Sista april

Idag är en dag som symboliserar the end i vissa anseenden. Therese flyttar imorgon. Ha just varit ute och åkte bil med henne i 2 timmar. Känns jättekonstigt att jag inte kommer ha henne ett samtal bort eller 3 minuter med bilen eller 15 minuter med cykeln. Alltså jag kommer att ha henne på telefon avstånd men jag kan ju inte ringa och fråga "ska vi gå runt sjön nu?". Therese flyttar alltså 60 mil bort så det är inte bara att ta bilen och hälsa på heller.. Jaja nu ska jag inte deppa ihjäl utan vara glad för hennes skull. Påmin mig gärna om det för jag kommer garanterat att glömma det.

Tyvärr har jag inget kort på henne på denna dator heller, jag har just tömt mina minneskort och alla bilder finns på den trasiga datorn och på cdskivor och denna dator har ingen cdgrej.

Har inte köpt någon dator idag. Hittade ingen jag ville ha. Jag köpte lite annat krafs på IKEA men inget mer. Ganska tråkigt men väldigt ekonomiskt!


Vi stannade och hade bajspaus påvägen hem, passade på att knäppa kort såklart.

Nu börjar Mord i Sinnet och det är två avsnitt på rad, tror jag ska dricka lite kaffe så jag kan hålla mig vaken.


Datorshopping??

Det kan vara så att jag kommer hem med en språjlarns ny dator idag..

Vill ni veta en grej, det talet jag helt fastnat på efter att jag räknat om det typ 7 gånger, jag hade inte räknat fel. Det var fel i facit!!!. Facit är min sanning så om det är fel brister hela min mattepluggning. Min lärare sa att jag räknat helt rätt och han kunde inte heller få till att svaret skulle bli 90:D.. Tänk att jag vet bättre än facit!

Ops nu läre jag skynda mig för nu är taxin här:P..


Fårskötarna


Kidsen var lika underbara som alltid!

Kolla in charmtrollen i filmen

Vi var till mormor och morfar en sväng och pysslade med fåren, har en film men den lägger jag nog upp imorgon för det tar sån tid.

Vi plockade Vitsippor och gav till mormor










Jag älskar att vara hos där nere, det är så lugnt och jag kan bara strosa runt och må bra. Ska bo där i sommar när de är borta på spelmansstämmor. Kolla vad underbart!















29 APRIL 2010

Jag läste just Kenzas blogg. Hon har tydligen den största bloggen i Sverige och tjänar massor med pengar på det. Tänk vad jävla enkelt det vore om man tjänade pengar på sin blogg. Hon sparar 70 000 i månaden, inte undra på att hon kan resa och flänga runt så mycket. Jag är avundsjuk och hon får min fulla respekt. Tror hon är typ 18 eller 19 kanske.. eller är hon 20 så hon får gå på Systembolaget? Äsh jag vet inte men det är lite faschinerande varför så många vill läsa hennes blogg. Hon skriver inte om något speciellt alls. Om hon hade börjat blogga nu tror jag inte hon blitt så stor faktiskt.

Kört fast i matten igen, det är så otroligt jobbigt..

Äsh nu struntar jag i detta och drar till byn och umgås lite med kidsen

Middag hos Nina

Måste räkna massa matte nu fram till klockan 12 så hinner bara lägga upp lite kort..









Nina hade läst min underbara blogg och sett att jag fick efterrätt hos Linda igår så hon slog till och gjorde det även hon. Min sockerfria tid får börja när jag skaffat elakare vänner haha..


Jag vill åka Nu

till Kroatien eller Grekland eller Spanien, fast jag ska ju till Spanien i höst så jag kan vänta med det. Hit vill jag just nu!

Hotel Astarea ligger i Mlini, c:a 10 km söder om Dubrovnik. Här bor du i en otroligt vacker och bildskön miljö i den mysiga lilla byn som på alla sidor omges av berg och hav.

Orten är döpt efter det kroatiska ordet för kvarn, beroende på de vattenkvarnar som tidigare försåg byn med färskvatten från bergen, och är inbäddad bland cypress-, oliv- och apelsinträd. Bara några hundratal meter från hotellet ligger byn med några små barer och restauranger. Härifrån går också regelbundet lokala bussar in till Dubrovnik.

Hotellet består av en huvudbyggnad med tillhörande fristående annex strax bredvid huvudbyggnaden i detta rofyllda landskap direkt vid en fin stenstrand. Det är ett ganska stort hotell med totalt 356 rum. Alla rum har balkong/terrass ut mot havet och är modernt och trevligt inredda med sedvanliga faciliteter såsom luftkonditionering, badrum med dusch och telefon.

I huvudbyggnaden finns hotellets restauranger och barer. Bufférestaurangen serverar frukost och middag. Hotellets taverna serverar lokala rätter medan grillrestaurangen serverar grillade fisk-  och kötträtter. I huvudbyggnaden finns också hotellets cocktailbar och nattklubb.

Hela området kring Mlini och därmed också hotellet ligger i en ganska brant sluttning ner mot havet.

Jag var så nära att boka nyss.. haha..


Cykel shopping

Vem tror att jag cyklar och handlar mat?!


Ingen skulle jag tro.. men sörrni det har jag gjort idag. Har en väska som jag packade allt i. Det funkar sålänge man inte plockar i mer grejer än vad som får plats i en korg.

Kan ju inte direkt veckohandla kanske, men för nu fungerar det. Ikväll eller alldeles snart ska jag ju ta bilen och åka till Nina och bli bjuden på mat. Detta en lyxvecka! Älskar att bli bjuden på mat, iallafall när jag inte har någon fantasi och vilja att laga mat här hemma.

39 tal kvar, men ni ska inte inbilla er att jag inte gör något för om man räknar 55-39=16 och så är det typ a, b, c och d så * 4 eller iallafall minst a och b så då blir det * 2 och mittimellan blir 3 så 16*3=48. Så jag har faktiskt gjort 48 tal. Fast nu när jag börjar räkna så så betyder det att jag har 39*3=117 tal kvar, det känns inte lika bra får jag lov att säga haha..


Mattedag

Denna dag har jag tilldelat matematikens värld. Jag Måste komma till tal 1189 idag om jag ska hinna. Jag trodde jag tyckte om matte men jag gör nog inte det längre.
Det är så himlans mycket regler så mitt huvud blir alldeles fullt, om 40 tal har jag kommit halvvägs i B kursen och jag vet inte om jag riktigt får plats med dubbelt så mycket infomartion som nu.


Jag räknar i ett kaos, det är då jag trivs som bäst!

När jag lämnade in min stor dator så frågade jag hur det blev om de inte hittade något fel, vad betalar man då för? Han svarade att de alltid hittar vad som är fel och man får ett prisförslag på lagning. De ringde från Midat igår och sa att de inte vet vad som är fel med min dator och att det inte ens går att knäppa på den. Men vilken surprice, det visste jag ju inte. Ibland känner jag bara att människor tror att de är så duktiga men sanningen är den att jag vet inget mer om min dator nu än jag gjorde innan jag lämnade in den på felsökning. + att jag får betala för det, för absolut ingenting!
Nu har jag kollat på så många olika datorer så att jag tror jag ska köpa en ny minidator också.. med mer minne, så inte den där "det finns för lite minne på C disken" poppar upp hela tiden.


Vikken dag

Det har inte varit en lugn stund idag. Eller det har varit ganska lugnt men ändå inte. Vaknade typ 8 imorse och tvingade mig att plugga lite matte, men eftersom jag kört fast lite så kom jag inte långt. Städade lite istället och blekte tänderna igen.

Dagens Citat stämmer verkligen med min dag idag..
"En vän är en som vet allt om en och ändå tycker om en."

Klockan halv 11 var jag iväg på ett jobb och det var klart ca 5 i 12 då jag super stressat fick cykla till Bangården för att luncha med Therese, kommer att sakna henne så sjukt mycket. Bilder därifrån med mobilen, dvs lite suddigt.



  



Klockan 14 var jag på skolan och lärde mig andra gradensekvationer.. Jihaa! Det börjar bli ruskigt svårt i matten nu. Satt iallafall kvar där till 5 i 16 och cyklade då till Badis för att jobba lite igen. Klockan kvart i sex satt jag åter på cykeln och trampade mot Linda. Där har jag varit enda tills nyss och ätit super god mat, ätit efterrätt pannacotta(LYX), erkänt mina misstag och njutit av att ha en så bra vän!










Jag är så stolt över Linda.


Matte

Blir galen alltså.. nu har jag räknat flera tal men hoppat över 1138 som jag inte alls fattar hur jag ska räkna ut.

I en rektangel är den ena sidan 3 gånger så lång som den andra sidan. Rektangelns area är 270 cm2. Bestäm rektangelns kortaste sida.

Typ som en fråga som var om en kvadrat som hade 32cm2 i area. Jag skulle lista ut vad omkretsen blev då är det ju bara att ta roten ur 32cm2 och gånger 4 så blir det ca 23cm. Men jag fattar verkligen inte varför man räknar så här. Likadant med räntesatser, jag får som vanligt rätt svar men jag fattar inte varför jag räknar som jag gör. Jag lär mig liksom bara ordningen på hur man gör och inte anledningen, tror detta kommer att bli mitt fall..

Äsh nu ger jag upp för ikväll.. måste lära mig mera för att klara provet känner jag.. jisses..


Mooah

Shit vad denna dag gått fort. Tycker att jag gjort saker precis hela tiden men ändå har jag inte hunnit med det jag ska. Det vill säga matten som jag ska vara klar med, jag är på 1134 och 1189 är mitt mål. 55 tal kvar.. suck.

Men jag har hunnit göra lite matte och även gjort ett prov som jag hoppas att jag klarar. Sen har jag lämnat in min stordator på Midat(dator verkstad), känner att jag vill laga den oavsätt att han tycker att det är onödigt. Jag har även suttit på balkongen, solat lite och lyssnat på de kloka gubbarna på bänken. Fixat och donat med lite annat men har massor med sånt jobb kvar tills imorgon.

Jag älskar att Jim är med i Håkans bar! Jag hade en bild av honom eftersom han är här ifrån Bollnäs, men han verkar så jävla härlig! Inte för att jag ogillade honom förut för jag kände honom inte.

