Veckans träningspass (9)

Veckans träningspass blev lite ovanliga. Jag tränade endast två dagar, två pass per dag. Detta pga att jag jobbar 3 dygn av denna vecka. Så nu blev det som det blev. Fick värk i båda knäna efter måndagens promenader och därav funkade det inte med träning varken tisdag eller onsdag så då blev det två pass även på torsdagen. Detta är ingenting jag kommer att sträva efter för jag tror det sliter mer än det gör nytta. Men det funkar en vecka ibland.
 
Måndag
Pass 74 - PW med Johanna och Ballen. 7 km drygt en timme.
Pass 75 - Gåjogg runt grustaget med syrran och hundarna. 6 km.
 
Torsdag
Pass 76 - Promenad med Linda, Jusse och Baltazar. 7 km på ca 1,5 timme. Väldigt lugn prommis.
Pass 77 - Kettlebells med Christine. Ap jobbigt. Mina ben blev så stumma att jag inte kunde gå fort eller jogga alls. Jätte underligt.
Jusse gillade Baltazar :)

God morgon

Jag hade förträngt hur ont jag fick av kettlebells passet. Det värker i låren, magen, ryggen, vaderna, axlarna ja you name it. Hoppas kroppen bygger muckler.
 
Just nu ligger jag utslagen i min säng och planerar dagen. Ska strax åka och köpa en ny dator tror jag bestämt. Fick semesterpengar från förra jobbet så de kan jag spendera på en dator (och kanske en egen cykel). Vill ha en till extern hårddisk också. Har tjatat om det länge nu men tar mig aldrig för att köpa en så idag kanske är en passande dag.
 
Efter shoppingen tänkte jag hoppa i en bikini och slumra på en filt i solen några timmar innan det är dax för uppfräshning delux och bröllop. Vad ska ni hitta på idag?

Lukas

Var ute och tömkörde Lukas igår och det gick riktigt bra. Kul men lite klurig när han är så liten, han kan snurra hursom. Men jag har för mig att han blev lite stabilare med vagnen så vi får se hur det blir framöver. Han känns dock så himlans liten och ömtålig.
 
 
 

Jag har världens finaste hund

 
Baltazar och jag övar in "Tassen" och "High five" nu. Tänk när han kom till mig då skrek han så fort man rörde hans tassar. Nu kan jag ta på dom utan problem. Så det är en ganska stor utmaning för oss att göra tassövningar. Han tycker att det är jättekonstigt att jag ska hålla i tassen men i nuläget godtar han det iaf. Så vi kör på. Har ni några roliga övningar som ni lärt era hundar? Vi vill ha flera utmaningar!
 

Planerar mat

Med en fullspäckad helg framför mig så tog jag fem minuter i bilen efter träningen och planerade all mat fram till måndag morgon. Försöker variera men det går inte bra. Är helt insnöad på fisk/skaldjur och köttbullar med bea just nu. Så det blir mycket det i helgen. Min frukost häromdan..
 
Ska jobba två dygn och även hinna med ett bröllop så maten måste verkligen fungera och jag måste ha den inplanerad annars äter jag inte.
 
Så jag har tänkt att jag ska ha mat 9 gånger men jag har endast exakt planerat de 6 gångerna som infaller på jobbet.
 
2x Örtmarinerad lax med räkor och cremefraische.
1x Köttbullar med bea.
2x Torsk med smör(färdig mat) och mackor med keso och mjukost. Kanske ägg om jag orkar.
1x Bär med grädde/yoghurt och nötter.
 
Torsk i smööör. Helt ok färdigmat för oss lchfare.

Viktupdate

Gick åt helvetet denna vecka. PLUS 1 KILOGRAM. Fuck fuck fuck. Kroppen fick ett kettlebells pass som belöning.

Jag kommer aldrig att se ut såhär igen.

Intensiv dag

Dagen blev precis så bra som jag trodde. Kommer nog sova gott inatt. Har varit i stallet med Lina och Linda halva dagen. Åkte till Lillstallet vid tolv och de kom senare så jag hann pyssla om Visa ordentligt. Borstade henne super noga överallt. Gjorde ren hovarna och smörjde. Klippte manen lite. Gav henne massor med godis. Gud vilken underbar häst hon är. Stod och kramade henne i säkert tio minuter idag och hon bara mös in sig i min famn. Fina fina Visa.
 
När Linda och Lina kom så borstade de de andra hästarna och sen åkte vi till Annika och donade lite. Visas förra ägare kom och kikade på hästarna och berömde dom! Kul! Hon hade fickorna fulla med morötter så ni kan gissa att hon var poppis! Lina longerade Dansa en sväng i grimma i spöregn. Optimala förhållanden haha.
 
Sen åkte vi till Bronzac och jag var lite blöt så jag passade på att mocka till Tage och Casper för att inte bli kall. Lina och Linda red på Bronzac i paddocken en sväng. Då hade det sluta regna så Baltazar och jag satte oss en stund och kikade.
 
 
Ikväll har jag tvättat, käkat köttbullar med beasås och kollat på film med min kontakt tjej. Har som sagt varit en intensiv dag men en väldigt väldigt bra dag. Imorgon är det vägdag och jag kan tippa på att imorgon inte kommer bli lika bra som idag.

Good Morning

Känner att detta kommer att bli en härlig dag. Jobbet gick jättebra och jag trivs verkligen där trots att det är väldigt annorlunda motför allting annat jag har gjort. Nu har jag tagit en dusch och slappar i soffan framför Nyhetsmorgon och läser lite bloggar. Läser ni några roliga bloggar? Jag vill läsa roliga hästbloggar där människan är intressant och ser glädjen med hästarna. Även LCHF livsbloggar tycker jag är intressant, enbart receptbloggar är inte min grej. Jag vill höra livet runtom, svårigheter och vinster.
 
