i kassan brukar då för att få så lite strul som möjligt säga, "Ja men ta en påse denna gången du". Ja tack säger jag men betalar nästan alltid med de mynt jag har i fickan eller plånboken.

Jag vill ju komma ihåg, varför gör jag inte det? Det är pinsamt!

Blandat

Dagen idag har bestått av många påfrestningar..Men även mycket bra.
Började med sovmorgon! Underbart skönt må jag säga. Sen var jag bara hemma och drack te och mös helt själv med Katten då såklart.
Fick ett SMS av Linda C att jag borde komma till Sporthallen och kolla på Innebandy lite halv skoj.

Men jag tog min kära bil dit och var där i iallafall en halvtimme, ganska bra gjort av mig. Jag spenderade dock min tid med att prata med Ted och Linda!

Vid 2 tog jag bilen till Sjukhuset..

Jag HATAR verkligen sjukhus. Tycker att dom är hemska och läsikga och gör jämt ont. Jag gick iallafall in och gick upp till rätt våning. Då hör jag någon människa som ligger och skriker, AAAAAAJJJJ AJAJAJ.. Då tänkte jag vända och gå hem. Stackars människor som måste vara på sjukhus ofta. Jag letade mig iallafall trots gråten i halsen vidare till Morfars sal och stannade sedan där i en timme. Sat typ med tårar i ögonen hela tiden. Är så löjlig när det gäller sjukhus och sprutor och sjukdommar. Nu hade han "bara" opererat sitt knä och allt var nu bra så han ska få komma hem imårron. Mormor & Morfar tyckte jag var så duktig som var där trots att jag mådde dåligt som fan av att vara där.

Sen åkte jag till Växbo och kollade in Charlottes nya hus, & det kommer ju bli såå fint och stort! Längtar tills det är klart så jag får se hur allt blir!

Fick sedan mat hos syster yster med familj..

Samma mat som jag ratade härom dagen som Gammelmat.. Men det var såå gott. Potatisgratäng och Tzatsiki Mmm.. sen så var det ju även kött. Men det fanns både Älg och nöt. Perfekt & Blåbärspaj med vanlijsås som efterrätt. Har nu levt på det i 2 dagar.
Idag var vi typ samma människor som var där igår Mamma Pappa Johan Sam Syster Charlotte Daniel och alla barnen.

Dagens snackis är att det var inbrott i Växbo inatt. Tjuvarna stal en släpvagn av en familj och en fyrhjuling av en annan.. Väl planerat och kyligt gjort. I och med att släpvagnen var låst och fyrhjulingen var inställd i en lada på gården.

Sen åkte jag till Mamma och Pappa, Pappa bytte till Vinterdäck på min fina bil. Mamma och jag åkte till Mormor och pratade och fikade lite med henne.


Som straff för att jag tidigare skrev om bilisten som körde 60 över skogen så fick jag på vägen hem en bil framför mig som åkte 50.. Fattar ni?! Gaaaah.. Men jag var lite lugnare nu för nu hade jag inte nyss varit på sjukhuset och varit skakis

Hatar..

Finns det något som går mig på nerverna så är det människor som kör bil men inte kan köra bil.

Jag ser mig som ganska laglig, stannar vid höger regeln, kör när jag får.
Kör nästan alltid efter hastighetsskyltarna, fuskar dock ibland
Blinkar ALLTID

Iallafall så idag när jag skulle åka till Växbo så är det något pucko som kör 60 KILOMETER I TIMMEN! För dig som inte vet är det 90 man får/ska köra.
Jag blir helt galen av detta sätt att köra bil.
Så jag åkte alltså 60 hela vägen enda från stan... Grrrr.. blir en sån dålig och ofucuserad bilkörare av detta.
Sen till det värsta, när vi sedan kommer ner till Växbo så blir det 70, DÅÅ ökar denna jävla bilist till 80-85.

Fya vad arg jag blir på sånna människor. Jag kan inte kontrollera mig själv.

Så nu ska jag lugna ner mig och mysa lite med familjen...

Bollnäs smygare

Nu när jag åkte hem genom stan så kommer det en silvrig lite finare bil och parkerar vid Apoteket typ, eller trafikljusen. Iallafall bilen bromsade in snabbt och dörrarna flög upp.. ut stiger två karlar i ty 50-60 års åldern i frack, Ja då menar jag sånna folk har på bröllop med Pingvinstjärt och allt. Klockan är liksom 1.. vart ska dessa herrar?! De blip blipar bilen så den låses. Sen promenerar de mot en dörr i huset brevid apoteket. Jag vet inte vad det är. Ser ut lite som en kyrka!