Men jag har fått tillbaka min gladhet iallafall och det känns så skönt. Orkar inte gå och vara butter och slösa energi på trista saker. Jag har även bestämt mig för att skaffa en hund inom 1 år. Jag har verkligen alltid haft intresset av att ha hund men tar mig inte för. Börjar tänka på hur jag ska fixa det med jobb och när jag åker på resor. Men hallå jag har ju världens bästa familj och vänner. Så nu är det dax.. snart iallafall.


Nu blir det CSI see ya later..

En perfekt present

Fick så många fina presenter i lördags. Jag tänkte att jag skulle visa en av dom. Detta är verkligen den perfekta presenten till mig! Det är så mycket mig att det är skrämmande.


Ett lila ljus med lite krimskrams runt & ett härligt runt presentkort innehållande en utflykt med min underbara vän Johanna. Vad mer kan man önska sig..

Är du påläst?

Dessa Myter eller påståendeen kommer från en undersökning som Aftonbladet skriver om idag. Jag testar mig själv..

 
En portion ris ger mer än dubbelt så stort klimatutsläpp som en portion potatis. - har inte en susning, men jag gissar Sant.


 
Fruktsocker är nyttigare än vanligt vitt socker. - Sant det tror jag absolut:S


 
Matens belastning på miljön uppstår huvudsakligen vid transporterna. - Nja jag vet inte men det brukar ju stå det i tidningarna, men jag gissar Falskt.


 
Det finns inga genmodifierade livsmedel i svenska livsmedelsbutiker. - Nej, jag vet inte riktigt vad genmodifierade livsmedel är men det låter inte bra. Tror alltså inte det finns sådanna i butik. Sant


 
Mineralsalt är nyttigare än vanligt salt. - Japp


 
Det är inte bra att bada efter maten – man kan få kramp. - Detta är ren lögn. Falskt


 
Alla livsmedelstillsatser med E-nummer är godkända av EU. - Sant allt är väll godkänt av EU nu för tiden?


 
Småskalig tillverkning av livsmedel är bättre för miljön än storskalig tillverkning. - Sant det tror jag för då kan man tillverka livsmedel lite mer lokalt?!


 
Fullkorn och fibrer är samma sak. - Falskt


 
Ekologiskt kött är mer klimatsmart än vanligt kött. - Klimatsmart? jag vet inte om kött kan vara smart men ekologiskt kött är bättre, det tror jag på. Men klimatsmart nej Falskt.


 
Mjölk är fritt från tillsatser. - Sant


 
Grönsaker som värms i mikro förlorar mer näring än om man värmer dem på spisen. - Detta är svårt. Jag har alltid fått höra att mten tappar all näring om man kör det i micron. Jag hoppas att det inte är sant så jag tar Nej. Falskt


 
Sylttillverkarna tillsätter ofta äppelmos i lingonsylt – för att pressa kostnaderna. - Falskt, hur skulle det smaka.


 
Lättmargarin innehåller plastkulor som mjukgörare. - Falskt, men detta är ännu en lögn jag länge har trott på. Att det var plastkulor i Lätta.


 
Den snodd man hittar i ett rått ägg är början till ett kycklingembryo. - Nej det är väll inte det men min hjärna tror det iallafall så jag plockar jämt upp dom och slänger det. Alltså Falskt


 
Ljus choklad innehåller fler kalorier än mörk choklad. - Nej, men jag äter mindre mörk choklad. Falskt


 
Systembolagets sprit innehåller kräkmedel. - Ja var det inte därför man kunde bli så mycket fullare av hembränt? Sant


 
Det är vanligt med industriella transfetter i våra livsmedel . - Japp I´m sure.. men jag hoppas inte det så Falskt.


 
Fryst mat innehåller mycket konserveringsmedel. - Falskt


 
En tand som läggs i Coca-Cola är upplöst på ett dygn. - Oj jag vet att det är sjukt frätande men en hel tand?! Nej Falskt..


 
Att medellivslängden har ökat mycket de senaste 50 åren beror huvudsakligen på att vi har så bra mat. - Nej har livslängden ökat? Tror inte det beror på bra mat iallafall.


 
Importerat kött kan märkas med ”ursprung Sverige” om köttet är packat eller malt i Sverige. - Ja för ett tag sedan var det ju något kött i Tyskland som blev märkt Svenskt för att det packades i Sverige. Men det stod nog om det för att det inte var ok så jag gissar hejvilt på Falskt.

Ok hur bra är du??
De rosa bockarna visar när jag haft rätt!


Lantligt


En liten tur till mormor och morfar. Vidar är en liten tuffing!


5 minuters tandblekning testing

Nu sörreni ska ni få se på vita tänder snart *I hope*. Jag har ju inte dom vitaste tänderna och önskade mig därför tandblekning i födelsedagspresent. Linda & Sofia tog mod till sig och köpte det! Jag ska ju inte köpa onödiga grejer längre och detta är en sån typ av grej som jag egentligen inte behöver men ändå vill ha. Så före bilden kommer att hänga med idag om en vecka och om två veckor.. ska ha en provperiod på två veckor ska försöka göra denna varje kväll. Jag har aldrig gjort en tandblekning förut så vi får se om det fyngerar! 

Före


Under tiden..


vissa av er gillar ju mina små klipp så idag fick det bli ett

Efter

Ser ni någon skillnad eller?

Jag vet inte, men jag vet att den blekningssmörjan smakar hästskit. Så om jag ska lyckas med detta varje dag så hoppas jag att jag blir riktigt förkyld snart så att jag tappar smaken:S.. Hua vad vidrigt! Fast nu när jag kollade mig i spegeln så ser nog tänderna lite vitare ut ändå.. dom känns iallafall sjukt rena! Läser i manualen att man ska göra detta TVÅ gånger om dagen, morgon och kväll. Jag kommer inte att fixa det, jag kommer att spy om jag ska ha detta i munnen på morgonen. Nej 1 gång om dagen blir det! Kommer ni ihåg den låten.. "En gång om dagen får jag ont i magen.. då bla bla bla blabla bla så går min magvärk över" Björn Rosenström.

Åhh jag måste egentligen sova nu men Youtube tar sån tid att ladda upp på så jag lär ju få vara vaken en stund till. Kanske skippar matten 9:00 imorgon. Fast jag behöver den! Imorgon kommer ni också att få ett videoklipp från tidigare idag, det heter "the next fårskötare" haha.. Nyfikna?

Ingen som kommenterat om datorn heller.. hur fan ska jag veta vad för dator jag ska ha! Hjälp mig nu! För vet ni vad idag är det den dagen på veckan som jag får kolla på statestiken och det är underligt att ni inte svarar mer på mina frågor, ni är ju liksom ganska så många som läser. Ni kan ju vara anonyma om ni inte vill/vågar skriva vem ni är. Fast ni behöver såklart inte, men det vore skoj och jag behöver verkligen hjälpen i dator frågan. Fast frågan är om datorkunniga människor läser min blogg.. haha.. det skulle jag inte tro eftersom jag inte inriktar mig mot det som är intressant för dom.

En kvart till har passerat.. snart ger jag upp...klockan är 23:51.

Uppdate:
Jag gav upp så därför kommer detta inlägg idag istället..


Veckan

Jag har lite att pyssla med i veckan. Det känns skönt att ha lite planer redan nu, även fast veckorna brukar bli ganska bokade iallafall till slut.

Måndag Matte, jobba lite
Tisdag Matte, simma, jobba lite, NCIS
Onsdag Matte, Middag hos Nina
Torsdag LEDIG
Fredag Matte + att jag ska vara klar med kapitel 2, ska troligtvis till IKEA

Jag ska också ha
* en middag med Linda Larsson
* en dejt med Therese eftersom hon flyttar på fredag:(
* en middag med syster och barnen
* träffa Sofia

Jag hade skrivigt ett helt annat inlägg nu men eftersom Youtube eller mitt internet är så fruktansvärt segt så går jag och lägger mig istället.


Ny dator

Tror jag behöver köpa en ny stor dator. Har hittat två som jag nog kan tänka mig. Den första är en

ACER Aspire 4810TZG

14" laptop med Intel Pentium SU4100, 4GB RAM, 500GB hårddisk, Windows 7 och upp till 8 timmar batterikapacitet.
Kompakt bärbar PC med 14" skärm. Perfekt för dig som ofta är i farten. Upp till otroliga 8 timmar batteritid.
Intel Pentium SU4100 - Stabil processor och 4GB DDR3 RAM.
ATI Mobility Radeon HD - Läcker grafik med 512MB dedikerat minne.
500 GB hårddisk - Rejäl lagringsplats för multimedia och program.
Crystal Eye webbkamera - Videochatta med dina vänner.
Bluetooth - Slipp irriterande kablar och överför filer trådlöst från din mobiltelefon eller andra Blåtands-kompatibla enheter.
Minneskortläsare - För SD, MMC, MS, MS Pro och xD.
Windows 7 Home Premium 64-bit
PRIS: 4990 kronor
i butik kostar denna 8000-9000kr.

Alternativ nummer två
COMPAQ 615 AMD 2.2 2GB/160 15.6#W7HP

Pris 3195 kronor, all info finns http://www.dustin.se/pd_5010368439.aspx
Billigt plus att den är lika stor som min förra dator. Minus att det inte är en ACER - jag är ju väldigt van vid en krånglande Acer så nu vet jag hur jag fixar så att den fungerar igen. Förutom nu då när den packat ihop totalt:(.

Vad vet ni om dessa märken? Vilket märke rekommenderar ni? Jag vill ha en så bra dator till så billigt pris som möjligt och helst 15".

Nu ska jag bleka tänderna med 5 minuters smörjan..

Sockerchock

Jag har utsatt min kropp för en sockerchock i helgen.

Tårta, godis, bullar, kakor och drycker av alla de sockriga slag. Nu blir till att återgå till normal kost.


Haha..

mina vänner får stå ut med mycket.. haha..

Vad gör gummorna i trädet? haha

Så klockrent kort!


Här är det juckning som gäller:P

Fått blommor både idag och igår.. sen idag lyxade jag även till det med att köpa rosor till mig själv, hur ofta gör man det liksom?!


Godmorgon mina vänner..

Vad ska denna dag bjuda på måntro? Jag väntar och längtar och nojar mig lite undermedvetet för allt som jag måste fixa. Just nu har jag en paus, ska snart fixa klart med lekarna och sen blir till att ta tag i maten.. Har satt Johan på att fixa en dator så vi kan sjunga ikväll:).
Min stordator har ju packat ihop totalt och minidatan blir för liten och min gamla dator har jag varit så smart att glömt lösenordet till så den kan vi inte ens komma in på:S..

