Stallet

Killarna fick äran att ta hand om Bronzac idag. Och så de har pysslat!! De är så himla genomgoa och snälla mot alla djur. De putsade hans päls tills den sken. Benen hade de först glömt, de tyckte inte att det var så mycket hår där haha.. Men sen borstade de och helst skulle de nog ha velat dränkt honom i vatten för att få bort varenda korn smuts.
 
Sen kom stunden då de skulle få hoppa upp. Vidar ville upp direkt utanför stallet, detta innebar en lång nerförsbacke och det var lite läskigt så när vi kom ner till padocken hoppade han av och Nils upp. Nils skulle kunna ha ridit hela dagen. Så himla cool och avslappnad. Bronzac ska vi inte tala om. Han är nu nästan Vidars favorit, Lukas ligger fortfarande på första plats där. Nils favorit är absolut Bronzac.
 
















 
Efter ridningen kom åskvädret och jag sprang som en idiot runt till höet, havren och hagen. Så jag var pissblöt och barnen något uppskrämda eftersom lyset slogs ut i stallet en stund. Men allt gick skitbra och killarna frågade om vi ska åka tillbaka imorgon?!

Barnvakt, hästvakt och Räkfrossa

Jomensåatt det är min dag. Kommer att bli en helt underbar dag. Jag kommer att få göra precis allt som jag älskar. När jag går och lägger mig kommer jag att vara trött men glad. Pojkarna har tjatat om att få rida så himla länge och allt med stallet är spännade och lockande. Idag har jag fått äran att ta hand om Linas Bronzac så att hon kan hänga med på Räkfrossa ikväll! Nils kommer att rida, Vidar kanske inte vågar. Tror att han kommer att tycka att Bronzac är lite för stor. Men vi får se. Ska bli så himla härligt! Sen hoppas jag att vi hinner med lite sol och bad innan vi måste fräscha!!
Bronzacs stallkompisar!

God kväll alla fina

Idag har jag kommit på en sak, antingen så har mina fläbb armar dragit ihop sig lite eller så har min hjärna blitt hjärntvättad. De är ju fläbbiga och lösa men de känns inte riktigt lika hemska som för några månader sedan. Är det alla små lyft i stallet, jobbet som gjort det?! Svinbra är det i vilket fall som helst även om det enbart är inbillning från min sida.


Veckan

Gud va jag ser fram emot den här veckan! Det är skittråkigt att jag inte kommer vara typ något i Lillstallet men så är det ibland. Jag gör en grovskiss, mest för min egen skull. Det tillkommer mer under veckans gång men lite koll är det bra att ha. Pappa fyller tex år så vi ska få in en Födelsedagsmiddag.
 
Måndag = jobb
Tisdag= jobb, barnvakt, storstallet själv med barnen, räkfrossa på Torön!
Onsdag= jobb, ledig (tvättid kanske?! eller Tranan?!)
Torsdag= ledig, jobb
Fredag= jobb, ledig
Lördag= Grillfest med vänner! Björn Rosenström på Parken?!
Söndag= Stallet?!
 

Filmkväll

 
Efter stranden idag åkte Lina och jag till stallet och Lina red ut på Bronzac runt björnåkern så jag gick till Sibo och vände istället. 4,77 km på 40 minuter. Skitbra gjort av mig!! Sen åkte jag hem men vände i dörren och åkte till Sofia och Dennis och kollade på film. En komedi, jag är inte en komeditjej. Mord är det endaste som fångar mitt intresse. Men men det var riktigt trevligt att träffa dom och att dom blir kvar i en hel vecka!!
 
Nu är det Criminal Minds och jag njuter i soffan. Det är så himla varmt så jag vet inte hur det ska gå att sova. Jag har ändock min fläkt på dygnen runt och det ger okej luft här hemma men jag önskar ofta att man kunde ha ett fönster öppet på glänt.

Stranden idag


Jag gillar fulla människor

Jag har ganska ofta tyckt att fulla människor är allmänt jobbiga. Men jag har nu ändrat mig lite. Det känns som att folk är mer ärliga, pratar om viktiga saker och mer sociala när de är fulla. De säger liksom det de känner för stunden och det tycker jag är befriande. Är så himla trött på att trams som finns ute i verkligheten. Allt ska vara så fint och ordnat.
 
Pratade med en trevlig tjej på 25års festen igår och hon sa att "Ja det ska alltid vara att man är För eller Emot". Det är jag less på. Jag vill vara mittimellan och det har jag aldrig viljat vara i hela mitt liv. Jag har alltid stått ut åt något håll. Men just nu känner jag bara att det är skönt att vara i mitten. Vi pratade dels om den här tjejen som har lagt ut det folk beskriver som en kurvig kropp. Jag tycker att det är helt fel väg att gå för att få människor att vara mer nöjda med sig själv och det skrev jag som kommentar på hennes bild. Grejen är den att om du läste kommentarerna som stod på klankade 70-80% ner på andra sorters kroppar istället. Typ "Du är vacker, det finns något att ta i", "Snyggt, en planka vill man ju inte direkt ha", Kurvigare kropp ger mer bröst, me like" mm. Alltså för att "hylla" hennes kropp så trycker man ner många andra. Jag tycker det är fel. Jag tycker det är lika fel som att mobba tjocka människor men att klanka på smala människor är mer okej i samhället. Varför är det så?
 
Det är lika med alla känsliga ämnen. Invandrare, jag är varken för eller emot. För jag anser inte att det ska vara någon skillnad. Typ som att man får gärna prioritera invandrarna i köer, bidrag eller som på en affär där jag handlar där får en invandrar familj vissa förmåner men inte alla vi andra. Men om någon skulle neka en person med invandrar bakrund så skulle det bli ett jäkla liv. För då blir man rasist och rasist det är det absolut värsta man kan vara i Sverige. Det som är helt fel sätt att behandla människor. Det blir liksom samma sak som med curling barn, bortskämda och med en dålig inställning. Jag tror på regler och snällhet. Just nu får vi bara fler och fler som ogillar invandrares förmåner som de inte ens har valt själva. Sverige är kajko. Jag tror vi måste göra något mycket snart annars tror inte jag att det kommer att sluta bra. Men det är samma sak här vi delar upp i grupper och antingen ska man älska alla utländska människor eller hata, det finns inget, vi är människor allihopa. En gång när jag sa att jag var rädd för en grupp människor i den här stan som troligtvis har våldtagit 2 tjejer så höggs det på en gång. "Du kan ju inte anklaga en hel grupp bara för att några från det landet kanske har våldtagit". Men varför kan jag inte få vara rädd? Rädsla är inte direkt någonting man kan styra. Så sa dom "om en svensk kille skulle våldta en tjej, skulle du gå och vara rädd för alla svenska killar eller?" Men jag tänker såhär, om dessa svenska killar skulle gå runt i grupper på 7-8 personer och inte prata mitt språk så skulle jag absolut vara det jag hakade inte upp mig på ursprung utan på den handling de troligtvis gjort. Jag kan inte förstå varför det ska vara så känsligt. Vi kommer ingenvart om vi inte kan se problem och sen lösa dom. Vi kan inte lösa problem innan vi vågar titta på dom. Man behöver inte vara dömmande och elak.
 
Bögar och lesbiska likaså, allt ska vara normalt. Men det är ju lite annorlunda? Jag fattar inte varför det irriterar så himla många att det inte är normalt. Känsligt så folk trippar på tå. Jag tycker helt ärligt att det är fjantigt. Alltså att det ska vara normalt. Vem vill vara normal liksom? Där tycker jag också att alla som släpper böcker och är med i långa intervjuer gör fel. Det gör sin sexuella läggning till en grej att vara känd för och hypar upp det till tusen istället för att leva som vanligt. Det är ingen som egetligen borde bry sig tycker jag. Det är inte så att hetrosexuella människor pratar om sin läggning. Tror ni att det hjälper eller stjälper att prata ut i media om sin läggning, vilket enbart bögar och lesbiska gör?! Det kan ju vara jag bara som inte alls är intresserad av människor sexliv. Jag träffade en barndomskompis i helgen som jag antar har blitt lesbisk som var hemma i stan med sin tjej och de såg himla  glada och kära ut, Det och endast det tycker jag är det viktigaste i någons relation!!.. om jag nu överhuvudtaget skulle bry mig..