 

Vad skjutton ska de dit och göra mittinatten?! *nyfiken*


Påväg..

Jag har varit så trög idag.. inget har gått som jag vill, ödet kanske vill att jag ska vara hemma?!
Tex nyss när jag skulle smörja mig så tappar jag burken i golvet

Smörja över allt..

Men nu ska jag äntligen åka..

See ya!

30 års partaj

Idag blir det en dag i min systers ära! Hon fyller 30 år om några dagar och idag är dagen alla får komma och fira henne om man vill:P Jag trodde vi skulle fixa smörgåstårtor och massa sånt gott, men ikke, hon ska ha Tjälknöl och potatisgratäng. Behöver jag säga att hon börjar bli gammal? Detta är inte gott, ÄLG nä fy. Det är mat för en 50 åring sa jag på jobbet igårkväll.. men det höll Yvonne inte med om, hon tyckte det var gott och MOGET.. haha.

Ska väll snart ta tag i mig själv och duscha och göra mig klar. Men jag är lite seg..

Presenten är inte heller klar, men å andra sidan ska hon få den när hon fyller år och inte idag. Så det gör inget egentligen, men jag gillar att vara ute i GOD tid med presenter och julklappar.

Sitter och lyssnar på Kelly Clarkson, blir så glad och iallafall lite piggare av henne:)


Bloggen..

Äshh.. snart ger jag fan upp!
Det blir aldrig som jag vill.. hur jag än gör så går det inte.

Varför är Sök mojjen och runt kortet vitt? Hur ändrar man det?

Sen så är det ju jätte dumt att de som läser bloggen får se min fina svart & lila sida, men när jag skriver får jag bara se en ful Blågrå sida. Vart är rättvisan i detta?
Det är ju inte så att jag sitter och läser min egen blogg..


Jag längtar till Hanna & Loke..


Polisskolan

Jag sitter just nu och kollar på Idol. Jag har länge funderat på varför Calle som är en deltagare är så bekant. Nu vet jag! Jag skäms lite, för jag är så elak. Men han är sjukt lik Han i Polisskolan

http://www.youtube.com/watch?v=LsBugR9dpdU
 
haha.. lika ben och axlar & flummighet på nått vis

HICKA..

Jag blir Galen, jag har kommit in i en hick svärm. Har säkert inte haft hicka på minst 1 år, kommer inte ihåg när jag hade det senast. Men sen igår så ha jag har haft hicka flera gånger. Fattar inte varför. Kollade upp på Wikipedia, för att få ett svar..

Svaret är:
Hicka betecknar oönskade, upprepade medfödda reflexsammandragningar i mellangärdet. Den plötsliga luftströmmen ner i lungorna får stämbanden att slå ihop varvid det hickande ljudet uppstår.
Man vet inte säkert varför hicka uppstår, men vissa aktiviteter såsom att under en längre tid utsatts för kyla, äta hastigt, skratta, dricka kall dryck tillsammans med varm mat, äta mycket varm eller starkt kryddad mat eller att hosta kan orsaka hicka.
Den medicinska termen för hicka är singultus.

Jag tror att det kanske beror på att jag ätit hastigt och drukigt iskallt vatten från kylen till frukost.

Åhh nu har det gått över.. hoppas jag..

Nu ska jag kila till jobbet.. Ska sitta på min nya plats för första gången, får se hur det går. Jag ska ha en positiv inställning iallafall, för hittills har jag varit enbart negativ till allt som hänt på jobbet den sista tiden.. Skärpning Hanna!

Ledig dag 20091015

Lillen var uppe med tuppen idag.. eller vid 7 började han böka och prata med mig. Då gjorde vi lite välling och knäppte på tv:n, jag var bara såå trött. Vid 20 i 8 var det nog, så då började vi med dagens uppdrag, som var att baka bullar till Syster ysters 30 års dag!

Blev så fina och alldeles för stora som vanligt.

När vi ändå var igång så bakade vi lite kakor också.. å åt mycket deg.. haha..

http://www.skapligtenkelt.se/chokladsnittar.htm

Sen fikade vi nybaktabullar och kakor och drack mjölk.

Medans jag väntade på att Therese skulle sluta så tog vi en promenix.

