Gonatt min skatt!

Jag älskar min blogg för tillfället! Fingrarna bara pirrar och det känns som att jag har massor att blogg om. Men jag kan ju liksom inte skriva 7 inlägg om LCHF tex. Jag mixar och blandar och när jag kikar tillbaka så ser jag att det har varit mycket om mina djur den senaste tiden. Anna och Sanna uppskattar mina videobloggar, så jag försöker knopa ihop någon sån då och då.. men jag tycker det känns lite underligt att prata för sig själv liksom. Kul när jag ser kommentarerna senare, för då känns det som att vi har en kommunikation. Jag vill ju liksom gärna prata med er. Jag älskar kommentarer och jag älskar hela blogg grejen! Undra om det kan bero på att jag har haft tiden att blogga de senaste timmarna.. haha..

Jag fick Skattebrevet igår. Jag ska betala 5000 kronor. Jag blev först arg men sen bestämde jag mig för att skita i det. Alltså inte skita i att betala utan skita i att lägga fokus på en sån grej. Jag fick istället en massa saker gjort här hemma. SÅ nu är ju allt rent och fint! Jag fokuserade på solen och allt underbart jag har i mitt liv. Vem fan bryr sig egentligen så mycket om 5000 kronor att det är värt att slösa bort 5000 kr PLUS en hel dag på surhet?! Not me anymore.

Nu ska jag krypa ner i sängen med mina underbaringar.. Sov så sött!

Reklam kan detta räknas som.. kanske?!


Mars Tävling 2011

Jag har visst glömt att lagt ut inlägget om Marstävlingen. Så idag kör vi en kort tävling! Alla är välkomna att tävla fram till klockan 24:00 idag 31 mars. Imorgon utses vinnaren.

För att vara med och tävla skriver du i en kommentar hur du hittade till min blogg och varför du stannar kvar?! Ange mailadress eller bloggadress så att jag lätt kan få tag på dig!

Vinsten denna månad är en underbart handkit från Oriflame. Härligt med lite uppfräschning nu till våren. Jag har haft trippletter därför lottar jag ut ett kit.

Diet vecka 37

Jag är så tacksam att jag har Emma och Sanna som ständiga stöttepelare med denna diet. Emma och jag peppar och pushar varandra och funderar ihop varför det går som det gör ibland. Sanna säger samma saker om och om och om igen tills jag verkligen fattar, det behövs. Men sen har jag en hel bunt med vänner och familj som också peppar mig massor. De är inte lika stränga men de är skönt att veta att dom finns här hos mig. Frågan är vad jag gör för dom?! Jag blir ständigt i fokus på grund av denna diet, men jag har försökt tona ner dietsnacket nu efter 7 månader haha..

Jag tänker köra på stort idag och skriva vikt och mått. Jag har gått ner 0,4 kilo sedan förra veckan vilket innebär MINUS 29 kilo totalt. Jag är överlycklig faktiskt!

Tjocklår 64
Smal lår 58
Vad 43
Mage 105
Rumpa 117
Bröst 114
Arm 33
Tjocklår 64 cm
Smal lår 57 cm
Vad 43 cm
Mage 103 cm
Rumpa 117 cm
Bröst 105 cm
Arm 33 cm
Var på gymmet idag!

Upp och ner

Idag har det varit en dag med variation i humör och mående. Dagen började bra med att jag vaknade före klockan. Sen var Baltazar skitdryg på morgon promenaden, fattar inte varför riktigt. Skolan var kul, nya uppgifter och jag hann göra alla uppgifter klara så nu är jag nästan helt "ledig" till på måndag. Efter skolan blev det en prommis med en gladare Baltazar och en trött Hanna. Jag satte mig sen på balkongen och somnade i solskenet. Emma ringde och väckte mig och sen blev det fart. Städat grundligt, torkat varenda yta och damsugit under sängen och möblerat om lite haha.. Så nu ser det helknasigt ut här hemma. Jag har bytt sängkläder och ljuslyktor. Klippt katten så att det inte ska bli en massa nytt hår överallt på en gång och städat toan. Sen nyss lyckades jag bli utelåst för jag tog inte med nyckeln när jag gick ut med alla sopor. Tur att jag har världens bästa granne som fick syn på mig till slut och släppte in mig.

Nu blir det Big Brother och sen sängen för en nöjd mig, en putt katt och en bollgalen hund!

Svar på kommentar

Sara  ([email protected]) om God kväll:
Hejhej, tänkte se om du va sugen på nån gång när du har tid att skriva ett inlägg om en tex riktig detox lchf vecka, vad som är absolut bäst och äta för att få en riktig kick start och dom vanligaste "fuskningarna" osv . Har börjat flera gånger men sen stannar det av och man fuskar till och från eftersom vikten ändå står still. Tex så äter jag efter ett tag rödpaprika och tomater eftersom dom växer ovan jord, men har nu läst att man inte ska äta dom?? eller typ korv, får man äta det? typ falukorv det är ju typ 4,5g / 100g men ändå har jag fått för mig att det kanske inte är ok? Ska man lita på att om det bara är under 5g / 100g så är det ok att äta? lite kul tips och trix vore kul, för nu jäklar ska kilona bort!! :)

Svar:
Hej Sara!
Det jag skulle se som en riktig detox vecka är att äta mindre kolhydrater. Jag hade en sån period för ett tag sedan, jag tycker att den är lättast att följa för man är inte sugen en sekund ens. Jag rekommenderar stekt kykling filé eller kött med besås, laxfilé med fetaosttäcke, laxfilé med ost och persilja på eller entrecoute med periljesmör.

Alltså bara själva köttet med någon sås eller kryddsmör till. Inga grönsaker och inget annat till. Det funkar skit bra och känns väldigt gott och strikt på samma gång. Så äter jag när jag gå på min strikta LCHF. Annars äter jag ju sallad eller broccoli till själva rätten. 

Om jag håller mig på dieten så stannar inte viktnedgången av. När jag börjar träna så stannar den av och då vet jag att det beror på det. Jag fuskar aldrig på grund av att dieten inte funkar. Det har aldrig hänt mig att den inte funkar. Om jag inte går ner så mycket en vecka betyder det att kroppen inte hängt med den veckan men veckan efter har jag gått ner mer än en vanlig vecka. Jag fuskar när jag känner att jag vill det, den regel jag har är att det ALDRIG får vara för att FIRA eller för att jag är DEPPIG. Det är gammalt beteende som jag ska bryta. Så när jag fuskar är det oftast planerat och jag gör det för att jag vill äta det, inte på grund av någonting annat.

Jag äter väldigt sällan tomater men rödpaprika kan jag äta fyra stycken på en vecka och sen ingen på 5 veckor. Jag får inte igång suget av rödpaprika, det är induíviduellt hur känslig man är. Jag vet inte vad som sätter igång suget på dig, det måste du undersöka. Du kanske skulle prova att äta "strikt" och sedan ta med en ny grej i taget så du vet vad som fungerar för din kropp. Jag är mycket medveten om vad som inte är bra för min kropp just nu. Men ibland äter jag dom grejerna iaf och då får jag kämpa mot suget efteråt men då är jag förberedd.

Korv är inte ok om den inte har över 70% kött, vilket typ bara de starka korvarna har. Jag har ätit kyckling korv en gång sedan jag började på LCHF och grillad vanlig korv en gång. Jag prioriterar inte korv eftersom jag inte har en susning vad den innehåller. Men det är olika från person till person vad man vill äta och vad man unnar sig. Jag skulle inte rekommendera någon att äta korv, det måste finnas så mycket annat som är godare?! Jag har ioförsig aldrig gillat korv och kommer nog aldrig göra.
Tips och trix är lite svårt, men för mig blev allt mycket lättare när jag började lyssna på kroppen. När jag väl började lyssna så gick det ganska fort att avklara att nötter får igång mitt sug, för mycket hallon kan få igång suget och sug är något jag bör undvika men jag vet nu att jag kan vinna över det om jag vill.
Jag är absolut inte den bästa LCHF följaren men jag har hittat en bra balans som gör att min kropp mår bra, vikten går neråt och mitt huvud mår toppen! Om du känner att du börjar unna dig mer och mer och gårr tillbaka till gammalt mönster, bryt upp och börja strikt igen så att du har kontrollen. Tappar du kontrollen så är det kört. Tänk att du har ditt liv som insats det brukar nästan alltid funka för mig. Tänk "Jag har ätit mig tjock, jag är inte värd att äta godis/bröd/tårta/eller vad jag nu vill äta". Tänk även på allt gott man kan äta!! Det finns massa som är LCHF ok.

Mina Synder?! (för att jag ska kunna leva på denna diet LÄNGE)
* Jag dricker alltid mitt te rent, utan grädde och äggmjölk.
* Jag äter godis på planerade tillfällen och ibland även oplanerade.
* Jag äter ett äpple om jag vill.
* Jag tränar inte alls så ofta som "man ska".
* Jag mår så jävla bra av att äta fet mat!
Allt är begränsat men jag tror inte på förbud, det har motsatt effekt på mig.

97% av mitt intag består av LCHF ok mat. Jag lever verkligen med LCHF tänket även om det inte alltid ser ut så på bloggen. Grejen är ju att även om jag äter ett äpple en dag så är all annan mat LCHF ok, det är lätt att inte tänka på det. Jag tänker inte på pasta, bröd eller andra kolhydrater när jag går på affär´n vilket är såå grymt skönt. Jag kan till och med gå förbi godis hyllan utan att ens tänka på den!!! Jag är så jävla glad att jag hittat denna underbara diet!!

Tänk på att jag inte säger vad som är rätt eller fel utan jag pratar bara utifrån mig själv och hur jag upplevt saker.
Oj vad långt det blev men det bara pirrar i fingrarna när jag får chansen att svara på saker som jag brinner för. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för dig denna gång och KÄMPA nu och ge inte upp!

Älskar denna sång!

Minnena återkommer från kvällar hemma hos mormor och morfar. Känslorna blir rörda och jag sitter med ett leende på läpparna men ändå lite lidande. Jag tyckte Ronja Rövardotter var en hemsk film när jag var liten. Men jag kan fortfarande kolla på den filmen ibland och den är ju helt fantastisk!