Strax ska jag åka iväg och käka hotellfrukost med en när och kär. Vi ska planera en rolig grej och äta massa bacon, ost och tonfiskröra?!
 
Sen blir det stallet hela dagen. Massa mys med hästarna i Lillstallet och sen till Bronzac. Ikväll blir det en riktig trökkväll med tvättning, städning och diskning. Men det klarar jag lätt efter en dag som denna.

Projekt Lukas

Jag har ett nytt projekt på G. Visa min fina kamrat är ju halt så ridningen får ligga på vänt ett bra tag. Vi har ju en liten liten minishettis i stallet som heter Lukas och honom ska jag nu börja köra. Vi ska träna upp kondition och muskler så att han håller långsiktigt såklart.
 
Igår började vi med att tömköra en sväng för att checka av att styrning, gas och broms satt där de ska. De är liiiite ringrostiga så vi får köra snart igen.
 
 
Ps. Jag sitter självklart inte på honom, Mina ben är superlånga så jag kan stå över hans rygg.

Dansa vilken myshäst

Har nog aldrig träffat en sån myssjuk häst som Dansa tidigare. Hon tar alla chanser hon får att få lite mänsklig kontakt. I hagen idag var hon otroligt nyfiken och ivägen men hon är ju så söt så hon kom undan med det idag. Hon fick nosa runt och vara nära medans jag brostade och fixade med Visa och Lukas. Hon följde även med och hämtade hovkratsen inne i krypinet haha.. Knäppa häst.
 
Idag åkte vi iväg på ridträning(ni kan läsa alla detaljer på Linas blogg) och det gick jättebra. Det var fartigt och hon höll sig på marken typ hela tiden, duktig tjej. Vi lastade själva och hon stod stilla och snällt i transporten både före och efter. Framsteg! Jag blir lite som en hästskötare på dessa träningar och det gillar jag. Dansa och jag får liksom våran egen relation, även utanför hagen där vi i vanliga fall dejtas.
 

Spara pengar är en grej jag gillar

Jag var in på banken idag och jag har ganska länge haft ett mål att återigen komma upp i 100 000 sparade kronor. Idag fanns dom där. Lyckan i min hjärna svirrade runt och nu kan jag lägga mig glad i själen. Nu vet jag inte om jag ska få slösa lite mer eller om jag ska sätta ett högre mål. Nästan hela min sparbudget försvann när jag pluggade utan lån och det får jag ont i hjärtat av. Så troligtvis så ska jag spara upp lite mer utifall jag vill köpa något så att jag ändå har en budget kvar. Jag älskar ju utmaningar och ekonomin är inget undantag.
 
Ju mer pengar jag sparar desto snålare blir jag i inköp haha. Hur gör ni? Sparar ni? Slösar ni? Eller lever ni på gränsen och klarar er precis? Jag har gjort alltihop. & snart är jag arbetslös och får leva snålliv igen.
 

Veckans träningspass (8)

Har gjort 4 pass även denna vecka. Men enbart promenader, ibland blir det så eftersom jag var iväg på kryssning mm. Nästan vecka ska jag försöka gå på minst ett pass iaf och ett gympass.
 
Pass 70 måndag - Ridhusrundan på 55 minuter. Fart 8.1.
 
Pass 71 tisdag - Ridhusrundan på 56 minuter med Elina. Fart 7.9.
 
Pass 72 fredag - PW med Baltazar 6 km nästan en timme.
 
Pass 73 söndag - Ridhusrundan fast bakvänt plus en sväng runt Hedhamre 8.5 km på 63 minuter. Fart 8.1.
 
 

The cruise

Elina gick ut nian häromdan med ett papper som intygar att hon klarat av grundskolan(med riktigt bra betyg dessutom). Så jag gav henne en kryssning i avslutningspresent. Det var himla mysigt och vi shakeade loss till nästa morgon kom...

Elina äter slemmig mussla















 

Midsommar 2013

Kvällen blev precis likadan som vanligt dvs Glädje, Sommar, Dop,  Bad, Grillning, Fulla människor, Barn, Sång, Mys med ljus, Sol, Regn, Dans, 5 kamp, allt med Släkten men med ett tidigare slut än vanligt så jag är redan hemma. Bilder kommer här..



 














 






 

Lycklig

Jag känner mig lycklig i hela kroppen och knoppen. Jag sitter naken på golvet och vill bara säga hej till er. Om två minuter borde jag åka mot midsommarfirandet men idag prioriterade jag en PW så nu är jag sen. Ska skynda mig nu och sen fortsätta njuta av livet!
 
 

Äter mer

Jag tror jag har funnit en ny balans. Jag äter lite mer varje dag, ser verkligen till att minst äta mina tre matlådor per dag. Träffade en tjej som heter Annika som läser bloggen för ett tag sedan och hon tyckte/trodde att jag åt för lite. Så jag sög i mig det och har verkligen fått till det med maten nu på sista tiden. Tror att hon kan ha rätt med tanke på att jag tränar väldigt hårt för att vara mig. Jag har ju aldrig tänkt att promenaderna var träning direkt, men tänk promenadjoggen häromdan som tog 894 kalorier. Det är ju galet mycket. Så mer mat blir det framöver. Räknar dock inte kalorier och sånt men just på maskiner och i appen så tycker jag det är intressant att se hur mycket energi som går åt.
 
Om jag räknar ihop kalorierna jag äter på en dag så är de ju inte så mycket som om jag skulle ha ätit "vanlig" mat eftersom man äter mindre mängd. Katja har räknat ut det där någon gång på mitt matintag.
 