Vi gick förbi de nya husen borta vid Scandic, så fina dom blitt. Ser ut som att människor flyttat in också?!. Fort som blixten gick det!

På Scandic såg det ut som att de hade Gräsklipps rejs.. Massa gräsklippare från Husqvarna.

Nu ska jag leka vidare med prinsen

Kvällen

Haft en super mysig kväll med

Räksallad. Var jättegod! Vi åt på CITY tror jag det heter.
Sen tog vi en promenad och tände ljus på gravarna..

Älskar att gå på Kyrkogården och tänka på de mina som inte längre finns hos mig.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och ljusen är redan tända

Ang Krigsstig

Idag har ni missuppfattat mig lite grann..

Det jag tycker är korkat är att gå ut i tidningen och skriva detta. Tycker du Kajsa att det är smart?

Det jag vill ha fram är att jag tycker att familjer som denna borde få hjälp. Jag menar att om man inte kan ta hand om sin familj för att man är för sjuk så måste det finnas hjälp att få.

Själva tjejen i denna artikel är säkert en bra mamma när hon är frisk. Men menar ni då att det är ok att låta barnen och tjejen leva vidare såhär?!
Förtjänar de inte någon typ av hjälp?

Jag tycker inte det är roligt för denna tjejen att vara sjuk heller, men jag snöar ofta in och ser allt utifrån barnens ögon pga att jag har haft dessa barn på dagis och fritids.

Självklart kan man inte planera sitt liv på alla sätt och många av oss blir sjuka förr eller senare. Men det jag blev arg på var hennes inställning.. jobbigt jobbigt jobbigt..
Jag kan tro att det är jobbigt att ha så mycket smärta som henne och av att äta så mycket piller lär hon bli dödstrött och trött i hjärnan. Detta är ju en stor orsak till att jag tycker att först och främst barnen behöver hjälp. Hon behöver ju också hjälp men det är inte så lätt att vårda någon med värk, det kan ta år innnan allt blir "lev bart".

På krigsstigen..

igen..

Sitter nu här med min underbart goda frukost, Vittbröd baguetter som är värmda i ugnen och en kopp te..

Det jag retar mig på är denna artikel på aftonbladet.se

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article5943308.ab
 
Hur kan man gå ut i tidningen och skriva att man misssköter sina barn?
Nu tar jag lite citat ur texten för att ni ska se så korkat detta är..

"Min dag börjar vid sju när Stora måste upp. Jag sover nere och hon på övervåningen och i dag fick jag stå nere och ropa på henne tills hon vaknade. Mina fötter är så fulla i värk efter natten att jag oftast inte klarar av att ta mig uppför trappan. "
Tänk om det händer något där uppe på övervåningen, något av de 3 barn hon har kanske gör illa sig. Vad ska hon göra då? Det är helt sjukt att barnen kan få ha det på detta vis. Varför bor man överhuvudtaget i ett våningshus?

"Jag hör hur de små vaknar till liv där uppe, nu måste jag upp för trappan. Haltar upp och försöker se så glad ut som möjlig och säger god morgon till mina älskade ungar. Mellan tar sig ner för trappan själv, Liten vill bli buren och lägger sin hand på min axel. Smärtan ilar genom kroppen, men han måste ju få röra mig. "
Va fan skaffar hon fler barn för när hon inte verkar kunna ta hand om dom. Barn märker om det är något som är knas med sina föräldrar.

"Påklädningen är det värsta på förmiddagen. Barnen behöver mycket hjälp fortfarande. Idag mutade jag med Bolibompa. Då håller de sig hyfsat stilla. Jag fumlar, tappar kläderna, orkar inte riktigt dra på strumpan så den hamnar snett. Djupt andetag, sista svängen nu! Dags för dagis. Mina barn går fem dagar i veckan, fem timmar om dagen. Ja, i alla fall tills vidare. När min sjukskrivning går ut och dagarna är slut blir det mindre tid och mera för mig att göra hemma. "
Ja herregud du måste klä på dina barn. Stackars dig! Nä det borde du tänkt på innan. Det kan ju inte vara så att du blitt sjuk den senaste veckan?! För då dras inte detta sjukbidrag in vad jag kan förstå via min allsvetare Goolge.
Hon blir lycklig när hon får ge bort sina barn till Dagis. Fy fan!