Riktigt pissigt humör

Idag är jag inte glad. Det har blivit sån bra stämning i skolan de senaste veckorna. Alla är mycket mer överens och det är inte så mycket gnäll och flum. Våran lärare har verkligen strukturerat upp och löst alla problem vi upplevde att det fanns förut. Så skönt!

Men när jag kom till skolan imorse så var det väldigt konstig stämning. Efter en stund bryter galenskapen ut. Vår ena lärare får det värsta utbrott jag sett från en lärare sedan Anders Hjalmarssons tid. Han blev helt tokig. Han slängde grejer i golvet, pennor och armar flög runt. Han sa att hans 15 åriga dotter fattade saker rätt som vi fattade fel. Han typ dumföklarade oss allihopa förutom en som hade gjort uppgiften rätt. Jag satte mig till slut och tittade ut genom fönstret och var flera gånger på väg att lämna rummet. Jag brukar inte vara lättskrämd, men detta var riktigt obehagligt.

Klassen fick sedan en uppgift och lärarna gick på något möte. Sen blev det ett möte med klassen och Stefan Sonefors som är någon typ av rådgivare kanske?! Han sa att vi måste ha överseende med detta beteende eftersom det bara hade hänt 1 gång och att vi måste lägga det bakom oss. Vi måste ha förtroende för våra lärare och lita på att dom ger en objektiv bedömning. Jag har inte förtroende för en person som inte kan kontrollera sig själv. Jag blev på pissigt humör och har varit det resten av dagen. Människan har inte ens bett om ursäkt för sitt beteende. Det är riktigt tråkigt att skolor fortfarande försvarar lärare som spårar ur.

Det är synd att några av oss missuppfattat uppgiften och inte gjort så som han önskat och att jag tyckte att uppgiften inte var kul. Jag la inte alls ner hela min själ i den uppgiften för jag hade ingen motivation till det. Men oavsätt hur tråkiga och mindre bra våra redovisningar var igår så finns det inte en endaste anledning till att skälla ut sina elever. Är det för att det blev för personligt? För att han ville använda vår information till sin verksamhet? Är det för att han inte ser sig själv som kapabel som lärare eller är osäker på sin roll? Vad det än är så är det inte ok i min bok. Jag skulle kunna ha tagit en information om han sa "Hanna du har missuppfattat uppgiften och du har inte gjort så som det står i uppgiften. Har något varit oklart eller varför har du inte gjort som jag bad? Du får inte godkänt på detta". Fine då har jag något att förhålla mig till, nu känns allt bara kaos och jag känner inte att det blir roligt att göra hans uppgifter i framtiden eller ens förhålla mig till dom.

Jag är typ fortfarande i chock..

Måste nog ut på en långpromenad nu så att jag får rensa huvudet från all skit som snurrar runt där..

Börja plugga?!

I want to be rich... sjunger i "I want to break free..." melodin. Det är ju så sjukt roligt att kunna göra precis som man vill. Jag har nog släppt barnomsorgen i pluggtankarna nu. Känns verkligen inte värt det. Jag får typ samma lön och samma jobb som jag redan har haft liksom. Nope nu blir det nog ekonomi eller något annat helt nytt. Jag ska nog söka det, får se om jag kommer in. Jag hittade denna sida och det är lite därifrån jag får motivationen haha..

Dagen tog slut

Jisses vilken härlig dag! Vaknade glad klockan 7 imorse och var glad. Solen lyste in genom fönstret och Baltazar hoppade snabbt upp i sängen för att få sin goskvart.

Skolan svischade förbi med redovisning som jag skärligen bara kommer att få G på, men jag bryr mig faktiskt inte ett dyft om den uppgiften. Hemma blev det storkok och sen plugg i soffan. Nu blir det Slarv&Lyx dessert i sängen framför Bigbrother.


Triss i kyckling - LCHF

Jag köpte en 2 kg storpack kyckling filé för ett tag sedan. Igår tog jag upp dom ur frysen och idag var de nästan tinade. Jag tröttnar lätt på maträtter och min frys är en halv normal frys. Så jag tog mig en timme och svepte ihop tre olika kyckling "rätter" idag. Jag kommer inte skriva recepten så exakta, för jag har inte riktigt 100% koll. Men jag ska försöka så gott jag kommer ihåg.

Så dela all kyckling i varfria bitar jag gjorde 2/3 små bitar och 1/3 i tunna skivor.

Kyckling med Currysås
1 del kycklingbitar
3 dl grädde
vatten
curry
salt
peppar
Stek kyckling bitarna och krydda krydda krydda.. häll på grädde och koka till det är klart. Jag har gjort matlådor med blomkålsris. Okokt alltså med andra ord, riven blomkål som kommer förvandlas till blomkålsris när jag kör matlådan i micron. Perfekt!


Såå god purjokyckling
1 del kycklingbitar
det gröna från en purjo
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
3 dl grädde
Stek kyckling bitarna och salta och peppra. När kycklingen är nästan klar så har jag i den hackade purjolöken, den rivna vitlöken och grädden. Smaka av och koka till den är klar. Jag åt den ikväll med lite blomkålsris och broccoli. Så gott!

Kyckling kebab typ
De tunna skivorna av kycklingen steks i smör och kryddas efter smak. Men jag kryddade med salt, blandad peppar, vitlökspeppar, vitlökkrydda(lidl) och curry. Denna kyckling kan du använda till så mycket. Ät den till tacos istället för köttfärs, med sallad, med beasås, i wok och vad du nu vill. Just nu äter jag dessa kalla till frukost med beasås. De ska vara mer stekta än på bilden.. glömde knäppa kort när de var klar.

Bollnäs stad

Johanna och jag var ute på fönstershopping igår och det fanns två nya "ställen" på stan. Kul att människor vill satsa på Bollnäs centrum tycker vi. Vi hittade en ny butik som såg urmysig ut.

Havannas Deli, det fanns massa smått och gott. Vi kikade dock bara genom fönstren så vi vet ju inte hur sakerna smakade. Men det var ostar, torkat kött, kaffe, te och lite pynt.

Vi hittade en ny matstation
Baldanaes Grillen, ett litet mysigt hamburgerhak. Ser grymt fräscht ut och jag skulle lätt kunna tänka mig att äta där om jag åt sånt typ av mat. Kul att de satsar oavsätt.

Sen har vi det underbara torget.
Hur har Bollnäs bestämmare tänkt här egentligen? Jag har hört ryktas om att de nu vill öppna en uteservering där på sommaren och ett café. Det var ju det vi hade. Bollnäs stugan eller Bells var ju helt underbart på sommaren med trubadurer och allt. Men men tur att Bollnäs inte är sämre än att de kan ångra sig några miljoner senare.

Horoskop för vecka 13 - 2011

Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

God kväll

Nu är det dax att sammanfatta helgen. Fredagens mys i Växbo var härligt, det var några veckor sedan vi hade familjemys sist. Lördagen blev ju toppen eftersom Johanna var ledig och här. Mysigt med lugna dagar i solen med vänner. Kvällen blev det partaj men det är välbehövligt ibland. Idag har jag mest myst med hundarna umgåtts med Johanna och slöat. Dock försöker jag plugga lite nu, men det går inte jättebra. Ska redovisa imorgon så jag måste ju bli klar.

Helgens confession:
Jag har ätit en massa mindre bra grejer i helgen. Godis, couscous, apelsin och säkert något mer som innehåller socker.

Håret är så sjukt kort. Mår lite dåligt av det så därför plattade jag det så att det skulle kännas lite längre, men det känns ändå sååå kort.. Men det är åtminstonde lika långt på båda sidorna nu.

Promenad med Johanna och hundarna

Sov länge idag men tydligen var det egentligen bara till 10 eftersom vi ställt om klockan. Jag hade inte en tanke på det.

Idag tog vi turen runt sjön så hundarna fick springa lösa. Baltazar har ju gått i koppel i 5 dagar, inte en sekund lös. Vilket är en ovanlighet eftersom han alltid är lös i vanliga fall. Men nu fick dom springa av sig och Nilla lyssnade så bra. Baltazar också såklart men det gör han nästan alltid.

Sen tog vi en fönstershopping tur på stan, det är den enda shoppingen jag har råd med för tillfället haha.. Nu är hundarna nyduschade och ligger i köket på tork.



God morgon

Jag vaknade nyss. Jag vet inte när jag sist sov såhär länge. Men nu känner jag mig pigg och inte trött som jag brukar göra när jag sover för länge. Ska strax ut på en promenad med hundarna. Ni är några som har frågat efter diet resultaten. Jag glömde bort det i torsdag men så tänkte jag skriva det på fredagen men så hann jag inte riktigt. Men vågen stod på minus 28,6 kg det var alltså 0.6 minus sedan förra torsdagen. Jag "tjuvvägde" mig ju på helgen också och då var ju nedgången mer, men jag går efter torsdagarnas vikt. Sen gjorde jag ju en bildupdate på onsdagen där ni fick se en gammal och en ny kroppsbild. Jag förstår att ni uppskattar torsdagarna och jag ska skärpa mig framöver och vara lika duktig som förut. Det har bara varit mycket i skolan och på kvällarna så jag har liksom fått göra en trist prioritering.

Vi hörs om en stund!

Varit på tjejkväll

Jag prioriterade bort plugget ikväll. Åt super god middag med lax och persiljesmör(dvs samma som lunchen). Efter allt mitt SPA pyssel så tog jag på mig några paltor och åkte hem till Johanna. Emelie var hemma från Stockholm så vi satt och pratade om allt och inget. Veronica kom direkt från jobbet. Mysigt! Tjejerna drack rödvin och fortsatte ut på krogen nu. Jag sitter hemma med dogsen sovandes nedanför sängkanten. De har sovit mest hela kvällen också.. Tror nästan det är hundars favorit sysselsättning?! Vi var ju även ute i några timmar idag, så de behöver kanske vilan. Nu ska jag vila upp min hjärna så den är på topp imorgon när jag ska plugga och sola!
Nilla


Baltazar

Shit

Jag har lite små "panik". Jag har haft en helt underbar dag som började med massa "måsten". Måsten för mig idag var tre rentvätt IKEA kassar, diskning i mängder, städning av spis och bakom spis mm. Hjärnan blev hög på klorin innan jag var klar. Syrran var hit en sväng och jag var så glad när allt var klart. Dock är inte de tre uppgifterna till skolan klar, men jag har ju hela kvällen och morgondagen på mig.