Hur gör ni? Räknar ni någonting? Jag blir knasig i huvudet om jag ska tänka på allt jag äter, det räcker gott och väl med att det inte ska vara mer än 5/100 kolhydrater.
 

Viktupdate

Tjaaarååå nu drar jag på kryssning med min tonåring. Vi ska käka mat och mysa. Det känns lyxigt att bara få vara i två dagar. Å vågen visade idag minus.... 1.4 kilogram!! så nu äre minus 45,6 totalt.
 
Igår var vi ute på "min vanliga" runda (haha tänk att jag kan kalla en runda vanlig:P). Är på sjuk bra humör och har vart det i flera dagar. Här får ni finfina pix på mig igår när vi hade vart ute och hurtat.. 


 
Tjaaaaooo

Nu säger vi gonatt..

 

Våra hundar

Alltså Lina och jag har umgåtts i ca 1.5 år flera dagar varje vecka. Våra hundar har inte fått hälsa på varandra för hennes hund kan bita andra hundar har dom sagt. Så jag har liksom inte vågat. För några veckor sedan fick jag veta att han inte direkt hugger dom utan nafsar lite.
 
Så idag fick jag nog och tog båda hundarna direkt när vi kom till stallet, tog ett lång ridspö och gick på en tur ner till sågen och släppte lös dom utan Lina närvarande. Sune bet Baltazar lite i pälsen två gånger innan Baltazar fattade att han skulle hålla visst avstånd. Men sen blev dom sams. Eller iaf inte osams. Förstå ni vilken befrielse att slippa ha dom i koppel i olika delar av stallet. Kan inte gått bättre och jag kan inte vara lyckligare. Nu kan vi äntligen umgås som den stora härliga familj vi är, alla tillsammans.
 
 
 
 

Ung

Japp TRE gånger har jag fått höra att jag är ung idag. Min ungdom är inte förbi wiihooo!! Först Hasse i stallet, sen Linas farmors väninna och sen en gubbe utanför mitt hus som påstod att jag var så ung att jag inte kunde förstå vad det innebär att äga ett eget hus(haha det är ju rätt sjukt att jag på typ 3 minuters samtal hinner komma fram till så mycket). HA! Hur sjukt är det inte att alla påpekar det exakt samma dag också. Så nu ska jag ta mitt unga fräscha jag ut på en kvällsrunda med Elina.

 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

It´s gonna be a good day. Idag har jag en fixar dag. Köpa och prova Apotekets tandblekning som ska stärka tänderna och inte förstöra dom ;P. Sen kommer Malin hit och ger mig massage, jag hoppas verkligen jag kommer att klara av det. Jag är så himla känslig i kroppen och huden så jag brukar inte tycka att det är bra alls. Men jag känns lite mer tålig nu så jag hoppas det blir bra. Sen tänkte jag fixa lite lunch sällskap och ta det lite lugnt innan kidsen kommer hit och myser en stund.
 
Ska vila från all träning idag pga massagen. Kvällen har jag inte planerat ännu men jag måste ju packa lite iaf. Herregud vad dagarna springer iväg. Kommer att ha vägdag imorgon eftersom jag är borta på torsdag morgon. Känns spännande denna vecka. Jag hoppas jag väger det minsta jag gjort någonsin i vuxen ålder.
Hon som vet alla mina hemlisar..

Skit app

Min app har mätt fel och det gör mig arg. Jag trodde jag hade kommit 8 kilometer på under en timme men det var 7.4 km om man mäter på Eniro. Skit grej. Jaja.. får väl ha det som nytt mål. Ett annat mål jag har är att komma runt Ridhusrundan på 45 minuter. Just nu tar den 55 minuter. Den är 7.4 km.
 
 
Förövrigt så känns det sjukt bra att jag tar mig för att träna 4 gånger per vecka. Det var inte direkt en självklarhet även om jag hade utmaningen. Men det funkar sålänge jag är frisk. Det känns helt underbart att mina knän nu verkar hålla. Så nu kan jag satsa på längre sträckor men även bra fart. Förut körde jag ju antingen fort och kort eller långt och inte så fort.
 
Ett problem jag har just nu är att mina lår är flebbiga. Det är ju ingenting nytt men när jag gåjoggar så buppar dom runt så dom blir full av blåmärken som ser otroligt fula ut men även värker. Men men jag drar på mig super tajta brallor och det hjälper litegrann iaf. Detta är en del av det jobbiga med att ha varit en extremtjockis. Men allting ska väl inte vara lätt va?!

Måndag

Så himla skumt att få "helg" på en måndag. Är nu ledig i lite över en vecka och det samtidigt som jag jobbar heltid på pappret. Så himla skönt just idag, får se om jag tycker det om några veckor också. Idag har jag umgåtts med Lina och Frida och hästarna. Dansaridningen blev inställd men vi pysslade runt ändå. Nu har jag käkat en burk färska blåbär och ska snöra på mig motionsskorna och ge mig ut i den fina sommarkvällen en sväng.
 
Bilder från dagen här:


 
Frida och Bronzac

Kreativ

Jag har nu kommit på en idé som jag bara måste genomföra. Det handlar om mat och om människor utanför. Frågan är nu hur jag ska göra för att genomföra detta. Jag ska ta tag i detta imorgon. Skoj men tufft.



Varit blödig och grinat till tvn idag. Jag vill hjälpa och då bör jag göra det.

Veckans träningspass (7)

Så vad ska jag säga om denna vecka?! Den blev inte riktigt som jag hade planerat men what the heck. Jag gjorde fyra pass(66. 67, 68, 69) och det var uppdraget, likaså att inte gå/jogga så mycket för att spara på knän och fotleder.
 