Så man får inte vara elak mot knubbiga människor men smala får du gärna upplysa om hur beniga och platta de är. Man får inte säga ett ont ord om någon med utländsk bakrund för då är det du som är en dålig människa. Å glöm för skjutton inte att det viktigaste i livet är att vara normal och leva ett vanligt liv...

Det här tycker jag att ni ska kolla på idag!

http://www.svtplay.se/video/205991/medaljens-pris

Kilona börjar rulla neråt..

Nu har jag kickat igång med viktnedgång igen. Sommaren är ju snart slut och mina minus 50 kilo måste snart vara uppnådda. Men det är låångt kvar. Jag har tydligen gått upp lite kilon här under sommaren.. tror mest det är vatten och annat skit som håller sig kvar eftersom jag har ätit som jag gjort. Det fina är att de första kilona rinner av utan ansträngning. Så jag vägde mig för tre dagar sedan och har sedan dess tappat drygt kilot.

Så nu ska vi kämpa!! Jag har typ 15 kilo kvar tror jag.. och det känns sjukt orealistiskt att uppnå men om jag har det som mål så blire nog bra. Kan ju inte mer än misslyckas. Fattar ni att det är typ 8 veckor tills vi åker utomlands?! Jag tänkte ju att det var långt bort som fan. Nu äre nära! 

Igår var det 25års fest! Idag blire jobb.. Jag förstår inte hur fort den här månaden har gått. Herregud dagarna har bara försvunnit. 
 
Jag igår!

Ostfraller - LCHF

2 ägg
2 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2/3 tsk salt
1 tsk bakpulver
(ev 1 krm brödkryddor)
2 dl vatten
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser utom osten och låt svälla i 15 minuter. Blanda i osten och forma till bollar. 
Grädda på plåt med bakplåtspapper i 200 grader ca 20 minuter!

Inte min favorit! Degigt och smakar lite välling och äggit. Men helt ok att äta en till teet på kvällen eller ta med som tilltugg till en sallad på stranden:)!
 

Du räddade mig idag

Idag när jag var på Furuvik som kom det fram en trevlig tjej som läser den här bloggen. Alla jag var där med satt och åt glass och slush. Solen sken och jag kände och sa högt, Nää gud vad gott med en glass. Jag har faktiskt bestämt mig för att jag kan unna mig en glass ibland nu i sommar. Galet, jag vet. Men man måste leva lite också, vissa åker berg och dalbana och jag äter någon glass.

Men precis när jag hade sagt det så kom du fram och pratade! Jätte uppskattat men jag blir så himla paff att ni läsare som jag ser på statestiken kikar in här finns i verkligheten! Min syster sa eftråt att jag kunde ju iallafall ha sagt att det var roligt att du läser bloggen. Så jag gör det här! Jag tycker att det är kul att du läser Min blogg och jag tycker att det är ännu roligare att du vågar komma fram och säga hej! Mer sånt! Då måste ju jag skärpa mig och hålla mig på banan:P.

Det blev iaf ingen glass. Skulle kanske inte ha blitt det iaf. Men hur blev det med all din choklad? Var det din? Äter du LCHF eller är du bara intresserad? Vad åt du på Furuvik idag? Jag åt sviiingod pepparlax med romsås nere vid havet på en filt!

Jag vid havet igår..

Furuvik all day

Dagen har gått galet fort. När jag gick hem från jobbet kollade jag på klockan, 20. Alltså har jag jobbat typ 12 timmar idag istället för 8. Men det gick så smidigt. Perfekt väder. Perfekt humör på samtliga. Perfekt mat.
 







Kladdkaka eller kladdkakemuffins - LCHF

Det här är det absolut godaste jag har ätit av LCHF bakverk!! 16 små muffins fick jag! Plus att jag åt en stor sked smet.. till och med smeten var god!!
 
100 gram smält smör
2 ägg
2 dl sukrin flor
En gnutta stevia
4 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
1 dl valfritt mandel eller nötmjöl

Smält smöret. Vispa ägg och Sukrin fluffigt. Ha i vaniljpulver, salt, smör och mjölet. Häll i formen och grädda i 6-11 minuter på 175 grader mitt i ugnen. 
 

Meen vet ni..

..ikväll när vi kom hem så skulle jag gå upp för ståltrappan som är provisorisk nu när de bygger om mitt hus. Lina går bakom och vi pratar väl och tjottrar på och helt plötsligt inser jag att jag kommer att ramla. Men jag hade sjukt mycket grejer med mig så jag kunde inte ta emot mig. Så jag brakar rakt ner i stålet och landar på knäna och ena armbågen. Jag kollar upp på Lina och börjar skratta.. Fy fan så klumpig jag är! Åså har väl den första grannen hört mitt brak så de kommer och kikar i fönstret och sen kommer en av killarna och frågar om jag behöver hjälp för jag satt liksom kvar där. Haha.. Jag hatar att göra illa mig, för jag blir ju alltid så blå..

Men nu hoppas vi att det värsta knät inte blir super stelt till imorgon då vi ska gå på Furuvik hela dagen! Okej, nu ska jag sova..

Onsdag

Åkte till mamma och pappa tidigt imorse för att vi skulle ta en tur till havet. Det skulle ju bli fint och soligt idag enligt yr.no och smhi.se men dom ljög. Vi låg där i typ 2,5 timmar men sen började det regna så då åkte vi på shoppningtur till Söderhamn. Jag kikade på en cykel och så fixade jag en 25års present så det var ju perfekt!

Sen vi hem och slappade runt lite innan jag åkte hem och pysslade på med badrummet som jag nu har totalfixat om. Sen hämtade jag upp Lina och vi åkte till storstallet för hoppning med Tage! Vi pysslade även med Silver och Bronzac. Hoppningen gick toppenbra i regnet!! Sen åkte vi till lillstallet och hälsade på nykomlingen. Ska bli spännande att se hur det kommer bli. Nu är vi ju så van Dansa, Visa och Lukas liksom.
 
Det har med andra ord varit en perfekt ledig dag i mitt liv. Ikväll har jag bakat och nu ska jag sova..
 

Promenad i söndags 22 juli med Linnea


Fittiga tjuvar

Nu har dom snott min torkställning.. vem fan snor en sån?

Im back

Nu har jag strukturerat upp livet lite igen. Det känns skönt. Ikväll har jag haft en ensamkväll i fulkläder. Jag är glad inifrån, sitter här med ett fånigt leende på läpparna. Nästan som om jag skulle vara lite kär. Kul. Har tänt en massa ljus och ska nu rensa bland alla mina grejer och byta sängkläder och diska. Har precis städat toaletten med klorin, herregud va starkt det är. Har köpt en ny hylla till alla dysch grejer. Super fräscht och fint. Men detta är andra dagen i rad som jag inte har haft varmvatten utan fått duscha i isande kallt vatten. Det är ju typiskt att det är de dagarna jag verkligen behöver duscha. Men jag är inte på gnäll humör idag. Jag är "tar allt med en klackspark" humör. Vilket betyder att jag är lite mer mitt rätta jag igen.
 
Baltazar är helt veck, han var ju med på promenaden idag i värmen. Nu har jag äntligen hittat en LCHF kladdkaka som verkar okej!! Ska göra den någon dag snart.. på söndag kanske.
 