Linnea tittade förbi imorse med ett paket, hon är så gullig!


Oj oj två timmar kvar till maten ska stå på bordet, skynda skynda..

Födelsedagsmiddag med la familja



Buffé från Thaikiosken! Mums

Nu har jag precis varit ute på en liten cykeltur och handlat kycklingen till imorgon och massa massa godis som vi ska krypa upp i soffan och snaska på till Så ska det låta.


My day

Har haft en utmärkt dag idag! Började dagen med att städa lite här hemma i röran, har inte orkat det riktigt tidigare. Halv 11 var jag på skolan och stannade där till ca 12. Det där talet jag fastnat på visade det sig att jag inte alls tänkt fel på utan jag tror jag bara gav upp när det var lite jobbigt. Så nu är jag på G igen.

Mormor och morfar och varit här och firat mig idag.

Var barnvakt åt Vidde en sväng när syster var på något möte. Vi blåste såpbubblor och mös ute i solen.


Nu ligger jag på magen på golvet och planerar inför imorgon, det ska bli så kul! Hittat på lite grenar till tävlingen och jag kan säga att någon går i matematikenstecken.. haha..

Underbara Marion ska fixa en Pepino åt mig från Söderhamn, så jag slapp den resan vilket känns så underbart skönt. Snart kommer Linda och Markus och ska fika lite sen kommer la familja. Min älskade Linnea ska också komma förbi! Äntligen! Allt känns bara så bra idag.. tur de..


Önskelista till min 26års dag!

Jag vill helst inte ha några grejer/things/saker! Har massor med fina grejer nerpackade för att jag inte får plats i min lilla lya. Har slängt massor och skickat till Erikshjälpen för att jag inte ska ha så fasligt mycket saker. Men några önskemål jag har som jag behöver eller bara vill ha är:
* Tandblekning 5 minuter för 200 kronor på Åhlens.
* Nagellack i alla dess färger. Inte gult eller orange.
* Fina väskor till exempel finns det en superfin på nya skoaffärn.. men den köper jag nog till mig själv imårron:P
* Kuddar.. mina börjar bli trasiga. Tror det är för att jag tvättar dom för ofta.

* Soffbord med förvaring.
* 10 kvadratmeter till lägenhet skulle vara perfekt.
* Nagelfilar, eller polerare alltså inte så grova. Finns på Rusta för ca 15 kronor. Rosa är dom.
* En lagad dator!!
* En pepino.
* Drapålakarn, jag har 160 cm säng och typ 5 cm bäddmadrass alltså räknas den som tunn. Finns på Jysk för 140 kronor styck! REA nu! Jag vill inte ha det blåa.

* Hårfärg, Jane Hellen Mörkbrun! finns på rusta ca 42 kronor
* En lång lista med låtar jag tycker om men inte vet om än. Eller gamla godingar! Denna riktar sig mest till Linda Larsson!!
* Ett presentkort på typ "en dag vid havet i sommar", "en picnik på Långnäs", "en tur till Söderhamn för en glass på McD", "en kväll i parken", "en frukost på scandic en söndag morgon framöver" eller "en tv-spelskväll/natt". Ja det var mina förslag men använd Din fantasi!

Nu är det Min födelsedag och den ska jag inviga med att sova.. länge!

Gladare

Kunde inte bedömma om jag är mycket gladare eller lite gladare så gladare får duga. Jag borde ha lagt mig och sovit till typ halv 7 ikväll, det var då min dag vände lite. Fast ändå inte. Dagen fortsatte dåligt hela eftermiddagen, det som störde mig mest var att jag inte ens behövt köpa nya sommardäck för det är inget fel på mina gamla!!!!! Förstår ni vad frusterande?!? Nä jag tror ingen inser hur mycket jag letat däck som jag inte ens behöver. Men eftersom jag bestämt med denna snälla man att han skulle komma hit med däcken halv 6 så var det bara att köpa.. haha så nu har jag två extra däck. Great här tänkte jag att Nu kan verkligen ingenting mer gå fel idag, nu ska jag bara träna och handla lite och sen är jag bosatt i soffan... När jag kommer till badhuset så inser jag 7 minuter i 7 att jag glömt min handuk hemma på soffan, då ville jag bara sätta mig ner och grina eller nått. Det ordnade sig iallafall och Therese och jag tränade Power nått. Sen cyklade vi till Hemköp och jag handlade allt fika, alltså färdigt fika. Har jag aldrig gjort förr, men folk gör tydligen det eftersom det finns massor med fika att köpa.


Jag köpte chokladbollar, kex med choklad i, ballerina kakor, vaniljbullar och marängbotten, grädde, bananer och chokladsås som jag ska göra en tårta av. Jag köpte även grejer till en smörgåstårta som jag svept ihop..


Jag ser nu fram emot imårron. Jag kommer få hjälp med matten, jag kommer att träffa människor som jag tycker mycket om, jag kommer få massa fika och jag får sovmorgon! Snart kommer en önskelista..


Sovdax?!

Jag undrar om jag bara ska ta och gå och lägga mig idag. Kan lika gärna sova bort denna skitdag! Stordatorn funkar inte, den är bara helt svart, går inte ens att omformatera den. Systemet hade ingen Pepino vilket gör att jag blev arg igen, det betyder att jag läre åka minst till Söderhamn och vända. Jag kan inte ringa ACER supporten och vara arg heller för jag är ju inte direkt okänd där. Bilen går inte att åka i eftersom jag inte fixat sommardäck. Fattar ingenting av matten IGEN, kan lika gärna ge upp den nu. Jag kan inte lsa bloggar eftersom stordatorn är död och där finns alla "favoriter" eftersom jag tömt lilldatorn pga att jag skulle formatera den, men nu vågar jag inte riskera det. Jag har en stor fet röd prick mitt på kinden. Jag känner bara att jag vill skälla på någon riktigt mycket för att allt går åt helvete idag. Jag vill inte ha nyttig sallad till lunch idag, jag vill inte fylla år imorgon, jag vill inte ha fest på lördag........... jag orkar bara inte med livet idag.

Fick mitt paket idag från Adlibris som skulle ta 1-2 dagar det tog 5. Bara det gör att jag morrar..



Haha ni skulle höra hur jag ligger här och muttrar och slår på enter och space och de andra knapparna.. är bara så trött på att måsta fixa så mycket:(.. jag vill rymma!!


Härlig promenad

Kom just hem från en liten promenad. Jag är så glad att jag har Helena hon är så klok och snäll. Ett stort + är att hon drar ut mig på promenader!


Är arg på stordatorn som inte funkar längre. Vet inte hur jag ska göra riktigt. Jag behöver min önskelista som jag lovat folk att lägga ut här på bloggen. Jag skriver ju listor för att jag är så glömsk, så jag kommer ju knappast ihåg den heller. Får ta tag i den, frågan är om jag ska göra det nu eller senare, det är ju liksom samma tid som går åt:S.


Idag blire godis till middag


10:90 kronor / hg kostar godiset på Biggans nuförtin, jag handlade för 19 kronor haha..

Jag ska göra en plan för imorgon nu tänkte jag
Före 10:30 ska jag hinna:
* räkna minst till nummer 1149 i matten
* bestämma mat och lekar till lördag
* bestämma hur vi ska fira på fredag
10:30 ska jag träffa Linda på stan
* Räkna till 1169 i matten, då har jag bara 20 tal kvar till på fredag.
* handla allt till lördagen?!
* om det är sol ska jag sola minst 1,5 timme
* Dator tid: kolla bloggar, kolla om det kommit ut några nya jobb, sök jobb om det finns något, blogga och lyssna på musik
* göra smörgåstårtor till fredag, om det är det jag vill ha..
* Sjunde himlen såklart
19:00 Träna med Therese på sporthallen
21:00 Criminal Mind

Bläh.. nu mår jag illa. Ska nog äta min vattenmelon istället för godis:S..


Dagens lunch



Gud va lång denna dag har varit. Klockan är bara fyra och det känns som att den borde vara åtta. Är så trött! Jag har fortfarande inte planerat inför lördag. När ska jag göra det? Har kommit in i något segt stadium så jag inte orkar ta tag i saker. Men lite har jag fått gjort idag:
* Deklarationen har jag förstått
* Simmat
* Varit på matte class klockan 8:00!! duktigt va?
* Gjort lunch
* Kollat på Sjunde himlen, såklart!
* cyklat överallt eftersom bilen inte är bruklig
* Jobbat lite
* Lyssnat klart på boken jag började lyssna på igår. Marcus Birro - Svarta Vykort, jag rekommenderar faktiskt den. Har inte vetat alls vem han är förrän Let´s Dance och då verkade han bara helt korkad. Han skriver tydligen om svårigheter såsom bland annat sin alkoholist och missfall.

Nu ska jag bara lämna tillbaka böcker på bibblan och så vill jag övertyga Sofia att vi ska åka till MöbElbutiken på Ren för det är 50% REA på hela butiken har jag hört ett rykte som säger. Jag vill ju ha ett soffbord!!

Sen kanske jag får ta en trip till Hofors och köpa däck så jag kan använda bilen igen.. & så hoppas jag att mitt paket från LaRedoute kommer senast på fredag.

Hanna the felprioriterare?!

Igår så skickade jag iväg en beställning till Partylite. Den vasen jag länge suktat efter var på erbjudande och kostade 599 kronor istället för 999 kronor. När jag ändå var igång kunde jag ju beställa lite ljus också så 415 kronor blev det för en stor sommarblandning. Detta betyder att jag impulsivt igår "bara" slösade bort 1014 kronor sådär. Sen tycker jag att jag inte har råd att köpa mig ett träningskort! Nu är det slut på bortförklaringar, får väll äta mindre då så har jag råd, det blir ju en winwin. Ska köpa ett sommar gymkort den 1 juni för 350 kronor. Kanske även köper ett gruppträningskort för 540 kronor nästa vecka, det beror lite på. Simkortet räcker till sista maj iallafall så då går dom ju in i varandra.


Min vackra vas


Min första 26årspresent

Jag skulle gå och lägga mig klockan 22 ikväll bara för att vara säker på att komma upp i tid imorgon. I tid innebär klockan 7:00 eftersom jag måste vara på skolan klockan 8:00. Efter det ska jag och simma på sporthallen hade jag tänkt, så det är packat och klart iallafall. Frågan är vad jag gör uppe nu?! Jag kommer aldrig att komma upp imorgon bitti..