Tisdag Gymmet, vikter, ingen kondition. Cyklade dit och en omväg hem tot 8 km. Var verkligen totalt opepp för att träna men det gick riktigt bra och tungt!
 
Onsdag Gåjoggtur 7 km 56 minuter. Log hela vägen. Kämpigt!
 
Torsdag 33 minuter på Crossen. Nytt rekord 1804 slides.
 
Lördag 7.4 km runt Heden och Blomman på 57 minuter!! Nytt rekord. Fart 7.8 km i timmen. 806 kalorier försvann!
Så glad men ändå så trött och genomsvettig så minen blev som den blev, orkade inte knäppa ett nytt haha..

Glädje med träning?!

Alltså det här med träning. Jag undrar när fan jag ska hitta någon typ av balans. Det blir fortfarande kaos i min hjärna om jag bokar in ett pass med någon och sen hoppar den av eller det bara blir att vi inte kommer iväg. Jag hatar att jag blir som beroende. Även om jag nu äger makten över mig själv och alltid tränar själv istället så vill jag slippa bli störd först. Likaså var det förut med vädret, om det regnade så trodde jag inte att jag kunde gå en mil, men nu gör jag det Eller så omprioriterar jag och kör ett pass på gymmet. Det är stort och ett framsteg för en sån som mig. Nu vill jag fortsätta bli lite friare, inte så upplåst och svår i tanken. Det är ju mest jobbigt för mig själv, det är ju egentligen bara att omplanera och köra men istället sätter mig hjärna igång och motarbetar mig och vill att jag ska skippa träningen.
 
Det som är så jobbigt är att jag fortfarande får kämpa så förbannat för att ta mig iväg och träna. Det tar energi. Onödig jävla energi. Jag undrar när träningsglädjen kommer och joinar mig?! Jag blir super nöjd och glad efter träningen. Men under? Njeee inte direkt alls. Jag vill mest bara bli klar.
 
Nu i veckan försökte jag ju springa och LE hela tiden, tänkte att det skulle bli roligare då. Jag gillade det upplägget lite bättre än att bara sträva på hela tiden. Jag älskar ju pauser men jag ger mig inte tillåtelser att ta pauser i träningen. Det kanske är någonting jag skulle satsa på?! Om jag är på gymmet tex så kör jag i ett sprut tills jag är klar. Johanna kan ju vila lite emellan maskinerna och så, det gör inte jag.
 
Tror ni att pauser skulle ge mig mer njutning i själva träningen?!
Påväg till träningen i torsdags, helt opeppad!

Snacks

Jag unnar mig mer smått och gott nu motför när jag började på lchf. Tänkte visa er mina bästa val. 
Detta hade jag framdukat en kväll då vi kollade på film och hade mys i regnvädret. Paranötter, mandlar, cocosflingor och jordgubbar.


Detta hade jag med mig en kväll på jobbet, för utifall jag blev sugen. Paranötter, mandlar och cocosflingor.

Jordgubbar är min stora last och tillsammans med Celsius den enda lasten jag ger efter för just nu.

Det jag undviker är jordnötter, annars äter jag alla nötter. Jag undviker även saltade nötter, men äter någon gång när mamma köpt. Vad brukar ni snaska på om kvällarna eller som mellanmål? Alla tips är välkomna!

LCHF mot diabetes

Var en tråkmåns ikväll och bestämde mig för att stannade hemma. Har inte gjort någonting speciellt. Var sugen på chokladmousse så jag svepte ihop det. Men jag är så himla mätt efter middagen så jag får spara den till imorgon. Är trött på ett skönt vis och tänker därför ge mig kropp en god natts sömn. 
 
Har kollat igenom massa klipp på youtube om LCHF och hittade ett spännande om diabetes. Så mormor nu kollar du på dessa klipp och överväger LCHF kost en gång till!!
 
 
 
 

Underlig lördag

Känns som att denna lördag är flera olika dagar. Först jobbade jag imorse, sen hurtade jag i en timme, sen duschade och sov jag en stund, sen var jag på Beachvolleyboll tunering med Johanna och gänget, sen var jag i stallet med Lina och Frida och nu är jag hemma och äter en sväng innan jag nog åker iväg på lite partaj. En himla bra dag måste jag nog säga! Man hinner mycket om man vill.
 
 
 
Körde långklänning på volleybollen.

Viktstabil leder till ofokus

Eftersom jag jobbar dygn hela sommaren så tänkte jag att ni skulle få ett "tanke inlägg" varje gång jag jobbar. Kan handla om precis vad som helst. Gärna något jag är upprörd över.
 
Just nu är jag irriterad på hur lätt jag tappar fokus. Om vikten inte går neråt så börjar min hjärna härja på om att "då spelar det ju ingen roll om du äter lite godis eller en chokladboll eller elva". "Du kanske ska prova lågkaloridiet!!". Eller något annat som för stunden känns rätt. Jag vet ju dock att om jag fortsätter så som jag ska så kommer jag att gå ner i vikt och nå mitt slutgiltliga mål. Mitt drömmål som jag aldrig trodde skulle nå.
 
Så hur gör jag då för att komma på rätt tankar. För det är de faktum otroligt sällan jag spårar ur och tillåter mig att äta någonting som jag inte borde. Det är dock ett val. Ett val som i början var svårt, som i mitten knappt var ett val för det var så enkelt att bara låta bli och som nu i "slutet" är ganska svårt igen. Jag hoppas innerligt att jag kommer att välja rätt precis hela tiden nu under dessa 11 veckor. Jag blockerar mig själv, jag övertygar mig själv om att det inte är ett val, att jag klarar mig utan vad det nu är jag vill ha. Det är i teorin inte så svårt att planera och äta tre riktiga mål mat om dagen, och gör jag det så är det väldigt mycket mindre risk att jag äter något annat. Jag ger mig tillåtelse att köpa vilken mat jag än vill ha, just nu är det mycket pepparlax. Det är enkelt och ingen tillagning. Men ibland känns det som att det är någonting som hoppar in i mig och bara vill ha allt jag inte ska äta. Jag fattar det inte, men jag VET att det går över inom en snar framtid(typ nån minut) och att äta det ger mig inte så mycket att det är värt det just nu. Men imorgon har jag ingen aning. Hjärnan är en lurig manick som jag aldrig litar på.
 