Sen kom Johanna hit och vi solade på balkongen, åt lax med persiljesmör och tog en lång promenad med hundarna runt stan och Bonden. Jag kom hem och duschade hundarna och bestämde mig för att ha lite ompysslings tid. Sagt och gjort. På med musiken, fram med skrubben, rakhyveln och tappa upp badet. Tyvärr så blev jag så medryckt av hela grejean att jag körde lite för hårt med skrubben och i ansiktet så nu sitter jag här och hela kroppen känns lite svullen haha.. cirkulationen kom igång rejält i alla fall. Sen har jag haft lite risigt hår ett tag efter alla blekningar så jag fick för mig för att klipa av det slitna. Jepp sagt och gjort. Dock råkade jag klippa lite mycket på ena sidan så då lära jag klippa lika på andra och så höll jag på.. Så ni kan ju tänka hur kort håret blev. Jag vette fan om jag ens kan sätta upp det i en tofs..Buhuu..

Baltazar in class

Baltazar fick följa med till skolan igår. Han hade varit ensam så mycket tyckte jag så därför fick han hänga på. Han trivdes inte med att sitta fastbunden vid mitt skrivbord. Så jag släppte lös honom och då blev han mycket gladare och la sig på precis samma ställe under mitt skrivbord där han kunde ligga med koppel på. Jag hade såklart glömt vattenskål så han fick dricka vatten ur en ljuslykta som jag hittade haha..

Han bodde in sig och njöt av ompysslingen han fick av de få som var där. Mysigt att kunna ha möjligheten att ha honom med på dagen. Han morrade lite på en som kom när han hade koppel på, det är en fjantighet/dumhet som vi ska träna bort totalt.



Mys kväll i Växbo

Åkte till mamma och pappa för att umgås lite ikväll. Lika galet som vanligt. Det är nästintill aldrig en lugn stund där. Skönt! Johan och jag brottades lite och till slut låg vi alla på golvet som vanligt..


Klok unge..

Denna sång sjöng jag för Vidar en kväll när han skulle sova. Han låg helt stilla och lyssna och när jag upprepade "Tänk jag drömde i natt att jag hade en katt och han åt bara sill och potäter" typ för 7 gången (eftersom det var typ det jag komihåg). Så säger Vidar "Nää inte.. kattmat va?". Haha han trodde inte på att katten ville ha riktig mat utan han fick glatt nöja sig med kattmat. Han är så söt min lilla gofis. Härlig sång!

Våren känns nära

Min lägenhet är som ett jävla grustag, men det är det enda negativa jag kan hitta bland alla vårtecken.
Gräset intill husen börjar bli lite grönt, eller iallafall tina fram.
Solen lyser från morgon till kväll.
Tv är en låg prioritet. Borde byta gardiner!
Jag blir sugen på sallad och jordgubbar.
Vårdofterna prioriteras på ljusen runt om i lägenheten.
Ny hudcreme invigs.
Energin är näst intill på topp.
Det är plaskigt och vattenpölar stora som lastbilar.
Ljusare hår känns rätt. Balkongen badar i soltimmar.
Jag kan gå ut i kofta utan att frysa ihjäl.
Jag har gått i kjol barbent i år.
Musik är min bästa vän igen, hoffmaestro de låtarna får mig att minnas sommarnätter som varit.
Ett leende sitter som ett smäck i mitt ansikte.
& idag målade jag mina naglar ljuslila, är inte det vårigt så säg!!

Väskor

Är min last.. Men vem skjutton har inte en endaste last? Väskor är ju bättre än tårtor i alla fall. Jag hittade en väska på CSI spelet som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Undra vart de tar sin insperation ifrån. Härlig sommar bag med ränder!

Mina lilla vän

..har blitt en stor katt.. Hur har detta gått till? Jag har i flera års tid haft en söt liten katt som håller sig lite osynlig och som varje kväll hoppar upp och har sig gosstund alldeles innan mina ögon faller ihop för kvällen. Men nu har hon blitt spritt språngande galen. Hon är överallt och gnäller när jag kommer in genom PORTEN redan. Hon har blitt tjock och tung. Fluffig har hon varit av och till men nu är hon riktigt långhårig. Hon vägrar dricka vatten ur sin vattenskål så den är sedan länge bortprioriterad från vår nätta golv yta. Nu har hon ju vatten i Baltazars stora skål liksom.

Men vad ska jag nu göra? Jo jag tror det blir en rejäl avhyvling av hennes päls. Det ligger tuffsar precis överallt och jag hatar hår. Men hon är ju gullig i sin stora kaluffs och väldigt mycket rundare form..

Dieten - liten känsloupdate

Det är vägdag imorgon också, det känns "som vanligt" som att jag gått upp i vikt de senaste dagarna men det gör faktiskt ingenting känner jag just nu. Jag har ett bra fokus och känner mig på något vis smalare så jag är rätt nöjd med den känslan.

Jag har ingen ekonomi för mina "mål" just nu i alla fall så det bästa vore om kroppen kunde anpassa sig lite till plånkan haha..

Jag LÄNGTAR dock som en tok till vågen visar minus 33 kilo. Det är en vikt som jag aldrig trodde jag skulle lyckas gå ner. Jag kan liksom inte förstå hur mycket 33 kilo är och sist jag vägde mig så var det 3,8 kilo kvar. 3,8 kilo det är små siffror i jämförelse med vad jag gått ner och vad jag ska gå ner. Jag tror hela min kropp och själ mår bra just nu det är därför dieten går så pass bra. Fast denna underbara diet kräver inte ens att du mår bra som person, den funkar endå. Underbart!!!

Jag ger er en liten snike pik eftersom det går så fruktansvärt långsamt mellan gångerna enligt er och mig faktiskt. Jag ser ju dock mig själv precis vareviga dag.

8 juli 2010   -   23 mars 2011

Onsdag

Shit vilken effektiv dag vi har haft idag. 12 punkter avbockade, dock från en lång lång lista men det är ändå bra gjort. Det är så roligt och jag har sprudlat av energi och glädje idag. Har en så bra känsla i kroppen. Jag borde sätta mig ner och knopa ihop "Orbaden uppgiften". Men jag orkar inte med mer skola just idag. Jag ska tvätta, ta en promenad med Helena och så har jag två telefon dejter inbokade. Ullared ska planeras och en kryssning ska utredas.

Det blir mycket skoj framöver och ni får såklart hänga med. Så här känner jag mig typ jämt nuförtiden..


Huvudet jobbar

Har väldigt mycket i skolan som vanligt så jag hann inte blogga imorse ens. Nu sitter jag på skolan och vi har precis haft morgonmöte. Spännande och givande men ändå lite skrämmande.. Men kul ska det bli.. Bilden är dock från imorse hann bara inte logga in då..

Såå fruktansvärt..

Får verkligen Aftonbladet skriva detta. Vem gynnar det? Jag blir förskräckt. Jag vill inte veta. JAg blir rädd för mänskligheten. Jag har kommit fram till att jag helst inte vill veta någonting alls. Jag vill leva i min lilla bubbla utan att veta om att dessa elaka människor finns. Hur kan världen har blitt såhär?! Korkade jävla idioter, skicka dom till en öde ö och låt dom svälta ihjäl.


Jaja här kan ni läsa ni med..KLICKA!

Tacogratäng med purjolök - LCHF

Okej detta var inte någon maträtt för mig måste jag säga. Jag tycker att tacokryddan skär sig med purjolöken men eftersom vi har olika smak lägger jag ändå ut det för er skull. Jag gjorde såklart om receptet lite från det Linda la ut på grund av att jag missat att handla philadefiaost mm. Röd paprika och majs valde jag dock bort själv.

400 gram köttfärs(jag använde vegetarisk)
Tacokrydda
1 liten purjolök
2 dl cremefraiche
1 dl grädde
massa ost

Stek köttfärsen och krydda och blanda. Blanda cremefraiche, grädde och 2 dl ost och häll upp i en ugnsfast form. Hacka purjolök och lägg i formen. Häll över köttfärsen och ha på massa ost. In i ugnen i 175 grader ca 20-30 minuter. Servera med sallad. Jag åt den med tzatsiki.

Tänk om en dröm blir verklighet..

Ett jobb betyder så mycket för stunden och så lite i livet. Jag är så taggad till det projekt som vi startade idag. Syrran nappade direkt och det känns som att tiden kommer att sväva bort och jag kommer att få grymt mycket att pyssla med. Läraren är super mé och det behövs för vi kommer att behöva såå mycket hjälp, tips och coachning! Ska vi sätta Bollnäs på karta för någonting annat är mördare och knark? Japps det tycker jag verkligen.

Nu ska jag kocka tacogratäng efter ett recept som jag hittade på Linda Carlqvist blogg. Jag lägger ut det här senare om det blir gott:). Ikväll ska jag på bio och mysa sen blir det hem och kika på BB innan det är dax att sova igen..

Tillstånd

Jag har upptäckt en av mina favorit tillstånd. Det är på morgonen när jag har lite tid över och kan ligga kvar i sängen och låta kroppen "sova" och ändå vara vaken med huvudet. Tankarna får spinna iväg och goo crazy och det är som att jag är i ett påhittat tillstånd. Som en vaken dröm, man kan dra iväg med lite fnasi och ligga och klura på massa olika ideér. Kroppen känns helt avslappnad och huvudet är allert. Tänk vilket bra tillstånd att kunna planera samtidigt som kroppen får sova haha..

Har ni upplevt detta någon gång?

Energi

Åhh jag känner att jag har massa energi ikväll. Undra om det beror på att vi bara gått kortkort promenader idag. Baltazar har vrickat foten så att han är halt. Tråkigt men det går över. Men det kanske är för att jag sluppit spänna mina rumpmuskler så mycket. Det är svinhalt på alla vägar vi går på just nu. Stackars Baltazar blev livrädd när de började skjuta raketer för Bandylaget ikväll också. Han tycker att det är riktigt otäckt och ligger helst i knät och kollar skeptiskt utåt.

