Jordgubbscheescakeglass
Kaksmulor
50 gram smör
1,5 dl mandelmjöl
1-2 msk sukrin flor
Smeten
200 gram philadelfiaost
3 äggulor
2,5 dl grädde
1 dl sukrin strö
300 gram jordgubbar
vaniljpulver om du vill
nypa salt
2 äggvitor
Börja med att göra kaksmulorna. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda med mandelmjöl och sukrin. Bred ut smeten på en plåt och grädda i 10 min. Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar i ca 1 timma. Ta ut och bryt i små bitar.
Gör sedan glassen. Blanda philadelphiaost med äggulor och sukrin strö. Blanda sedan ner en nypa salt och vaniljpulver om du vill. Mosa jordgubbar och vänd försiktigt ner dem i smeten. Vispa och vänd ner i smeten. Och vispa till sist 2 äggvitor fluffigt hårt och vänd ner i smeten. Varva glassen med kaksmulor i en bunke och ställ i frysen i 5-6 timmar eller kör den i glassmaskin.
Kommentarer
Trackback