Imorgon ska jag förhoppningsvis till Havet och njuta hela dagen och sen kolla på när Lina hoppar Tage och sen ska vi få hälsa på den nya hästen i stallet. Jag är laddad för allt just nu. Och denna vecka är trots allt ganska hektisk. Imorgon kommer jag säkert hem vid 21. På torsdag ska vi till Furuvik med jobbet så då kommer jag säkert hem efter fyra när jag egentligen slutar iallafall, kanske att jag kan hoppa av i stallet då på vägen hem. Fredag jobbar jag bara dag sen har Sara sin 25 års fest som jag vill på men jag ska se om jag orkar kanske vill vara hemma med Ballen och slappa. Lördag är det jobb och så även söndag men jag hoppas att jag ska till stallen då!!. Sen äre måndag och jag börjar den veckan med ett dygnspass.. haha.. Sen kanske jag ska ta hand om Bronzac på tisdag när jag slutar och sen ska vi på Räkfrossa, så långt har jag kommit i mina planer. Sen jobb onsdag, jag har ingen aning vad som händer efter klockan 16 då när jag slutar.
 

Promenader ÄR träning

Dagens promenad tog ut mig totalt. Hade ont lite här och där i kroppen sedan ridturen igår. Fixade med ena stygbygeln efter att jag hoppade(kravlade) upp och tror inte att jag drog upp spännet tillräckligt sen så jag har ett ömt baklår haha.. Sen har jag ont i handleden såklart men det visste jag ju från början. Men det känns bra. Det känns som att kroppen har fått jobba. Och dagens promenad var låång och det var 25-26 grader i luften.

Bacon - check

 

Sjukt.

Alltså jag har förändrats mer än ni kan ana. Jag är riktigt stolt över att jag vågar så mycket nu för tiden. Jag vågar grejer som jag förut inte ens övervägde att prova. Igår var jag riktigt besviken och ledsen och det är så skönt att jag kan få vara det. Skillnaden nu är dock att jag förut troligvis skulle ha gett upp och skitit i allt nu känner jag mig taggad att bevisa för mig själv att jag klarar av att rida. Det är mitt mål. Att känna mig bekväm på hästen. Det är mitt första och enda mål som inblandar något eller någon annan i min vikt eller förändringsresa. Lina är snäll. Hon kunde lika gärna ha skällt ut mig och sagt åt mig att hoppa av hästen och sluta fjanta mig. Men det gjorde hon inte utan hon insåg min begränsing mycket bättre än jag själv. Hon har realistiska åsikter om vad jag borde kunna och inte. Jag lever ju i en drömvärld. Tur att hon är så klok.
 
Nu har jag landat lite och är väl medveten om att jag är skitdålig men idag känner jag ändå att jag kanske kan bli bättre. Mer tid på hästryggen ger också en annan trygghet och balans. Men nu är det gymmet som gäller. Benövningar så in i helvete. Det här är det enda som kan få mig att göra 100 knäböj eller utfallsteg eller va fan dom där jobbiga grejerna heter. Nu ska jag lära mig. Nu ska jag bekämpa min kropp och mitt huvuds begränsningar. I kroppen är jag svag och outhållig. Huvudet låser sig så fort det blir en situation då mina knän kan hoppa ur led, jag har verkligen inte kunnat styra det hitills och det vill jag lära mig, hur farligt kan det vara att svimma liksom? Det är det jag är rädd för, livrädd, att när jag ska hoppa på hästen tex så måste jag ta i och vrida knät samtidigt och då skriker hela min kropp NEJ. Detta för att jag är rädd för det onda och att jag ska svimma av det och sen måsta vakna och vrida tillbaka skitknät.

Jag inser att jag har massor att jobba på.

Ner i vikt ska jag ju också.. till minus 50 kilo innan vi åker utomlands i september. Bara att sätta fart då va?! Mmmm...

Fy fan vad jag är dålig.

Alltså herregud jag måste verkligen träna arslet av mig. Jag har verkligen tappat allt i ridväg i min kropp. Jag har låtit den förfalla till massa slams. Jag är så himla himla ledsen att jag är orkeslös, slapp, rädd att knäna ska hoppa ur och att jag hur mycket jag än vill och tänker så funkar det inte.
 
Idag "åkte jag med på ryggen" på en piggelin irriterad på alla bromsar Visa och jag kände mig värdelös. Buhu det är så himla tråkigt för alla minnen jag har är av ridning är att det är lätt och roligt förutom när jag flygit av då för då gör det ju ont. Jag kommer att få kämpa järnet om jag ska kunna rida ordentligt så att det är rättvist för hästen och för att det ska funka helt enkelt.

Jag vet så himla väl vad det är jag ska göra men min kropp lyder inte mig. Jag kunde inte ens rida lätt i traven, utan studsade hit och dit. Jag vet helt ärligt inte hur jag ska komma vidare. Jag är verkligen super ledsen.

 

Men jag var ändå överlycklig av att få sitta på härliga Visa som ni ser! Hästar är bara så himla underbara!!

Going to stallet och myser med denna goding


Har inte jag världens härligaste header?

Jag blir så himla lycklig när jag klickar in på min egen blogg. Kommer aldrig att kunna byta bort den där bilden. Det var en så perfekt pyssel dag med hästarna och känslan är LYCKA! Jag var liksom glad inifrån. Jag kände fortfarande inte Lina så väl och tyckte mest att det var lite jobbigt att vara med på kort men kände mig ändå så himla glad att Jag fick vara Där.
 
Ni kan inte ana hur mycket som har hänt på de här få månaderna. Lina känns som självklar i mitt liv. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde innan jag började vara i stallen med henne.
 
Jag brukar ju älska att diskutera med folk men med Lina är det så himla enkelt för vi har liksom samma grundsyn och båda är ärliga och hon skulle lätt kunna få mig att ändra uppfattning i en fråga för hon är alltid trygg i sin uppfattning om saker och ting. Och om man har det så rullar saker på rätt enkelt. Så vilket humör jag än är på när jag åker till stallet så är jag alltid gladare när jag åker därifrån. Sen är jag ju sjukt impad på hur tuff hon är i relationen till Dansa. Jag skulle vara livrädd om en häst stegra en halvmeter ifrån mig. Jag var rädd i början, men då kände jag ju varken till hur Lina och Dansas förhållande till varandra var eller hur hästarna var. Nu är jag inte alls lika rädd även om jag har stor respekt för bakben och hovar. Dansa har växt så himla mycket i mina ögon. I början var hon en ganska lugn unghäst men med utbrott lite nu och då, jag tyckte att hon kunde fara åt vilket håll som helst hela tiden. Men nu ser jag henne som en otroligt klok och cool häst. Hon har såklart lite underligheter för sig, men hon är ju bara två år. Jag fattar inte samtidigt som jag inte kan vänta en dag längre på att se Lina sitta upp på bruttan. Månaderna har gått så snabbt.


Mår bra

Hur är det möjligt att en promenad kan påverka så mycket. Jag har varit svintrött och sovit på gräsmattan liksom. Men efter promenaden på 1,5 timme så känner jag mig pigg i kropp och huvud. Så skönt! Jag kan tänka och fungera. Sen jobbar jag enbart dagar denna vecka vilket känns skönt för jag sover bäst hemma. Det blir bättre rutin i livet när jag jobbar dagar. Sen jobbar jag inte alls så mycket heller. Eller typ 6+8+8+8+15,5 =45,5 timmar.. Gash jag skulle inte ha räknat haha.. sen blir det nog plus några timmar på torsdag då vi ska till Furuvik! Ja ja det är ju huvudsaken att jag känner att det känns som lite haha.. Trivs så himla bra på mitt jobb och det är en ren lyx att kunna få vara ute och hitta på roliga saker!

Jag kom precis på att jag inte börjar förrän klockan 10 imorgon. Skönt, då kan jag vara uppe någon time till utan att få panik över sömnbrist. Hur hinner ni sova? Sover ni alltid 8 timmar? Är det fortfarande 8 timmar som är det optimala?

Linnea är en av de allra finaste människorna jag känner. Så himla härlig och cool med allt. Hennes familj är också helt underbar! Hon tror på allvar att jag kommer att flytta till henne i Stockholm, förr eller senare. Jag tippar på aldrig. Men man vet ju aldrig.