"Utöver att överleva dagen anser försäkringskassan och läkare att jag ska aktiveras. Minst två timmar om dagen ska jag ut. Bara jag tänker på det blir jag livrädd. Vet att det funkar en vecka eller två. Men sen då?
Jag har redan börjat förbereda mig på ett liv som utförsäkrad. Satt ekonomin i krisläge, ja den var ju inte så bra innan heller. Man blir inte rik på att vara sjukskriven.
Om man inte klarar en aktivitet 2 timmar om dagen bör man ju fundera på om man klarar av att ta hand om sina barn på ett bra sätt? Det känns som att dessa barn får klara sig själv och kan inte ens ta på sin mamma utan att hon mår dåligt. & vart är pappan? 3 olika kanske? Då kan ju han/dom hjälpa till lite. Låt barnen bo där. Allt måste ju vara bättre än som det verkar vara nu iallafall.

Hon skrev detta för att få en förståelse och att vi/politikerna ska tänka om. Det tycker jag verkligen vi ska. Man kan inte låta barn ha det på detta viset, det är oacceptabelt. Hon ville att vi skulle tänka att hon inte orkade med en aktivitet och att hon bör slippa det. Då bör hon även "slippa" sina barn. Det är mycket krävande att ha barn när man är en frisk människa, om du är sjuk bör du få hjälp så att barnen inte blir lidande.

Tranan

Gud va jag har kul med Sarah.. jag saknar henne så mycket på jobbet! Jag skrattade hela kvällen enda tills vi kom till Tranan.. gud va skumt folk det är i denna stad. Kanske är det för att jag börjar bli gammal?! Kan det vara så? Jag är ju ändå "bara" 25 år. Eller så är det för att jag inte är full och dryg som alla 18 åringar.. vem vet..

Sarah och jag roade oss med att spela in intervjuer med helt okända och några mer kända ansikten under kvällen. Jag har nyss kollat på dom och gud va smart vi var som filmade allt.. haha.. Sarah har helt galna ideer ibland!


Vi träffade iallafall Syrran, Bettan, Charlotte och UK.. det var ju därför jag orkade mig ut.. Syrran fyller 30 år snart!


Markoolio var helt ok.. Känns dock som att han borde börja bi ganska gammal?! När jag gick hem inatt så stod bandet utanför på baksidan och yrade, det jag hörde var, Fan det är så fint här i Hälsingland! Jävligt roligt att spela här människorna är så trevlig och Party!! Det var väll ett ganska bra omdömme om lilla Bollnäs..

ser dom trevliga och party ut?!

Kvällen avslutades lite för sent, stod ute i kylan och pratade med en gutt från jobbet ett bra tag.. skulle gått hem och sovigt. Men jag ville ju träffa Therese och Christine också.. så sent blev det, men det var de värt.

Jag hade massor att blogga om inatt när jag kom hem, men då funkade det inte att logga in, är det någon som vet varför?! Det var väll typ vid halv 3..

Vekans tips!

Idag när jag satt på jobbet kom jag på att jag inte skulle orka laga någon mat när jag kom hem. Har varit lite seg idag, med all rätt.
Iallafall.. jag surfade runt lite på internet och kom på att jag skulle nog vilja lyxa/fuska lite och äta en pizza. Kom då ihåg att jag någonstarns sätt att man kan beställa pizza på internet. Förstå vad lämpligt!
Sjävklart GOOGLA jag fram vart denna tjänst fanns. Den fanns på Bandy.. det var ju det jag egentligen komihåg, hade bara glömt det lite grann!

Så jag klickade runt lite på denna sida som heter

www.pizza.nu

Sen finns färdiga pizzor att välja bland. Om man som mig vill göra sin egna pizza kan man ta vilken pizza som helst och sedan klickar man på "Modifiera" (det var det lättast ordet dom kunde komma på) och där kan man iallafall klicka i vad du vill ha på pizzan och inte. Sedan kommer priset fram och du gör din beställning. Finns även hemkörning om man e riktigt slö..

Tranan + Mrcoolio

det här var inatt..


Here we come..

IDOL + kommentar

Rahib - Låter som ett barn. Låter blyg.. kan liksom inte ta i..

Karolina - HEMSKT

Erika - Duktig sångerska, lite rockigare låt än tjej.

Calle - Älskar hans röst!

Reza - vet inte..

Erik - Så duktig! Men han ser inte ut som han sjunger, jag rekommenderar svart hårfärg och botox för att får bort smilegroparna.. haha

Camilla - Härlig utstrålning!

Eddie - Smörig..

Nicklas - ja jag vet inte, jävligt skum bara.

