Jag erkänner

Jag har ätit pepparkaksdeg. Alltså jag skulle kunna leva på pepparkaksdeg och glass. Så gott. Så dumt. Så puckat. Så onödigt. Så gjort.

Men vet ni? Jag tänker inte klanka ner mer på mig själv. Nu är det som sagt gjort. Jag fick ett straff av mig själv ikväll, enbart bacon till fredagsmys. Två skivor, nu uppätna.



puss å hej. hörs imorgon. då lär jag vara insnöad.

Morgontur

Idag var det nästan som en julaftonsmorgon att åka till stallet! Det toksnöade. Kom lite tidigare än vanligt så hästarna hade inte hunnit ätit upp. Så då pysslade jag om Lukas lite och han var riktigt kelsjuk idag. Pussade massa på Dansa, alltså den hästen är nog den mest speciella brutta jag träffat, så himla go! Sen gjorde jag iordning Visa och vi begav oss ut i snökaoset haha.. Det var himla mysigt att rida runt och bara andas. Jag behövde verkligen det imorse. Visa var på viset och skuttade iväg flera gånger för någon lastbil och någon blinkande traktor och till och med Annikas traktor blåste hon upp sig för. Vi körde trampa på bra skritt idag och det gick över förväntan. Hon blir ju lätt seg när vi går bortåt. Men idag var jag på henne som en igel och det gav resultat både på fart och kramp i mina ben. Vi gick till verkstaden, sen till vägen förbi årtalshuset sen hem och runt trekanten. Travade så snön flög runt hovarna på oss. Alltså ni fattar inte hur underbart det är att få rida! Sen red vi hem och jag trodde att klockan var så mycket som den skulle men det var den inte så då plockade jag av sadeln och satte på barbackamuffen! Så red vi runt lite vid trekanten och travade från nästan grinden till infarten till huset bredvid för hon ville inte stanna. Det gick bättre än förväntat att sitta kvar. Tur att hon inte blev rädd för något och sprang i sidled för du skulle jag drutta av.
 
Saknade Lina väldigt mycket idag för jag skulle behöva reda ut ett och annat som snurrar i mitt huvud. Sen behöver hon påminna mig när Visa reagerar att jag ska luta mig bakåt, trycka upp tårna, var lugn och ANDAS! 
 
Nu har jag duschat och fräschat till mig lite för nu är det begravning. Sen jobb hela helgen och jag har inte fixat något till bloggen alls. Tuff vecka. 

Gonatt

Slank precis in genom dörren. Var till Växbo och hämtade en bil så att jag kan åka till stallet imorgon bitti. Tänk att jag går upp aptidigt på mina lediga dagar för att åka till stallet. Men det är himla skönt. Blir nog ingen ridning imorgon utan lite borstning och mockning står på schemat. Detta på grund av tösnö men vi hoppas på minus 5.
 
Johan skjutsade mig ikväll. Han kör som en galning. Typ 90 km i timmen från mormor och hem till huset, ni vet liten grusväg, snöyra och full fart, galning. Det var dock inte så halt som jag trodde. Fick mysa med Baltazar en stund också och blev kvar bra mycket längre än jag tänkte. Dom tycker att jag aldrig hälsar på längre. Och tyvärr blir det så när jag inte har någon egen fungerande bil. Måste ta och skaffa mig det snart. Men jag får ju inte tillbaka min parkering förrän efter jul iaf så just nu kvittar det lite.
 
Trött tjej
 
PS nu funkar alla länkar!!! Woohooo.. Äntligen kan man klicka på LCHF länkarna! Gonatt

Box´n fun

Alltså det är sjukt att ni tycker att jag tränar mycket. Ni tycker inte alls det är konstigt att jag har gått upp ett kilo i vikt. Men det är konstigt, orättvist och jävligt irriterande. Grejen är den att jag har TJUGO KILO kvar att gå ner minst så det ska inte vara så svårt. Och man får inte 2 kilo muskler för att träna så som jag gjorde förra veckan(tänker då ner 1 kilo i fett och därför upp 2 kilo). Så de så.
 
Ikväll var jag och Marie på Box´n fun! Det gick riktigt bra. Sjukt jobbigt! Röd som en tomat var jag när passet var slut och det måste ju vara ett bra betyg? 
 
Det är skönt att höra era åsikter och peppningen är på topp! Så tack för ert stöd och vi hoppas på att ni har rätt så att kilona snart rasar av mig eftersom man får ökad förbränning av mer muskelmassa haha..

Nu kör vi... igen..

Nu vänder vi det här deppet. Hmm tanken slog mig nu att jag har nog inte alls skrivit om hur deppig jag har varit, men nu vet ni det då. Nu ta jag nya tag och slutar deppa.
 
Idag har det varit en helt underbar dag. Jag vill egentligen inte skriva om jobbet på bloggen men idag skulle jag så gärna vilja göra det. Det var en helt underbar dag på jobbet, jag var så glad att jag var tårögd. Fattar ni? Jag blev så lycklig så jag rös i hela kroppen. Skriver lite i gåtor men nu har jag ju berättat något men ändå inte sagt något heller hur?.
 
Efter jobbet har jag träffat tjejen som jag är kontaktperson till. Det är tufft att vara tonåring. Det är otroligt svårt, givande och bra att vara kontaktperson. Jag skulle vilja göra så mycket mer i världen men när det inte riktigt går så är det bra att göra någonting.
Vi var och käkade på Roma. Pillade bort tomaterna. Var riktigt gott!
 
Jag fick ett mms av Lina med en bild på en adventspresent av hon som äger storstallet. Förstå vad gulligt av henne! Jag har inte någon häst i hennes stall utan är bara där och springer i tid och otid. Väldigt väldigt omtänksamt och sjukt snällt.
 
När vi var på Roma så träffade vi på en kvinna som ropade på mig och som berättade för mig att hon knappt kände igen "det som var kvar av mig" Pepp pepp pepp. Älskar att träffa folk som jag inte träffat på ett tag. Sen berättade hon att hon också äter LCHF nu och så beställde hon en pizza haha..
 
Eftersom det hade varit en så himla bra dag så beslutade jag mig för att köpa en present till mig själv för att jag är så himla bra, duktig, strong, stark, envis, glad, kreativ och för att jag är en jävel på att kämpa!!
 
Svindyrt doftljus!

Gått upp i vikt

Men fy fa a an! Jag har gått upp i vikt, typ 1 kg. Är skitsur för jag är verkligen otroligt duktig med allt som har med mat att göra just nu. Visst jag åt lite mer choklad igår än jag brukar för jag brukar ju inte äta någon alls direkt. Nu blir jag vrång och tänker att nu kan jag lika gärna käka Videohallen godis och gräva ner mig i socker träsket. Fy farao vad arg jag blir.
 
Men jag mår bra. Har orken. Är inte sjuk. Känner mig lugn. Stabil. Förbannad, sur, arg, besviken och förvirrad också förstås men WHAT THE FUCK ska man göra. Ibland går det väldigt mycket uppför.. Då får man stanna upp och fundera eller bara kämpa på?! Dock aldrig backa.
 
 
De här korten är tagna i maj i Grekland och då vägde jag ändå 10 kilo mer än just nu.

En skön onsdagsmorgon

Det var en lycklig Hanna som masade sig upp ur sängen imorse. Planen var stallet, det finns knappast något annat som skulle få mig upp ur sängen klockan 7 en ledig dag. Jag lånade syrrans bil och åkte mot stallet. Det var uppehåll, kräksnöade, regnade, småsnöade längs vägen. När jag kom fram så singlade det ner några små små flingor. Jag gick in och gjorde iordning hästen. När vi kom ut kräksnöade det. Jag tänkte att vi provar så får vi se hur det går.
 
Visa var jätte allert och hade en bra fart i skritten idag. Det är så himla mysigt att rida runt på henne. Vi red till verkstaden, förbi årtalshuset ut till vägen och ut till infartsvägen. Travade i bra fart några sträckor, vågar ju fortfarande inte galoppera, men snart så ska jag komma över den "gränsen" också. Snön vräkte som sagt ner och vi fick efter en stund styltor och bestämde då för att skritta hemåt och ge upp. Vi var ute i ca 20 minuter.
 