Älskar denna bild


Lite gladare men fortfarande arg

Åt en räk och fetaostsallad på City, det är ju så god dressing och bröd där!


Sen kände jag för att lyxa till det lite. Bara för att jag är så otroligt duktig med matten! Min underbara lärare tycker att jag har jobbat på riktigt bra och han förklarade några tal för min bordsgranne idag och jag förstår verkligen helt och fullt! Är det inte fantastiskt? Jag är så glad att jag gör rätt för ibland känns det som att det går för lätt. Jag förklarade precis hur jag tänkte idag och han sa "Va bra för då använder du redan alla genvägar och det är toppen" haha jag är ju bäst på genvägar och detta är alltså det korrekta sättet att räkna på i just detta kapitel så jag är nöjd. När jag gick i skolan räknade jag för mycket i huvudet bara av att se på talet, så jag skrev liksom inte ner uträkningen vilket ledde till att jag inte kunde få höga betyg. Jag ångrar mig just nu dagligen att jag inte gjorde många knop i skolan. Men det som har varit har varit, det är ju egentligen bara att se framåt och inte göra samma misstag igen. Men det är synd att jag inte blev klok tidigare:P.


Vi firade iallafall med en glass från Krokanen och satt vid den nya tunneln i solen och åt..

4 minuter på mig

Okej jag är jävligt arg för tillfället. Jag är kontaktperson till en tjej som jag träffar varje vecka och tycker det är väldigt givande och jag började göra det för att få lite verklighetskontakt när jag jobbade uppe på Anthill.
Grejen är nu att personen jag träffade när jag skaffade detta "jobb" sa att jag endast skulle skatta för de 350 i månaden som är inkomst och inte för de 700 kronor som är arvode. Arvodet är alltså det jag ska använda för att sysselsätta oss på våra träffar. Typ betala resor, mat, inträden.

Jag ringde Skatteupplysningen imorse för att fråga vart jag ska fylla i detta avdrag som personen på kommunen sa att jag inte skulle skatta för. Hon visste inte riktigt utan sa att det troligtvis var i ruta 09. Men sen ringde hon upp mig och sa att eftersom jag inte fått mer en 5000 i arvode så ska jag skatta för det..

Jag fick alltså 1037 kronor i arvode förra året och typ 500 i ersättning. De 500 skattar jag för automatiskt. så jag tjänade typ 300 kronor efter skatt. Nu ska jag skatta för de pengar jag inte fått som lön utan de jag använt på våra träffar. 342 kronor ska dom ta i skatt. Vilket betyder att jag förlorar 42 kronor på att vara kontaktperson. Jag hatar verkligen skatteverket och all som ställt till med detta just nu!! Morr..

Ops 2 minuter försenad är jag nu..

Lite färg?!

Jag råkade ju somna ute på balkongen i solen idag. Jag tror banne mig att jag fått lite färg i ansiktet! Det var det första Sofia sa när jag träffade henne ikväll.

Vad tycker ni?

Katten är jätteduktig nu för tiden och har inte rymt till grannen en endaste gång iår. Hon håller sig mest inne och går bara ut ibland och kikar lite. Skönt! Hon har även bytt färg till mörkbrun stället för svart efter att jag duschade henne, konstigt.
Här ser ni färgen lite bättre:

Kanske visar to much skin på denna? Fast det är ju inte värre än ett uringat linne.. Jaja längst ner ser ni strecket iallafall, så vit var jag innan idag haha..

Gonatt


Min nya favorit sommardryck


Severas med is, vilket allt jag dricker gör:)
Svalkande och inte för söt dryck! Love it redan.. Köp den säger jag bara!

Jag har varit oerhört lat idag. Först sov jag över matten mellan 9-10, eller jag sov inte över men jag latade mig över, vaknade kvart över 7. Men låg i sängen eller soffan fram till kvart i nio. Jag har inte sökt ett enda jobb idag. Jag har inte gjort ett endaste tal matte. Vad jag har gjort vet jag inte riktigt, jag sov drygt en timme ute i solen så jag har ett fint streck efter linnet jag hade på mig:S.. Jag har läst massor med bloggar och lagat mat i en kvart. Äsch nu är det dax att ta tag i dagen!

Vem väljer du?

Tänk dig att du är en av ett fåtal utvalda som ska välja en världsledare, en president som ska styra över vår jords alla länder och frambringa fred och välmående bland såväl människor som djur.


Du har tre kandidater att välja emellan. Men först vill jag att du svarar på följande fråga:
Om du kände en kvinna som var gravid och hade åtta barn redan, varav tre utav dem är döva, två är blinda, en var efterbliven och kvinnan själv har syfilis. Skulle du rekommendera henne en abort?


Så vidare till de tre kandidaterna där du ska välja en:

KANDIDAT 1
Han samarbetar med mutade politiker, konsulterar astrologer och har två älskarinnor vid sidan om. Dessutom kedjeröker han och dricker ett tiotal glas Martini varje dag.


KANDIDAT 2

Han har fått sparken från två arbetsplatser, sover alltid till klockan tolv på dagen, rökte opium under sin ungdomstid vid universitetet och dricker en hel flaska whiskey varje dag!


KANDIDAT 3

Han har fått en hjälteutmärkelse av sitt land, är vegeterian,
röker inte, dricker inte och har inga skandaler bakom sig.


Vem skulle du välja?


Kandidat 1
heter Franklin D Roosvelt
Kandidat 2 heter Winston Churchill
Kandidat 3 heter Adolf Hitler


Man ska således inte döma folk efter deras vanor......

Jo, en sak till. Angående aborten, svarade du Ja?
Grattis! Då har du just tagit kol på Beethoven!

Jag svarade "Nej" och Kandidat 3...


Pyssel

Jag älskar att pyssla hemma. Tiden bara rinner iväg när man håller på. Idag har jag "lagat" min byrå. Jag och Johanna knåpade ihop en byrå igår och då var de med små mojänger som håller upp själva "lådgolvet" botten i lådorna alltså. I min byrå åker botten ur hela tiden, men nu sörreni har jag skruvat i dessa små grejer och lådorna blev som nya. Passade på att gå igenom allt i mina skräplådor och slängde drygt en påse med grejer och alla dessa flaskor blev också över.

Vet inte riktigt vad jag ska göra med dom.

Min bil är tillfälligt pensionerad, det är verkligen ett helt projekt att hitta däck eller hjul som det nu heter om man som mig ska ha hela paketet med däck och fälgar. Orkar verkligen inte ta tag i det. Om ni har några hjul att sälja till mig så ska jag ha till en Audi 100 eller A6 och måtten (eller vad det nu står för) ska vara 195/55/15" så hjälp mig nu. Billigt ska det vara! Det bästa med detta är att jag cyklar överallt och det sämsta med det är att jag har fruktansvärt ont i min rumpa.

Har precis beställt hem en Mattebok. Borde ha gjort det tidigare men har inte tagit tag i det heller, eller jag tänkte köpa en begagnad eftersom det var billigare. Men jag orkar inte med sega människor som inte svarar snabbt. Så jag klickade in på www.adlibris.se och beställde, gratis frakt så då kostade den "bara" 289 kronor. Men såklart hittade jag mer grejer jag ville ha så det blev inte så billigt iallafall haha.. Men nu kommer jag att få en mattebok så att jag iallafall har en chans att klara mattekursen:).


Heldag med Nils i bilder













God natt

Jag har spenderat hela min kväll med Johanna. Vi åt jättegod laxpasta och umgicks! Den mesta av tiden spenderade vi till att bygga ihop en byrå MALM från IKEA, som vanligt saknades det några pluttar som var viktiga i bygget. Men vi var mycket nöjda med resultatet iallafall trots att jag guidade Johanna lite fel så vi satte två muttrar fel.. men 2 av 51 är väll ingen big deal?

Jag cyklade till henne vilket betyder att jag även cyklade hem, tar högst 3 minuter. Det är ju bara så perfekt men jag är livrädd hela vägen haha.. Stötte oturligt nog på två poliser utanför Tranan också men jag svischade förbi i sån fart att jag nästan inte hann reagera. Massor med människor som traskade hemåt därifrån nu. Jag har lånat ut min olagliga bil till Helena haha.. jag vågar ju ändå inte åka i den så det kvittar.


Den otroligt smarriga salladen Johanna bjöd på ikväll


Hela dagen

har susat förbi. Har inte ens varit utanför dörren, eller jag har ju varit på balkongen. Solen har tittat fram i omgångar idag. Nu är den dock borta och det yr regn och det viner i fönstren.

Har kommit framåt i matten, det kommer att bli ett jävla tjat om den här på bloggen framöver. Ena sekunder har jag kört fast och nästa går det jättebra.. Nu har jag klarat av Parentesmultiplikation avsnittet och Kvadreringsregler. Nästa avsnitt heter Konjugatregeln och den verkar precis lika svår som de andra har varit ibörjan. Grejen är nu att jag kommer att blanda ihop alla sätt att räkna på, vissa gånger ska man gånga och vissa ska man ta minus fast det står plus och ja inget är liksom logiskt för mig just nu.

Snart hoppas jag att Johanna ringer och säger att hon är hemma och att det blir mat snart. Fast om jag tänker på det så måste jag nog fixa mig iordning lite först.. Ligger ju här som en slashas haha.. ska nog fixa fram cykeln också eftersom jag fortfarande inte bytt till sommardäck på bilen så får jag ju inte åka i den.


Vad ska du göra ikväll?


saturday

Kört fast i matten igen, trodde mig förstå sen kom talet y2+(2x+y)(3x-y)-6x2
Får ta tag i det senare idag kan inte formatera hjärnan riktigt ännu. Grejen är att jag kan räkna ut talet men jag kan inte riktigt redogöra för hur jag kommer dit. Det är det som är mitt stora problem att min hjärna räknar fortare än jag förstår på något vis.

På lördag när jag har mitt kalas så spelar Hoffmaestro på Tuppenz. Har inte alls någon lust att gå ut just nu men det vore kanske skoj att se dom. Jag har länge haft med dom på min spellista på Spotify men nu är jag verkligen inne i en Hoffmaestro period. Den låt alla måste känna igen är ju


Denna har ni väll hört?
Men min favorit är


Så skön och lugn och bara helt perfekt. Nu när jag varit hemma mycket och pluggat på balkongen så har jag lyssnat på hela deras skiva. Men alla låtar låter ungefär likadant till slut. Ni hör ju vilken mes musik jag börjat lyssna på, det är underligt!