Nu har jag fått en ny idé till skolan. Jag ska köra stenhårt på den och hoppas på att jag blir rikare inom 5 år. Tänk vilken dröm att få jobba med det man älskar allra mest och ha massor med variation i jobbet. Jag drömmer mig bort och har ett stort leende på läpparna.

Kanske ska börja plugga matte C också, orkar ni det? Ni kommer väll ihåg hur det blev sist, ni fick hjälpa mig haha.. Nä nu ska jag kolla vidare på Halvåtta och äta upp min underbart goda soppa.

Jag fick MVG

Trots att jag inte är totalt betygfreakig så gillar jag ändå att få MVG. Det betyder för mig att jag inte missat något viktigt eller kunnat gjort det bättre. Love it! Så nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta lite. Ni kommer väl ihåg uppgiften jag gjorde i fredags? Den som jag Ultra pluggade? I´m a happy happy girl!

Har hittat en praktikplats som skulle kunna vara intressant också. Kul! Det är bara en vecka eller så men det är nog nyttigt ändå.

Back to plugget..

Two fat ladies

Har ni sett det programmet? Helt fantastiskt att vissa får göra program precis hur som helst. Dom surrar och lagar lite mat. Inte direkt något program jag skulle skriva upp för att inte missa. Men dom är ju ganska söta de gamla tanterna.
Går på kanal 8 ibland mitt på dagarna..

Horoskop för vecka 12 - 2011

Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Baltazar har blitt en sänghund

Han, hunden som aldrig hoppade upp i soffan eller sängen befinner sig nu allt som oftast vid min sida. Han vill helst ligga och pressa sig mot benet hela tiden. Han hoppar dock ner efter en stund för att det blir för varmt. Varje mogon kommer han och puffar mig på kinden när min klocka ringer, aldrig före. Han är min ögonsten!

Dagen i korthet

Jag har så underbara människor runt omkring mig. Idag var dagen verkligen perfekt. Jag hade sovmorgon till syrran ringde och väckte mig. Efter en promenad med Baltazar så åkte vi till Växbo med lite magsjuksmat. Där satt vi ute på altanen och solade och det kändes verkligen som att våren är påväg.

Sen åkte jag hem till Jessika och kollade på Bandy samtidigt som vi hade massa tjejsnack och bebismys. Nu har jag kommit hem, gått med Baltazar, damsugit, lagat mat och sitter nu i soffan och kollar på Big Brother.

Nu är det dax att pallra sig upp

Soffan har varit min bästa vän i 1,5 dagar. Nu tar jag och Baltazar och åker till Växbo. Ska shoppa lite magsjuksgrejjer till mamma och kanske en isglass till mig själv. Mår lite halvkasst. Bara ätit hallon. Men vet ni vad?!? Jag vägde mig i morse och det var endast 8 hg kvar till jag har gått ner 30 jävla kilon. 29,2 kilo alltså. Är det inte fantastiskt.. Jag blev så glad!

Det blir solning, borstning av Baltazar och säker Bandy på tv:n i Växbo!

Bandybiljett

Jag har en biljett till Bandyfinalen imorgon, Bollnäs lär väll vinna eller?.
Sektion D8.
Vill du ha den?
600 pix!


En lördag senare..

Idag har jag känt mig sjuk. Det kanske är allt plugg som tog ut sin rätt. Jag är inte van att plugga. Jag har suttit ute i solen på balkongen en stund. När jag kom in igen hade jag fått fräknar så jag såg lortig ut i ansiktet. Resterande tid har jag varit i soffan. Är klen i kroppen. Känns som när man har feber, det värker i tänderna, ögonen svider, kroppen är tung och jag fryser samtidigt som jag är varm. En dag i soffan var nog vad jag behövde. Jag har inte ens kollat på något program på tv:n riktigt utan bara haft den på och sedan halvsovit. Nu kollar jag dock på Råttatouille, så bra!

Jag känner mig piggare nu efter ett snack med Sanna och en promenad. Jag borde hoppa upp och diska och städa men jag prioriterar nog att sitta kvar här under täcket i soffan. 

Ska nog vara hemma och kika på Körslaget ikväll. Är det många som är bra? Har inte sett det någon gång..

Jag vill också ut ikväll..

Buhu.. fan vad jag hatar att vara pank. Jag kan ju ta av sparpengarna men det känns inte bra. Jag måste ta av dom om någon vecka när jag ska till Ullred också. Hmm.. Vi får la se hur detta går..

Det är Hoffmaestro som spelar ikväll.. älskar deras sound!


VÄRLDSKLASS!

Viktigt om LCHF glassen

Jag skrev ju om Alvesta glassen för någon vecka sedan. Jag har nu fått ny information så jag råder alla er som vill prova den att läsa detta först HÄR!

Det är tydligen cancerframkallade sötningsmedel i och det är ju verkligen inte ok.

Jag har fått något fel

Det gör konstigt ont i mitt käkben. Jag undrar om det var hål i en tand förra gången jag kände såhär eller om jag bara inbillar mig. Det är skit jobbigt jag kan inte äta riktigt för det känns som att jag får sendrag i käken på något vis. Men det känns inget konstigt när jag borstar tänderna eller så. Så jag håller alla tummar och tår jag har att det ska gå över fort. Får panik bara av att tänka på tandläkaren.

Sen har jag något skumt i örat också, det killas hela tiden. Som att en fjäder sitter därinne och vifftar litegrann. Det är väl inte möjligt? Knät åkte nästan ur igår igen, hela kroppen fryser och jag får panik inombords. Men knäna och örat är ingenting motför tanden. Dryga kropp kan du inte bara skärpa dig nu och samarbeta med mig? Snälla..

Nu ska vi ut och gå i snöyran..

Min underbara Ballen

Alltså finns det någon som kan göra mig glad på är det han. Jag är så glad att han är min! Det var bara vi som var ute på hela en timmes promenad. Kanske folk är hemma och har fredagsmys? Jag har ju egentid eftersom jag hade planerat att plugga hela långa kvällen. Nu ska jag kocka lite mat, kom på att det enda jag ätit idag är tre ägg med majonäs...

Jag svarar lite..

emelie om Diet vecka 36:
vad kul! hur mycket har du tappat i cm runt midjan? där brukar man märka mycket :)
Svar: Hello! Jag har minskat 22 cm runt magen sedan jag började 8 juni 2010, då var måttet 126 och nu 104 cm. Midjan(smalaste punkten) vet jag inte vad den var för den har jag inte mätt från början, den är 90 cm nu iallafall.


Anonym
om Filmtajm:
är det ok att äta poppcorn när man äter lchf?
Svar: Det är inte ok att äta popcorn på LCHF dieten. Självklart inte heller godis eller annat skit.

I´m done!

Gud va fort det gick! Hoppas det blir godkänt. Denna uppgift har varit en av de svåraste på grund av att jag hade igår och idag på mig och vi skulle intervjua två chefer vilket är mycket att göra på grymt kort tid. Jag hinner ju, men chefer brukar vara mer upptagna. Men jag sitter nu här i ett lyckorus och känner mig grymt nöjd. Fattar ni 1607 ord det kan ju inte vara möjligt?!

Nu skulle jag ha firat med en stor godispåse haha.. men nix inge godis på ett tag. Istället blir det promenad med Baltazar och sen mys i soffan med CSI på lilldatorn. Shit jag har glömt laga mat också.. måste göra det när jag kommer in igen då. Mitt huvud är fortfarande i lite kaos. Jag har ju även 3 andra uppgifter som ligger och skräpar här på sängen, men jag skjuter nog upp dom till imorgon minst.

Sitter redo

Okej nu ska jag testa att ultra plugga. Har ni gjort det? Jag ska snabba mig på och ändå göra ett kanon jobb. Vi får la se hur det går. Jag tror det viktigaste för att det ska gå snabbt är att jag tar snabba belsut och inte börjar vela hur jag ska göra för då funkar det inte. Det känns som att jag redan reflekterat och jämfört i huvudet och det är det viktigaste trots allt. Ett "jag förstår" är så mycket viktigare än ett MVG för mig. Men men nu ska jag ju ändå försöka få lärarna att förstå att jag fattat.



Fredag

Hela dagen bara försvann idag. Suttit i skolan och fixat med alla arbeten. Nu har jag fått svar på intervjuerna äntilgen, så kvällen tillängnas ledarskapsuppgiften. Jag har 8 timmar på mig, 23:59 ska den vara inlämnad och helst klar. Men det är inte bara att bli klar.

Men nu har jag kommit hem och vart ut med Ballen i snön. Han älskar den och springer runt som om han aldrig sett snö förut. Nu ska jag bada badkar, diska och laga god kyckling innan jag börjar med uppgiften. Känner att jag behöver en paus. Nu har jag laddat upp med nötter och bra musik på mellanvolym..

Rix Fm med Gert

Har ni lyssnat på Gerts nattprogram? Ikväll var det helt fantastiskt! Jag är facinerad av alla människor som ringer in där. Vilka problem dom ringer om..

Lena - (de pratade om hennes man som hon sörjer nu 6 år efter att han gått bort för att hon läser en gammal dagbok) Så säger hon: Detta går inte ut i direktsändning va? Gert svarar: Jo Hon säger: Men ojdå vi har ju pratat jättelänge!
Hon säger också: Ja men du och jag kanske kan prata lite efteråt också?!
Mitt förslag är att hon går till en psykolog eller skaffar sig en förståndig vän. Det borde vara lite naturligare än att ringa in på en radiokanal och prata om sitt liv?? Även om det var hemskt att lyssna på, tycker synd om henne.

Daniel - Jag dricker lite för mycket men va fan ska man göra. Gert frågar om han insett att han är alkoholist? Nja Ja jo det vet jag säger han. Gert säger ja min syrra söp ihjäl sig och en vän till mig tog sig i kragen och är nu nykter alkoholist, det är väll dina val. Han säger: Ja det ligger väll på mig...
Mitt förslag är att du skippar kragen och läser Stora Boken 77 gånger!