 
När jag skulle åka ifrån stallet så körde jag fast i leran på gårdsplanen. Det gick inte att komma varken framåt eller bakåt. Jag hämtade hö och la under däcken haha.. så jag kom runt lite men det var helt omöjligt att komma därifrån. Så jag fick flytta 20 stycker träpallar så jag kunde åka på gräset mellan staketet och hövagnen. Skitbråttom hade jag också eftersom jag skulle vara på möte klockan 10. Hann inte, men kom bara några minuter sent med andan i halsen. Bilen fick en lerinpackning långt upp på huven haha.. Men jag är glad att jag kom därifrån!

Kul

Blev lite lycklig när jag klickade in mig på Facebook tidigare..




Shift varning

Jag vet knappt vad jag vill säga ikväll så datorn varnar för att jag håller ner tangenterna längre än 8 sekunder. Mår kanon. Har ätit bra idag fast lite för mycket choklad. Nu ska jag städa lite och om några dagar ska jag byta gardiner. Det ska komma någon fönsterputsfirma hit och tvätta fönstren typ imorgon. Skumt. Hatar att ha okända människor här hemma.
 
Imorgon är jag ledig men har precis bestäm mig för att gå upp tidigt och åka till stallet och rida Visa om vädret tillåter det. Ska ju tydligen snöa inatt och då blir det väl styltväder imorgon. Tråkigt.
 
Nu har jag precis duschat Baltazar efter en kväll i stallet. Tvättade honom med lyxschampoo, dyrt men nu doftar han gott och är alldeles mjuk. Tanken på att vi måste ut och kvällskissa senare lockar nada. Nu vill jag ha torr mark eller helsnöad mark. Ögat har blitt bra igen iaf, utifall ni undrade. 
En bild från i somras..

Intervallat runt sjön

Marion drog iväg mig på ett varv runt sjön idag. Ingen Celsius hade jag hemma heller men det gick bra. Skönt att komma ut lite och vi hade typ samma takt vilket var skönt. Vi kommer troligtvis att börja träna lite tillsammans framöver. Kul! 
 
Jag har bestämt mig för att lägga ner lite pengar på träningen och då passar det perfekt att träna med Marion som är lite i startgroparna precis som jag. Hon har ett uppdrag och jag har ett uppdrag så får vi se hur det utvecklar sig. Jag ska kolla upp det nu pronto.
Två lagomt trötta tjejer

Oh my oh my

Idag ska jag jogga intervaller med Marion döh.. Hur ska jag orka det. Det går nog bra. Ska övertyga syrran att jag ska få låna hennes bil imorgon så jag kan åka till stallet på morgonen.

Pepp pepp pepp


Tisdag

God fucking morning. La mig riktigt tidigt igår så jag är trött men inte helt död idag. Jag är grymt peppad med bloggen när ni kommenterar och det gör ni bra just nu. Jag inser att ni tycker att lchf inläggen är mest intressanta. Jag känner mig ju lite less och tom på lchf prat. Det finns ju liksom så mycket annat i livet, nytt. Men jag ska försöka hålla lite koll på vad som sägs om LCHF och sen kommentera det lite iaf så kan vi ha en liten pratstund här inne.
 
Vi har haft en mysmorgon här hemma i huset..


Baltazar har problem med ögat igen. Stackarn. Får se om vi måste åka till veterinären igen. Han verkar inte lida men det ser ju jobbigt ut.
 

Tv3 dokumentär

Jag tycker att den roligaste delen var familjen som väljer att äta LCHF mat. De verkar väldigt sunda. För mig är ju LCHF helt vanlig mat och de verkar också äta helt normalt i mina ögon. Det sjuka är att folk menar att det är bättre att äta "vanligt" och må sämre än att äta LCHF kost och må bättre. Jag tycker dock inte om att barn går omkring att pratar om vad som ät nyttigt och inte. Det är inte någonting som barn ska behöva reflektera över så mycket. Synd att de visade så lite ifrån deras familj.
 
Läkaren och sjukhus litar jag inte på ett dyft längre när det gäller kost. Jag har sett så många ledsna människor vid mitt gym som suttit och pratat med kostrådgivare och som jag så gärna skulle vilja ta med hem och introducera dom för lchf. Jag fattar inte varför läkare inte läser på och blir lite kunnigare. Sen tycker jag att om man äter allsidig kost som läkaren i programmet rekommenderar och mår sämre, hur kan det någonsin vara bättre?! Jag hoppas att den här läkaren nyktrar till och inser att alla inte vill leva så som han tycker är bra.
 
 
Jag vill bara kommentera de andra deltagarna också. Mamman som ammar sitt 5åriga barn tycker jag bara är helt vidrigt. Alltså nej bara nej.
Familjen med hemundervisning tycker jag verkar underligt men det är ju deras val. Jag hoppas att barnen inte kommer att ta skada av deras beslut och uppfostran senare i livet. Och då menar jag inte att de inte kommer att ha sak kunskaper för de verkar de verkligen få lära sig hemma fast genom sina intressen vilket är toppen. Men socialt tror jag det blir svårt att passa in sig i en ny grupp, ta kontakt, stå upp för sig och tror att det kommer att bli en stor chock att komma in i samhället och arbetslivet.

Hej

Ibland skulle jag bara vilja skriva ett långt brev här om vad jag tycker och tänker om folk. Elaka saker, bara elaka saker. Det är så lockande på något vis. Men det finns inget syfte bakom ett sånt inlägg. Eller inget bra syfte iaf. Och jag har inte så mycket elakt att skriva just nu heller. Men på något sjukt sätt så lockar det mig ibland att hålla med om elaka saker eller fortsätta prata skit och det stör mig. Det stör mig att jag kan lockas bli en puckad människa så lätt.
 
Idag fick jag jobba över. Det händer typ aldrig. Men idag funkade det inte som det brukar. Jag blir så himla glad av mitt jobb. Idag fick jag dessutom jobba med Madde och det händer inte heller varje dag, kul!.
 
Sminket sedan i lördags är kvar. Fräsch brutta.
 
Nu kockar jag middag Köttfärsgojs utan curry för den var tydligen slut. Så jag hade i en typ get eller koost i bitar istället och ett tjockt lager riven ost. Mmm doftar ljuvligt. Kollar på Dokumentären på trean, min åsikt om den kommer om en stund.

Lchf update

Det går skitbra att äta rätt just nu. Jag har ätit helt korrekt i flera veckor. Åt ju en glasskula i Malmö men efter det har jag enbart ätit ok. Dock går jag inte ner ett gram. Är lite sur över det men vafan jag mår så jävla bra och då orkar jag inte hacka ner på mig själv för det just nu. Vi får se hur det ser ut nu i veckan då jag inte kommer att träna lika mycket. Kommer dock hålla igång lite och försöka göra det nu framöver. Jag blir jättetrött av att träna och jag har ju svårt för att lägga mig i tid på kvällarna så då kanske jag kan komma i säng tidigare tänkte jag.
 
Idag ska jag kocka matlådor till veckan så jag slipper tänka och impuls äta något.
 
Storhandlade igår haha..

Helgen är slut

Vilken toppen helg det har vart. Jag inser en en gång hur bra jag trivs i livet just nu. Skönt! Veckan som jag har framför mig är innebär inte mycket fritid. Det känns lite jobbigt. Jag satte upp "regler" för mig själv förut när jag mådde dåligt av att ha saker planerade hela tiden. Men ju bättre jag mår desto svårare blir det att inte boka in allt jag vill göra.
 
Grov planering..
Måndag - jobb, träffa kontaktpersonen, laga matlådor för hela veckan, städa helt klart.
Tisdag - jobb, jogga intervaller med Marion, Stallet!!
Onsdag - ledig, stallet? en tidning kommer hit, stallet med Lina.
Torsdag - jobb, tvätta?, Johanna?, träna?
Fredag - stallet?, begravning, jobba -
Lördag - jobb, helt ledig kväll..
Söndag - jobb hela dygnet.
 