Linnea och Erik

Skön dag

Har legat på gräsmattan inlindad i en stor röd filt halva dagen och sovit. Hundarna har nog tyckt att jag varit lite väl tråkig men va tusan, en slö dag måste man ju få ha. Nu har jag packat in tvättmaskinerna och under tiden ska jag ta en prommis med Linnea och hundarna såklart! Sen får Nilla flytta hem för den här gången för nu blir jobb som gäller i några dagar igen..
 

Solen

En filt. En Celsius. En picknick med kyckling och potatissallad. En vattenflaska. En Hanna. Två hundar.
 

Sliten?! Nä vadå puffig i hela ansiktet..

Parken

Blev Parken ikväll iallafall. Tänkte att jag kan ju inte sitta här hemma hela kvällen heller för då skulle jag ha somnat klockan 20. Så jag tog en prommis till fina Christine och träffade några av hennes vänner. Super mysigt! Sen åkte jag till Madde där Linnea var. Där pratade dom dock engelska i hela huset och det är lite klurigt. Hittade Linnea och Eric som jag sedan hängde med resten av kvällen tills jag träffade Johanna.
 
Jag hade en jätte rolig kväll med många underliga situationer som jag inte kan skriva här. Men en var tex att Johanna blev utskälld av min lärare som jag hade på den där Turismutbildningen ni vet. Hon blev helt galen och puttade bort Johanna, typ som att ingen fick stå mellan henne och scenen det var hennes dansgolv. En helt främmande kille sa till henne att jag och Johanna visst fick stå där. Sen kollade hon upp på mig för hon tänkte tjattra om något. Då sa jag Hej, och hon hej och sen blev hon tyst. Johanna rockade järnet och provocerade nog lite onödigt mycket efteråt. Men vafan.

Trevlig kväll med sjukt mycket folk och en mixad blandning av folk. Alla jag känner var typ där. Till och med Lina! De ni, det händer inte varje... vecka.. månad... år?!
 

Ledig

Nu är jag ledig i hur många timmar som helst.. Frågan är bara vad jag ska göra med alla timmar. Ikväll är frågan om jag ska gå ut på Parken, mysa med hundarna och sova tidigt eller åka iväg på myskväll. Klockan är snart sju.

Idag åt jag middag baklänges. Nyss glass, snart grillad kyckling med squashsallad. Glassen blir sådär tycker jag. Goda smaker men jag blir bara mer sugen på vanlig glass. Sen blir den ju lite frostfrysen ni vet. Inte krämig och bra. Lång tid tar det också och kladdigt blire. Hmm när jag är nog ingen hemma glass människa iallafall.

Imorgon ska jag ut och hurta i stallet med Lina, Lina säger att jag måste träna så då läre jag väl de då. Ska ta med Nikedojjorna så att det går lättare iaf. Det värsta är att när jag går mycket, alltså typ 2-3 timmar så får jag knas i knäna och det vill jag inte. Så jag får hitta en mellan nivå på det här med träning. Skit tråkigt är det också.

Kanske ska satsa på att gå ut ikväll iaf, för då står jag ju upp massa timmar iaf haha.. Häromdagen gick jag och Johan runt grustaget med alla hundarna. Han tog ingen för det var ju jag som tagit med dom.

Finaste kortet knäppte han också.. 

Jordgubbscheescakeglass

Kaksmulor
50 gram smör
1,5 dl mandelmjöl
1-2 msk sukrin flor
 
Smeten
200 gram philadelfiaost
3 äggulor
2,5 dl grädde
1 dl sukrin strö
300 gram jordgubbar
vaniljpulver om du vill
nypa salt
2 äggvitor

Börja med att göra kaksmulorna. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda med mandelmjöl och sukrin. Bred ut smeten på en plåt och grädda i 10 min. Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar i ca 1 timma. Ta ut och bryt i små bitar.

Gör sedan glassen. Blanda philadelphiaost med äggulor och sukrin strö. Blanda sedan ner en nypa salt och  vaniljpulver om du vill. Mosa jordgubbar och vänd försiktigt ner dem i smeten. Vispa och vänd ner i smeten. Och vispa till sist 2 äggvitor fluffigt hårt och vänd ner i smeten. Varva glassen med kaksmulor i en bunke och ställ i frysen i 5-6 timmar eller kör den i glassmaskin.




Folk

Ikväll när Nilla gick ut på uteplatsen så hörde jag hur hon skällde till, jag gick ut och kollade men det var ingen där. Då ropar en gubbe att det var han som hade pratat med henne och hon hade svarat:). Så himla gullig. Sen berättade han att han hade följt mitt och Baltazars liv. Alla våra promenader förbi hans balkong. Han var så imponerad av min hund. Förstår ni. En helt främmande människa har suttit och filurat om min hund. Han sa för att vara ordagrann "Jag skulle bara villa gå ner till er och skaka om all hans päls och gosa in i". Så himla gullig. Han berättade även att han hade en katt som han köpt på Djurskyddet. Tänk att det finns så härliga människor runt omkring som man inte ser.

Det här är inte första gången någon har pratat gott om min underbara hund. Ni ska höra mormor, morfar, mamma, pappa, syrran, mina vänner men då är ju dom partiska och har fått möjlighet att lära känna honom. Människor som helt hipp som happ berömmer Baltazar blir jag så himla glad av. Han är verkligen drömhunden för mig.


Jag skulle ha ett nattjobb

Jag är som allra lugnast och effektivast på natten. Nyss skurade jag toaletten, alltså allt, väggar, golv, handfat. Jag önskar jag kunde göra samma sak med hela lägenheten, spola av allting med högtrycksprutan liksom, vilken dröm. Nu ska jag försöka sova. Imorgon har jag sovmorgon men sen är det fullt ös på jobbet i några dagar igen. Åhh imorgon händer det något spännande, jag uppdaterar er såklart om det blir nått..

Det känns som att jag har varit ledig hela dagen idag trots att jag slutade klockan 16 ikväll. Men sen dess har jag hunnit en hundträning i Växbo, en promenad i Växbo, en middag(ja åt dock inget men dom åt pizza), slapptid med familjen, ätit matlåda (köttfärssås utan nått till, sviingott), tagit reda på ren tvätt, tagit bort lortigtvätt, rensat hela min byrå, lagt ut säkert 30 prylar till försäljning, sålt 5 av dom, totalskurat toaletten, HITTAT mitt bankkort!!! lyckliga jag (ser du nu mamma att jag har ordning och reda haha), hittat två 100 kr refill till telefonen, trivts i min lägenhet hela kvällen och myst massor med djuren..
Normalast och normalast

Rensar igen..

Alla djuren vill vara med och snosa på alla prytlar jag har. Har lagt ut massa grejer på Köp och Sälj Bollnäs och på en kvart har jag sålt tre grejer för en hundring. Så nu var timmen jag lagt på att rensa betald. Men jag hittar så mycket sjuka grejer. Jag är en samlare av rang. Har en väckarklocka som lyser och kvittrar. En penna som är en radio. Massa servetter, jag använder aldrig sånna så varför har jag ens köpt dom?! Det sjukaste är ändock..
Bantingspiller.. trodde jag verkligen att jag skulle gå ner typ 60 kilo av dessa?! Snacka om desperat. Jag gick inte ner någonting av dom, för alla är typ kvar i förpackningen. Sen hittade jag en MP4 spelare.. Vem använder en sån i dagens läge? Jag sparade den dock även denna gång. Det är ju inspelning på den så jag tänkte att mormor och morfar kanske vill ha den. Min morfar spelar ju dragspel på ackord, alltså han lyssnar och sen spelar han likadant inte efter noter.
 
The rensning goes on..

Diggiloo

Var iväg på den här super härliga showen i söndags kväll. Det spöregnade men var riktigt trevligt och artisterna var jättebra! Charlotte Perelli fick jag en ny, mycket positivare bild av. Hon har en jävla röst:)! Jessika Andersson har jag alltid gillat. Marcolioo var också toppen! Humor människorna kan jag hoppa, jag tycker det bara känns pinsamt och så mycket föväntningar.