Åhh jag vill bara lägga mig i och ge tips och råd till dom alla. Gert bara hmmar ju och är lite vrång. Jag vill ha hans jobb!

Livrädd

Jag råkade somna i soffan igår och vaknade av att jag såg något som blixtrade. Jag hade fått oväntat besök. Inte skäller min vakthund heller som brukar skälla när folk ringer på dörren. Nope. Så när jag väl öppnade ögonen ser jag livrädd ut och jag var ioförsig ganska rädd också haha.. Det är ju ganska ovanligt att vakna med en kamera framför ansiktet.

Snygg eller?


Schoool

Sitter på skolan i min ensahet och försöker plugga allting klar så jag får vara ledig lite. Jag har nästan skrivit klart allting om ekoturism och turismens påverkan på miljön. Jag har gjort allting jag kan på mitt egna projekt, skickat och nu är det bara att vänta.
jag väntar även på svar från en rektor så jag kan göra klart "ledarskaps uppgiften".

Men så satte jag mig med denna uppgift och jag blir galen på att den är så stor och vi har ca 1,5 dag på oss att göra den så avgränsningen måste vara ganska stor?!
Jag ska kartlägga allt som finns att göra på en radie om 500 meter från Orbaden, sen ska jag även kartlägga allt som finns inom en radie på 2,5 MIL.
Vad ska man börja med? alla stränder? restauranger? slalombackar? vandringsleder? krogar? hästridning?

Diet vecka 36

Jag har gått ner 0.2 kg sedan förra veckan så nu ligger jag på minus 28,2 kilo. Jag är överlycklig faktiskt. Kilona gör mycket men denna vecka har jag känt mig lite smalare. Kanske är det för att jag är gladare på grund av solen, vem vet. Jag knäppte även ett kort och jag anar en liten smalning av kroppen. Det är en glad och nöjd Hanna som skriver detta.

Glee

Har ni sett det programmet? Det är underbar musik hela tiden! Det är kanske inte de bästa skådespelarna och handlingen fattar jag ingenting av. Men sångrösterna är på topp och jag blir glad av hela idén. Underliga karaktärer och inte ren high school stuk. Bra mix!

Det går på kanal 11 klockan 20 på torsdagar. Se det!

Nuts

I get nuts for the moment. Jag har tre olika uppgifter att göra i skolan just nu plus mitt egna projekt. Hjärnan går på högvarv och ögonen orkar knappt hålla sig öppna. Fingrarna har träningsvärk och är röda ute på topparna. Men ändå känner jag mig glad, jag var lite frågvis idag och kritisk men det får jag vara känner jag.

Jag borde svara på alla nya mail jag har fått också. Kommer ni ihåg att jag skrev om de 41 mailen jag var glad att jag fått, det har trillat in lika många till efter det. Imorgon bitti skickar jag dock iväg breven till dom intresserade och det kommer kännas skönt för då är mitt ansvar över, då ska jag bara vänta tills jag får tillbaka dom innan jag kan göra något mer med den uppgiften.

Tiden rullar iväg sjukt snabbt vilket inte alls är bra, jag vill hinna med så mycket. Igår fick jag dock mycket gjort här hemma så det känns faktiskt skönt att bara var hemma ikväll med. Imorgon ska jag sortera papper och sätta in i pärmar på skolan, just nu är allt i ett organiserat kaos.

Jag är kär..

I en tavla, den är så fin och jag vill verkligen ha den nu. Men jag går ju på sparpengar just nu så jag får vänta och se om jag möjligtvis kan önska mig denna i present när jag fyller år kanske. Jag har hittat en till tavla jag väldigt gärna vill ha också men den tar vi en annan dag för jag har fullt upp nu.. Men visst är den fin och såå mycket mig?!

En av alla mina tankar..

Apropå House, kollade ni på det igår?
Jag gjorde det och de hade en patient med som var mörkhyad. Enligt House då så är det väldigt ovanligt att mörkhyade får hudcancer. Är det så?

Någon vänlig kunnig själ borde ju veta. Jag har inte en aning kanske får googla lite senare idag. Men om just du har dåligt att göra så kan ju du kolla upp det till mig.

Men det känns ju lite orättvist om det skulle vara så, jag vill också vara i den gruppen av männsikor som mer sällan får cancer. Cancer är en av mina mardrömmar, jag ser sprutorna och smärtan svischa förbi ibland när jag bara tänker på det. Fy tusan, jag lider med alla som får denna vidriga sjukdom. Verkar vara nästintill omöjligt att bota också. Det kan behandlas men verkar ändå ha förmågan att komma tillbaka om och om igen..

Tankar

Jag har så mycket tankar som susar runt i mitt huvud nu så jag kan liksom inte formulera allt på print. Just nu ligger jag i sängen och har House på på tv:n och musik på datorn och grejer precis överallt. Det är med andra ord ganska mycket kaos här hemma. Men jag trivs bra ändå. Jag har haft tvätt kväll och pysslat ihop massa saker till skolan. Jag är så glad att Frida och jag blev klar med vårt arbete i måndags!

Idag har jag glömt att laga middag igen, så nu har jag ingen mat till lunchen imorgon, typiskt!

Frågorna om livet kommer upp och meningen med saker och ting poppar upp som popcornen i micron.

Filmtajm

Jag äter godis idag, som jag har längtat efter saltlakrits ibland. Jag hoppas det känns lika bra imorgon och jag hoppas basicperioden fortsätter då. Jag har bestämt att det blir så! 


Popcorn bjuds min gäst på.. älskar doften av popcorn och även synen..

Farmors 80 års kalas!

Lördagen var ju för min del väldigt stressig men jag tycker att jag utnyttjade dagen till max på ett bra sätt. Klockan halv 1 var jag på plats på Kämpens. Det är roligt att träffa alla kusiner och släktingar ibland, vi ska ha släktträff i augusti också. Det var många jag inte kände men dom verkade känna igen mig så jag antar att vi har träffats när jag var yngre. Många höll fina tal och så sjöng vi några truddelutter!

Mamma och pappa med flera hade dukat och fixat jättefint!


Välkomstdrink och snacks!


Det bjöds på kärlknöl och potatisgratäng..


Mina bordskamrater Patrik och Madde..

Några fina gäster..


Fixarna nummer 1..


Tårta i massor, jag åt två teskedar!


Kidsen röjde runt och hade skoj..

Fina kommentarer..

Jag älskar verkligen era kommentarer och då menar jag nästa alla. Jag gillar faktiskt kritisk granskande kommentarer också. Det är bra att få lite feedback när man blir så hemma tam med sin blogg. Dock märks det väl på era kommentarer om ni tycker det jag skriver är ok eller ej. 

Härom dagen fick jag denna kommentar och jag blev så lycklig! Jag ska verkligen testa detta och jag tror att det blir redan ikväll när vi ska ha filmkväll.

Lina om Skärpning på kontoret:
Jag har ett jätte gott tips på snacks ifall du vill ha :) Blanda ihop en guacamole med avakado, creme fraich, vitlök, salt, peppar och lite citronsaft. Sedan gör du ostchips till som du dippar! Ta riven ost som du läger i små högar på en form, och sedan in i ugnen tills de fått färg.

En annan kommentar som kom från en okänd avsändare var denna..

Anonym om Malins möhippa!:
Jag ligger här och googlar lchf, måste ju ner tio kg nu. Men jag är rädd för tröttheten, många säger att träningen blir lidande och det vill jag ju inte! Dålig andedräkt får familjen stå ut med. Orkar man träna på som innan? Gonatt nu ska jag sova!
Svar: Jag anser inte att jag blir tröttare av LCHF, jag har nog aldrig varit såhär pigg. Det beror ju på om man tränar extremt mycket då kanske det inte funkar. Men Björn Ferry klarar ju av att vinna massa medaljer på LCHF diet så jag tror inte det är något problem. Jag blev dock väldigt veck i början innan min pigghet kom. Mina ben var som spaghetti och jag trodde jag skulle svimma 7 gånger om dagen, men det är för att kroppen ställer om sig till att funka utan allt socker. Jag skriver det igen.. Jag har aldrig gått på en bättre diet än denna! Så enkel och kilona försvinner av bara farten!

Tjenare mina kära vänner!

Idag har jag fått värsta glädje kicken och det beror på detta! Fina fina Helena som jag älskar av hela mitt hjärta! Jag är så glad för att jag har mina vänner och jag borde fan inse det oftare.

Skolan gick bra idag, möte med rektorn och allt löstes ganska bra. Sen skulle vi leta fram ett reseförslag till en familj med två barn, 5 år och 8 år. Ska bli skoj att redovisa det på onsdag, jag och Frida hann klart och det känns otroligt skönt. Allt är fixat till imorgon när vi ska ha en "aktivitets dag" för våra övriga klasskamrater. Spännande att se hur dom tar vår dag. Den är ganska tuff och krävande psykiskt.

Borde sätta mig och svara på 41 mail som är svar från turistbyråer runt om i landet, kul men lite mycket. Kanske tar en lång dusch först eller en promenad med Baltazar eller både och. Borde söka jobb och en massa annat också men jag skjuter nog upp det till imorgon i alla fall.. Laga middag borde jag också göra, typ nu.

Jag kommer nog färga håret mörkt väldigt snart, är sjukt trött på att se trött ut och jag tror att det är hårets fel. Jag lyckades till och med gäspa precis när datorn knäppte haha..
Hur många av er gäspade?

Gud så gott!

Just nu önskar jag att jag bodde i Vällingby! Vi stannade där och åt middag när vi åkte hem från Vildmarksmässan. Å gud så gott det var. Helt perfekt och lagomt mycket mat. Grillade kycklingspett med Tzatsiki och sallad. Kommer ni ihåg att jag åt typ detta i Västerås när jag och Sanna var där? Detta var nog till och med snäppet godare. Jag vill ha Greekfood till Bollnäs nu tack!


Svar på "frågelådan"

Sara: Hej! jag undrar hur gammal du är och har du någon pojkvän?
Svar: Hej! Jag är 26 år blir 27 i april.. Jag har ingen pojkvän.