När jag väl tappat fokus känns det som att allt är en stor grej som det är värt att äta för. Jag får intala mig ofta att jag inte äter på känslor längre. Det är en sak som jag är stolt över.
 

Viktupdate

Inte ett gram har jag gått ner och det var verkligen inte uppskattat idag. Det sätter griller i huvudet på mig och tankar som att skita i allt poppar upp då och då. Förstår ni vilket dåligt tålamod jag har?! Nu har jag levt en halvdan dag bara för att jag inte kan acceptera att min kropp inte gör som jag vill. Varit allmänt less och tjurig. Syrran skippade boxningen ikväll, sen skulle jag boxas med Lina då inser vi att boxningen tagits bort eftersom det är sommarschema på gymmet nu. Då tänkte vi på Kettlebells men Lina kände inte alls för det, och det kunde jag förstå mycket bättre alla andra dagar utom idag haha.. Det här med att ändra planer är ju inte min grej. Men jag fick åka till stallet en stund och inse några viktiga saker tex. hur onödigt det är att vara butter och jävlig.
 
Så när jag kom hem gick jag inte ens in, satte mig direkt i bilen och tog ett pass på gymmet. 33 minuter på crossen och sprängde mitt rekord!!! 1804 slides, level 11&13, 20 de 3 sista minutrarna. Helt slut. Woop woop. Tur att jag är så jävla envis ibland. Nu ska jag käka lax och wokade grönsaker innan det blir packa inför mitt första dygn på jobbet imorgon. Alltså Lina, hon får en guldstjärna idag!
 

Pepp

Provade en ny metod på promenadjogg rundan ikväll. Jag joggade bara då jag orkade springa på i bra takt. Då jag kämpade som skjutton liksom. Annars kan jag ju lulla på en rätt lång sträcka(typ 2 km) men nu satsade jag på rask gång och sen springa på när jag orkade. När jag tappade farten gick jag en bit och sen drog jag på igen. Ibland sprang jag på och sen saktade jag ner fast jag fortfarande sprang och sen tröck jag på igen. Sen flinade jag, låter ju helt sinnessjukt. Men jag tänker såhär Om jag ler hela tiden så kommer jag kanske i framtiden tycka att träningen är rolig. Jag tycker faktiskt man får en bättre känsla i kroppen bara av att le.
 
Så ikväll var det en jävligt bra runda. Det kändes bra i hela kroppen och jag kämpade på. 7 km 56 minuter.
 

Som jag behövde denna kväll

En slappkväll i stallet med världens bästa Lina och hästar. Det gav mig energi så nu går jag ut och går eller joggar det beror på. Mina ben har känts lite trött några dagar och därför kör jag väldigt lite kondition denna vecka. Men nu känner jag mig taggad och glad!
 

Visa rymmer från oss..


Underbara hage



Paraplyträning

Hästterapi

Idag behövde jag lite hästterapi så jag åkte till hästarna och borstade av allihopa innan jag satte mig på en sten och glodde. Dansa vill helst vara nära, dock inte lika drygt nära som förut men hon håller sig gärna i närheten. När jag satt där stilla på stenen så betade hon neranför en bra stund innan hon sakta gick längre och längre bort mot de andra hästarna. Så fort jag reste mig kom hon galopperande tillbaka och stod sen och tittade efter mig när jag gick. Hon är så himla söt. Visa kändes ok i benet, haltade inte riktigt men det syns ju att det inte är helt bra. Hon var livrädd för hovsmörjan så det får vi allt ta och öva på att smörja ute i det fria. Lukas var lika kelig som vanligt, våran lilla minis. De fick inget godis idag, jag vill inte att de ska bli så på och det är lätt om de får godis. Visa fick dock godis efter att vi smörjt och donat som belöning.
 








 

Dansaridning

& det kändes lugnt och bra. Lina red runt mest själv idag och det känns mycket lugnare på något sjukt vis haha.. Dansa blir ju mer pressad på lina och då tjafsar hon mer. Så idag kunde det faktiskt inte ha gått bättre och känts bättre. Kul!




 
Snygga Dansa!

Bedtime

La mig tidigt ikväll med förhoppningen att somna. Men fastnade i en film och nu Criminal Minds. Klockan åtta ikväll när jag låg i soffan hemma hos mamma och pappa så kunde jag lätt ha somnat, varför är det så?!

Längtar till morgondagens frukost, laxresterna. Såå gott!

Recept är
Ta laxfileerna och lägg i en ugnsform och ha på salt, lite pesto och mycket riven ost. Lägg i champinjoner, sparris och smula över fetaost . Salta peppra och krydda som du vill. In i ugn i 20-30 minuter!! Mums!



Inspirerande bild :P men det är sjukt gott!

Veckans träningspass (6)

Jamen detta var ju hårdkörningsveckan eftersom jag var sjuk förra veckan. Och jag har lyckats bra. Pass 59, 60, 61, 62, 63, 64 och 65 är DONE!!!!!
 
Måndag: 6 km på under 49 minuter. Med Baltazar och han var trött och seg.
 