VISA

Jag är så himla glad att jag tog tag i mitt liv och tog chansen att följa med Lina till stallet den där dagen. Ibland behöver man ett break från sitt varje dag liv. Igår pysslade jag om Visa när vi var i lillstallet. Bilderna är dock från mars då jag började vara i stallet..
'


My day

Haft en skit bra dag! Energin börjar så smått komma tillbaka. Jag lägger inte energi på idioter eller på annat löst trams. Baltazar och jag har haft en toppen dag med massa sol, bus och sen lite tråkigt i stallen. Nu är jag skönt trött och Baltazar totaldäckade direkt vi kom innanför dörren. Nu känns det som att vi är på rätt spår. Skönt!

Nyss när vi la oss i sängen så hade jag tänt ljus på säng gaveln och jag tyckte att det började lukta bränt hår. Då hade Katten varit där och svansat runt så när hon skuttade iväg så trodde jag att hon skulle ha en eldsvans, men hon klarade sig och alltså står min skrot lägenhet kvar här..

Baltazar och jag hade hund dejt med grannarna idag också. Jag älskar denna lilla pudel tjej, hon skulle lätt få bo med oss!!






Matlådor - kan man annat än älska dom?!

Eftersom jag hade en hemmadag framför mig idag så tog jag tag i matlagningen. Nu behöver jag inte laga mat fem gånger den här veckan som jag skrev tidigare för nu har jag matlådor för hela veckan om jag inte orkar laga "ny" mat.
Vi började med att ugnsteka lax med curry, vitlök och salt ovanpå. Jag sprinklade över lite olivolja innan jag shoopade in de i ugnen på 200 grader ca 30 minuter.

Sen snabbtinade jag köttfärsen i micron innan jag iaf började steka den utan smör halvfryst på grund av uruselt tålamod. När köttfärsen var brynt hällde jag i hackad gul lök och trattkantareller. I med en burk fryst grädde(5 dl),  tomatpure och kryddor.. chilipulver, vitlök, salt, paprika pulver, svartpeppar..
Som tillbehör gjorde jag en gratäng. Man tar vad man har hemma. Jag tog fryst blomkål, fryst spenat, massa fryst persilja med "grenar" och alltihopa. Sen hällde jag över lite grädde, typ 2 dl kanske. Sen hade jag på en hel påse riven ost.

Den blev tunn och räckte till 7 matlådor och en smakpotion till mig.
 
Totalt blev det 8 matlådor, två barnpotioner och en potion till mig. Såsen är bara vanlig cremefraiche med kryddor, persilja, salt, vitlök!

Mysdag med ungarna..

Vi satsar på storkok idag. Barnen har bestämt mat. Lax, Köttbullar och Köttfärssås. Skönt att ha någon här som bestämmer åt mig. Nu ska vi åka och tokshoppa. Det betyder vi köper allt vi vill ha. Jag ska köpa matlådor. De lär välja betydligt roligare saker haha..
 



Let´s gooo

Maten, diet, vikt

Maten går åt helvete till slut när jag mår dåligt. Först äter jag ingenting, sen äter jag fel, jag äter mycket, jag äter utan att tänka. Som ni fattar så är jag totalt urspårad med allt vad mat och diet heter. Jag äter det som finns just då. Jag har ett matproblem. Ett stort fett problem. Jag tänker hela tiden, "Jag tar tag i det imorgon". Men jag tänker likadant då. Det blir aldrig bra. Jag känner att det är hopplöst att ordna upp något innan allting har lugnat ner sig igen. 

Jag vill dock säga att jag allt som oftast äter LCHF mat, om jag äter mat. Typ som i fredags åt jag jordgubbar, grädde, en MJUKMACKA med ett kokt ägg på till frukost. Sen lökringar(massa mjöl) med dipp till lunch. Sen en yoghurtglass, 20/100. Sen tacofärs, ost, gurka, gräddfil, cremefraiche till middag. + nötter. Alltså jag äter fel, alldeles för mycket och mår skit.

Tror att jag har gått UPP typ 5 kilo. Jag har inte vägt mig men jag känner mig tjock, klumpig och fläbbig. Men jag kan få upp foten på rumpan så jag är iaf inte lika tjock som jag var från början. 
 
 
Nu har jag erkänt mitt nederlag mitti det, brukar ju göra det efteråt. Känner att jag mår bäst av att vara ärlig och det är det som är prio ett nu. Att må bra. Finna balans. Sluta stressa. Sluta ha så många måsten. Leva. Äta sunt. Många nattpromenader. Vara i stallet.

Hur gör ni för att hitta balans i livet?! Äter ni efter humör eller mående som mig eller har ni alltid kontroll?

Stallet

Snart slutar jag jobba och då ska jag springa hem och slita på mig ridkläderna. Sen ska jag springa ut åt det andra hållet och hoppas då att Lina står där med sin nya fina blåa pärla. Vad passar bättre en ledig lördagskväll  än en kväll i stallet med bästa Lina och underbaraste Ballen!!
 
Jo mamma hon tyckte nog att jag skulle joina dom på stan en sväng. Men det hinner jag ju senare om jag känner för det. Hela min fina familj ska nog ut ikväll. Kul! Jag hoppas dom får riktigt jäkla roligt! Typ som jag hade förra helgen. Jag älskar att mitt liv är så himla varierat.

Jag har inte mått bra

Jag fattar inte att jag alltid ska komma på i efterhand att jag inte mått bra. Varför fattar jag inte det när jag är i det?! Det måste gå så himla långt att jag börjar strula med maten och bli en dålig människa. När saker bli jobbig så stänger jag ner. Jag knäpper av systemet och sliter på tills dess att jag inte orkar något mer typ. Typet är viktigt för jag kan ändra måendet på en vecka så det är inte något vidare allvarligt i andras ögon. Men i mina är det stort och jobbigt.
 
Jag blir en sur, bitter, irriterad och sviiintrött människa. Detta händer när jag prioriterar allt utom mig själv. Mina prioriteringar har varit i krash ett tag. Det har varit för många "måsten". Ni vet sånna som man egetligen kan vara egoistisk och skita i. Jag har ju blitt en mycket mjäkigare människa de senaste åren och det är både positivt och negativt. Positivt för att jag är en bättre människa och mer öppen. Negativt för jag är mer öppen och känsligare.

Grejen är nu när jag knäpper på systemet igen så kommer alla issues upp igen och det är ju jobbigt och tar energi till tusen. Energi jag nu inte har så gott om. Därför behöver jag allt som jag skrev häromdagen. Vänner, mer egentid mm. Men vet ni vad det absolut bästa stället är för att samla energi?
 
Så Lina får stå ut med mig. Fast jag tror inte att min konstighet märks så mycket i stallet för där är jag så lycklig att få vara:). Snart ska jag troligtvis börja rida lite mera också. När hästarna kommer tillbaka till stallet. Det ska bli intressant att få se hur allting utvecklas. Jag typ drömmer om den dagen då Lina och jag kan ta en skogridtur tillsammans på Visa och Dansa. Fattar ni att Lina snart ska sitta på Dansa?! Det är så himla roligt. Ops, nu spårade jag ur. Men det är viktigt med drömmar. Jag har inte haft så mycket drömmar de senaste åren faktiskt. Undra om jag ska ta och skaffa mig några.
 
Hmm ja nu vet ni iaf varför jag inte skrivigt så mycket på bloggen. Dels är det på grund av att jag har jobbat mycket. Sen är det för att jag känner att jag bara skulle spy ut en massa skit som jag sedan kanske ångrar eller iaf inte ger er eller mig någonting. 