Jag klarade utmaningen denna vecka. Att träna på morgonen varje dag.

Måndag: Crosstrainern 33 minuter.
Tisdag: Ridning och mockning av 4 boxar.
Onsdag: Crosstrainern 33 minuter.
Torsdag: Promenad mot Ren runt Kilberg.
Fredag: Ridning och mockning av 4 boxar.
Lördag: Crosstrainern 33 minuter.
Söndag: Hemmaträning, magövningar och utfallssteg.
Det var inte träningen som var det jobbigste utan att jag måste upp mycket tidigare på morgonen. Först upp och ut med Baltazar och sen träna och sen jobbet eller vad jag nu skulle iväg på.

Klockan är sju

Har öppnat min blogg idag och insett vilka skittråkiga bilder jag har lagt ut på sista tiden. Instagram tar över min blogg liksom. Men det är så himla lämpligt och bilderna är ju alltid från dagen. Men jag ska bli duktigare med kameran nu. Ta med den oftare och komma ihåg att knäppa lite också.
 
Idag har jag varit i stallet och donat lite. Frös mest hela tiden och det är alltid jobbigt. Innan stallet shoppade Lina och jag julklappar. Underbart för jag var lite stressad för det häromdagen. Men nu är nog typ hälften klara iaf. Älskar julklapps shopping om jag hittar rätt julklappar. Hela min säng är nu fylld med påsar av ny shoppade grejer och där ska jag förhoppningsvis sova ikväll. Så nu ska jag plocka reda på alla saker som ligger överallt, städa, diska och sen slå in lite julklappar framför något bra tvprogram senare. Jag har inte ens packat upp resväskan sedan jag var i Malmö haha.. 
 
Dörren har ju flyttats också så nu får jag gå in genom ytterdörren igen.
 
Vet inte om jag kommer att göra ett inlägg om Ladies night framöver men jag vill ändå ha med en bild därifrån.
Suddigt men bra känsla..

Alltså

 
 
Har haft en super härlig kväll med tjejerna! Nu blir det sängen och imorgon sovmorgon hur länge som helst. Måste ju träna när jag går upp så det kommer dröja länge.

Ridtur med gänget

Idag red Annika Noa, jag Visa och Lina tömkörde Dansa. Gick kanon. Det blev lite joxit när vi skulle förbi hästarna och det kom en massa bilar men annars funka det bra. Vi gick bort till hästarna vid järnvägen och vände. 32 minuter tog det. Visa och jag travade en sträcka hemma vid stallet. Hon var pigg och allert idag. Dock blir hon lite segare och mycket mindre uppmärksam när de andra är med. Men det är roligt att ha någon att prata med:).
 
Nu ska jag stressa iväg på Ladies night! Kul kul! Blöt i håret och omålade naglar.. Gaah.. 9 minuter till avfärd. Hörs sen:)!

Hästarna

Vet ni? Hästarna är en så stor del av mitt liv så jag vill skriva massor om dom här och därför tänker jag göra det. Jag har tänkt att det blir ett litet inlägg varje gång jag har ridit eftersom jag vill följa min utveckling och kunna kolla tillbaka vad jag gjorde i början eller vissa datum. Det är därför jag skriver vart jag rider och hur det gick. Jag kommer att vara helt ärlig och granska mig kritiskt. Är det något speciellt ni undrar som har med mitt hästliv att göra?!
 
Idag är det hästdag med Lina! Det bästa! Först Bronzac sen Lillstallet. Lina lever verkligen för hästarna och känslan att hänga med henne i stallet slår det mesta faktiskt! 
 
Fast känslan när man kommer hem och möts av dessa två pärlor är inte fy skam den heller!

Morgonträning

Alltså fy satan vad jag är trött på morgonträningar. Detta är 6 dagen. Jag har varit himla duktig. Men nu är det ju två dagar kvar. Idag blir det gymmet. Stressigt för Lina hämtar mig 10.45 och mitt gym öppnar 10 så jag läre hänga på låset. Men så är det. Det är ju sista 33 minutrarna som ska veck nu. Då har jag stått 99 minutrar denna vecka!! Inte illa. Nu ska jag bara orka också. Gäsp.
 
Bild från häromdagen

Jag ber om ursäkt

Jag får mail från er fina som läser bloggen och jag uppskattar det sjukt mycket. Jag har dock inte hunnit svara på dom den senaste tiden. Jag har knappt öppnat min mail den senaste tiden för det kommer så mycket krafs. Men ikväll har jag tagit mig tid och lust att svara på alla mail som har varit obesvarade i tre veckor. Så nu bör alla ni som har mailat mig fått ett svar.
 
Ni ger mig sjukt mycket energi och frågorna ni ställer gör att jag återigen inser vilken jävla toppen diet LCHF är som alltid har ett svar och som alltid har ett enkelt svar. Jag förstår att man blir förvirrad i dagens LCHF värld för det finns många riktlinjer. Jag lever efter "reglerna" som var för över två år sedan jag började. Å jag kommer inte ändra mig.
 
Jag ber som sagt om ursäkt för den riktigt dåliga responsen från min sida. Ni är alla välkomna att maila mig på [email protected] !

Fredag och långhelg

Det känns som att jag har varit ledig länge och nu har jag en ledig helg framför mig. Jag jobbade två pass i veckan som var. Ett dygn och ett nattpass. Sen var jag på utbildning en dag men det räknas ju inte riktigt. Sen har jag hunnit med mycket på min fritid. Det var den här veckan jag skulle blogga ofta va? Haha.. ju mer fritid jag har ju mer skaffar jag mig att göra. That´s the story of my life.
 
Ätit rätt bra idag.
Frukost - hann tyvärr inte, inte ens en kopp te, var stressigt på jobbet.
Lunch - Sviiiingod rökt lax med skagenröra!!
Middag - tacos
plus - glass med smält choklad på, mmm..
 
Ikväll har jag varit hos Marlene och myst och hade det allmänt härligt. Nu ska jag och Baltazar gosa ner oss i sängen och ligga där till halv tio imorgonbitti. Då är det andra bullar.
Ella

Spännande ridtur

Imorse var det lite spännande att rida. Visa var spänd och frustade och pustade åt allt. De eldade i granngården och hon kollade ditåt hela tiden och det luktade eld och rök i luften så jag vet inte om det var det hon reagerade på. Hon gick på sidan och trippade på lite så fort vi vände hemåt. Jag var tuff och red mot "hotet" och gav mig inte alls när hon åmade sig fram i sidled. Men det gick jättebra.
 
Jag red runt trekanten några gånger och sen till verkstaden och sen ut och förbi årtalshuset, red även landsvägen hem en gång. Nästa gång kanske jag vågar mig till Annikasskog och runt utåt storvägen. Vi får se. Känns bättre och bättre för varje gång trots att hon inte är coollugn. Hon är så fiiin! Jag blir så lycklig!
 
Rider i 30 minuter och idag försvann de så himla fort. Jag vill rida runt halva dagen.
 


Efter ridturen med Visa och lite snabbmys med de andra tre skönheterna så åkte jag till Bronzac! Han var så go idag. Han brukar inte alls gilla att mysa med mig. Men idag mös vi ute i hagen i 20 minuter efter att jag mockat och fixat med maten.
 
Fina Bronzac

Sjukt trött

Ikväll blir det tidig kväller. Så fort jag gjort allting klart på jobbet så blir det sömn. Idag var jag uppe tidigt och gick en Power Walk fast ganska sakta, men jag gick så fort jag orkade. Sen hem och fräscha till mig innan Johanna hämtade upp mig för en tur till Huddik. Mysigt! Vi åt god sallad med massa vitlökssås och strosade runt i affärerna och pratade konstant. Sen åkte vi lite vilse innan vi åkte förbi Söderhamn och kika på Sko kanonen och Mio innan vi åkte hemåt. Väl hemma packade jag om och tog en prommis med Baltazar, eller jag halvgick och han sprang som en galning, helt överlycklig. Sen hämtade vi packningen och gick till jobbet.
 