Klant

Låg här i sängen och planerade lite inför mitt kalas nästa helg. Mina tankar spatserade vidare in på pengar.. och shiit jag har nog glömt att klicka och godkänt mina kassakort. Blev så vaken att jag bestämde mig för att kolla upp saken istället för att ligga här och må dåligt. Men såklart har jag glömt att godkänt dom 2 sista veckorna jag har bara sparat dom. Detta betyder att jag kommer att få en halv akassa utbetalad, kul.

Det är ju helt och hållet mitt egna fel men denna månad har ju gått så himlans fort. Har inte haft en tankte på dessa kort. Jag brukar börja fundera på dom när pengarna börjar ta slut haha men har inte haft så bra koll på kontot denna månad heller så inte ens det hjälpte. Får väll ta av de sparade och lämna tillbaka dom i maj när jag förhoppningsvis får dom då. Så klantigt ändå..

Ska lägga mig igen nu och hosta mig igenom ännu en natt.. natti natti


Matte återigen

Alltså precis när man kommer in rätt tänk i matten så är det kapitlet slut. Olikheter heter kapitlet jag är inne på nu och ett tal ser ut Z+2-3z<2z-20 dessa tal har gått hyffsat bra. Men nu kom en riktigt svår

Två taxibolag har följande taxor
Taxi A: Kostnad 100kr + 12kr/km
Taxi B: Kostnad 120kr + 8kr/km

Med olikheten 100 + 12x < 120 + 8x kan vi beräkna för vilken körsträcka x, som taxi A är billigast.
Lös olikheten!

& nu Hanna vill jag ha ett motiverat svar inte "svaret är 5".. för jag fattar inte hur jag ska tänka alls:S..

Tänkte eftersom detta var så svårt så kunde jag hoppa till nästa kapitel, det måste ju vara lättare?!.. det heter Parentesmultiplikation.. känns inte så jäkla lätt haha..


Skit tråkigt

Nu sitter jag här hemma själv en fredag kväll. Trodde syster och barn skulle stanna och kanske kolla på Så ska det låta eller Talang eller nått. men nej hon valde att åka hem. Som vanligt är det mitt fel. Vi åt och donade på här hemma och hennes älste barn ville inte äta upp maten, åt kanske 7 tuggor. Jag sa väll att "om du inte äter mat så orkar du ju inte nått gott sen heller", men se det tyckte han att han gjorde. Han hade så ont i magen av maten så han kunde inte äta något mer. Så jag sa att om du äter upp maten så kan vi gå ut på Långnäs en sväng, men nej han vill inte äta men han ville på Långnäs. Till slut ville han värma sin mat så att han kunde äta den så vi skulle gå på Långnäs.. han åt någon tugga och slängde resten i soporna efter att han hade klätt på sig. Då tycker inte jag att det är okej. Det var inte så att han ätit super mycket så att de sista tuggorna inte fick plats utan han ville helt enkelt inte utan han ville bestämma. Jag tyckte då inte att vi skulle gå ut på Långnäs, men eftersom de alla var klädda så tyckte syrran att de lika gärna kunde åka hem. Så nu sitter jag här och är lite sur på mig själv för att jag alltid ska vara så konsekvent och hålla på vad jag säger. Men han vet iallafall vart han har mig någonvart..

Jag tror på "så här är det metoden" när det gäller barn. Syrran är mycket mycket daltigare. Grejen är att jag behöver inte alls tjafa om allting men om jag någongång säger något så håller jag mig till det sen. Många föräldrar säger
"ät upp maten nu annars blir du utan godis ikväll" - men det händer inte utan de får godiset iallafall
"Du får inte kolla på tv när det är så här fint väder" - men går de och knäper på tv:n själv så orkar inte mamma/pappa gå och knäppa av den den 4 gången..

Barn är så jäkla smarta!

Min syster säger bara "vänta tills du får egna barn, får du se hur kul det är att tjata". Jag kommer inte att tjata på mina barn, om jag gör det är det tillåtet att smocka till mig.

Nu ska jag sitta här själv denna trista fredagskväll och vara lite ledsen...

Svart..

Håret blev mörkt riktigt mörkt..

Men det känns bra! Kul med något nytt och annorlunda.

Jag har lite brist på motivation till matten just nu men måste plugga minst 4 timmar idag om jag ska hinna med. Hur lyckas man hålla motivationen uppe? Jag har lite svårt att förstå just nu så därför gör jag ett tal och kollar sedan i facit om det är rätt. Oftast har jag rätt faktiskt! Men det sista talet jag gjorde innan jag gick hem från skolan idag hade jag fel på och jag vet inte varför riktigt.. tänkte fråga er..
x(x-2)-x(x+3)
Då räknade jag x*x=X2 x*2=2X x*x=X2 x*3=3X alltså
X2 - 2X - X2 + 3X = X
Men det är fel svar, jag vet ju att om det är ett - före () så ska man ändra tecken men eftersom det är ett x före så ska man väll inte göra det? Det skulle ju isåfall bli X2-2X-X2-3X= -5X
Det är alltså detta jag sysselsätter mig med idag.. Så vet du hur man räknar så ring mig eller lämna en kommentar!

Badade ju Katten i morse, hon tyckte inte alls det var roligt men jag kände att det var dax för lite vårduschning. Så nu är hon ren och fin och blöt.

Äch nu ska jag blicka in i matten igen

Uppe med tuppen

Om man läser min blogg kan man tro att jag sover halva dagarna. Brukar inte ha något inlägg förrän efter 10. Men idag känner jag att jag varit uppe så länge så jag kan ta mig tid att blogga lite. Sitter med hårfärg i håret och väntar på att tiden ska värka, hoppas det blir bra! Jag har även badat Katten idag och tagit fram matte pappren som jag nu ska sätta mig med. Ett nytt kapitel, det är om X och Y tal, jag förstår inte så mycket ska jag erkänna. Men jag kanske gör det efter idag?

Min plan för dagen:
* Klockan halv 11 ska jag på class
* kika på Sjunde himlen
* sola på balkongen med matten
* laga tacos till mina gäster
* Mysa!

Wuuhhh

Shit vad nervös jag blev. Nu är högskoleansökningen inklickad. Puhh Skönt ändå att ha det borta från mina axlar.

Har varit en underbar dag idag.. haha känns som att jag gått och blitt kär i livet! Vaknade av solen imorse, sen åkte jag iväg med Sofia en sväng, hon var sjuk idag och eftersom jag fortfarande inte är frisk så tänkte jag att det inte var någon risk att umgås lite smått. Efter det åkte jag hem och diskade och donade.
Vid två åkte jag till Therese och fikade nybakt citronkaka, lyx va? Sen blev jag kvar där och det slutade med en biltur och pizza.. haha..


Vi pratade och pratade, vi kan verkligen prata i en evighet om allt och inget. Vi har iallafall bestämt att vi ska ta en ny tur till Spanien, Alicante denna gång tror vi. Troligtvis blir det runt augusti-september.. Ska bli jättekul!

Min drog

Detta är det bästa som finns just nu! + Att det är typ lika mycket kalorier som i ett glas saft.



Frisyrer

Ska färga håret imorgon.. vet dock inte hur ännu. Några ideér är
haha.. lååångt ansikte!
Rosa boa
Blondie
Kort svart.. känns jätteskumt att se sig själv med kort hår.
Blond och kort
Party?!
Detta är nog den finast tycker jag! eller
Gillar detta lite ruffsiga och färgen är ganska neutral.

Vad tycker ni?

Vill ni prova vad ni passar i för färg så klicka in på www.colorator.janehellenmood.se ganska kul grej om man inte har något annat för sig:).. 

Skor

Jag anser allt som oftast att jag inte har några skor. Idag fick jag se svart på vitt att jag har några skor. Jag har städat ur långskrubben i hallen och passade på att schoffa upp vinterpjucksen

på vinden och fram kom dessa sköningar..

Först i total kaos.

Sen lite ordning och reda

Dessa skor sparar jag också framme såklart

Lite färglösa? Haha.. det botar mina foppadojjer har gröna, blåa, röda, vita och tre svarta.

Soffbord

Jag vill ha ett nytt soffbord! Men det är så svårt att leva upp till det jag har nu. Har ju en stor låda under detta bord men vill nu ha ett nytt och det ska även ha hjul så jag kan rulla iväg det.
Men vart hittar man ett bord?
Ikea hittade jag inget som verkade bra. Ett för cirka 3000 men det är alldeles för dyrt.

Detta är ganska fint..

och lite förvaring. Jag skulle ändå vilja att förvaringen gick ner till den lägsta brädan istället för att den ska finnas där och samlla damm.

Jag är lite busy idag med solning, städning och matteplugg.

Ge mig massor med länkar till fina, praktiska & billiga bord nu Tack!

Kundservice i all ära..

Alltså alla kundservice företag borde vilja anställa mig!

LaRedoute -
Jag var ju lite upprör på dem för att mina erbjudanden inte finns på hemsidan. Tyckte då att hon kunde ge mig koden eftersom de har fel på hemsidan men NEJ, så 18 kronor fattigare och jävligt mycket surare la jag på. Jag fick ett nytt erbjudande dagen efter och trots at jag bestämt mig för att bojkotta dom så hade jag ju dagen innan skivigt att jag ger ALLA en andra chans.. haha. Så sagt och gjort jag gjorde min beställning.

Ellos - Mamma och jag har båda haft våra konton på min mailadress, säkert efter mitt önskemål för ett flertal år sedan. Jag har ringt Ellos angående detta 4 gånger nu. Så jag är cirka 100 kr fattigare i telefon kostnad och jag kan fortfarande inte göra någon beställning. Grejen är att jag vill ta bort min mailadress från mammas konto och lägga in den på mitt. Men det verkar störtt omöjligt. Otrevliga och okunniga är var de som sitter i den där kundtjänsten är. Sist pratade jag med en kille som sa att min spray.se mail nu låg på mammas konto och på min låg den rätta.. men om jag loggar in på min hotmail.com mail så kommer jag in på Britt Jonsson. Det kunde han inte förklara. Men så kan det inte bli, sa han. Nä men nu är det så och kommer att fortsätta vara så eftersom vi inte gjort någon ändring. Ja men det SKA fungera, sa han. Ja men det GÖR inte det, sa jag. Ja då är vi väll nöjda?! Han kunde inte hjälpa mig någe mer iallafall. Great så nu kan jag inte göra någon beställning hur gärna jag än vill.