Nöjd

Jag är så himla nöjd med att jobba i helgen. Nu slipper jag välja om jag ska ut eller inte ikväll. Det är Stadsfesten i Bollnäs i helgen. Roligt att det händer något men jag är inte alls laddad för någon utgång idag så det kvittar att jag jobbar. Imorgon skulle jag dock vilja gå på Magnus Uggla å skråla med i alla fina låtar. Jag slutar 17 och börjar 10 på söndag igen. Orkar inte. Men kanske. Man vet aldrig. Kostar 500 kronor. Jag behöver sova. Jag har levt på "sova kan man göra när man är gammal/dö för länge" haha..
 
Idag känns det som att jag har jobbat hela dagen fast jag bara jobbat sedan 16. Det är en slutkörd Hanna som ligger här nerbäddad med världens bästa, finaste, mjukaste hund.
 

Grattis på födelsedagen Världens bästa mamma


Kvällsprommis med Christine

Det är så himla mysigt att gå i stan på kvällen när det börjar bli mörkt. Dock försöker jag att undvika det de kvällar jag går själv. Det har redan börjat mörkna så himla tidigt på kvällarna. Ikväll kom vi iväg sent för vi fastnade lite hemma hos Christine innan vi tog oss ut. Men sen gick vi en bra runda.





Mys

Har haft en mysig eftermiddag i stallen med Linda och LinaLinda red Bronzac och Lina jag och Baltazar promenerade. Sen åkte vi till Dansa och gänget och gick en promenad genom snårbuskar och vattenpölar.
 
Nu ska jag diska och plocka ihop en massa innan jag går en långpromenad med Christine och kanske Anna. Sen ska jag sova och ladda för en jobbdag imorgon. Vet ni att jag tog bort min första fästing igår kväll. När Baltazar skulle ha kvällsgoset i sängen så kände jag den.. Åhhhh så vidrigt. Men jag drog bort den med en pincett och eldade upp den jäkeln. Nu ska jag köpa en sån där ta bort fästing snara. Vi var inte ens ute mycket igår, inte i högt gräs iaf.

Jag undrar om min tv håller på att gå sönder, ljudet försvinner ibland. Det är först då jag märker att den är på. Jag har gjort en annan lite rolig men fruktansvärt skrämmande grej idag. Får se om det går vägen, då berättar jag såklart.

Vad har ni gjort idag? Ni som undrar vad jag har ätit typ jämt. Idag har jag ätit Finncrisp i mängder och ett sånt där foliepaket som jag gjorde häromdagen.. med lax, sparris, squash och svamp. 

Onsdag, min lediga dag denna vecka.

Sov länge, byggarna har varit väldigt tysta och snälla denna vecka. Mös framför tv:n med lyx frukost, mackor med ost och mjölk till de. Sen trökhandling. Jag älskar ju att handla mat typ jämt men idag var det bara sånna "det här behövs" saker som kattsand, kattmat, tuggben, sköljmedel, ägg, smör mm. Inget roligt impuls shoppa. Dyrt blir det också för att jag köper den dyraste kattsanden, dyraste sköjlmedlet, dyraste tuggbenen. Men jag vill ju ha det så det är bara att betala. Tanka bilen skulle jag ha gjort också men det glömde jag.
 
Snart kommer Lina och hämtar upp mig så att vi kan åka till stallet!! Mysigt i spöregnet:P

Min strategi för att bli en bättre Hanna

Herregud jag måste tänka efter för att veta vilken dag det är. Vet ni vad jag har kommit på. Att mitt liv nu har blitt så som andras liv alltid ha varit. Inrutat och strikt. Folk runt mig tycker i allmänhet att det är skönt att veta flera veckor i förväg vad som kommer att hända och när, hur, varför. Jag är en kontroll människa men jag hatar att ha hela mitt liv uppbokat. Jag får panik av tanken att jag ska jobba på samma ställe i ett år framöver, även fast det inte alls är något problem eller fel på själva jobbet utan bara vetskapen att jag är fast. Sen alla andra saker jag pysslar med. Jag har nu förstått att det inte är bra för mig att ha så himla många olika grejer samtidigt. Man kan inte vara skitaktiv jämt på alla plan. Jag gnäller absolut inte, det är jag själv som har satt mig i denna situation igen och nu får jag ta mig ur den.

Mina mål och planer är att inte ha någonting planerat nästa vecka förutom jobbet och två tillfällen i stallet för att få en kickstart.
Jag har tagit bort Facebook från telefonen, eller det är kvar men plingar inte konstant utan det finns där om jag går in på appen.
Jag ska äta riktigt, laga mat minst 5 dagar, altså äta ute högst 2 dagar.
Jag ska lämna telefonen hemma när jag går promenader. Sluta smsa när jag kör bil.
Köpa en cykel, det är himla skön avslappning och lämpligt!
Umgås med vänner som ger mig energi, förhoppningar och den härliga känslan att bara vara i nuet.


Jag älskar känslan i det här kortet


Städa

Helt ärligt, jag behöver städa, jag behöver en fucking städfirma som blåser ur hela min lägenhet en gång i veckan. Jag mår så himla dåligt av att ha stökigt och i min lägenhet är det stökigt om man typ hänger en tröja på soffan och har en väska på golvet för det är så litet här. Jag har tex inte diskat sedan förra måndagen då de knäppte av vattnet. Dock så använder jag väl inte så mycket diskbart heller. Äter ju typ alltid borta, tror jag har tre lortiga tallrikar nu. Men ändå. Jag är en slarver som skjuter upp allt tråkigt.

Men när hinner ni städa? Hur prioriterar ni? Jag lyckas alltid hitta någonting som är roligare eller nödvändigare. Som denna vecka. Idag jobbade jag 10-16, var ut med Baltazar, kom hem och dog på soffan i 40 minuter, åkte iväg och var barnvakt och kom hem för en stund sedan.

Tisdag - Jobb till 16, Baltazar, middag, Baltazar, bio med E.
Onsdag - stallet, det har prio 1 i mitt liv. Kvällen ska jag umgås med Christine.
Torsdag - Jobb till 16, Baltazar, födelsedagsmiddag, sova.
Fredag - Umgås med Hanna, Lite dötid, jobb resten av dagen.
Lördag - Jobb till 17, middag med någon kanske eller bara sova..
Söndag - Jobb Jobb Jobb.. 
 
Sen är det liksom måndag igen och då kanske jag ska städa?!
 
Baltazar är lika trött som mig.. 

Igår

Igår var jag alltså trött men ändå superglad att jag fick åka till stallet. Det är verkligen en lyx attt ha möjlighet att få vara en del av hästlivet igen. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan det nu. Lina är en ren lyx som jag har hittat och aldrig tänker släppa. Igår åkte vi först till lillstallet och tog ut hästarna. Lina med Dansa, jag med Visa och Annika med Lucas. Så himla mysigt! Nästa vecka kommer det troligtvis att flytta in en till häst där! Kul!
 
Sen åkte vi till storstallet och fixa med Bronzac och jag pratade massa med Anette om Sägensafari, mina farhågor blev ännu större och det kände skit jobbigt att jag skulle iväg på det på kvällen.
 
Efter att Lina ridit och donat så åkte vi och köpte mat, kyckling sallad, the lux, en hel kycklingfilé fick man på istället för de där äckliga salladskyckling bitarna. Sibogrillen!! Dock ingen god vitlökssås och det tog en evighet(säkert 20-25 minuter) att få maten!

Så åkte vi tillbaka till lillstallet och målade, målade och målade lite till. Nu är stallet så himla fint och när hästarna kommer in från sommarhagarna så kommer det bli ännu mysigare att vara i stallet och pyssla med dom. Både Lina och jag tror att vi typ kommer att flytta in.
 