Ätit riktigt bra idag.
Frukost - två ägg stekta i kokosfett, en skål fil med musli.
Lunch - Sallad med räkor, keso, gurka, sallad, rödlök, fetaost och vitlökssås.
Middag - Bacon och broccoli gryta!!
Plus - 3 biskvier (äter dom för att få i mig mer fett).
 
Tidig morgonprommis
 
PS. Måste lägga till en grej. Angående mitt inlägg imorse så kan jag berätta att jag inte har några problem på mitt nuvarande jobb men det är ett mamma vik som kommer att ta slut. Så jag vill hitta ett jobb tills dess. Jag kommer att jobba kvar där jag jobbar nu så länge jag får. Trivs otroligt bra på mitt jobb även om jag sällan skriver någonting om det här. Så jag har inte blitt uppsagd eller nått:).

Black shopping

Hittade som sagt allt jag behövde till stallet igår. Eller ja mer eller mindre behövde. Vantarna med telefonfunktion kanske inte var av högsta prioritet men väl värt sitt pris 39 kr. Tänk va skönt att slippa svara i telefonen med nästippen liksom haha..


Köpte en sadelmuff, mysigt att ha nu till vintern tycker jag! Ett par överdragsbyxor med dragkedja i sidan så att stövlar är lätta att ta på. Ett pat thermoleggings att ha under ridbyxorna eller under överdragsbyxorna. Två vantar, ett par vanliga ridvantar och ett par telefonvantar. Totalt 466 kr, överkommligt!

 
Ett par stövlar som jag ska ha som ridstövlar. Har otroligt svårt att hitta passande skor och stövlar till mina fötter. Dessa sitter som ett smäck och är super varma. Helt vattentäta och bara helt enkla svarta.

Jag vill söka jobb

Jakten på jobb har börjat. Jag vet vad jag vill jobba med nu. Äntligen. Frågan är bara hur. Hur jag ska jobba. Hur jag ska få jobbet. Hur allt ska ordna sig. Men det känns skön för nu vet jag vad. Och det har varit den stora frågan i hela mitt liv.
 
Jag ska jobba med att hjälpa människor. Människor som inte har det så lätt. Människor som behöver pepp och pushning. Jag vill lära människor saker. Jag vill ge. Jag vill utvecka. Jag vill få människor att tro på sig själva. Jag vill ge människor bättre liv. Jag vill inspirera. Jag vill så gärna.
 
Vad ska jag skriva i mitt cv? Kan inte ni hjälpa mig? Ge mig er uppfattning om hur jag är som person.Jag ska nämligen skriva ett nytt CV och jag tror att har har förändrats sen sist jag sökte jobb. Jag är peppad, taggad och målinriktad. Om folk bara visste hur bra jag är på att jobba, då skulle dom inte tveka att anställa mig. Hur ska jag visa det? Jag vet inte hur jag ska få ut mig själv på en bit papper. Jag vill skriva en uppsats, ingen uppraddning om vad jag har gjort och när. Måste fokusera. Jag ska klara det här. Med bravur!

Lycklig tjej

Mår bra, är pigg, känner mig frisk, är glad, tankar snurrar och livet är bara så bra. Idag har jag varit på utbildning med jobbet. Det handlade om hur man bygger upp ett datorprogram. Jag tycker det är intressant och kul. Jag känner att det inte alls var svårt och den känslan är skön. Jag fick tips om ett jobb som hon tyckte att skulle passa mig och som verkligen behövs enligt henne. Så det ska jag klura lite på. Är riktigt intressant.
 
Vi var till Valbo innan och shoppade loss trots att jag ha "handla inte" vecka. Jag hittade allt jag behöver så det får ni se imorgon. Köpte även hundgodis för 200 kronor haha.. det enda godiset Ballen gillar.
 
Jag råkade tappa telefonen i stengolvet så nu har skärmen spruckit helt, trist, jobbiga pengar. Men så kan det gå. Nu sitter jag hemma och ler åt mitt löjligt braa humör. Idag har vi fått gått in genom trappuppgången igen också, spännande. Baltazar fattade inte alls vart han skulle. Men det känns skön att ställningen utanför fönstret ska bort så jag kan dra upp persiennerna igen efter 10 månader.

Peppning i vardagen

Ibland hamnar man i en jävla tråkig tristess och hopplöshet i bantandet! Jag vill ju gå ner i vikt och jag är ganska duktig på att peppa mig själv. Men jag är också rätt duktig på att straffa mig själv med dåliga tankar och vara ouppmärksam på hur bra min kropp är och blir. Det är en stor förändring att gå ner i vikt. Huvudet hänger inte alltid med och det är först på kort jag verkligen kan se en enorm skillnad. I spegeln ser jag Hanna för dagen. Det är så mycket som spelar in.
 
Som häromdagen då jag la ut ett kort på mig när jag sitter på Visa(hästen) så ser det ut som att min mage är en stor fluffig degklump(jag har två vinterhandskar i fickorna på magen) och det uppmärksammar jag illa kvickt. Men att mina lår ser smalare ut eller så har jag otroligt svårt att se många gånger och sånt behövs när man under en längre tid strävar efter att gå ner mycket i vikt. Det är lätt att se den stora skillnaden men lätt att missa de små.
 
Jag kollar därför igenom min kropp ibland. Jag har upptäckt en muskel på min vad. Nu kan man även se en muskel på sidan av låret ibland. Jag kan resa mig upp från att sitta på huk utan att ta i något ibland. Jag kan sitta på huk, det kunde jag aldrig förut. Jag har bättre balans när jag gör utfallsteg för mina knäns skull. Jag kan se min käklinje. Mina kindben syns och kan vara fina ibland. Jag är tacksam över att min kropp inte verkar ha tagit mer stryk än så här med all den extra vikten jag gick och bar runt på.
 
Småsaker som kan innebära att jag kämpar i 1 dag till får jag ofta från mina vänner. Johanna och Lina är mina allra största hjälpredor i vardagen. De uppmärksammar mina förbättringar och säger dom. Detta är inget jag kräver av dom utan dom är bara så helt naturligt. Jag är otroligt lyckligt lottad som har turen att få ha dom som mina vänner. Lina har väldigt bra koll och minne om hur saker var förut. Även om förut är för mindre än ett år sedan så förtränger jag. Sen försöker jag uppmärksamma mina förbättringar och påminna mig själv om att jag faktiskt blir bättre och starkare i kroppen hela tiden och det måste ju hon lyssna på. Jag kan tex säga att "Gud tänk när jag mockade Bronzacs box förut då var jag helt svettig och trött och tyckte inte det var såå himla roligt men nu har jag mockat 4 boxar och är inte ens trött!" Mmmm ni hör ju hur skrytit och jävligt det låter men Lina är alltid ALLTID positiv och glad för min skull vad jag än säger eller gör. Det är väldigt snällt och peppande för mig!
Johanna finns alltid bakom mig. Hon är typ den enda av mina vänner som är väldigt glad för att jag är i stallet och har fått möjlighet till att "träna" genom att göra något som jag älskar. Hon peppar med gemensamma middagar, promenader, träning på gymmet, hon vill verkligen det här för mig lika mycket som jag själv! Hon vet att jag försöker göra det lätt för mig och låter mig göra det men är alltid där och peppar då jag vill kämpa igen. Det är så himla lätt och skönt att ha vänner som verkligen inser allvaret och svårigheten med min vikt och kropp.
 
Om jag blir tjock igen så dör jag nog fortare av mitt misslyckade psyke än av kroppensfunktioner. Därför är det väldigt viktigt och så himla roligt och bra att jag har mina fina vänner som hjälper mig i svackor eller gläds med mig i mina toppar!
 

Attans

Jag som är så pigg just nu och anstränger mig med träning till och med kan inte äta som jag ska. TRE gånger ska jag äta per dag, det är mitt mål som jag tjatar om jämt. Men jag är inte hungrig. Tänkte att jag ska käka en jordnötssmörsked, men det räknas inte som en måltid direkt.
 