Mariette - Jag tror hon tar för onstiga låtar för att nå ut till oss vanliga människor. Hon är duktig, men försöker mer vara duktig än bra..

Tove - Vilken stjärna! älskar henne..

Darin - Jag klarar verkligen inte av den pojken.

Så vill jag tacka Dannemannen för kvällens gladhet.. det är skumt att du/ni kan verka känna mig så bra trots att vi aldrig träffats.
Jag sa till min kära syster senast  igår " Jag slösar verkligen bort min tid, det är ju det här (laga mat, fixa med bjudningar, ordna cateringfirma, vara kreativ i köket) jag VILL" Det var när jag stod hemma i deras kök och fixa med allt inför middagen. Jag trivs verkligen bäst där!
Så nu ska jag gå och lägga mig med ett leende och fundera på min firma som jag bör ha i framtiden!!

7:27 imårron ringer klockan.. då äre bara upp och hoppa och tillbax till verkligheten och Anthill..

Middagen 20091009

Den blev såå lyckad! Som jag sa tidigare så var det mycket enklare än jag trodde och tog inte så lång tid..

Förrätt:

Knaprig Halloumi ost med citronsalsa..
* Halloumiost
* 1 Msk Mjöl
* I vitlök
* 1 kruka persilja
* 1 Citron
* ½ gurka
* ½ liten rödlök
* 1 liten 45 g kapris

Skär Halloumi osten i kubar och lägg de i en plastpåse med olivoja och hackad vitlök.
Hacka allt till salsan och blanda, det ska vara rivet citronskal och sedan tar man även citron köttet och hackar upp.
Ha upp i skålar och stek (se när längre ner)osten i het stekpanna och ät och njut!
 
Huvudrätt:

Helstekt fläskfilé med ugnsbakad potatis, morötter & rödlök med svampmosse och tomat.
* fläskfile
* 1 påse grillolja
* potatis
*  morötter
* rödlök
* svamp (jag hade champinjoner)
* Creme fraiche 3 dl
* tomat
* köttbuljong

Dagen före läggen ni fläskfilen i en plastpåse och häller i grilloljan, låt ligga i kylen.
Dagen då middagen ska vara:
Skala och skär potatisen och morötterna i bitar, lägg i ugnsform och sätt in i ugnen i 200C i 1 timme.
Stek svampen och blanda sedan i vatten så det nästan täcker svampen och mixa ihop, lägg sedan i en buljongtärnng och ha i Cremefraichen, låt den stå på sidan av.
(Nu steker du osten till förrätten)
Stek på fläskfilen på högvärme på alla sidor och ställ sedan in i ugnen under potatisen.
 
Ät förrätten med gäster:)..
 
15-20 minuter senare knäpper du på plattan till såsen.
När Filen varit inne i en halvtimme är allt klart! Ta ut allt ur ugnen och skär filén och lägg upp på tallrik med tomat.
 
Dessert:

Snabb Cheesecake med blåbär
* 2 dl Creme fraiche
* 1 200g bytta Philadelphia ost
* 1 lime
* vanlijsocker
* blåbär
* 4 digestivekex

Vispa Cremefraiche och Osten med elvisp, riv i limeskal och pressa i halva limesaften ha i vaniljsocker. Pice of cake!
Krossa kexen och ha i i botten, ta sedan lite smet och lite blåbär och varva..
Såå gott, men inte såå sött som syster skulle vilja haft, så detta är inte en efterrätt för sockersugna. men perfekt för mig..

20091009

Min lediga dag!

den började med lite spontan shopping av balkong tyg.. men det fanns ingenstarns, och jag är ju så lat så jag bestämde mig för att jag skulle köpa ett fördigt och fint balkong tygsskydd. Nä men se där fick jag ge upp, Det finns inget sånt färdigt i hela stan, och på internet hittade jag för 700 kr och uppåt, Inte aktuellt. Så det blev til att köpa ett tyg och sy själv.. det kändes "sådär".

Köpte iallafall 3 mattor oxå..

Vid halv 12 kom Linda & T hit och hälsade på, vi åt en massa grodor och skvallrade förvånadsvärt lite!

Han är så söt och flinar hela tiden..

Sen packade jag mig iväg till Växbo och där skulle syrran vara hemma tyckte jag men Ikke.. fick vänta på dom i typ 45 minuter innan jag fick tag på henne och knde hämta nykeln för att komma in i huset. Mormor och Morfars middag stog på schemat.

Maten gick oväntat bra att laga och mer om hur den blev och bilder kommer i ett annat inlägg..