Nina: Hejsan Hanna! Jag har kört på LCHF nu i 6 veckor och tappat 9 kg. Går det så här lätt hela tiden? eller slutar man "rasa" efter ett tag? När började du med LCHF? Och hur mycket har du gått ner?
Svar: Hello! Jag kan inte svara på hur det är.. det är nog olika för alla människor. För mig personligen så har det gått lite upp och ner. De första veckorna tappar man mycket vikt i vatten som har varit i kroppen på grund av kolhydraterna.
Men jag går fortfarande ner 1 kg i veckan om jag håller mig på LCHF mat. Det som jag märker att många gör är att de säger att dieten går sämre efter en tid men det är troligtvis för att många börjar "fuska" med vissa saker. Iallafall i dom fall jag vet. Men om jag håller mig strikt på dieten så funkar den lika bra nu som för ett halvår sedan. Det går relativt lätt hela tiden!

Jag började med LCHF den 8 juni 2010. Jag har gått ner precis 28 kilo.

Maja-Lena: jag är också överviktig, och jag vet hur det känns, Har du nångång blivit mobbad och så? Hur har det varit att köpa kläder för dig genom åren? Har det varit svårt med storlekar och sånt?
Svar: Jag tror det känns olika för alla att vara tjock. Jag har aldrig blitt mobbad för min vikt som jag reagerat på. Självklart har människor påpekat min tjocklek och kallat mig tjockis men jag har aldrig upplevt att jag varit mobbad.

Problemet med kläder och mig är att jag är 188cm lång, vilket gör att inga kläder är tillräckligt långa. Jag har dock inte upplevt att problemet har legat i tjockleken på mig. Jag tycker att även "stora" kläder är sjukt inriktade på korta och tjocka människor. Dom har aldrig passat min längd. Jag har aldrig använt jeans utan använder leggings och tunikor, vilket säkerligen har underlättat i den krassa kläddjungeln.
Storlekar tycker jag att det finns hur stora som helst nu för tiden. Det är lite tragiskt på något sätt att vi utvecklat kläderna för att passa oss tjocka istället för att ta tag i det riktiga problemet.. Men det var ju en helt annan historia.

Lisa: Hej Hanna!
Grattis till din viktnedgång, bra kämpat!
Jag minns att jag läst något om en "balsamkur" och undrar så vad det är?
Sedan undrar jag också om du alltid varit mer eller mindre överviktig och vad som fick dig att bestämma dig för att du ville förändra det?
Hälsningar Lisa
Svar: Tusen tack!
Japps jag har börjat på Balsamkuren nu igen. Fick ju för mig att bli blond för ett tag sedan så då blev mitt stackars hår grymt slitet och ruffsigare än vanligt. Balsamkuren innebär att du enbart tvättar håret med balsam som är fritt från sulfater och siliconer och annat krafs. Jag pluggade in det stenhårt förut men nu har jag enbart koll på vilka balsam märken jag kan använda. Detta gör man för att återfå sin naturliga glas och spänst i håret och inte använda massa konstgjorda grejer för att få håret fint.. Du kan läsa mer om det här!

Melinda: Hej, Jag undrar vad har du får mål med din viktnedgång? alltså hur mycke vill du gå ner? och hur kommer du fira det sen?
Svar: Mitt mål med viktminskningen är att jag ska må bra och att jag ska slippa många sjukdomar som vanligtvis tjocka människar får.

Oj jaha, jag har inte något bestämt mål faktiskt. Det är iaf minst 47 kilo och ett drömmål skulle vara 59 kilo. Du får hänga med framöver så får vi se hur mycket det blir till slut.

Jag kommer fira med att må bra, resa mycket och njuta av livet precis som jag egentligen gjort hela livet. En Thailand resa är inbokad på min mål lista iallafall.. Har du några tips på firning?

Anonym: Vilken rätt är din absoluta favvorätt? Både "vanlig" och LCHF /kram din blogg är jätte bra!!!
Svar: Tack tack!
"Vanlig" är alla efterrätter som innehåller CHOKLAD. Men jag saknar ingen "vanlig" rätt ofta, utan det kan vara att jag saknar att bara ta en macka med ost och te till frukost eller att gå ut och äta en pizza med gänget. Men ingen speciall maträtt, det var nog för länge sedan jag tänkte på "vanlig" mat haha..
LCHF rätt, gud hur ska jag kunna välja en.. Hmm då blir det isåfall Lax med lapptäcke och blomkålsmos!

Lillamy: Har du nåt tips på bra och inspirerande lchf bloggar, din e ju bra, men om de finns några fler?
Svar: Jag läser nästan inga bloggar längre. Har faktiskt inte någon favorit LCHF blogg för jag har inte hittat någon bra. Jag brukar titta in på "Out of Sweden Foodblog" ibland så jag får lite ny tänk. Jag skulle vilja hitta en blogg som är som min, med lite av allt och bilder på kroppen på den som skriver. En ärlig och rak blogg inte nå jävla mesigt krafs som är halvsanningar. Har ni någon att rekommendera?

Nu har jag bara svarat på frågorna ni ställde i inlägget! Orkade inte sitta och klicka runt bland alla kommentarer, men kom ihåg att jag alltid svarar på era frågor via mail om ni skriver med eran mailadress. Puss och hej!
Jag igår

Horoskop för vecka 11 - 2011

Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Malins möhippa!

En så underbart härlig kväll! Det är roligt att träffa människor som verkligen tycker saker och ting. Ibland när man kommer till en fest/tillställning så kan det lätt bli tyst och lite spänd stämmning. Jag var utbölingen igår haha.. men jag kände mig så välkommen och hade väldigt trevligt. Alla hade sina åsikter och det var ok. Vi firade att Malin har gift sig i efterhand. Hon är en så underbar människa! Blir alltid glad av att träffa henne.

Kvällen gick i Kärlekens tema såklart!


Snygga Malin..


Det bjöds på mat, vin, öl, gotta, skönsång och många goa glada skratt..


Jag tror och hoppas att Malin blev grymt nöjd med kvällen..

Plugg plugg plugg

Mitt uppdrag idag var att stå vid Max får människor från andra orter att fylla i enkäter för min marknadsundersökning. Det funkade inte så nu har jag mailat varenda turistbyrå i hela Sverige och nu ser min mailbox ut så här..


Snacka om att inte uppdatera sin mailadress. Jag har tagit alla mailadresser från deras hemsida eller från sidor som sammanställt turistinformation. Tråkigt att det inte är bättre uppdaterat. Jag har alltså skickat 64 mail helt i onödan. Men de resterande 200 som fungerade kanske ger mig något?!

Skärpning på kontoret

Nu är det fokus på bloggen denna vecka. Jag saknar era kommentarer och åsikter, men eftersom jag inte skrivit något så får jag skylla mig själv. Nu ska jag sätta mig och svara på era frågor samtidigt som jag kollar på Kalla Fakta om magoperationer.

En röd godis fisk

Ikväll har jag haft det så skönt! Känns så skönt att min vecka 10 äntligen är över. Allting har varit denna vecka och nu är allt gjort. Jag har ätit bra, sovit mindre bra, motionerat nada och njutit massor!

Jag åt en godis ikväll.. Gott!

Baltzar är tröttis även han.. 

Fredagkväll

Fredagskvällen spenderades med tre mycket trevliga tjejer. Jag fick updates om deras liv, eftersom de bor på annan ort. Älskar när mina nära och kära är hemma och hälsar på. Tråkigt när de måste åka hem sen bara. Men Katja kommer jag träffa igen på söndag. Linda var det verkligen evigheter sedan jag träffade och det var verkligen på tiden att vi sågs. Johanna kom över på en kopp te och blev kvar halva natten haha..

Linda

Katja

Johanna

Fredag

Dagen har gått i ett, haft urmysigt med kidsen! Vi har besökt Buspalatset med Pontus, Lukas, Marlene och Pär. Grillat kyckling korv ute i underbara solen. Badat badkar och myst i soffan framför Pettson och Findus.

Jag är alldeles för trött för att blogga egentligen och tiden blir lite knapp hela helgen känns det som. Så jag kör lite bild uppdater under helgen. Ska försöka svara på frågorna också.

God morgon

Här är det full rulle, kidsen är här idag. Mamma kom hem med Baltazar klockan 6 imorse. Jag somnade om gott och sov till 8 när jag väntade på att kidsen skulle dyka upp. Men dom kom framåt halv 9. Så nu har vi hunnit med allt som finns att göra i min lilla lya. Klockan 11 ska vi på Buspalatset med Lucas och Pontus. Vilken tur jag hade som fick med mig någon vuxen att tjattra med.

Nu ska vi koka lite korv och sen ut med Baltazar innan vi ska åka iväg..

Tassar

Jag hade med Baltazar till skolan i tisdags och fick då tipset att klippa Ballens tassar. Självfallet tog jag tag i det snarast och på kvällen hade jag en helt ny hund som inte druttade på ändan hela tiden och som inte såg ut som Bambi på hal is så fort han kom ut på blankt golv. Tror han känner sig lite bättre nu när han har bättre fäste också.

Vidar tyckte vi skulle klippa bort en bit på svansen också haha.. men det gick jag ikke med på.

Snacka om skillnad, vad tycker ni?

Jag jag jag..

Snacka om egocentrerad jag är hela tiden på den här bloggen. Ibland vill jag bara kräkas på alla kort på mig själv. Men jag börjar åtminstånde se lite mindre tjock ut och det är ju ett framsteg. Har blitt lätt med bilder på hela mig nu med spegeln också. Men vad vill man se för bilder på en blogg egentligen?

Jag gillar ju bilder på människan som skriver bloggen. Men även bilder på djur och allt runt om. Så jag får försöka ha lite variation. Denna lila tröja älskar jag! Har en likadan svart och jag har nog haft dom sedan högstadiet. Invigde kjol med bara ben igår, härligt!

Diet vecka 35

Godmorgon alla puckon som är vakna nu. Strax ska jag gå till bilen som tar mig mot Stockholm men först ville jag göra en liten viktupdate här. Jag har sedan förra torsdagen gått ner 0,5 kilo. Alltså sammanlagt 28 kilo! Det är galet och det är kanon!