Frukost - kl 06:45 - en biskvi och en kopp te med sjukt mycket kokosfett.
Lunch - kl 11 - 2 dl fil med musli.
kl 15 - Två finncrisp, en avokado och två stora matskedar skagenröra.
Middag - då var jag i stallet.
 
Imorgon ska jag äta mera. Grejen är att det här kokosfettet gör mig väldigt väldigt nöjd och mätt och jag tänker inte ens på att jag borde äta. Ok det blir två biskvier och ett glas bubbel nu.
 

Underbara tisdag

Idag har det varit en toppen dag. Jag började med att åka till stallet och rida, helt själv. Jag red runt trekanten och strosade på i ca en kvart eftersom Visa kan vara lite stel på morgonen enligt Annika. Sen gjorde vi lite travövningar. Jag är skit dålig på att behålla en bra sits och lättridning i tvära svängar och speciellt om Visa vill åt ett annat håll(vilket alltid är hemåt). Jag provade lite tempoväxlingar, travade långsidorna och diagonalen och skrittade kortsidorna. Det gick riktigt bra till slut. Visa var jätte duktig och snubblade inte alls mycket idag. Men vi hade ju värmt upp mycket i skritt också. Sen travade jag några vändor bort till årtalshuset.
 
Visa lyssnade mer och ännu lättare på mig när det inte fanns någon annan häst i närheten att ha koll på. Dock måste hon ha mer koll så hon tittade runt mycket och skuttade till någon gång. Och jag lutade mig bakåt och var lugn. Stolt.

Det jag måste öva på är tryggheten(ännu mer), balansen i svängarna, lättridningen, tänka klara ridvägar långt i förväg och massa mer såklart men detta är vad jag vill kunna bättre snart.
Efter ridningen släppte jag ut hästarna och mockade de fyra boxarna. Det blev min träning för idag. Det var lite läskigt att vara i stallet helt själv. Eller Baltazar var där men han gjorde mig ju bara mer nervös när han småmorrade åt kossornas läte och hönsen hade nog fått nått fel och lät jättemycket. Sen flyger det runt fåglar inne i ladan så man hör bara vinden susa liksom. Och en gång lät det som ett par stövlar kom och gick men ingen kom och ingen svarade. Uhh.. Men det var lätt värt det.
 
Nu har jag precis sovit i soffan i två timmar och ska strax åka mot storstallet med Lina!!

Ett mål uppnått

Jag har fått på mig ett par jeans!! Ni anar inte hur sjukt detta är för mig! Jag har aldrig i hela mitt liv fått på mig ett par jeans. Men när jag var i Malmö tog jag mod och ork till mig och tog ett par jeans och gick in i ett provrum. Jag fick på mig dom! Utan problem. Det är inte stela jeans utan stretch såklart. Jag blev så himla lycklig och nästan lika olycklig när jag insåg att dom liksom alla andra byxor är för korta. Sanningen är nog den att jag aldrig kommer att kunna ha ett par jeans. Men känslan av att kunna få på mig dom var underbar!!
 








Jag kan absolut ingenting om sånna här storlekar. Men detta var den största som fanns på hyllan haha.. Jag skulle nog till och med kunnat ha någon mindre storlek i bredden/vidden men dessa byxor var sjukt stretchiga så jag kan nog inte det i någon annan sorts byxa. Vet ni om detta är dom längsta som finns?

Ridtur

Igår var vi ute på en skogstur med alla hästarna i Lillstallet! Emma var med och red Noa, jag red Visa, Lina tömkörde Dansa och Annika gick med Lukas. Vi blev en riktigt stor grupp.
 
Jag är inte längre rädd, orolig eller nervös när jag rider nu. Det känns som att det som händer händer och jag har fått lov att rida en riktigt snäll häst så det är ingen idé att oroa mig. Men idag kom vi till en bro mellan två åkrar som vi skulle över för att kunna rida runt en runda. Först gick Lukas, det gick bra. Sen gick Dansa hon tvekade men gick efter en stund. Sen var det min tur. Visa ville inte över där... och inte jag heller. Jag visste verkligen inte hur jag skulle få över henne. Jag ville hoppa av. Men det fick jag då inte göra. Annika tog tag i Visa och försökte dra henne framåt samtidigt som jag tröck med skänklarna men det gick liksom inte så bra. Då går en bräda sönder och Lukas trampar igenom. Detta är alltså en traktorbro som borde hålla. Men då bestämde de att vi inte skulle gå över iaf. Så då måsta ju Dansa tillbaka över och hon var så himla duktig och gick nästan på en gång. Dock gick en bräda sönder även under hennes hovar. Jag måste lära mig att komma över dessa problem då de uppstår. För de kommer att uppstå och jag vill klara av dom.
 
Vi red en jättemysig ny väg genom skogen och när vi kom hem travade jag och Emma lite fram och tillbaka på grusvägarna vid stallet och det gick iaf jättebra idag! Jag travade förbi vägen där Visa alltid vill svänga hemåt två gånger bara för att jag ska kunna. Känner att det är mycket lättare att styra och visa med benen nu. Men jag får merbegär. Jag vill veta, jag vill kunna, jag vill klara av. Jag vill rida jämt!
 







Mellanmänniska

Jag är ingen mellanmänniska. Jag är en fuskare ut i tungspetsen. Om inte jag har stränga riktlinjer så lallar jag på reglerna. Detta är alltså relger jag sätter upp helt själv. Andras regler intresserar mig sällan. Många gånger får jag höra att jag inte ska ha så höga viktnedgångsmål. Men om jag inte har det så funkar inte jag. Om jag vet att jag inte har ett så högt mål så kan jag lätt utan tvekan ta en godisdag för jag vet att det går att finula på reglerna så mycket.
 
Just nu har jag ett så högt mål fram till jul att jag börjar känna att det är lite omöjligt. Och det är nästa fara för då kan jag skita i allt de sista veckorna om jag inser att det inte kommer att gå att uppnå. Pressen blir för hård liksom. Den får då motsatt effekt. Men jag fungerar bäst under press och stress. Min kropp mår inte bäst av det men mitt huvud behöver det.
 
Jag tänker ofta 4 kg det är uppnåbart då tar jag 6 för att göra det till en fajt. Förstår ni? Jag har insett nu att detta beteende tydligen är lite provocerande för vissa vilket jag tycker är otroligt underligt. Jag förstår lite mer att det skulle vara provocerande om jag uppnådde målen men inte annars. Jag ska ge järnet för att klara detta mål. Äter kokosolja som aldrig förr.
 
Jag 2008. Då hade jag inte detta tankesättet. Då kunde jag inte ens tänka tanken att gå ner så mycket som jag ska. Men nu ska det bara gå.

Utmaning

Jag har gått in i en utmaning på en blogg som jag läser då och då! NEJ TILL KOLHYDRATER heter den och drivs av två väldigt hurtiga tjejer. Nu ska jag också bli hurtig. Gymmet imorgon bitti! Kul, nej. Men nyttigt! En vecka är den optimala tiden för mig att orka anstänga mig! Så nu kör viiii!!!
 
Utmaningen är alltså att träna någonting på morgonen innan jobbet eller iaf det första du gör på dagen. Jag är ju död på morgonen men nu finns det ingen återvändo. Celcius come come I neeed you!
 
Jag nu
 
Är ni med?!

Inspo

Jag fick värsta bloggfeelingen här ikväll och har satt ord på massa saker som jag tänkt på ett tag men inte orkat formulera. Ni kommer såklart att få resultatet under veckan. Ni vet ju att jag skrev att jag kanske skulle börja åka till stallet själv för några dagar sedan. På tisdag är det troligtvis dags. Spännande och så jävla roligt!
 
Har precis gjort lite beställningar på olika shoppar ikväll. Blir så himla irriterad när jag har lagt en skitbra beställning och så är varorna slutsålda när jag ska betala. Då är det bara att börja leta nya julklappar och grejer. Trist. Men jag älskar julklappar! Att ge bort julklappar är nog bland det roligaste som finns. Men det blir inte så mycket julklappar i år. Sen min överaskningspresent till en när och kär kommer att bli toppen! Idag hittade jag en svinfin grej som jag kanske måste behålla själv haha.. kanske beställer en till.
 