Efter maten badade jag killarna

Mina underbara systerbarn..

N lekte tomte.. snart jul ju vettni..

Alldeles kär 20091008

För några minuter sedan åkte jag över Renbron och blev alldeles kär. Där kom denna ursnygga människa cyklandes som jag trodde hade gått och knarkat ihjäl sig eller nått. Han är såå fin och speciellt med mössa! Vad är det med killar och mössor, dom kan gå från fin till jätte snygg av att bara sätta på sig en mössa..

Nu är känslan snart borta... men jag ska försöka hålla den kvar så länge jag kan..

Middag 20091007

Så till det roliga jag är hel ledig imårron och har nu bjudit in min mormor och morfar till den trerättersmiddag som jag gav dom för ganska så länge sedan. Har bara inte hunnit med det riktigt. Men imårron smäller det alltså.

Förrätt blir:


Huvudrätt är lite svårare.. Morfar kan ju inte äta fisk och jag äter ju typ bara fisk. Kyckling brukar dom alltid få.. Funderar allvarligt på att göra Helstekt entrecote men jag tycker nog inte om det men det bör ju dom köttälskade människorna göra..

Ser lite slemmigt ut..
Så anledningen till att jag lägger ut min meny här är att jag vill ha tips på Goda och Köttiga huvudrätter. Skicka gärna med en länk!! eller ett recept och gärna hur lång tid rätten tar att göra.

Ja å så till efterätten..

Å så gott.. Snabb & enkel Cheesecake med lime och passionsfrukt!

Bowling 200910006

Jag var och Bowlade med E ikväll.

Super mysigt men onödigt dyrt! 190 kr för 1 bana + hyra av skor 30 kr. Så 230 kr betalade vi för 1 timme bowling.
 Ser ni???? Wohoo.. Grattis till mig!
Jag har nu såå ont i armen och värre lär det bli.
Fula skor får man ha, skumt att de är så pass sköna ändå


Sen så slutas jag aldrig att förvånas av hur folk är. Det fins en skylt när du kommer ner till bowlingen en rakt framför ögonen och en bakom sig om man nu råkar missa den första. Hur kan det vara så många som missar den då? Jag är van att jobba på dagis och skola och vet hur jobbigt det är med massa saker som ligger ivägen där man ska gå.
Men är människor så lata att det inte gör som skyltarna ber att alla ska göra
eller
Är människor så uppe i sig själv att de inte ser skyltarna (vilket jag tycker verkar orimligt)
eller
Bryr sig inte människor?

Tell me.. för jag fattar fan inte..

Det handlar om Politik..

Har länge funderat runt detta ämne men pga att det lätt kan bli missförstånd avstått. Men nu är det dax. Jag skriver för att få ur mig all ilska jag har emot Sveriges sätt att hantera invandringsfrågan.
Min bakrund.
Det är så att enda sedan jag gick på Granberg haft en dålig bild av invandrare, Utländska människor i Sverige. När jag gick på Granberg så var min skola den som var Rasistisk (jag är dock inte det & har aldrig varit)och Gärdet var motsatsen, där fanns massa olika människor med olika kulturer och folkslag. Jag fick då uppfattningen att det enda Dom (de 10 tal från Gärdet) ville var att slåss och dom kom upp på våran skola och ville bråka och jävlas. Det konstiga var också att de hade inga gränser som jag upplevde det, dom kunde lika gärna slå en Tjej som en kille, vilket jag aldrig trodde att de bråkiga på vår skola skulle göra. Man slår inte tjejer! Före det här bör tilläggas att jag inte haft någon kontakt med andra kulturer än "vanliga svenssons". Inte ett bra första intryck alltså.