Nattuggla

Jag borde verkligen sova nu, men istället ligger jag här i sängen och blippar runt på internet och har tråkigt i min ensamhet. Fy så tomt det är här hemma. Katten ligger i soffan men annars är jag helt utelämnad. Grannen har fest och det apsnöar utanför fönstret. Snacka om att jag kommer sova över imorgon, bilen till Stockholm går kvart i 8.

Ni kan fortfarande ställa frågor i "frågelådan", har börjat svara men jag är inte klar riktigt än. Imorgon är det vägdag, fya mig..

Gonatt

Musik

Tjenamors alla glada människor! Nu har jag gjort alla "måsten" eller jag väljer att ha en fin diskbänk och jag väljer att ha damfritt. Så nu sitter jag här med ett glas bubbelvatten och sjukt mycket tankar som spinner runt i huvudet.

När jag skulle välja musik imorse så valde jag en lista som jag lyssnade mycket på i höstas. Min "pepp lista" var det absolut bästa botemedlet mot trista sega dagar. Men idag innan jag knäppte på den så var jag glad och kände att jag var så fri på något vis. Men nu efter att ha lysnat på dessa låtar så har jag fått tillbaka massa mindre roliga minnen om i höstas och längre tillbaka. Tex en låt spelades på en persons begravning så nu sitter jag och tänker på honom. Hur kan låtarna har gått från Pepp till Depp?

Begravningen var för flera flera år sedan och jag fick inte dessa tankar i höstas. Varje nedrans låt tog fram någon händelse och känslor. Om jag lyssnar på Depp listan kanske jag blir glad igen?! Synd att jag inte har någon sån..

Hicka

Jag tror jag blir tokig, jag har en hick dag. Varför får man hicka egentligen? Varför får man det många gånger en dag och sen inte på flera månader? Jobbigt är det i alla fall. Känns som att jag provat allt utom att dricka vatten upp och ner nu. Hoppas den går över av sig själv snart.

Kul att ni skrivit lite frågor! Jag hade en tävling i februari som en tjej som hette ÅSA vann men jag har inga adress eller kontakt uppgifter på henne/dig. Hör av dig snarast!

Idag tog jag en sovmorgon och sov 40 minuter längre än vanligt. Jag gjorde klart allt till skolan igår kväll så då kunde jag ge mig själv tid att sova. Jag gick sedan till skolan och blev kvar där till 14 och sen handlade jag mat igen och åkte hem och slocknade i soffan. Vaknade vid halv 5 och skyndade mig att duscha och sen åkte jag till Växbo. Hade lovat att vara barnvakt till världens bästa systerbarn eftersom det var Bandy och annat. Så jag mös där med dom tills dom skulle sova och sen kollade jag lite på tv tills föräldrarna kom hem. Nu har jag kollat på Big brother och nu är det CSI på i bakrunden. Sitter i sängen och ska bara blogga klart innan ögonen återigen faller ihop idag..
Semmelfika

Lek med traktorer och bollar

Laburinten spel innan sovdax!

Frågelåda!

Längesen vi hade frågelåda nu va? Jag blir borta på annat under dagen så därför får ni chans att fråga vad ni vill. Ni är några som skriver "skriv mer information om LCHF", jag tycker att det är jättesvårt för att det finns så sjukt mycket. Därför kan ni nu fråga det ni vill veta så slipper jag chansa. Men ni kan fråga om vad ni vill som vanligt min LCHF, djuren, mig som person ja allt ni kan tänka er. Jag kommer inte berätta något mer om företaget som jag kanske ska starta ännu.

Ni som ställt frågor utan mailadress och bloggadress tidigare får gärna ställa om dom. Jag ska försöka kolla tillbaka och ta med dom jag hittar, men det blir enklare om ni vill vara snälla och skriva igen.

Såå kom igen nu.. FRÅGA FRÅGA FRÅGA!!
Nu ska Baltazar och jag gå till skolan och skriva ut lite papper..

Nope inge kräksjuka..

Jag trodde verkligen det var kört nu. Men mina böner på bloggen kanske hjälpte?! Nu ligger jag på spikmattan och mår ok. Tänk att djuren känner av att man mår mindre bra. De var först jätte keliga när jag kom hem. Sen pluggade jag massa och när jag började må lite dåligt så drog dom sig undan, men nu ligger Katten på mig men försöker inte kela. Baltazar ligger tätt intill nedanför soffan, men låter mig vara.

Nu ska jag försöka sova..

Fya..

Jag undrar om jag håller på att få magsjukan.. Mitt huvud känns lite knas och magen muttrar lite(vilket den aldrig gör nuförtin). Fan fan fan jag har massor som jag ska göra denna vecka så jag kan verkligen inte bli sjuk. Snälla snälla någon kan du inte fixa till mig så jag inte blir sjuk. Jag ber..
Nu ska jag ut med Baltazar en sväng, får se om jag mår bättre sen..

Hej raringar!

Det brukade alltid Linnea säga. Låter så sött. Jag har pluggat hela dagen idag. I skolan fick jag ny info och har flera saker jag vet att jag kan göra klart. Men det känns så svårt och flummigt. Det innebär att jag kommer stå på egna ben med ett helt företag den 10 juni och det är ju en helt sjuk tanke just nu.

Jag kom hem vid 3 och gick ut på en bra promenad med Baltazar, vi kastade pinnar och busade massa. Sen har jag suttit fastklistrade vid datorn. Gud va det tar tid att göra allt precis som man vill i vissa program. Jag kommer helt ärligt att bli lite knäpp av detta. Fattar inte varför vissa saker inte funkar som jag vill på en gång. Men nu känner jag mig hyffsat nöjd. Har dock ingen framsida men jag har använt mig av en sjukt rolig blid som jag hittade på google. Men framsidan, hur ska den vara? Jag kan inte fokucera alls just nu så jag tar en paus en stund..

En unge i minuten

Jag älskar tjejen som ligger i sängen och pratar om bebisen! Jag blir glad varje gång jag ser den reklamen. Det ska alltså bli ett nytt program på måndagar(idag) klockan 21:00 på 4:an.
Hon är så söt tjejen med lockigt hår och en ur härlig dialekt och röst! "Även om det gör ont och även om det är fruktansvärt, Så är det det bästa någonsin när bebisen kommer ut!"

Jag har sett den säkert 10 gånger nu och jag sitter alltid med ett leende på läpparna efteråt!

Horoskop för vecka 10 - 2011

Taget ur boken Astro 2011 av Heikki Vesa

Lite tankar å sånt..

Snart är det nya vecka och nya tag. Ingen gymträning what so ever denna vecka. Men massa promenader i det underbara vädret. Kommer troligtvis ha lite mer makt över min tid kommande vecka så då kan jag försöka masa mig iväg till gymmet. 

Min uppgift kommande vecka är att ta reda på vad jag har gjort Bra varje kväll innan jag går och lägger mig! Jag ska fokucera på det!
Jag ska komma underfund med om det är något jag mår dåligt av och undersöka om jag kan förändra mitt mående genom att börja göra något eller sluta göra något!

Jag känner mig verkligen lyckligre när vädret är varmare och gärna soligt! Allting går mycket mycket lättare och jag kan sitta och tänka på hur jag ska göra framöver och leva med ett leende på läpparna. Det är inte alltid jag har känt så.
Idag är sista dagen på denna "Detta har jag ätit i dag" period. Kul att ni är så många som efter frågat det och ännu roligare att ingen av er har kommenterat de inläggen.

Detta har jag ätit idag 6 mars

Yoghurt med mandel och bär - Ägg med majonäs och sill - Purjolax med broccoli

Lyx middag

Slog på stort och gjorde lyxig middag idag. Alla rätter med lax tycker jag känns lite lyxigare. Vet inte varför, jag äter det absolut minst 1 gång per vecka så det borde inte vara så speciellt. Men det är så gott! Alla mina favorit rätter består av lax. Det är gott mättande och skit enkelt att tillaga.

Ikväll blev det Purjolaxen!

Solglajjor

Jag är glad för att man får använda solglajjor också. Man kan vara hur trött och sliten som helst men med ett par glajjor så *poff* försvinner det. Underbart! Jag slarvar ju dock bort mina glasögon hela tiden eller så sätter jag mig på dom. Ska nog införskaffa några nya nästa gång jag är out of Sweden.

Jag har slarvat bort mina vanliga glasögon också, har du några tillövers hemma hos dig så hör av dig! Detta gäller alltså er som jag brukar besöka. Så det är en möjlighet att dom är mina haha..
Hanna Jonsson i solglasögon

Vasaloppet

Ja jag har nog kommit fram till att min familj ändå har påverkat mig under åren. Vem sitter annars och kollar på Vasaloppet när det är sinnessjukt fint väder ute? Eller överhuvudtaget! Men idag har jag och djuren myst ner oss i soffan under flera filtar och med balkongdörren öppen! Lyxade till det med yoghurt till frukost istället för bacon också. Jag blir glad för dom som vinner, det är en så härlig känsla i skidor tycker jag. Dom visar verkligen känslor! Tufft!

Nu har vi dock varit ut en runda i den underbara solen..

Min voffs

Cooling eller vad?!

Detta har jag ätit idag 5 mars

Tjockpannkaka med grädde - korv och ägg med kaviar - Tjockpannkaka med grädde - Paprika

Give me same tips!

Har ni några tips på roliga bloggar eller? Jag är helt sysslolös ibland och har 5 minuteter över när energin är slut på min gubbe i CSI spelet. Jag googlade "rolig blogg" och fick inte upp en endaste rolig. Ingen som jag överhuvudtaget vill läsa. Så hur hittar ni nya roliga bloggar?

Jag läser sällan bloggar nu för tiden, så när jag väl vill göra det så har jag ingen koll på vart jag ska hitta dom. Inte ens intressanta bloggar hittar jag. Jag brukar läsa lite i era bloggar som ni lämnar adressen till när ni kommenterar.

Jag ligger i soffan och kollar på film men vill ha något att pyssla med samtidigt! Kanske borde byta sängkläder och diska istället..

Melodifestivalen - Andra Chansen

Jag älskar Linda Pritchards låt - "Samething came alive".
Daniel Karlsson som är med var en av mina favoriter när han var med i Idol, men jag fattar inte vad som har hänt med honom. Han var ju as duktig och kunnig och nu sumpar han bort allt med någon skit låt.