Vid 20 tror jag att vi gav upp och jag åkte hem och bytte om till regnkläder. Sägensafari stod på schemat och regnet var ett faktum. Jag tyckte inte alls det var farligt att gå den där promenaden. Jag har ju haft värsta paniken för det här och det var inte alls så läskigt som jag hade föreställt mig. Jag tänkte typ Spökhuset på Grönalund gånger 3 och jag dööör bara jag tänker på spökhuset. 160 kronor tycker jag inte att det var värt tyvärr. Måste peppa upp historien mycket mycket mer!! Jag var ju förberedd på att bli skrämd massor och det blev jag inte. Skit trist men otroligt skönt att det är över. Men visst är det lite tråkigt när man föreställt sig något riktigt hemskt och ändå utsatt sig för det och så var det inte alls farligt, jag blev besviken. Vi skrek liksom mer när en groda hoppade framför oss påvägen från stugan ner till bilen.
Jag kom hem typ tolv, lite för sent för jag skulle ju upp och jobba idag. På...... hmm.... torsdagkväll ska jag sova!!

Heej

Shiit vad dålig har jag varit på att blogga den senaste tiden. Känns som att jag aldrig hinner sitta framför en dator och mobilbloggning funkar ju inte. Igår åt vi god grillad middag hos mamma och pappa med halva tjocka släkten. Så himla mysigt att vi träffas så ofta som vi faktiskt gör. Sen tog jag mig ner till stan och skyndade mig som fan till Johanna och gänget och så satt vi ute i parken och drack vin, pratade och hade det mysigt. Sen gick vi till Långnäs och insåg att vi var typ först så då satte vi oss på en brygga med en vindunk och pratade livet!
 













Jag fullkomligt älskar impulskvällar som denna. Dock blev det lite sent. La mig nog vid 4 någon gång och slocknade direkt. Telefonen hade lagt av så jag fick då veta att vi skulle till stallet på morgonen. Great, bra planerat av mig att hänga ute halva natten då. Men tjugo i tio var jag klar för avfärd mot stallet. Då hade jag hunnit duscha mig oskittrött och fått på mig kläderna. Var nog fortfarande full skulle jag tro för jag mådde lite halvkasst men ändå mycket bättre än jag trodde.

Nu ska jag hoppa isäng men jag ska berätta mer om dagen idag imorgon.. gonatt!!

Min gårdag i bilder

 













Hoppas dagen idag blir lika bra..

Bryr sig gud verkligen om kläder

Jag tror inte det. Jag tycker alltid synd om alla kvinnor från vissa länder som har massor med kläder på sig under sommaren. Jag fattar inte syftet. Eller alltså jag har ju kunskapen om att de inte får visa sin hud men frågan är vem som har hittat på det. Om nu gud finns är det då han som kommit på den brilljanta ideén eller är det vi människor som lagt i våra värderingar? Och om man nu måste för att det är guds vilja. Vad händer om man inte gör det? Hamnar man i helvetet? Eller vart de nu hamnar om man tror på en annan gud. Och hur är reglerna där? Om du lever som gud lär så hamnar du i himlen. Annars helvetet. Men hur länge måste man tro och leva så som gud vill? Inte en livstid iaf. Ett år? En vecka? För i såfall kan man ju leva som vanligt och sen timmen innan man dör blir troende och sedan hamna i himlen?! Fast hur blir man troende som döende? Om man liksom håller på att dö så känns det som att det är mer rimligt att sluta tro på gud.
 
Hmm ja nu åter till kläderna. Vad är grejen? Är det verkligen rimligt att låta människor leva inbäddade i massa lakarn och kjolar i 25 gradig värme? Har vi inte kommit längre än såhär? Kan man inte tro på gud och ändå få ha vilka kläder man vill? Fast jag vet också att de har valt att ha dessa kläder men det TROR jag enbart är på grund av gamla seder och rädslan för vad som händer annars.

Sen undrar jag en sak om det här himmel och helvete. Om man som mig lever ett ganska vanligt liv, är det verkligen rättvist att sätta mig i helvetet med mördare och annat löst folk? Vilka i dagens samhälle hamnar i himlen?

Köpte en klänning som jag ska strosa omkring i här hemma. Älskar långklänningar men är alldeles för tjock för att ha dom ute bland folk.. men denna kan nog få följa med på en eller annan kvällsprommis. En lång kofta över så döljs ju alla skavanker!!

HM shopping Sundsvall

Hittade lite fina plagg i Sundsvall!! Här får ni en liten sneakpik på några grejer jag köpte på HM.

Svar på kommentarer

Jag älskar era kommentarer! De får mig att hela tiden ifrågasätta och se över hur jag tycker, tänker och lever. Jag är ingen expert inom något annat ämne än mitt eget liv. Det underliga är att när jag tror att jag skriver något som ni kommer att tycka är fel/konstigt/vågat så brukar ni inte reagera alls. Men som häromdagen då jag skrev ett inlägg som jag tänkt över i ca 3 minuter då blir ni lite upprörda. Allt jag skriver är ju utifrån hur jag ser på saker och oftast är det om mig själv. Att tolka in i det och tro att jag skriver om tex alla tjocka människor, alla människor som kommer från en liten stad, alla tjejer, alla långa, alla som gillar hästar är intressant men inte en sanning. Men som sagt jag tycker att det absolut roligaste med min blogg är när jag får kommentarer, gärna ifrågasättande som jag får klura på en stund. Och jag hoppas ni uppskattar att jag svarar på era tankar och frågor?!
 
Linda:
OK, så överviktiga människor ska vara tacksamma om dom har vänner som ORKAR släpa runt på sina överviktiga kompisar? För man väljer ju kompisar efter tjocklek inte efter hur dom är som människor, eller??
 
Svar: Jag tycker absolut att man ska vara tacksam över det oavsätt om man är tjock eller smal. Jag skriver för att vara noga att de släpade runt på mig i det där skicket. Vilket för mig betyder betydligt tyngre, osmidig, vrång, orkeslösare. Det är många som hör av sig till mig angående att de inte kan eller får hänga med på saker som deras "vänner" gör på grund av sin storlek. Och detta gör dom ledsna. Jag har aldrig haft det så. Jag har varit med på allt som mina vänner gjort förutom vissa saker som jag väljer bort för att jag helt ärligt tycker att det är tråkigt inte jobbigt. Om jag inte hade haft mina vänner som drog ut mig på grejer skulle nog jag ha suttit hemma och deppat mera.
 
Jag vet inte vad du menar med din andra fråga. Jag ser inte människor utifrån om de är tjocka eller smala.

Nina:
Men snälla Hanna, är det så du ser på andra överviktiga också?

Svar: Hur?
Att jag blir ledsen när jag ser en annan tjock människa? Ja ibland, speciellt nu när jag vet att det går att förändra relativt lätt om man vill. Men jag ser inget fel i att vara tjock eftersom man har valt det själv.
Att jag jämför mig med tjocka amerikanare på ett negativt sätt? Ja jag tycker inte att det är ett hälsosamt och bra liv.
Att jag tycker att människor borde vara tacksamma för sina vänner som ställer upp och peppar och puschar och står ut? Ja, det tycker jag att varenda människa med problem(vilket är alla) borde vara mot sina vänner.

Marion:
Är impad av dina framgångar och din envishet... Keep up the good work! 

När i september ska du till Mallis? Och vart? Vi ska till San Augustin första veckan i september :)
 
Svar: Tack! Den första gången i mitt liv min envishet ger mig någon positivt:)! I slutet av september//början av oktober blir det nog. Inget bokat ännu:). Vi åker nog tillbaka till Palma Nova/Magaluff, vi trivs så bra där:). Men det kanske blir något nytt ställe också man vet aldrig, det beror lite på hur priserna, resorna och värmen är:)! Kul att ni ska åka. 
 
Anna:
var jobbar du nu? du skrev förut att du var arbetslös men verkade som att du jobbade ändå...? flåt du kanske redan har skrivit det, bara jag som är lite seg :P Kram!
 
Svar: Jag jobbar som personlig assistent och är från och med första juli inte skriven som arbetslös längre:). Jag har ju jobbat hela tiden men inte haft något schema på så många timmar som jag vill ha så därför har jag stått kvar som arbetslös trots att jag har jobbat fullt.