Jag beställde ett par kängor till stallet också. Likadana som skorna jag har fast högre. Om jag gillar något så håller jag mig fast vid det haha.. Börjar bli kallt att gå i gummistövlar!
Gonatt

Söndag

Ännu en jobbhelg är slut och det känns skönt. I veckan blir det lite jobb. Tråkigt! Men då hinner jag ju med massa annat roligt. Det blir ett besök hos fåren med Marie och barnen. Ett besök hos Marlene och barnen med E. En utbildning i Gävle. Ladies night och säkert massa annat. Jag ska vara aktivare på bloggen också hade jag tänkt.
 
Ikväll när jag kom hem var klockan före sex men det var Ghost whisperer på tv:n, mörkt och jag var helt slut så jag trodde att klockan var typ 21 som de brukar vara när jag kommer hem. Nu är klockan tjugo i åtta och jag känner för att gå och sova. Skumt vad rutiner kan göra!
 
Katja bodde ju här i helgen också. Underbart att ha henne hemma! Hon hängde med oss i Växbo och på fredagen hade vi ju trerättersmiddag och vinkväll! Riktigt mysigt och så skönt att bara vara hemma och prata massa. Tror jag kollade på klockan 03:37 sista gången innan jag sa gonatt för sista gången. Det ska hinnas pratas om så mycket.
 


Mina djur älskar Katja!
 
PS. imorgon får ni läsa om min ridtur medans jag är på jobbet.

på jobbet

Ibland glömmer jag bort vilket otroligt härligt och roligt jobb jag har. Det är alltid bra. Men idag har det vart grymt!

Kvällens trerätters


Räkcocktail med aioli


Pestolax, Ugnsrostade grönsaker och pestosås

Chokladmousse

Stolt vän

Ikväll firar vi att Katja har avslutat sin utbildning och att hon fått ett skitbra jobb. Det är så himla roligt och hon är så värd det! Jag är en stolt vän som inte förstår ett skvatt av vad hon kan men å andra sidan är det inte många som förstår det hon förstår heller. Så om ni vill lära er gå in här och läs Katjas EXjobb!! 99 sidor kunskap! Hon är nu Civilingenjör! Tufft!
 
 

Frågor och svar

Hmm jag har inte inte haft en tanke på det. Jag har aldrig direkt övervägt en magsäcksoperation. Jag tror helt ärligt inte på dom. Jag hade det alltid som en sista utväg och min mamma frågade mig en gång om jag ville göra en sån operation. Då insåg jag lite mer om hur tjock jag var. Jag har absolut funderat på en sån operation men tror inte att jag någonsin skulle göra den. Det finns mer risker än möjligheter med en sån operation tycker jag. I allmänhet så tror jag inte att det fungerar att operera sig smal. Man måste alltid kämpa. Det finns för lite hjälp runtomkring för de som genomgår dessa operationer. De läre ändra sitt förhållningssätt till mat, en magsäck kan alltid töjas ut igen.
 
Jag har ingen aning om hur mitt liv ser ut. Jag vill ha barn snart. Jag vill hitta min kärlek snart. Jag vill starta eget företag på ett eller annat sätt. Jag skulle vilja utbilda mig inom djurvård, socionom och jobba på något vis med barn som har problem.

Torsdag

Fullsmockad dag. Landade i sängen nu. Glömt att äta middag så åt precis en stor sked jordnötssmör. Har fått en helkväll i stallet. Det är så himla härligt. Det känns tråkigt att det blir mindre stall lite nu och då för mina och Linas tider passar ju inte alltid ihop så bra. Ridningen har också fallit bort lite. Var nog en månad sedan jag red sist. Det blir ju så mörkt och sent ofta också. Men jag älskar det verkligen! Det är en så skön känsla att komma till stallet. Det kan bli så att jag åker till stallet själv någon gång framöver. Jag är ju ledig rätt mycket men ofta inte samtidigt som Lina då. Så vi får se hur det blir. Tänk att jag har ett stall jag får åka och mysa i när jag vill. Lyx.
 
Lina var lite trumpen idag och muttrade om att jag gillar Tages mule mer än Bronzacs haha.. Å det är liite sant(men berätta inte för Lina) för Tage är så himla kelsjuk och Bronzac gillar inte pill i ansiktet och absolut inte att man håller i det. Men han är bra charmig den killen. Tage är dock mitt bästa sällskap när Lina är ute och rider så det har liksom blitt som det blitt.
 


Musli

Jag äter oftare och oftare fil eller yoghurt och musli och då är det optimala att göra muslin själv. Eller det är ju det enda valet man har eftersom alla på affärn inte är ok. Så jag gör en egen och jag har inte delat med mig av den till er för den är inte riktigt lchf vänlig. Det är mer än 5 kolhydrater. Men massa fett så jag tänker att det jämnar ut sig lite. 
 
Ca uträkning på 100 gram:
56-57 Fett
9-10 Kolhydrater 
 

vakna rädd

Jag ligger lugnt i min säng och han äntligen somnat några timmar tidigare. Plötsligt hör jag någon dundra utanför mitt fönster. Hoppar och skriker. Det är ingen som behöver gå förbi mitt fönster för att komma till sitt hem just nu. Denna person som de andra kallar Jimmie, Jimmy, Jim, Jonnie typ är här bara för att. Klockan är 02:31 och jag vaknar livrädd. Jag hatar det. Jag vill inte vara rädd i mitt eget hem. Jag fattar inte att man får bo såhär..

Killen utanför mitt fönster är påverkad, galen och borde inte få vara 5 meter från min säng.

Det är tyst igen nu men många grannar har vaknat och låter.. tror polisen kom nu.. jag mår fortfarande illa av paniken när jag vaknade..

Hej

Hur har denna dagen varit? Jag vet inte. Lite upp och ner. Det roligaste var att hälsa på Frida. Det mest krävande var att träna mormor och morfars hund. Det tråkigaste, tanka?!. Det godaste var fil och musli. Det längsta var bion Twilight. Det mest spännande var Det Okända klockan 13.
 
Ja det var det. En hyffsat bra dag helt enkelt. Ledig och glad.

Godnatt

Nu hoppar vi i säng jag och mina djur. Älskar att vara hemma. Älskar att jag börjar känna mig piggare även om magen kurrar och låter fortfarande. Älskar den friska luften. Älskar att jag har sovmorgon imorgon. Älskar att jag är frisk från svåra sjukdomar. Älskar mitt liv som det är just precis nu.
 
 
Vi har haft lite olika åsikter idag. Jag och ni! Ni som har kommenterat. Jag tycker att det är bra att ni säger er åsikt. Jag tror dock inte vi kommer längre i just den här frågan. Men jag tackar för era kommenterar och hoppas att fler av er läsare kan skriva någon rad då och då. Ibland känns det som att jag är helt ensam i min egen dagboksvärld. Har ni något speciellt ni vill veta, prata om eller som ni vill att jag ska säga min åsikt på?!? 

God kväll

Idag har jag varit hemma från jobbet. Vaknade inatt 02:14 och mådde riktigt dåligt i magen. Den levde runt och jag mådde illa. Kräktes en gång, massor. Det var inte mitt vanliga ha ont i magen ontet. För det går alltid över efter typ en timme och det gör liksom ont längre upp och i ryggen. Så kanske var det hämtmaten jag åt igårkväll eller så var det bara nått skit i kroppen som måsta bort. Jag sov 1,5 timme inatt. Så från 2.14 var jag vaken och låg i badet. Sen tog jag en kall promenad. Först i små små steg för jag kunde knappt gå för jag trodde jag skulle kräkas men sen gick det bättre och bättre. Jag glömde bort kylan så jag var knallröd när jag kom in igen en lång stund senare.

Två bilder från min promenad, det hann bli lite skillnad..
Resten av morgonen såsade jag runt hemma och mådde lite bättre men inte tillräckligt bra för att sova eller jobba. Å jag ville verkligen jobba idag. Tisdagar är min favoritdag på jobbet, det händer så mycket roligt och dagen springer oftast iväg lite väl fort. Men det går ju inte att jobba när man mår dåligt tyvärr.