När jag sedan började gymnasiet så tyckte jag ibland fortfarande att det var olustigt att gå inne på Torsberg för att många av dessa "elaka" människor fanns där. Jag gick ju dock på Heden så jag stördes inte märkvärdigt av detta.
När jag sedan slutade skolan och började jobba inom skolan så märkte jag en stor skillnad mellan "Landet skolor" och "Stads skolor". Det är ett lugnare tempo på Landet och en skönare stämning(enligt mitt tycke). I stan är det yvigare och stressigare även mer problematik bland barnen. Vissa kan inte svenska så bra och så är det de här med kulturer, det är mycket färre utländska barn som får gå i skolan på landet.
Nu ska ni ha i åtanke att detta är bara utifrån mina outbilade ögon & överlag, det gäller inte alla!!
Svensson barn:
* vet att man väntar på sin tur.
* är lite blygare.
* visar mer att de lyssnar, söker ögon kontakt mm.
* Föräldrarna är mera att allt ska vara såå bra.
* Lugnare i sättet.
Utländska barn:
* väldigt villiga att lära.
* kan göra fler saker samtidigt, lyssnar samtidigt som de bygger med lego, behöver inte kolla på mig.
* Föräldrarna är mer "jaja det gör inget", "ingen fara" och skriker mer öppet på sina barn.
* större skillnad på pojkar och flickor, Pojkar ska styra och ställa och bestämma och flickor ska vara lite tystare och lyssna. Syskon är väldigt tajta och tar hand om varandra.
Ja det var bara lite saker som jag tänkte på.. Jag fick iallafall en mycket mer positiv till alla utländska människor efter denna period i mitt liv. Roligt med något nytt och annorlunda motför mitt ganska inrutade liv.

Tankar.
Sen började jag jobba inom lite andra områden och började kolla på Efterlyst. 70-80% av alla brott i Efterlyst så söker de efter människor som ser utländsk ut. Jag vet nu inte hur stor del av oss här i Sverige som är Svenssons och hur många som är hitflyttad. Men %:en borde tyda på att ganska många fler % utländska människor bör vara kriminell? Eftersom det finns färre i antal av Sveriges 9 miljoner invånare. Hur fan är det möjligt?! Varför är de då här?, Jag tycker att om man åker till ett annat land och gör ett brott bör man bli hem skickad till sitt eget. Jag hörde till och med på nyheterna att människor åker hit och gör brott för att få sitta i Svenskt fängelse & detta tillåter Sveriges "kära" politiker. Varför ska jag med mina skattepengar betala för detta?

Sen finns det dom som jag jobbade med i skolan som flyttat hit och vill ha ett liv här för de kan inte vara kvar i sitt land pga olika omständigheter. Det tycker jag är helt underbart att vi ganska rika Sverige kan hjälpa till med.
Det är bara det att jag förstår inte varför vi tar in så mycket människor när det helt klart inte verkar som att vi har resurser för att hjälpa dom att skaffa sig ett "normalt" liv.

När jag går i Skärholmens centrum så är det som att gå utomlands, det finns mer utländska människor än folk som pratar svenska, ska det vara så? Jag tycker det är underligt! Det är inte så att om du åker till Norge så finns det hela orter som är till för människor som inte är från Norge. Varför ska alla som kommer hit bo i Förorter till Stockholm? Ska de inte föras in i vårt land och kultur när de valt eller tvingats flyttat hit?, det skulle jag vilja om jag flyttade till ett annat land.

Sen började jag allafall jobba på Behandlingshem. Ja å där finns det människor som inte känt att de haft så mycket till val att leva ett nyktert och lagligt liv, för de har inte fått den hjälp de behöver när de kom hit. Sen självklart har alla ändå gjort valet att leva det kriminella livet. Men jag kan förstå att det är väldigt mycket svårare om man inte har sina föräldrar och familj med sig och komma till ett helt nytt land. Varför gör vi så? Tar hit en massa människor som vi inte hjälper. Fick då iallafall mer förståelse överlag för allt kriminellt skit som människor ställer till med.

Det jag står helt oförstående inför är att alla andra länder ska ta med sig sina kulturer och "lagar" hit. Jag anser att om jag flyttar till exempelvis Spanien av någon orsak så får jag anpassa mig och leva efter deras regler och lagar. När jag åker till Slöjländer får jag anpassa mig och dölja mitt hår om jag ska gå in i deras kyrka tex. Men så fungerar det inte i Sverige, här ska alla vara olika. Här ska vi respektera varandras olikheter & Var för fan inte glad för att vara svensk för då ogillar du alla andra ländersinvånare helt plötsligt.

Så undrar jag, vart finns dom som sköter sig? man får sällan höra om männsikorna som har det bra och har företag och jobbar. Inte undra på att jag får en så skev bild av alltsammans. Jag förstår inte varför dom inte skirker ut, HALLÅÅ JAG FINNS OXÅÅÅ!! det skulle jag ha gjort.. lätt..

