Påskfest

Jag hade så himla roligt igår. Blev lite annorlunda eftersom vi hade ett gäng kids med också. Det blir ju lite så nu att många som jag bryr mig om har barn och då prioriterar jag att vi alla träffas än att folk ska vara fulla. Igår kunde man dock vara bådeock. Vi hade Musikquis, jag älskar verkligen det! Åt massa mat, hade knopat ihop en påskbuffé med lite andra inslag tex parma skinka. Sen sjöng vi såklart! Jag är fortfarande lite öm i halsen. Jag tar nog i för mycket när jag sjunger haha.. Barnen fick gå på skattjakt och göra efterrätten, en tårta!
 
Bilder kommer här..









 
 

Vanliga LCHF ingredienser

Jag saknar en tabell ibland då jag vill kolla upp vad vissa rätter har för kolhydratinnehåll. Jag kommer att fylla på denna lista allt eftersom men just ikväll var det dessa produkter jag hade hemma.
 
Grädde 1 dl=100gram= 3 kolhydrater
 
Hasselnötter 1dl=60gram= 4 kolhydrater
 
Linfrö (hela) 1dl=65gram= 1 kolhydrat
 
Linfrö(krossat) 1dl=45gram= 0.7 kolhydrat
 
Pumpakärnor 1dl=60gram= 8 kolhydraterer
 
Sesamfrö(oskalat) 1dl=65gram= 6 kolhydrater
 
Sesamfrö(skalat) 1dl=65gram= 2.6 kolhydrater
 
Smör 100 gram= 0.6 kolhydrater
 
Solroskärnor 1dl=65gram= 8.5 kolhydrater
 
Västerbottenost 100 gram= 1.5 kolhydrat
 
Ägg 1st=55 gram = 0.2 kolhydrater
 
 

Västerbottenpaj ala lchf

Igår fick jag för mig att göra en paj till middagen. Jag hade dock glömt vissa ingredienser till min vanliga ostpaj så jag googlade lite och fick inspo till denna goding.
 
Botten:
3 dl solroskärnor
2 dl krossat linfrö
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 gram smör
1 ägg
 
Fyllning:
150 gram västerbottenost
150 gram lite mildare ost
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
 
* Mixa solroskärnor och linfröna till ett mjöl och blanda sedan i de andra ingredienserna.
* Tryck ut degen i en form (gärna med avtagbarkant) och ställ in i kylen.
* Sätt på ugnen och vänta tills den blir 175 grader, ta då ut formen ur kylen och picka med en gaffel och stoppa sedan in i unen i 10 minuter.
* Rör ihop ägg, grädde och salt.
* Ta ut formen och häll i osten och sedan smeten över.
* Grädda i 200 grader i 30 minuter!
 
Pajen blir totalt 41.4 kolhydrater vilket är rätt mycket. Men jag delade i 10 bitar och då blir det ca 4 kolhydrater per bit. Jag tycker att den är värd det!

Tja

Har ingenting att skriva om idag. Har haft en toppen dag och kväll med lite planering inför morgondagens Påskfest! Nu letar jag på alla hårddiskar efter ett program som jag behöver tills imorgon.
 
Bjuder på lite gula just nu bilder..
 
 

Jag kommer att gå ner 1.5 kilo

Till nästa torsdag. Hur?? Ja det ska jag klura på men vågen ska då stå på minus 7 kilogram. Käka bara ägg? Ägg innehåller tydligen allt man behöver. Nä allvarligt jag tycker att jag äter så som jag ska men tydligen gör jag inte det. Så nu ska jag ändra om lite till mer fett. Lax, avokado, ägg, nötter och smöööör! 
Gårdagens middag

Tänkt fel

Jag fick en tankeställare som jag fortfarande funderar på. Detta tyder på att jag inte kan bestämma mig hur jag tycker och känner. Jag tror att jag har tänkt fel. Det handlar om människor i närheten. Det är lätt att hålla fast vid de man känt länge. De nya ser jag fler brister i än de gamla som jag redan gillar. Och nu känner jag att jag har slösat massor med energi på en person som inte prioriterar mig alls. Jag blir arg och ledsen och vill radera allt. Telefonnummer, Facebook och alla andra kontaktgrejer. Då slår det mig att jag kan numret utantill. Jag tar därför ett moget beslut nu och låter allt vara som det brukar men jag lägger inte mer energi på den här personen.
 