Kommentar

 
Jag fick en kommentar efter mitt inlägg om min shopping. Jag visade en bild på att jag hade köpt en bakbok som Katrin Zytomierska gjort. Jag har faktiskt aldrig förstått vad många människor har emot henne. Självklart är hon Mediakåt, hon vill ju synas och höras, det är hennes "jobb". Jag har inte läst något inlägg de senste åren som är orimligt elaka, hon ger sig aldrig på privat personer. Jag läser dock inte hennes blogg ofta alls. Jag brukar klicka in mig när jag ser att det ska stå något chockerande men jag brukar inte uppfatta hennes inlägg på samma sätt som andra verkar göra. Sen beror det mycket på hur man tolkar det hon skriver. Jag kan inte hålla med om att hon är på ett visst vis för jag känner inte henne men den uppfattningen jag har är inte så negativ att jag inte kan köpa hennes bok. Förövrigt tycker jag att hon ger LCHF dieten uppmärksamhet och det är toppen! Fler tjocka människor får chansen att gå ner i vikt och det kan ju ändå inte vara dåligt?!
 
Sist läste jag om SATS. När jag läste inlägget läste jag det som att Katrin tyckte att det var konstigt att ha just den reklambilden. Jag kände att jag höll med henne lite. Jag tänkte såhär, om JAG hade tränat i 13 år så hade jag viljat vara smalare och mer fit än vad hon på reklamen såg ut att vara. Annars skulle jag känna att jag slösat bort min tid. (Tjejen i reklamen har gjort en text och förklarat att hon var i sämre form än på 10 år och inte alls tränat i 13 år utan precis hade haft ett uppehåll mm. när bilden togs men hon är ändå väldigt upprörd över vad som skrivits om henne.) Och då är ju reklamen missvisande.
 
Nu lämnar jag den enskilda kommentaren jag fick och pratar allmänt.
Det jag tycker är hemskt är att ni som ofta stör er på henne eller andra människor tycker att det är helt okej att skriva/säga alla möjliga elakheter om dom. Jag tycker det är samma sak. Det är lika lite okej. Hur kommer det sig att du har "rätten" att trycka ner någon? Jag tror inte man stoppar elakheter med nya elakheter. 

God natt

Sitter i min säng och kan inte sova. Har ont i magen. Ätit för mycket choklad. Funderar på att lägga mig i ett bad. Värme är skönt. Men jag borde verkligen sova. Har varit i sängen sedan klockan halv tio. Tänkte sova tidigt så jag är pigg imorgon. Men istället har jag läst lite bloggar och filurat och ätit choklad. Imorgon kommer jag svara på en kommentar om Katrin Zytomierska.
 
Har ni läst denna? Köpte den till tåget idag men var alldeles för insatt i min bok för att vilja läsa denna.


Nä, jag undrar om det blir ett bad iaf. God natt


Statistik

Har ju inte haft med min dator till Malmö och inte varit in och sett svar på kommentarer och statistik. Men på något sätt har många hittat min blogg den 9 november?! Vad hände då?

Hemma




Shopping

Idag har jag shoppat lite mera. Men inga skor och det är ju det jag behöver. Blir nog en beställning på Skopunkten när jag kommer hem. Har handlat en hel kasse med saker jag ska ge bort i inflyttningspresent, Tackpresent och Julklappar.
 

LCHF grejer. Kokosolja, Bakbok, te från ICA. Bvitamin från Apoteket.


Mascara, hårnålar från HM. Bodysplash från Gina. Hårsnoddar och nagellacksborttagning från VeroModa. Tvål från Nille.

Vill ni se kläderna??

Söndag.

Min sista heldag här. Tiden går så fort även om det känns som att jag har varit här ett tag. Nu ska vi sova några timmar innan vi ska iväg på ett stort nytt köpcenter.

Ikväll har vi kollat på Så mycket bättre och käkat Slarv och lyx dessert. Nu ligger jag i sängen ich funderar på om jag ska läsa lite i boken eller försöka sova.



Mina har så himla mycket roliga grejer. Hennes elvisp ser ni ovan.

Shopping dag i Malmö stad..

Haft det super mysigt och inte alls köpt mycket måste jag säga. Ni får kanske se om en stund om jag plockar upp.



Nu ska Mina skissa lite och jag ska nog få läsa lite i min bok. Måste ju spara den till tåget också.

Myskväll i Malmö

Ikväll ligger vi i soffan och käkar hämtmat, choklad och nötter!


3 km prommis check.

sex timmar

Man undrar ju hur mycket människor det finns. Känns som att jag sett så galet många idag. Tågresan går långt över förväntan. Läser bok och lyssnar på människors viktiga samtal. Det är helt okej.

Nu gick det precis förbi en kille med Choklad.. det skulle ju vart gott. Men nope här är jag förberedd och har laddat väskan full med mat!


Två timmar to go..

Strikthetens baksida

När jag ätit bra, strikt, rätt ett tag så kommer det enda med LCHF som jag hatar. Ni vet ju att jag hatar smärta och sendrag gör ont. Så förbannat ont. Nu är dom tillbaka i mina vader, tår och fötter. Jag vet att jag då druckit för lite vatten eller ätit för lite ägg. Denna gång är det nog äggen som vanligt. Jag tycker att det finns så mycket som är så mycket godare än ägg så jag undviker dom in i det längsta. Men nu är det alltså dax för ägg mania! Minst två ägg om dagen.
 
Det är även nu när jag mår så bra och allt går så lätt som jag brukar börja lalla lite på reglerna. Lite mer finncrisp eller så. Det är farligt läge. Den här gången är det allvar. Inget jävla lall lall Hanna! Håller ni koll på mig? För jag vet inte vad min hjärna bestämmer sig för. Idag åker jag ju till Malmö också till "äta ute drottningen" nummer ett. Jag måste beställa rätt varje gång. Inga undantag. Förutom kanske vin. Men vin är ju lite ok. Torrt vin(jag vet dock inte skillnaden haha). Nu kör vi hårt.
 
Kärlek till er alla!
 
Ps. är det någon av er som bor i Malmö? ds.

Torsdag

En kväll på jobbet var ett perfekt avslut på denna dag. Ätit rester av min svingoda svampsoppa och kollat på Allsången. Jag har även försökt öppna en kokosnöt som jag tänkte ha som snacks på tåget imorgon, men jag får inte upp den. Tror att jag behöver en yxa eller något. Blir galen. Har kastat den i marken och allt, den öppnas inte.
 
Hela min kropp mår bra just nu och det är så skönt. Jag längtas till imorgon. Jag älskar att längtas till saker, det är halva grejen. Ikväll har jag druckit kaffe. Helt själv. Gjort det helt själv. Aj aj. Jag glömde bort att det är uppiggande. Undra när jag kommer somna. Får inte läsa heller. Ska spara boken till tåget. Har med mig tre böcker. Det borde räcka? 16 timmar. Gash.
 
Baltazar och jag har myskväll ikväll. Han är så himla go min fina fina vän. Jag fattar inte hur jag kan få ha en så underbar hund. Imorgon delar vi på oss för flera dygn. Det är det absolut jobbigaste med att åka bort. Tur att han har en stor familj som alla vill ha honom hos sig. Imorgon åker han till Johanna. Hon ville ha honom så länge hon fick. Sen åker han till mamma och stannar där tills jag kommer hem. Han kommer bli bortskämd och kelad med mycket mer än när han är med mig kan jag tro. Han kommer att ha det super bra som alltid men jag skulle så gärna vilja ha honom med mig i alla fall. Han är det bästa jag har.

Redo

Äntligen är allt ordnat här hemma. Baltazar har en hel påse med "sova borta" grejer. Katten ska få vara ensammen hemma men med besökare. Hon gillar bäst att vara hemma så jag hoppas det går bra. Min packning blev en stor resväska. Har tänkt att jag ska försöka shoppa lite vinterskor så då passar det bäst att ha en stor väska att gömma allt i och som man kan rulla.
 