Fan vad snygg Shirley Clamp var, super stylad och smalare va?!

Trallvänligast är helt klart Pernilla Anderssons låt, den lär ju spelas i min bil framöver haha..
Var det så att hon som sjunger om kvinnomisshandel gick vidare? Jag tycker att det är grymt bra att det blir uppmärksammat, men som schlager? Ja jag kan inte riktigt bestämma mig hur jag tycker i denna fråga. Jag gillar inte hennes röst, den funkar inte för mig.

Det är ju ett skämt melodifestivalen nu för tiden, men jag röstar ju inte heller så jag får la skylla mig själv.

ENERGI

Idag har jag samlat på mig tonvis med energi. Bara att få träffa mina nära och kära ger mig energi. Därför blev det en heldag i Växbo. Jag älskar känslan när ungarna slänger sig runt halsen på mig och att sitta och prata en stund med mormor vid köksbordet. Solen har strålat som bara den och blåsten har vint i knutarna, men gud så härligt det är att det börjar bli vår..















Detta har jag ätit idag 4 mars

Plock på Krokanen - Tjockpannkaka x 2 med grädde och 1 bit choklad

Mörkrädd

Fy vad jag är rädd för mörkret när det blåser ute. Nyss sprang jag nästan hem igen för att jag blev så rädd. Jag försöker tänka att jag ska sträcka på mig och tänka på något roligt, men jag blir helt stirrig och sur på Baltazar för att han inte kommer på sekunden. Ryktet säger att det bor en drogberoende på mitt område som har försäljning och vänner som springer runt och gör hyss. Detta gör mig egentligen inget men just när det blåser så blir jag rädd för precis allt.

Det står bilar parkerade inne på vårt område ikväll, 3 stycken. En skrotig som står lite snett och verkar bara lämnats där, en stor svart skåpbil och så grannens Saab som alltid står här. Bilarna gör allting ännu värre. Jag får bilder från Criminal Minds och CSI, hur dom rövar bort oss och vi försvinner.

Nää fy nu ska vi krypa ner i sängen och imorgon får vi försöka skaffa oss en karl som kan följa med oss ut på kvälls promenaderna, eller ännu hellre gå dom helt själv utan mig haha...

Tjenare

Idag har jag haft en hel dag helt för mig själv nästan. Så skönt att få vara hemma och pyssla, plugga, gosa och bara vara. Det var ett tag sedan jag har egen tid att göra precis vad jag ville med. Så denna tid har jag använt till 3 timmars intensivt pluggande och skrivande så fingrarna ömmar. Jag har promenerat och fikat på stan med Baltazar, Marlene, Pontus och Lukas. Jag har tvättat, plockat och fixat balkongen! Nu är jag super trött så mina ögon håller på att falla ihop. Jag har bestämt mig för att även ha en ensam kväll ikväll och äta tjockpannkaka med massa grädde och ta en promenad lite senare.

Projektet vi har i skolan just nu är så spännande så jag vill göra klart allt på en gång. Men nu har jag kört fast, det är Word som strular till det inte jag. Men vi får la se hur det går, jag tror det kommer bli succé!

Nä jag kanske borde ta tag i disken då så att pannkaksmeten har någon form att ligga i. Kommer somna så fort jag sätter mig i soffan känns det som. Det har blitt lite uppdateringar på Företags inlägget! Jag orkar inte skriva om allting så jag gjorde bara små tillägg på det gamla inlägget.

Katten gillar också vår nya balkong, jag hoppas hon inte fattar att hon kan skutta ner via snöhögen utanför balkongen!

Jag gör om min balkong till våren

Det är så fantastiskt väder ute så jag fick lite energi att pyssla om balkongen lite. Nu vill jag ta bort den stora gråa fotöljen och istället ha två fällstolar(som jag ännu inte äger) och den gröna fräscha "soffan". Visst blir det fint?!

Mina sötnosar

Detta är synen jag möter varje gång jag kommer hem. Båda mina älskade djur kommer runt soffan och kikar och hälsar! Jag tar detta för givet alltför ofta. Men det är sånt här jag egentligen borde uppskatta, för varje gång jag ser dom ler jag. Vilket tur jag har eftersom dom är mina alldeles egna!

Detta har jag ätit idag 3 mars


2 ägg med majonäs(ingen bild) - Curryköttfärsgojs - Baconinlindad kyckling med bea och gurka - 2 "skålar" nötter

Facebook

Nu har jag haft Facebook i någon vecka och jag trodde jag skulle vara mycket mer imponerad. Men det funkar inte för mig. Jag är troligtvis en av världens nyfiknaste människor. Men att snoka på Facebook är ju skitsvårt på grund av att man måste vara vän med den man vill snoka på. Alla spärrar ju sina konton nu för tiden, det har tydligen inte varit så förut.

Så jag är riktigt besviken! Jag är inte alls så fast som jag trodde jag skulle bli. Snokningen var min prio 1 om jag ändå skulle ha Facebook liksom. 
En till grej som är helt värdelös är att även om jag är vän med människor eller om de skriver "öppet" för alla så skriver människor så jävla kryptiskt. Typ "åhh nu sitter jag här och tårarna rinner igen", "här händer inte mycket" eller något annat meningslöst.

Men det finns en grej som är toppen (eller botten beroende på hur man ser det ioförsig) och det är CSI spelet! Jag spelar det ca 3 gånger om dagen men kan kontrollera mig så jag är inte fast, skönt!

Diet vecka 34

Denna vecka har jag svävat lite på moln för att jag har gått ner så pass mycket trots ingen vägning på februari månad. Men vet ni vad, idag när jag ställde mig på vågen så var jag inte ett uns nervös. För jag tänkte att det skulle stå samma siffror som i måndags när det blev en extra uppdate. Men vet ni vad den där hatälskade vågen sa? "Hanna du har nu gått ner 27,5 KILOGRAM!". Det betyder minus 1 kilo sedan i måndags. Helt galet men otroligt skönt!

Det är två och ett halvt kilo kvar tills jag gått ner 30 kilo. Jag trodde nästan det var omöjligt. Jag är såå glad att jag går på denna diet! Just nu kör jag väldigt basic, gratänger, rent kött(fisk, kyckling, nöt, fläsk) med feta såser.

Ps bilder utlovas vid minus 31 kilo..

Så jävla klokt!

Hittade denna bild på Lindas kylskåp härom dagen! Så klokt och tänktvärt!


Detta har jag ätit idag 2 mars

2 ägg och sill - Curryköttfärsgojs (ingen bild) - 3 Baconinlindadkyckling med bea

God kväll mina vänner!

Jag har väldigt mycket att pyssla med just nu. Därav blir bloggen tyvärr lite lidande. Men imorgon blir det vikt uppdate för första gången på hur länge som helst. Blir nog på eftermiddagen dock. På morgonen prioriterar jag Baltazar och sen skolan och efter skolan har jag tid för allt annat man ska göra.

Jag älskar min blogg men ibland får man sig tankeställare på hur öppen den verkligen är. Kommer ni ihåg inlägget jag skrev om det där företaget för ett tag sedan? Nu har företagets VD kommenterat på min blogg och bett om ursäkt. Det var verklingen oväntat!

Mat på stan - LCHF

Jag tänkte tipsa om en annan maträtt som man kan äta när man är ute på språng som jag är allt för ofta. Jag var ute och åt på City som vanligt och denna gång kände jag varken för räksallad eller tacotallrik utan massa saker.

Därför frågade jag om varenda kötträtt. De hade ju snitzel, pannbiff och lövbit som alla andra. De två första funkar inte med LCHF och den sista brukar vara lite seg så jag kunde ju inte ta någon av dom. Men så fanns det grillbiff tror jag det hette. Det är malt kött utan några som helst tillsatser såsom ströbröd, potatismjöl eller nått annat skit. Så jag tog en sån med bea och sallad. Det var helt ok! Köttigt och ändå lättsamt eftersom jag bara åt sallad till.

Inspiration

Jag älskar att hitta nya ideér och tankesätt. Jag var på besök på Hotell och restaurang programmet här i Bollnäs för någon vecka sedan. Där hade dom den väggen jag alltid villat haft. Jag har hela tiden tänkt att jag ska göra en fotovägg med alla mina vära och kära. Men nu har jag hittat något ännu bättre.. inte alls bra fotat av mig men ni fattar poängen..

Bilder på bakverk, maträtter, tillagningen med vänner och råvaror! Förstå vilken insperation att ha denna vägg i köket. Nu måste jag bara skaffa mig ett fint stort kök också.. attans!

Detta har jag ätit idag 1 mars

Pannacotta - Curryköttfärsgojs(ingen bild) - Entrecote med persiljesmör - paprika

Vinnare till Februari tävlingen utsedd!

Stort stort grattis till en äggkokare! Lämna dina adressuppgifter så skickar jag vinsten så fort jag kan!

Pink clock

Haha jag som aldrig har klocka har nu skaffat mig en rosa stor klocka. Frågan är om jag någonsin kommer att använda den. Jag har inte ens tagit av plasten. Får se kanske blir härligt till sommaren om jag är utan mobil någon gång. Fin och stor är den i alla fall!


Vad tycker ni?

Äntligen 1 mars

28 dagar kantade av panik känslor, vågmani, "skiter i allt" tankar och nervositet är äntligen över. Jag har varit så nervös inför denna vägning att jag inte kunnat sova ordentligt. Idag ska jag redivisa ett jobb i skolan och har knappt ägnat det en tanke. Men idag är alltså dagen då vi alla får veta hur det gått.. Spännande?!

Jag klev på vågen två gånger innan jag vågade kolla på den. Tredje gången så kikade jag ner och vad står det?! Jooo att jag har gått ner 3.1 kilo på dessa 4 veckor!!

Jag är så nöjd så jag kan inte i ord beskriva vilken skön känsla. Jag har ju trott att jag har gått upp minst ett kilo. Nu är minus 30 kilo nära, jag känner vibbarna redan.. Nu har jag alltså gått ner 26,5 UNDERBARA KILON!
Det är en mycket glad Hanna som skriver detta liggandes i sängen och myser med djuren..

RSS 2.0