ASUS - Min mini dator vill jag omformatera, eller systemåterställa. Ringt Asus 3 gånger angående detta. Första gången sa han att man måste ha en cd-skiva. Great eftersom jag inte har någon cdläsare på den haha.. kan köpa en vid sidan av för 700 kr tyckte han jag pratade med:). Andra gången jag ringde så ringde jag i ett annat ärende och han sa att jag borde prova att systemåterställa den.. Jag sa att det inte går på denna modell utan cdläsare och jag känner inte att det är värt det. Han sa att det går visst men inte genom att trycka på F"någonting", det var iallafall för stort fel så jag fick skicka iväg den en sväng. Idag ringde jag för att lära mig hur jag ska återställa den, han sa att man kan trycka på F9 under uppstarten och jag ska då komma till en meny där jag kan välja systemåterställning. Men jag kommer inte dit.. så jag ringder upp dom igen. Klockan är då 5 över 5 så dom har stängt. Great!!

A-kassan - ville ha ett godkännande på att jag pluggar. Nej det måste jag skicka in ett dokument på. Gör jag det tar det 1 vecka tills de har läst in det sen kan det ta upp till 3 veckor för ett beslut. Då är det 1 vecka kvar på pluggningen och om dom då säger att jag inte får några pengar så ångrar jag att jag började plugga. Förstår inte varför dom inte uppmuntrar till pluggning istället för att hota med att dra in A-kassan. Nu vill jag nog sluta plugga. Jag kan ju inte vara utan pengar helt. Fast dom var iallafall väldigt trevliga och ville hjälpa till på kundtjänsten, det är ju regler dom måste följa & de kan jag ha förståelse för.

Hmm.. ja undra om det är någon överhuvudtaget som orkar läsa så här lång text?! Jag brukar ju mest ha bilder. Ungarna sover och nu ska jag kolla på NCIS. Skitkul att det är många som kan komma när jag fyller år! PS. Malin Unger du är välkommen!!


Men HEJ

Jag har haft en underbar förmiddag! Strosat omkring lite på stan medans Helena utförde några ärenden.Sen har vi miljöstads tränat Mike. Han klarar det galant. Vi gick på MAX och köpte glass och Chilicheese sen satte vi oss i solen vid den nya tunneln.

Världens bästa!

MIKE

Snart är det Sjunde himlen som jag ska kolla på medans jag tar hand om tvätten. Sen ska jag sitta på balkongen och sola och sen iväg på Mattelektion och sen susar jag till Växbo för att passa kidsen en sväng. Är fortfarande sjukt hes och trött i kroppen men det ska väll gå över hoppas jag!


Morning morning

Åhhh vilken härlig dag, åhh vilken härlig dag.. na na nana naaa nana..

Frukost nu med de sista tekakorna med gurka och ett glas juice.

Känner att jag tagit mig lite vatten över huvudet med matten. Det är helt oförstårligt. Ska gå på lektionen idag och se om jag kan få någon klarhet i hjärnan.

ops.. nu läre jag skynda mig, ska hämta upp Helena snart:)..

Jag har börjat plugga Matte

& ni kan inte ana hur svårt det är. De första bladen gick jättebra och jag tänkte att det här kommer gå lätt som en plätt. Jag ska plugga Matte B kursen på 7-8 veckor och de andra har 5 och en halv månad på sig. Men detta är enda alternativet om jag ska börja plugga i höst. Läraren verkar helt toppen och då är det ju bara upp till bevis för min del.. haha..
Vet ni att jag inte varit in på någon enda blogg på hela dagen?? Duktigt som tusan. Är super nyfiken på om någon bebis tittat ut hos en tjej som heter Madde men annars har det gått bra. Jag var inte och svarade på en grej på Marions blogg men jag läste inget:P.. Känner mig väldigt duktig iallafall!

Min hosta är värre än någonsin!! Hostar tills jag kväljer.. fy fan vad less jag är..

Idag har jag varit på besök på jobbet och träffat några av alla de härliga männsikor som jobbar kvar där. Yvonne, Mimmi & Kerstin är ju bara helt underbara!



Natti natti


Bubbel mage

Åhh jag är lite nervös nu.. min mage har lite fjärilar!

Har suttit ute idag och spekulerat.. våren är påväg och ideérna sprudlar.

Känner mig glad och lugn ändå på något underligt vis. Snart ska jag äta min tonfiskgratäng som nu står och bubblar i ugnen. Lägger ut det receptet sen.. super enkelt!

Dagens lunch

Idag har jag haft gult på mig! Trodde jag aldrig, gillar överhuvudtaget inte gult. Men jag ska försöka ändra mitt färgtema lite. Kan ju aldrig vara fel.

Smoothie med hallon och grapejuice.. too go..

+ en choklad ersättningsgrej, dom är inte goda. Men dom funkar! Sista tuggan är okej:).

Sitter ute i solen och njuter

Det har nästan varit lite för varmt i solen idag.

Pappa & Jag har diskuterat, våra ämnen var..
Jordvärme - pappa vill sätta in det istället för att elda med ved. Jag tycker det låter som en bra plan eftersom de då slipper kapa all ved + att de slipper elda varje dag. Men det kostar ju lite kosing.
En till ny altan/soldäck - det vill mamma ha och ett minispa utevid duschen(ni som varit här vet vart jag menar, där Johan bor nu)
Badbalja - på den nya altanen vill de båda ha en badbalja som man eldar i på vintern. Pappa kikade upp att det finns en som bygger sånna i Gävle och kostar på ca 8000 kronor.
Pool - kanske ska ha pool istället för en bajla? Ja tycker jag men pappa gillar balj ideén.
Relaxrum - ja Johans rum då alltså, han får väll flytta haha.. eller ta ett av de lediga rummen inne i huset.
Jobb till mig - där kom vi inte fram till så mycket tyvärr. Jag har alltid klarat mig själv så jag tror han inser att han inte har så mycket makt i den frågan.. haha..


Sen har jag spelat kula med pojkarna, kastat freespii?! och bara njutit av att kunna vara ute hela dagen, det är nästan som man får sommarkänslor och vill grilla! Tror vi ska äta på altanen iallafall, underbart med hus! Jag ska få sill och potatis eftersom jag inte äter rådjur. Luktade vilt i hela huset när jag kom hit igår. Men tydligen smakade det perfekt för samtliga eftersom de åt och åt.

Nu hör jag hur mamma och pappa står utanför fönstret här och spekulerar om det nya soldäcket med badbalja.. Undra om jag lyckades få lite fartt på pappsen heeelt omedvetet.. haha..


Go´Morron

Så underbart soligt!!

Nu duschad & snart klar att åka till solstolen. Jag vet att det kanske inte är så bra för min förkylning men lite chanser får jag ta.

På måndag alltså imorgon ska jag på studiekonsultering, jag tror jag vill plugga till Socionom, eller tror, jag är hyffsat säker. Så det ska jag styra upp imorgon.. & det är ingen undanflykt att jag skjuter det på morgondagen utan det är en plan och idag är ju allt stängt.

Nu ska jag ut i solen ska bara fixa något att äta först!

Idag blev det en glass


Smarrigt!


Jag orkar inte mer..

kan inte vara kvar.. jag susar hit och dit jag trivs inte i armén.. haha.. Marcoolio!

Gjort ett ljud inlägg idag för jag så för risig ut så jag kan inte lägga in videon. Ni hör ju hur surrig jag är idag! Pratar om allt och inget och yrar massor!

Tävling från Solresor

Jag har tävlat! Gör det ni me och bjud me mig som resenär:P.. Detta vore ju verkligen så jäkla kul! Som när jag var i Grekland fast många fler som läser det man skriver och man reser Gratis.. Wiihoo!

Tävlings info:

Berätta vilket av våra resmål du helst vill resa till. Resmålen hittar du här:
www.solresor.se/resa-till/

Vad går uppdraget ut på?
Om du blir vår utvalde resereporter bjuder vi dig + eventuella medresenärer på resa och boende. Du skriver resedagbok i din blogg under hela resan där du berättar om hotell, resmål, utflykter, mat, stämning etc…Vi vill även att du dokumenterar med hjälp av bilder.
 
Vad behöver du?
En laptop, en digitalkamera och en blogg.

Jag kan bli så förbannad på döda ting

Jag tror inte det är normalt att bli så arg som jag blir på vissa grejer. Nu när jag skulle gå in från bilen så puttade jag upp bildörren och skulle ta alla saker från passagerar sidan, då åker den igen, jag puttar upp den igen och den åker igen, jag puttar hårdare, den åker emot mig igen.. Gaaahh jag blir vrålarg och sparkar upp den och morrar lite inombords. Så tänker jag "Passa dig så att jag inte mördar dig".. haha.. Tar mina saker och får dörren rakt på armen så sakerna faller ut på marken. Det var ju jävligt mycket bättre dörren! Bra gjort! Du är bra hopplös, om jag inte skulle behöva dig när jag åker i bilen så skulle jag dra bort dig och hoppa på dig!!

Men nu är jag glad igen! Var in hos mina föräldrar även när jag åkte hem för jag vet inte riktigt hur man deklarerar Arvode och jag tror alla hade sin egna förklaring. Måste kanske ringa "hjälplinjen" trots allt. Dom upptäckte också att jag fått 14 tusen eller nått sånt från Länstyrelsen i Stockholm, jag vet inte vad det är för och jag bryr mig inte så mycket bara jag inte behöver betala tillbaka dom. Men mamma tycker nog att jag har jävligt dålig koll.. har för mig att jag fick ett brev som det stod Länsstyrelsen på så får hoppas på att jag sparade det och inte slängde.

Linda och jag åkte en runda till Söderhamn och skulle äta glass på Mackedonken, Glassmaskinen trasig!!! Men vilken surprice.. undra om man ska uppfinna en glassmaskin som funkar i alla väder och ta patent på den?! Både Max & McDonken behöver bättre stuff.

Tog en paj istället och så kom Linda på att hon glömt att sola så vi började leta solarier i Söderhamn på Google.. Men det var omöjligt så vi ringde min gamla klasskamrat Ann-Sofie så hon guidade oss.