Nu i helgen var jag hos Hanna och det är ganska nära Dalarö (tror det heter så) där har dom nu ett STORT problem. De har för många svensson svenska barn i skolan. Hur fan är det möjligt. Varför vill de skapa ett problem av ingenting? Det är inte så mångkulturellt som det ska vara. Jag blir så arg! Fattar inte varför det ska vara en så stor grej. Blir trött på Sverige som tror att VI är så jävla bra. Men det blir bara KAOS, fattar ni/dom inte det?

Jag drar väldigt mycket paraleller mellan kriminalitet och utländska människor i detta inlägg, & det står jag för, den informationen har jag fått från Aftonbladet, Efterlyst och andra nyhetskällor. Men jag vet även att det finns många människor som mår dåligt och har det svårt som behöver vår hjälp, vilket jag anser att vi ska ge. Jag vet också att det finns super mycket kunskap och vettighet i många av dom här människor men som jag/vi sällan får se. Jag har även gjort det jag inte vill egentligen, delat upp Svensson svenskar i en grupp och utländska personer i en grupp, Jag har gjort detta för att få fram mina synpunkter klarare.

Hoppas ni uppfattar detta inlägg rätt nu bara...

Idol Torsdag

NICOLE - Hysteriskt, duktig men nää helt enkelt för mycket.

REESA - Ja det var ju ok.

CAMILLA - Bra i början, lite svårt att höra vad hon sjunger. Förr upplevde jag henne klar i rösten men nu är hon sluddrig.

CAROLINA - Bra, skum låt.

TOVE - Bäst ikväll!

Jag glömde Idol här igår.. men Den jag vill skulle gå vidare då var ju Erik.. å så blev det:)


Ledig dag..

Åhh så härligt jag har haft det idag!

Först slöa jag HELA förmiddagen. Hade för mig att jag bokat tvätt tid 10-13, men när jag kommer ner dit så var det igår mellan 10-13.. Jag är så jävla flokig. Så jag bokade en ny tid 13 - 16 istället och gick hem och städade ihop lite och kollade lite på tv. Klockan 13 var jag nere i tvättstugan och stoppade in den första tvätten...
Sen åkte jag på Bragokolor jakt till Hanna!, Först ut var Albert och Herbert, fanns inga kolor men dock en par mysbyxor och en jacka + 3 ljus, dom behövde jag ju verkligen.
Sen åkte jag på PRIX, inga kolor där heller, köpte inget.
sen hem och fixa med tvätten
Sen Hemköp, inga kolor, köpte äpplen och 3 bananer. Nina tipsade om Ebbes på Ren, men inte heller där hade de några KOLOR, nu började jag bli tokig!
Åkte hem igen och fixa med tvätten.. nu hade klockan slagit 10 i 4.
Upp på jobbet och hämtade Sofia, vi åkte på Utförsöljningen på Travet, var jättedåligt denna gången.
Sen åkte vi till Larsson & söner fabriken i Freluga, nää inga kolor där heller. Vi åkte vidare mot Sörängsmarknad, där måste de väll ändå ha kolor, men NEJ inga kolor. Men massor med andra grejer, dock inget jag ville ha. Då åkte vi på OKQ8 och köpte ett fönsterskinn, mina rutor var lite gråa, så jag har nu super fina rutor på min underbara bil som hållt mig sällskap hela dagen.

Sen lämnade av Sofia och åkte hem och diskade allt så även köket blev fint!

Mitt diskställ speglar mig väldigt bra i färgerna.

Sen gjorde jag käk..

Sallad med räkor, champinjoner och pasta.

Ganska nöjd med dagen trots att jag inte hittade några kolor.. nu kollar jag på Berg flyttar in och snart är det IDOL & sen Criminal Minds. Under tiden blire plock med tvätt och kika lite på Svenska Hjärtan och packa eftersom jag åker till Stockholm direkt efter jobbet imårron. UNDERBART!!!

Chokladklubben

Jag har gått med i Chokladklubben, för att lära mig äta Mörkchoklad.

Den bruna smakar som vanlig Mörk choklad, är ätbar
Den i mitten var godast, det är lite nötter eller knaster i den.
Den oranga är inte god alls, men den går nog att baka med?!

Man får oxå med ett chokladdipping kit i startpaketet

Lite roligt med nått nytt.. Start paketet där allt detta ingår kostar 77 kr ink frakt. Sen kommer det ett paket var 4 vecka om jag inte avbokar det. Jag kan även gå ur klubben när jag vill. Härligt!

Ni kan oxå gå med om ni vill..
http://www2.homeenter.com/online/clubchoklad/index_2009.htm?csref=clubchoklad_intro_se

RSS 2.0