Fick på mig bältet

När vi flög till Grekland så fick jag på mig bältet utan problem. Behövde inte spänna ut till max, fick till och med dra ihop lite. Antingen hade det suttit en ännu tjockare person före mig eller så är min midja inte så fläskig som jag tror! Jag tyckte dock att det var super roligt! Jag behövde ju inte ha det utspänt till max så mindre tjock är jag iaf.

Bilder från Grekland!

Har inte tagit mig tid att sortera alla 2000 bilder från Grekland förrän nu. Så här kommer några ögonkast från vår resa! Vi hade det hur underbart som helst!

























Ni följer väl mig på INSTAGRAM?!

Där kan man följa småsaker i min vardag. Mest bilder blir det nog på djuren men även ett och annat knas kort. Mitt namn är såklart HannaKJonsson!!

 
 
 

Så himla stolt

Lina är så himla duktig att jag blir avundsjuk. Jag skulle aldrig våga hoppa så som hon gör. Det är fartigt, högt och otroligt snyggt! Jag är imponerad vilket flyt hon och Tage hade på banan idag. Det var så roligt!!

Jag har inga kort ifrån tävlings hindren för jag filmade då, men här har ni lite kort från dagen, framridningen bland annat!








 
 

...

Träffade Christine igår och tog en lång pratstund i hennes nya fina lägenhet och sedan en kvällsprommis i stan. Underbart att ha en så fin vän i huset bredvid. Vi pratade dock massa relationer och tänkbara karlar. Det är inte lätt.

Svar på "frågelådan"

Ops sorry, jag har helt missat att svara på era frågor. Men nu kör jag. 

BR:
Har du nåt bra tips på hur man kommer igång med bra mat & träning igen efter en "dålig" period med mycket fuskande och ingen träning.. ? Har kört fast i dåliga spår och behöver verkligen inspiration (eller en spark i arslet kanske..?) Har du nån favoriträtt (behöver inte vara lchf) som du äter oftare än andra och isf vad?

Vet inte om du har skrivit det i bloggen förut men iaf.. Vad var det som fick dig att börja gå ner i vikt, var det nån särskild grej eller bara ren insikt?

Svar: Jag tränar ju inte så det vet jag inte alls hur man kommer igång med. Eller jag kommer igång och sen slutar jag efter 3-4 veckor för att jag tycker att det är så himla omständigt. Jag går promenader och mockar hästskit. Jag bestämmer mig bara att nu är det slut på lallandet och äter bra efter det. Jag är en väldigt allt eller inget människa som är envis och hatar att förlora. Jag kan av princip avstå från grejer.

Min kompis Emma gav mig en bok och ett ark med stjärnor i peppningssyfte. För varje dag jag var strikt och åt tre mål per dag(jag är ju lite dålig på att äta flera gånger) så fick jag en stjärna. När man når 100 stjärnor så får man en belöning tex, en fot massage, kryssning, ridtur, 7 blombuketter. Om man inte vill ha 100 dagar som gräns så kan man ju ta typ 30, både jag och Emma har dock långsiktiga mål och då passade 100 dagar:)!

Hmm jag är rätt enformig när det gäller maten. Min absolut favorit är stekt svamp, squash och köttbullar med persiljesmör på! Det äter jag minst 3 gånger i veckan. Jag saknar ingen maträtt från det gamla livet men alla godsaker. Tacos är en annan favorit och coleslaw med knaperstekt bacon en annan. Det finns så sjukt mycket gott. Jag raddade ju upp massa favoriter för ett tag sedan.. kika här!

Jag fick en upplysning typ varannan dag av min bästa vän Johanna som då läste till sjuksköterska om alla sjukdommar jag enligt % hade mycket mycket högre risk att få på grund av att jag var så tjock. Sen var jag allmänt less på att vara tjockisen. Men det är himla svårt när man inte vet hur man ska göra för att förändra sitt liv. För egentligen handlar det inte om vad du äter utan hur. Vissa kan ställa om sig och äta lagomt av "vanlig" mat. Men det kan inte jag, det funkar inte.


Så om inte LCHF fanns skulle jag fortfarande vara minst lika tjock nu.


MalinKalin:
Fråga: Vad har du för planer i sommar?

Svar: Jag ska jobba jobba och ja jobba under juli månad. Den helgen jag är ledig, nästa helg ska jag iväg på en kort semestertrip med min syster och bo på hotell och leva över mina tillgångar haha.. I augusti ska jag jobba mycket men lite mindre än i juli och förhoppningsvis hinna till Stockholm och träffa mina vänner. I september blir det jobb på vanliga tider och en resa till Mallorca som kompensation för allt extrajobb under sommaren:).


Sen ska jag såklart umgås med min familj, mina vänner, helst hinna med några soliga dagar på stranden och massa härliga dagar i stallet.

Nina:
Oops, visste inte att du brukade ha frågelåda :O
Men nu ställer jag en fråga här ;)

Jag är grymt imponerad av din kropps förändring sedan du började med LCHF, förstår att du levt väldigt strikt för att uppnå ett sådant resultat.
Undrar hur mycket du tränat, hur mycket tränade du när du i början på dieten?
Vad har du fått för reaktioner från folk du inte träffat på länge, är det någon som inte känt igen dig?
Tycker du att det känns svårare att hålla dig till dieten nu när du blivit smal?

Hmm, det blev lite mer än en fråga..:D

Svar: Jag är också lite imponerad men även sjukt besviken på att kroppen inte blir super fin. Kolla armen liksom..


Jag har inte levt så strikt hela tiden, jag var strikt det första halvåret. Sen har jag ätit mörk choklad, hallon alla nötter mm..

Jag har tränat i omgångar men så fort jag börjar träna så stannar jag i viktnedgången och jag går ju på dieten för att gå ner i vikt i första hand. I början tränade jag absolut ingenting, inte de första 6 månaderna iaf. Promenader går jag varje dag eftersom jag har hund. Jag har inte gått ner ett gram på grund av träning, det funkar inte på min kropp, den låser sig.

Ja det är några som inte känt igen mig som frågat mamma i efterhand och så. Sen är det rätt många som har trott att jag har blitt sjuk, typ allvarliga sjukdomar som gör att man inte kan äta. Jag har fått reaktioner från alla jag känner, även dom som jag träffar ofta. Alla tror att jag är lite allas egendom eftersom jag ger ganska mycket av mig själv här på bloggen så tror folk att de kan fråga och klämma och kolla på hela min kropp vilket jag upplever obehagligt.

Vet du att jag hamnade i chock när jag läste din kommentar första gången? Jag tyckte att det var så himla konstigt att du frågade mig om det var svårt att hålla sig på dieten nu när jag "blivit SMAL". Jag ser mig själv så långt ifrån smal så jag ringde min bästa kompis och pratade om det. Hon bara ja men du är ju smal nu. Men nej det är jag inte alls. Jag är ju tjock. Jag Hanna är och har alltid varit tjock. Jag blir så himla paff när folk verkligen tror att jag är smal.

Men åter till frågan. Nej jag tycker att det är lättare att gå på dieten nu för jag VET precis vad jag får äta och hur mycket jag behöver äta. Det som är lurigt är att jag lätt fuskar iväg lite väl ofta ibland bara för att jag vet att jag kan. Tex. dricka nått inte helt ok, Äta lite av en kladdkaka, ta en frukt. Om jag gör det sällan så märks inte det på min viktnedgång speciellt mycket och DET är farligt. 


Rensar kort

& så hittade jag en gammal film där jag lagar mat. Helt galet att jag vågade lägga ut en film när jag såg ut sådär. Jag fattar inte hur tjock jag egentligen har varit. På kort kan jag ju se att jag är tjockare då än nu.. men på film blir skillnaden hundra gånger värre. Som är smäll rakt i ansiktet. Jag blir ledsen att jag lät mig bli så tjock. Jag känner ju att jag är tjock nu liksom. Herregud. Jag ser ju ut som en av de där tjocka amerikanarna som vill bli tjockast i världen.

Fattar ni vilka underbara vänner jag har som släpade runt på mig i det där skicket. Galet. Helt galet.






RSS 2.0