Tisdag: 6 km på under 48 minuter(47.33) med Vidar på cykel. 
Dagens andra pass var Boxning med Lina, mycket kondition och det var galet jobbigt. Hade ont överallt efteråt.
 
Onsdag: VILODAG
 
Torsdag: 7.4 kilometer prommis med Mina runt ridhuset och Blomman.
 
Fredag: Tufft pass med Johanna. 6 km gåjogg. Provade utegymmet och flyttade däck och jag lyfte hela mig själv själv för första gången.
 
Lördag: 7 km gåjogg med Rista till Svedja och vände. Det var varmt och klibbigt ute, dålig tajming. 68 minuter.
 
Söndag: 8 km prommis i skog och grustag med hundarna och pappa. 
Sen har jag börjat med en ny utmaning också haha.. SITUPS, ska göra 50 stycken på en dag om 30 dagar. Började i måndags, nu ligger vi på 32 tror jag, vi började på 25. Så min mage är ganska så död, vilket innebär stark mage snart (va?!) !
 
Har fått en uppsvälld fot på köpet, har kanske gått för mycket, för dåligt, för hårt eller nått. Hoppas det går över tills imorgon.

Växbo

Är i Växbo och har det bra. Igår var det grilldans och stohej. Idag ska jag sola och träna lite. Igår gick jag en gåjogg runda med Rista. Hon har svårt för tempoväxlingar och är väldigt stark men hon var väldigt duktig till slut, kul!



Najs night






Jag orkar mig själv

Ha, jag provade att hänga mig i armarna idag och det gick. Jag orkade hålla kvar. Jag orkade inte dra upp mig själv men jag släppte åtminstonde inte och ramla ner. Coolt. Jävligt coolt!!
Smickrande bild :P

Snälla människor - Tack!

Träffar ganska mycket folk mest hela tiden och alla är himlans snälla. Just nu tänker jag mest på min strävan efter att gå ner i vikt och bli smal. I tisdags när jag satt helt blöt och torkade fötterna med pappersbitar och väntade på att Lina skulle komma till boxningen så kom det en tjej förbi som sa "Du är väldigt duktig Hanna, du kämpar verkligen!". Detta var kanske någon av er som läser bloggen?! För jag har ingen aning om vem hon var. Det är lite läskigt att människor vet mitt namn men väldigt väldigt snällt att man väljer att prata med mig, eller som hon, sa en mening och sprang vidare till sitt pass.
 
Idag på häst tävlingarna så kom Linas mamma och berättade sin teori om varför hon tror att jag inte går ner i vikt så som jag vill. Hon tror att jag är för smal, att det inte finns något att gå ner liksom. Men jag har verkligen 16 kilo kvar lätt. Men ändå väldigt snällt och det peppar mig!
 
Sen kom Anna och sa att det syntes jätte mycket skillnad sedan jag träffade henne senast. Det är himla bra att höra för eftersom vågen inte går neråt så fort så kanske träningen ändå omformar och drar ihop sig en del.
 
Det är väldigt många som kommenterar min vikt, diet och liv i allmänhet. Jag tycker att det är bra för man blir lätt hemmablind. Det är roligt att människor bryr sig och ändå ser att jag kämpar så pass mycket som jag gör. Människor i min närmaste krets får ju utstå ganska mycket anpassande eftersom jag lever som jag gör och de är ju så vana. De är också peppande och vet att jag kämpar. Men som tex Anna känner jag inte direkt men hon uppmärksammar ändå min förändring och det tycker jag är så himla snällt. Jag är ju väldigt dålig på att se förändringar på människor i min omgivning men jag försöker bli bättre. För en rolig, snäll, ifrågasättande kommentar kan peppa mig en riktigt dålig dag då jag inte orkar laga bra mat eller ta mig ut och träna.
 
Så det jag vill ha sagt är att jag är så himla glad och tacksam för att ni och folk i allmänthet vågar och väljer att tala om för mig vad de tycker och tänker!
Jag tog mig ut med mina värkande ben på en 7.4 km lång prommis ikväll trots allt!!

Torsdag

Nu är det exakt en vecka tills jag börjar mitt nya jobb på riktigt. Tänkte hinna med ganska mycket innan dess. Jag brukar ju inte direkt ha ett innehållslöst liv så det blir nog bra.
Baltazar och jag har precis kommit in efter att ha legat ute i solen på en filt i nästan två timmar. Måste vara rekord, jag brukar ju lessna efter en kvart. Men Baltazar var blöt efter duschen och behövde lite sol och blåst för att torka. Jag var trött så jag slumrade lite. Mina ben gör så jävla ont och jag blir så sur för min tanke med veckan var ju "träna varje dag" men det går ju fan inte. Igår kunde jag verkligen inte och idag måste jag och kommer tvinga mig att genomlida ett pass. Men det är inte roligt när varje steg gör ont på ett dåligt sätt liksom. Men jag har en frisk kropp och är glad över det.
 
Jag tänkte precis tanken att duscha för att bli lite piggare så att jag sedan kunde träna, haha jag duschar för allt. Nu ska jag lägga energi på att städa upp och plocka ner saker i källaren innan NCIS börjar, då ska jag ta reda på all ren tvätt och efter det ska jag köra ett pass. Jiiihaaa..

Fläskfilé gryta LCHF

Vet inte om det var för att jag åt denna igårkväll klockan halv tolv som den var så nedrans god eller om den verkligen var underbart god. Hade kanske tur för jag brukar sällan lyckas med kött. 
 
1 fläskfile ca 500 gram
300 gram svamp
1 lök
5 dl grädde
Kryddor: paprikapulver, salt, peppar, vitlökspulver, curry
 
Stek allt och krydda samtidigt, först fläskfilen(som du såklart skurit i mindre bitar) sen i med svampen(som även den är i mindre bitar) och löken(grovhackad) stek till allt fått lite färg, bränn inte löken. Ha i grädden och koka ihop, krydda mer om du tycker att det behövs. Klart!