Nu ska jag springa iväg med all packning till jobbet och sen gå en runda med Baltazar innan jobbpasset börjar.

God morgon

Idag har jag haft lyxmorgon och kockat svampsoppa till frukost. Nu ska jag packa och städa ihop lite här. Jag vet inte vad jag ska packa riktigt. Har packat en bok. Resan hem boken. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra där nere i Malmö så jag vet inte vad jag ska packa. Blir nog en hel massa.
 
 
Klockan 13 är det "Det Okända"! Nu blir det "Vad blir det för mat" precis lagomt till packningen!

knasig

Ikväll lägger jag mig i sängen med hästdoftande hår. Jag älskar den doften. Imorgon ska jag byta sängkläder så inatt kan jag sova gott i hästdoft utan att det känns äckligt. Det måste vara typ den godaste doften som finns!



Baltazar



Katten

Mår så bra

Har ätit bra ett tag nu igen och jag mår så bra av det. Allting känns bra idag.

Jag var så trött imorse då jag gick till Johanna med Baltazar att jag knappt kom framåt. Väl på jobbet så somnade jag i ett aktivitets rum. Mina ögon blödde. Men sen hade jag en kanon arbetsdag. När jag slutade kom Johanna med Ballen och Lina hämtade upp mig. Stallen. Underbart. Dom gör mig lycklig i själen. På vägen hem var Lina världens bästa och skjutsade runt mig på mat shopping gånger två.



Solen imorse. Jag vet inte varför kortet blir åt fel håll. Nu ska jag plocka lite innan jag hoppas på en sömnfylld natt. Sov galet dåligt natten som var.

Sista gången

Buhu. Min sista stallkväll innan jag åker. Sen blire bara jobb och sen åker jag. Jag ska nog börja rida lektioner igen. Jag gick på ridskola när jag var liten. Sen var jag bara i travstall med travhästar. Och det är mer än en klippt man som skiljer sig mellan att rida ridhäst motför travare. Det är på en ute ridskola som är nyuppstartad. Vi får se om det blir av och när isåfall. Jag vill lära mig massor.
 





Tisdag

Jag har precis hämtat ut biljetterna till Malmö! Det ska bli så himla skönt att åka iväg och bara vara. Har tagit två uppfriskande promenader idag. Båda med härliga nya infallsvinklar. Har pratat på Skype halva dagen också. Vilka goa vänner jag har. Spännande vänner.  Kreativa vänner. Knasiga vänner. Galna vänner. Bästa vännerna man kan ha.
 
Jag ångrade mig angående inlägget jag skrev om igår att jag skulle skriva idag. Vi får se om jag publicerar det någon gång. Kanske.
 
Nu ska jag lägga min nerfrusna glada kropp på spikmattan och drömma fina drömmar.. 
 
 

Nu stänger jag ner

Har slut på ord, iaf ord som jag vill yttra här. Är glad och lugn i kroppen. Skönt. Har varit i stallet och donat hela kvällen. Tänkte att klockan var lite och insåg precis att jag ändå åt middag strax före nio. Det är den här tiden jag mår som bäst. Mellan 18 och 22.30. Imorgon ska jag skriva om en grej som jag grubblar på dag som natt och typ jämt. Det är känsligt men det är ju livet.
 
Ikväll åt jag supergod middag..
Rökt makrill, skagenröra och smörstekta gröna bönor. 
Makrill= 0 kolh
Skagenröra= 3 kolh
Gröna bönor= 3,8 kolh
 
God natt!

3689

Personer har sett det här klippet! My lord, jag döör.. haha..
 

Kroppsuppfattning NOLL

Jag fick ett kort skickat till mig på telefonen. Jag blir paff över hur normal jag ser ut. Jag ser fortfarande mig själv som gigantiskt stor i hjärnan. Men mina axlar ser inte alls jättebreda ut, jag ser ut att ta upp högst hela stolen, jag ser normal ut. Eller hur?
 
På Cielo i lördags

God morgon

Har precis slutat jobbet och sitter hemma i min soffa och tänker på hur bra jag har det. Just nu finns det ingenting jag skulle vilja ändra på. Jag känner mig nöjd. Det är svårt att vara nöjd. Det finns så mycket som jag vill ha, som jag inte upplevt, som säkert är alldeles underbart men just nu är jag bara nöjd.
 
Börjat läsa ny bok.

Så bra

 
 Magnus Uggla - Jag och Min far

I de lugnaste vatten - Viveca Sten

 
Jättebra bok som jag läste ut på två dagar!

Toppen kväll

Kommer att vara fruktansvärt trött imorgon, men det var det värt. Vi började kvällen på inflyttningsfest hos Marie och Magnus. Deras hus är så himla mysigt! Efter massa prat med okända som kända, musikquiz och kareoki så åkte vi ner mot Palladium. 150 kr inträde kändes inte lockande eftersom klockan var typ halv 1. Så vi gick till Cielo och satt där fram tills nyss 02:30 då vi blev utschasade. Hann träffa Turtle Johanna en sväng ockå. Riktigt rolig kväll!
 















Nu åker jag på inflyttningsfest

Vet inte vilka kläder jag ska ha och jag är sviingtrött, bra förutsättningar!

Spåren på bryggan

Meen äntligen har jag läst ut boken! Det har tagit sinnessjukt lång tid. Den var riktigt bra men jag har bara inte haft orken och ro i kroppen att sätta mig och läsa. Nu ska jag börja med Viveka Stens böcker.

Hungrig

Jag är hungrig precis hela tiden. Jag har ätit tre gånger bara idag och klockan är inte ens två. Först åt jag en halv avokado med skagenröra, tre finncrisp med bregott och en hel burk makrill. Sen åt jag Ost, salsa och guacamole. Nyss åt jag grädde, hallon och smält choklad. Dett är mer än jag brukar äta på en hel dag i vanliga fall. Ikväll blir det köttfärscurrygojs!! Lovely.
 


Idag har vi varit ute i kladdet och lekt. Baltazar är helt däckad och lortig. Skönt. Nu har jag färgat håret och precis myst ner mig i soffa framför Det Okända! Min nya vana som jag har de dagar jag är ledig. Nästa vecka ska vi få tillbaka vår ytterdörr, Yiihaa!! Snart är balkongdörren enbart en balkongdörr igen. Då ska jag städa, riktigt, överallt, få bort allt grus. 

Idag hoppas jag att himlen finns

Min farmor dog tidigt imorse. Vi har inte haft en smärtfri relation. Vi har inte samma uppfattning om saker och ting. Jag tror att jag har varit en lite för vild och uppkäftig tjej med 1000 åsikter för hennes värld. Det känns ändå skönt att vi under de senaste åren hittade ett sätt att förhålla oss till varandra. Jag har en stor respekt för allt hon har upplevt och klarat av i sitt liv. Hon har alltid pratat om gud och just idag önskar jag att hennes övertygelse stämmer! Jag önskar att hon nu är en fri själ utan smärta och sjukdomar.
 
Det känns så underligt att det som igår var en levande och fungerande människa nu föralltid är borta. Jag kan inte förstå det. Livet är så himla skört. Var rädd om er.

Batteriexperten.com

Jag rekommenderar starkt den här sidan! Jag beställde ett nytt batteri till min, vad jag trodde värdelösa telefon, men det var bara batteriet som var paj. Så jag beställde det klockan 18 på kvällen och hade batteriet i brevlådan klockan 10 dagen efter. Hur sjukt? Jag fattar inte hur dom hann. Skit bra! Enkel betalning. Frakfritt!
Jag fick en isskrapa på köpet, jag gör mer än gärna reklam till deras fördel!

Hälsade på Emma

I söndags när jag var ledig tog jag mig äntligen iväg till Emma och hälsade på. Fick se all ombyggnation och deras nya projekt som ska bli deras eget hus! Jag är så avundsjuk. Det var så himla fint, lugnt och trivsamt där. Jag förstår verkligen att hon vill bo där.









RSS 2.0