Allt var dock stängt!! Öppet till 22 och vi var då lite sena..

Denna snygging har vi susat runt i ikväll!

Tur att Linda ringde så att jag kom iväg på lite aktivitet:)!

Away..

Linda ringde mig strax efter att jag skrivigt det senaste inlägget(hon läser inte min blogg) och undrade vad vi ska hitta på en kväll som denna:P.. tur att jag har henne. Jag ska lägga ut en bild på henne efter ikväll.

Nu sitter jag i Växbo och eftersom mina föräldrar bestämt sin för att trotsa Petra Mede och kolla på Så ska det låta ändå så sitter jag nu ute där Johan bor och kikar lite på Talang och så skulle jag tjuvlåna hans Facebook och snoka, då har han formaterat om datorn så jag inte kommer in på kontot automatiskt:(. Så då letade jag på senast besökta sidor.. hittade ett spel som heter Bitch som jag spelade lite. Så hittade jag massa länkar där det står APA.. vafan söker man efter bilder på apor?


Detta var en av dom många.. haha..valde denna för han/hon var den som var lite lik mig i förra inlägget.. haha right??


Fredags kväll

Jag hade ställt in mig på en hemma kväll med lite Så Ska Det Låta & kurering med lite te och ett bad. Men nu så ser jag att Petra Mede ska vara med i Så ska det låta. Så här känner jag inför det

Så nu bojkottar jag det. Får hoppas på något bättre att göra ikväll. Vad ska ni göra? Känner lite för att åka till Söderhamn och köpa en glass, fast då måste jag tanka..

Så kanske struntar i det och stannar hemma sover?! Ska nog ut och kika hur det står till med cykeln nu, kanske ska cykla en sväng.. fast då blir jag ju inte frisk..

Fick sms av Johanna nu att hon ska ut på Akropolis och dricka öl.. är det gamla Highlander? Appertiff har invigningsfest! Har ingen aning vad det är.. och har ingen lust som helst för nå partaj. Sofia ska kika på film, men jag har ingen riktig lust med det heller, iallafall inte just nu.
Men jag kanske blir glad och nöjd snart..

Jag får ringa Helena..*vänta ringer*.. hon ska vara hemma med pojkvän och Pillan..

*Fan fan fan fan.. ajajaj.. SHIT..vet ni vad jag precis gjorde????.. jag välte mitt pelarljus över handen... Aotch!! tur att Partylite ljusen bara blir 60 grader!!*

Nä jag undrar om jag ska skriva en bok..

Mina fingrar spritter & naglarna är nymålade:).

Om ni är några impulsiva roliga människor som läser bloggen.. ring mig när ni hittat på nått skoj att sysselsätta mig med ikväll!! Eller give me a comment..

Sandhamn

Sitter jag och kollar på nu..

Jag älskar det!
Tänkte att jag älskade det från första minuten, sen kom Stockholmskillarna som dricker öl och kör båt.. det är inte ok så då tänkte jag bojkotta det. Men ni vet jag ger alla en andra chans nu för tiden.. haha..

Så nu sitter jag här och längtar till sommaren

Gå in och kolla på www.tv3.se/play NU!!

Todelo

Har haft en göör härlig kväll med Johanna & banankaka & all tvätt är tvättad & all disk är diskad. Jag är så nöjd!

Prova att baka den vettja!!

Men Linda nu tycker jag du är lite orättvis haha.. Kan inte bara alla göra så som jag vill och inte det som är företagets önskan? haha det skulle vara perfekt!
Är fortfarande lite sur för att jag väljer att inte beställa av dom nu för att jag inte får någon kod, men jag tänker fan inte skänka dom några pengar..idag..

Nu ska jag sova mig frisk till i morgon.. Tror ni jag lyckas?


Restaurang Kostbiten

Varit där och lunchat idag.

Det som genomsyrar hela stället är NYTTIGT!

Jag åt en sallad med ett kycklingspett och ett laxspett. Kycklingen var helt ok lite söt kryddad på något vis men den funkade. Laxen smakade lax, tror de kör på naturellt så mycket som möjligt, men lite salt och färsk persilja skulle inte skadat. Man får välja mellan quinoa och matvete + att man får en salladsblandning med vitkål, rödkål, morötter, groddar och lite tomat och gurka. Vet inte vad jag ska ge det för betyg direkt. Jag skulle ju inte välja att gå dit för att det är godast, utan mer för att det är nyttigt. Grejen är att det smakar inte så mycket alls.

Ett tips: Om du tar Kyckling så får du tre spett!!

Jag provade en Blåbärdinkelbulle också.. den smakade Nyttigt:)


Jag ger Kostbiten betyget 5 i Nyttighet & 3 i godhet.

Förbannade LaRedoute

Fattar inte varför dom ska vara så jävla elaka. Jag vet ju att de inte får lämna ut en kod på erbjudandet, men det är ju inte mitt fel att de har fel på hemsidan så mina erbjudanden inte syns. Jag har såklart slängt papprena där koden står. Spar dom aldrig eftersom de ligger inne på "mina erbjudanden" i vanliga fall. När jag ringde dom så sa dom att "beräknad kötid" är TRE MINUTER!! Jag satt i kö i 18 minuter och 11 sekunder innan jag ens kom fram, sen kunde dom ju dessvärre inte hjälpa mig iallafall.

Nu missade de en beställning på 1500 och har fått en jävligt missnöjd kund, hoppas de är nöjda & glada för det. Jag vill ju ha mina klänningar.. jävla skit företag!


Men era stackare

Haha jag har varit så borta de senaste dagarna så jag har bara klickat in mina inlägg och inte kikat på hur själva bloggen ser ut. Det brukar jag göra i vanliga fall.

Jävligt roliga inlägg jag bjudit på. Måste skaffa mig ett roligare liv nu så jag har något skoj att skriva om.

Dagens Tips!!
Frukten is back in town, älskar att kunna gå och köpa frukt 2 minuter hemifrån, färsk känns den också trots att den skert inte är det. Jag köpte 2 gurkor för 15 kr, vindruvor för 15 kr och jättegoda jordgubbar för 25 kr.

Nu sitter jag här hemma igen utan att ha diskat.


Morr´n

Mår lite sämre idag än igår. Ondare i halsen och känner mig lite som en degklump i kroppen. Fått ett nytt munsår fast på överläppen:(. Denna gör dock inte ont och den ligger precis utanför själva läppen så den känns inte hela tiden.

Strax ska jag iväg och luncha på Badhuset, självklart kommer en utvärdering senare.

Istället för att sitta här borde jag diska.. har hur mycket disk som helt, men jag orkar inte ta tag i det. Får göra det när jag kommer hem, kanske.

Nu ska jag kika lite på LareDoute.se innan E kommer och vi ska gå och äta.

God kväll mina vänner

Är helt slut nu. Varit på städparty ikväll och köpte inget, ganska duktigt va?! Ville ha en klädvante som tar bort katthår men det kostade 329 kr.. känns lite dyrt. Fick supergod Morotskaka och bullar till fika. Var kvar där till klockan 22. Nu har jag precis kommit hem och ska hoppa i säng ganska bums.

Linda har börjat bloga som tusan nu.. hon bara frestar mig med Mia Skäringers föreställning och Belinda Olssons bok.. Jag vill också, så jävla mycket. Kanske ska önska mig det i present för det är ju den helgen jag fyller år.

Peter.. Japp jag är återförsäljare av Partylite produkter!

Nu blir det kväller.. vi ses imårron!

Tv hela dagen

Idag har tv:n fått min totala uppmärksamhet. Är fortfarande trött men har inte feber utan jag har bara ont i halsen och täppt näsa.

Fick Partylite paketet igår..

Massor med produktervar till mig tex detta Mango Madarin pear ljuset som fått platsen bredvid min dator.

Doftar gott!


Så jävla sjuk

Ni kan inte förstå hur dålig jag blev igår.. Däckade verkligen i soffan, kändes som att jag brann. Ryggen, låren och rumpan var kokhet. Jag frös och kokade samtidigt.. vidrigt!


Härligt pigg jag ser ut va? Rödspräckliga ögon & helt veck..

Efter städningen

Nu trivs jag igen. Är så konstig i kroppen, känns skit underligt. Det känns som att jag håller på att bli jättesjuk, feber och förkyld tror jag att jag kommer att bli. Fy fan!! Jag vill inte bli sjuk..


Im here på listan nu


Lägenheten är nu helt rent skulle jag vilja påstå. Bilderna hann jag inte med tidigare så det blir nu.

Nu ska jag iväg och handla och sen lägga in sängkläderna sen lägger jag ut "efter bilder". Är lite kluven vad jag ska göra för mat idag.. bakadpotatis med räk, keso och rödlöksröra eller en tonfisk gratäng? Kanske gör båda.. tror jag ska göra en efterrätt idag också.. banankakan.. will see will see..

Nu är det dax att städa..

Allt ska bort! Så mycket grejer överallt. Skulle egentligen städa efter att de hämtat katten ikväll men nu får jag främmande ikväll så jag tänkte att det är bättre att städa nu på dagen.. Detta är före bilderna


Dagens plan är:
* Städa allt (damma, damsuga, torka golv, städa badkar, kattlåda, diska, ugnen & byta gardiner & sängkläder)
* Äta lunch & kolla på Sjunde himlen samtidigt som jag lägger in alla kort på datorn och fixar de i ordning.
* Duscha
* Gå och handla
* Förhoppningsvis åka och hämta ett paket på ICA
* Ta in alla sängkläder och göra fint med nya ljuslyktor och sånt pyssel
* Fixa maten så den är klar när tjejerna kommer.
* Mysa, lämna tillbaka katten och däcka i soffan.. haha..


Ego me

Jag tänker nu vara lite självupptagen, precis som jag har varit hel dagen. Jag åkte till Växbo härom dagen för att sola och så var jag så trött så jag somnade till där ute i solen. Känner ikväll att jag nog fått lite färg i ansiktet.


Eller ser jag bara rödrosig ut kanske?


Måndags lyx

Idag har jag haft en riktig slödag. Hela golvet är fullt med kläder och väskor men jag orkar inte ta reda på det. Så jag har kollat på tv, sovit en sväng, svarat på mail, betalat räkningar, skickat brev, diskat och gjort en stor pizza. Skönt att vara hemma igen. Johanna kom hit en sväng också så vi åt pizza och pratade en massa. Kul att träffa henne lite, blir alltför sällan.
 