Viktupdate

God morgon alla glada! Jag är så sjukt trött idag att mina ögon går i kors. Har precis kommit ur duschen och käkat fläskfilegryta till frulle. Jag har vägt mig också. Minus 0,5 kg. Är inte nöjd. Har kämpat som en tok denna vecka med träning och maten har jag ätit som jag ska. Så jag vette fan vad jag ska göra till nästa vecka för nu ligger jag ju 0,5 kg efter. Jaja vi kör på och hoppas att kroppen kickar igång snart så att kilona bara flödar iväg.
 
 
Jag får ju silver stjärnor varenda dag nu.. Emmas fina utmaning som jag fick för längesen när jag var otaggad till tusen haha..

Halv tolv

Vilken underbar dag det har varit idag! Hunnit hur mycket som helst och det är i min värld definitionen av underbar. Det är lite roligt för min enda bild på Instagram idag är en bild på en saab och under står det ÄRTHJÄRNA, bilen körde så långt efter dom andra bilarna i lotskön att vi blev fast(jag låg ju såklart bakom denna idiot) mellan alla traktorer och vägbyggarbilar, jag fick typ panik för dom kom närmare från alla håll. Hur svårt kan det vara att hålla kontakt med de andra bilarna liksom.
 
Tror återigen att jag kommer att trivas bra på nya jobbet men tycker att det är lite tråkigt att tjejen jag går intro med inte kommer att jobba sen eftersom det är henne jag jobbar istället för.
 
Nio kom jag till stallet. Vi tog in resten av hästarna och Visa går riktigt bra nu! Borstade och pysslade lite, med betoning på lite för Lina hade så bråttom idag. Tog ut Dansa och Lina tömkörde fram och tillbaka på raksträckorna eftersom vi övar mycket på volt i longeringen så är det väl bra att öva lite på annat antar jag. Sen hade Lina fått för sig att JAG skulle tömköra bebisen. Herregud, förstår ni detta?! Rätt galet med tanke på att jag alltid håller mig på några meters avstånd från denna brutta. Men det gick riktigt bra! Hon busade ingenting och därför kändes hon idag lättare att tömköra än Visa som ålar sig fram mest hela tin. Gick runt trekanten två varv och mötte hundar också. Lina gick bredvid hela tiden och sa en massa saker som smacka, hon måste stå still, smacka inte när du svänger(en ful ovana jag har), styr, styr snabbare, korrigera, bromsa inte hon ska gå på, hon får inte tveka.... Ja ni vet Lina och är perfektionist och jag en glad nybörjare så det blir nog bra till slut. Skulle lätt träna för Lina om jag hade en häst, hon berättar allt och det vill jag ha! Det var coolt och jag är glad och stolt att Lina vågade detta. Dansa är hennes bebis och det är bara hon som hanterar henne aktivering annars (förutom tränarna).
Sitter är nöjd, lite överaskad och väldigt glad i soffan. Tyvärr är min säng fortfarande obäddad och det är nog det tråkigaste idag. Mätt är jag också, åt just en sviiingod fläskfilegryta! Recept kommer imorgon. Hugs!

Huslig

Idag har jag pysslat på här hemma med tvätt, stor handling, rensat saker som ska ner i källaren och vilat. Det jag absolut skulle ha var tvättmedel och tandkräm, tror ni att jag köper det?! Nu ska jag strax hämta det sista av tvätten innan jag åker på jobbet en sväng innan det blir stallet för dusch av häst och kanske aktivering av Dansa. Sen ska jag kocka fläskfilé gryta, hoppas den blir god.
Jag vill ha sol igen!!
 
Kroppen känner av träningen från igår kan jag säga. Så det blir skönt med en vilodag, kanske blir en längre prommis senare ikväll.

Mat inspo

Har varit riktigt dålig på att dela med mig av vad jag äter ett tag nu igen. Äter mest ihopplock så det blir aldrig några nya recept. Men jag tänkte nu att jag ska testa lite nya maträtter eller ja nygamla.
 
Skinkröra är först ut. Det känns som en god bra rätt att ha i matlåda såhär till sommaren. Skönt med något kallt.
Rökt skinka, gurka, rödlök, fetaost, tomat(om man vill), paprika, oliver, creme fraiche, kryddor. Blanda och ät!
 
Kyckling gryta är väldigt lämpligt att ha i matlåda och eftersom jag ska jobba dygn nu så behöver jag tre måltider per pass.
Kycklingfilé, svamp och grädde/cremefraiche. Skär kycklingfileérna i mindre bitar och stek i smör, dela svampen och lägg i bland kycklingen som nästan är klar, blanda i grädde/cremefraiche. Jag brukar ta 4 kyckling, en kartong(250 gram från Lidl) champinjoner och ca 1-2 dl grädde och en burk cremefraiche. Tips till matlådor är att bara lägga i någon fryst grönsak typ broccoli, blomkål eller gröna bönor direkt i matlådan och sen på med grytan. Jag ska dock försöka äta så lite tillbehör som möjligt.
 
Räk mix detta har jag alltid hemma så därför blir detta en perfekt "sista minuten" matlåda. 
Räkor, riven ost, gurka, persilja, kokt ägg, tomat(om man vill), oliver. Ta upp räkor, persilja och riven ost ur frysen och lägg i en matlåda. Skär lite grönsaker och lägg i 1-2 kokta ägg. Servera gärna med en klick Aioli(köper den på Hemköp för typ 11-12 kronor).
 