Nu har jag precis lyxat till måndagen med lite


Hallon och glass. Så gott och inte alltför onyttigt!!


Kattis & company

Jag gillar detta program. Hon frågar frågorna lite som att hon är korkad så att ingen kan ta det som en jobbig fråga. Hon ställer verkligen tuffa frågor men ingen verkar ta dom fel. Hon påstår oftast någonting och säger, "visst är det så?!" eller du är ju jude och det är ju lite svårt... Standard svaret börjar alltid på "Näää.." eller "Nej utan...".


Klockrent, hon är en tuff men lite mesig tjej. Hon provocerar men tar udden av det med att spela/vara lite korkad.
 
Klockan 21 på tv 4+ 


Film från tidigare ikväll



Puss & Natti natti


Kvällen..

Jag har bloggat lite idag på www.HannaKJonsson.blogg.se orkar inte riktigt med två bloggar längre. Förut har jag skrivigt inlägget på BB och kopierat det till HannaKJonsson, men nu har jag gjort om min bloggdesign så nu vill jag att bilderna ska vara större där och då måste jag antingen ladda upp dom två gånger(vilket jag aldrig kommer att orka) eller välja att bara ha en blogg.
 
Ikväll har jag varit på fest igen med samma personer som igår. Dom är faktiskt jätte trevliga och jag var kanske lite överkänslig sådär på nattkvisten?! Hur som helst så är det mina bloggar och jag skriver vad jag känner just då så jag tänker inte ta bort något inlägg. Nu är det nog om den saken.
 
Hade super trevligt även ikväll!

Sofia & Linda

Linda & Kristin
 
Dennis, Ami och en kompis kom en stund också..


Helen eller Helena och Ami och Dennis. Ami har blitt brunett!

Anneli & Natalie
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Efterlyst, det handlar om Mats Alm, han är ju här ifrån Bollnäs.


Mat igen!...

0-4dd254f07aca8cf35d10d991866fd04e.png

Mat igen! Alltid mysigt att komma hem till Mormor och Morfar. Det är så lugnt här! Jag har bara ätit godis 1 dag denna påsk. Är inte det bra gjort? Det var i fredags hemma i Växbo. Nu blir det godis högst 2 gånger i månaden eller att jag inte får köpa godis men äta, vad är bäst?!


Gårdagen i fotografier

Först kom ju jag och Sofia sådär 2 timmar sena.. Men vi var välkomna ändå! Tack för det.





Ni kan se fler bilder på www.lindabj.blogg.se


Underbart


Sitter nu här i solen och ska lägga ut lite kort sen gårdagen tänkte jag. Mitt fina inlägg igår var helt ärligt. Men jag menade inte att vara elak utan det var bara en nyhet för mig att man kan beté sig sådär mot någon man känner. Men jag är absolut inte sur eller besviken för min egen skull för jag känner ju inte dom. Jag tycker alltså bara att det var ett tråkigt sätt att vara mot varandra.

Ha en underbar dag!!

Soligt

Vilket underbart väder det är idag! Jag har just ätit ett äpple och ska nu åka hem till mormor och morfar på påskmiddag. Mår så bra idag.
Känner mig duktig som inte åt någon skräpmat inatt utan gick hem och åt en banan.


Linda & jag har bestämt att vi ska ha en tjejkväll med Nina, Helena och Johanna nå tag framöver också. Hade så sjukt kul sist när vi var i Rengsjö, förra sommaren.
 
Nu måste jag sätta fart så jag inte går miste om solen..


Nu är klockan mycket..

Men jag är faktiskt lite arg.. kan inte lägga mig förrän jag fått ut detta ur mitt huvud. Jag är förvånad över människors beteénde. Om man blir bjuden på en hemma fest så betyder det att man oftast känner personen rätt väl. Jag var på en fest ikväll där jag kände Sofia och Linda känner jag lite grann. Jag hade jätte kul och de flesta andra hade kul där hemma skulle jag tro, det såg ut som det iallafall. Helt plötsligt bestämmer några sig för att gå till Tranan. Det blev jag Sofia, Peter och Linda kvar.. hur fan tänker man då? Så tänkte jag.. men dom kanske hade bråttom?! Vem vet..


Vi fyra som var kvar gick iallafall ner till Tranan och Peter försvann någonstarns och Linda och Sofia höll ihop..

Jag var ute och svävade lite med Erik, Daniel och Linda Andersson.
 
Iallafall när vi sedan går ut så står vi där och väntar på Sofias vän och då går dom vi varit på fest med förbi oss utan att säga någonting. Så gör man bara inte. Inte i min värld. Va fan är deras problem.. Jag är irriterad och blir lite ledsen bara av tanken att det finns människor som gör detta. Sofia säger att det är vanligt, Linda säger att "så är det". Jag säger "Ring aldrig mig, puckon". Jag måste vara lyckligt lottad som har de vänner jag har, jag förstår inte hur man kan vara så elak. I´m a lucky lucky girl!
 
Känner inte för att bjuda på några andra bilder från kvällen just nu.. kanske kommer imårron..


Latinska ord

Jag hade helt glömt bort att jag skulle skriva om de latinska orden jag har satt upp i lägenheten.

De är från Panduro och kostar endast 49 kronor för en hel förpackning. Det finns även franska och engelska ordspråk men jag gillade de latinska mest. Så om ni vill ha dom och bor i Bollnäs så kan du beställa via internet. Det är även REA upp till 70% just nu på utvalda produkter..

Var inte dessa söta?
 
Vill du direkt till väggdekoren klicka här
 
Har ni några mer funderingar så fråga!!


Vinter eller Vår

Visst känns det på något vis som att vintern är påväg bort. Idag har jag städat bilen och tagit bort motorvärmaren. Känns som att våren/sommaren är påväg trots att det finns massor av snö kvar och det är kyligt ute.
 
Det har luktat underligt i min bil ett bra tag, säkert 3 veckor. Jag är väldigt känslig mot dofter men jag tyckte verkligen bilen stank. Johanna har känt det en gång när vi var till Nina men annars så är det ingen som känt lukten som mig. Idag hittade jag källan.. i skuffen. Det var en påse med gammal murken hundmat, jag kräktes nästan när jag öppnade den. Men nu är den veck, vilket betyder att det inte kommer att lukta skunk i min bil längre.


En fin vinterdag den 1 februari 2010


God morgon

Imorse önskade jag att jag vaknade upp i Grekland och inte i kalla tråkiga Sverige..


Utanför mitt fönster just nu
Jag hoppas ändå dagen kommer att bjuda på något skoj och lite sol(det är blixten på bilden och inte solen). Jag behöver solen och jag vill få lite färg i ansiktet iallafall. Senare idag ska jag packa ihop mig och katterna och bila hemåt.


Påsk middag

Ikväll har jag blitt bjuden på Påskmiddag..


Massa gott!

Min tallrik..
 
Nu tittar hela la familja på Bones och klockan 20 börjar Så ska det låta. Har inte riktig haft någonting att skriva om. Eller jag har saker jag vill skriva om men det har inte kommit ut i fingrarna ännu. Jag vill skicka ett stort Tack till Marion för mailet innan jag glömmer det igen. Jag tror jag tänker gå på Lindas fest imårron, hoppas dom inte räknat bort mig redan. Kanske känner partykänslan komma krypande imårron efter allt lugn här ute i skogen.
 
Vad gör ni ikväll? Titta gärna förbi här om ni är ute och åker..


Fejjan

Åhh nu har jag varit ute och snokat runt en massa på fejjan (Facebook). Jag funderade om jag skulle ta och skaffa det idag trots allt. Men nää tror jag håller mig. Jag hittade dock inte alla jag sökte efter och nu har människor börjat göra sina sidor privata.. vad är det då för mening med att ha Facebook?!

 

Jag hittade det ordspråket jag lever efter..

 

Döm inte allt du ser

Tro inte allt du hör

Säg inte allt du vet!

det tror jag leder till
 

Så klokt.. nu ska jag söka efter Belgo på fejjan.. haha..


Härlig dag!

Vaknade tidigt imorse har sovigt riktigt dåligt. De har ingen bra säng åt mig här hemma. Katterna trivs dock jättebra, de har hur mycket golv som helst att springa på.


Katten


Putte


Vidde har hjälpt Pappa med att kakla i köket..
 
Nu ska jag gå ut en stund och ropa på solen.

Middag i Växbo

Tog med lite smått och gott hemifrån och fixade ihop en middag till familjen. Mamma slutade sent och jag kände att jag kunde göra så hon slapp laga maten. Pappa städa hela huset!


Kyckling och champinjonspett med Matvete och wokgrönsaker.

Är så skönt att vara här hemma men jäkligt yrigt och så mycket folk. Ska visa er en film senare när de spelar Bollnäs GIF och sjunger och dansar.. haha..

Dessa skrotnissar gillade min mat, det gjorde de andra också men Matvete var lite för nyttigt tror jag haha..


Katterna är...

2c950b88fb42d8c88ceadd1aa4d65d5d.png

Katterna är påväg till Växbo. Putte får sitta inlåst i sin bur men Katten får gå som hon vill annars är hon aldrig tyst. Mina funderingar snurrar och vad passar då bättre än en liten semester och värme. Jag fryser mer nu än när det var minus 10. Det kan ju kanske bero på att jag klär mig som om det vore vår, idag har jag knälång kjol och en kofta som jacka haha... Nu är vi strax framme hos mamma och pappa...


Lunch

Är hemma på lunch nu. Hemmagjord hamburgare, duktigt va? Jag som inte ens brukar äta hamburgare.

Blev super bra kryddade..

 

Jag har just fått ett toppen erbjudande på en lokal, frågan är ska jag chansa?


Nu ska...

0-24b476b9d5834b97ac65cff07ff592ca.png

Nu ska jag ut på tur med Linda Larsson. Vilket jävla skit väder vi har regn och rusk:(.


Frukost! Rostad...

0-13d794370af35725bedebe5ba272ab55.png

Frukost! Rostad macka med keso och lax... Smarrigt! Snart åker Sanna till Spanien.. Jag vill också dit. Är så avundsjuk!


God morgon!...

0-47db3351df0f2661379a79307f85baa3.png

God morgon! Detta är ett måste varje torsdags morgon. Katrin på Vakna med the Voice! Undra vad denna dag ska bjuda på:)?!


RSS 2.0