Ja det var allt för idag. På fredag ska jag tipsa er om en svingod och enkel laxmåltid som jag ska bjuda mina vänner på. Jag har ju en utmaning 77 LCHF dagar! och ibland lägger jag ut dagen måltider på Instagram.
Lite för mycket jordgubbar och det kommer ju troligtvis att visa sig på vågen denna vecka. Men vafan jag känner att det var värt det. Nu är det gjort och jag ångrar inget, för jag HAR hållt mig till det jag ska äta. Jordgubbar ingår faktiskt där. Så jag tänker inte göra en stor grej av det. Shit va bra det går nu, lite overkligt!

Vilodax

La mig precis på sängen och ska express vila inför passet ikväll. Vidar kom åtta imorse och sen dess har det varit fullt upp. Vi gick ut med Baltazar en sväng vid sjön sen tog vi en gåjogg tur och Vidar cyklade med typ klockan nio. Sen åkte vi till stallet och Vidar red Bronzac. Sen käkade vi lunch på något ställe i Kilafors. Mmm sen satt vi i bilkö i en timme innan vi shoppade lite, bland annat en matta till balkongen. Vi hann lägga ut den sen kom Linda och hämta hem Vidar och jag däckade här.

Shiiit mindre än en timme kvar.. dax att pigga på mig litegrann kanske.










Åhh lycka

Visa går ju lite bättre nu och jag hoppas(ja jag tjatar) hon blir bra snart. Hon ska bli promenad häst och ingen häst med fart i framöver(om hon nu blir bra, vilket vi förmodar). Jag saknar alla våra promenader och tömkörningen faktiskt. Kommer ihåg hur lycklig jag kände mig när jag lyckades navigera runt henne precis som jag ville en hel gång. Hästar ger lycka. Det bara är så.
Ser ni lyckan?!

Träningsvecka

Måste träna ikapp några pass eftersom jag missade 3 pass förra veckan. Så nu kör vi träning varje dag tills jag kommer ikapp. Idag körde vi kondition. Måste börja gå/springa utan Baltazar nu, han hinner inte med. Fast det är ju en bra ursäkt att vila. Idag körde vi lite intervall mellan stolpar eftersom han inte orkade så mycket mer plutten. Kändes bra i kroppen. Inge ont i knäna alls, Wiiihoo!
 
6 km, 48 minuter någonting. Men då stannade jag och pratade med Mona och lät även Baltazar vila lite två gånger. Så 45 minuter borde vara överkomligt nu. Fast nu fick ju jag vila några gånger också. Har hittat en väldigt bra väg iaf, inga övergångställen utan bara fritt fram och ganska mycket grusväg.
 
Invigde mitt nya linne idag, kändes bra!
Morgontrött tjej

Inte ett gram

Min kropp är crazy, jag ger den vad den ska ha men den ger mig inte det jag vill ha. Typiskt. Men eftersom allting med maten känns så lätt just nu så skriver jag typ inget här inne. Det är mest det jobbiga jag vill skriva om. Det lätta går ju bara av sig själv.

Jag är lite förslöad eftersom jag fortfarande är förkyld eller allergisk. Men nu har jag vilat klart, jag blev inte frisk av det. Så imorgon kör vi ett pass, troligtvis gymmet. Taggad?! Njee.

Jag är flebbig precis överallt, hud och fettbullar. Känner mig ful i ansiktet också, tråkigt. Tuttarna känns ok för tillfället. Mm det är väl kroppsuppfattningen för tillfället.

Är sjukt sugen på att gå ner dessa 16 kilo nu, ska kämpa som Faan.


Har ni något speciellt ni vill att jag ska skriva eller prata om?! Tell me Tell me..

Veckans träningspass (5)

Blev ju bara ett pass eftersom jag har varit sjuk. 5.6 km på 49 minuter, jag var totalt slut efteråt. Dumt att träna när man är sjuk men denna gång gick det bra, jag blev inte sjukare!
 

Efterlängtad dejt

Åhh äntligen fick vi en promenad tillsammans igen. Det behövde jag efter denna kväll som min mage förstört. Eller det var ju mitt fel som åt för mycket jordgubbar. Magen fick psykbryt så kvällen har spenderats på spikmattan och i badkaret. Sen spydde Baltazar på mattan också, vidrigt.

Märker när jag pratar om mitt förra jobb hur ledsen och orättvist allting känns. Grejen är ju att jag aldrig kommer att slippa tänka på det igen eftersom det finns i min närhet hela tiden.

Längtas till nästa gång vi ses, för allting känns bättre efter att ha pratat igenom hela livet!



Läskigt

Kom precis hem och väl inne upptäcker jag att köksfönstret är öppet, helt öppet. Jag lämnar det ALDRIG öppet för då rymmer Katten. Blir skiträdd och ringer Johan utifall det ligger nån under sängen eller i garderoberna. Upptäcker att balkongdörren är upplåst men alla fönster på balkongen är stängda och låsta. Alla datorer, kameror och lösa pengar finns kvar. Troligtvis inget att bry sig i Men mysteriet kvarstår, vem har öppnat mitt fönster? Fönstret är till och med fastbundet så att det enbart går att öppna mindre än 1 dm för de gånger jag vill vädra och ändå behålla Katten inomhus. 
 
 
Spöklik crazy katt..

Finaste




God morgon!

Känns som att det fortfarande är morgon. Tror att min förkylning har ganska mycket med pollenallergin att göra så idag håller vi oss inomhus. Inte så himla roligt men huvudvärken igår var för jobbig, så idag känns den bara litegrann.
 
Åhh jag vill ju träna och göra massa roliga saker nu när jag ändå är ledig. Ikväll är det flera olika roliga fester som jag troligtvis inte ska gå på.

RSS 2.0