Varför jag kom att tänka på detta är för att två personer jag har ingenting (ni vet inte ogillat men inte gillat) eller man kan beskriva det som inte gett chansen har visat sig från andra sidor. De är väldigt trevliga och de inser inte alls att jag inte ger dom någon chans. De är bara öppna och snälla. Dessa människor kan jag lätt ignorera och inte bry mig så mycket om men det ska jag ändra på. Jag vill också vara som dom.
 
Jag har rensat väldigt mycket bland mina vänner under åren och speciellt när jag gick beroendeterapeut utbildningen. Men vissa har fått hänga kvar lite för länge och jag vill gärna att alla ska känna sig uppskattade och sedda vilket gör att jag tycker att jag ger ganska mycket av mig själv.
 
Mina bästa vänner!
 

Viktupdate vecka fjorton

Minus 0.2 kilo från förra veckan så totalt 5.5 kilo.

Nää nu ger jag upp

Jag är så jävla förbannat trött på min kropp nu. Hur jag än gör så jävlas den. Mitt knä är nog jävligt trött på mitt psyke och mitt psyke är som ni märker jävligt trött på mitt knä. Jag har just nästan svimmat och sen grinat i en kvart för att knät gled fel. Det gjorde riktigt ont idag på bandet, men jag skulle stå där i EN kilometer och det gjorde jag. Och det var väl kanske dumt då. Men jag vill. Vill så mycket. Helvetes jävla skit kropp. Nu kommer jag ha ett blått uppsvällt ömt knä imorgon, orkar inte.
 
Jag vet att det finns så många som har det värre än ett knä som hoppar ur led, en handled som värker 24/7 och fläbbig jävla hud överallt. Men nu är det här min situation och det finns helt friska starka människor också och om jag jämför mig med dom så är det mig det är synd om. Ikväll är en riktigt svacka i min tro att jag kommer klara det jag vill. Nu går jag och lägger mig så det blir en ny dag.
Såhär blev håret Linda.. guld.. kul.

Is this me?

Jag blir är verkligen förundrad hur olika det kan se ut i huvudet motför på vissa kort. Lina hade lagt ut ett kort på Instagram idag när vi var i stallet. Om jag inte hade haft Baltazar bredvid mig på kortet skulle jag inte ens övervägt att det var jag. Jag ser mig inte såhär. Dagen pepp!! Tack Lina!

S&H Tidsfajt! del 2

Idag var dagen med stort D. Min tredje gymdag på raken. Var inte speciellt taggad kan jag säga men när vi väl står där så vill jag ju ändå göra ett bra resultat. Vi har ändrat lite i "vinsten" också. Vi kör på tiden som man förbättrar sig istället för tiden mot varandra. För vi tror att jag har det lite lättare för att jag har längre ben:P, kan det vara så? Jaja så nu kör vi på mellanskillnaden från förra gången alltså.
 
Mina tider idag (första gången):
Rodd: 4.10 (4,27)
Cykling: 7.51 (10,52) (första gången körde vi Random nu kör jag level 5 och Sara 4)
Bandet: 7.17 (8,04)
Plankan 22 sek (17 sek)
Slut summa: 18.56 (23.23)
Mellanskillnad 4 minuter och 10 sekunder

Sara hade 24.02 förra gången och 21.58 nu så hennes förbättring var 2 minuter och 4 sekunder!!

Jag vann alltså!! Vinsten denna gång är att välja ett valfritt grupp pass som vi ska göra tillsammans! Nästa Tidsfajt är 24 april!

Hästmorgon & resten av dagen

En vanlig dag i mitt liv, fullt ös med andra ord. Visa står först på dagens schema. Kanske en ridtur kanske inte. Men en rejäl borstning och utsläpp blir det. Älskar stallet på morgonen. Efter det åker vi till Storstallet och går en sväng med Lina och Bronzac.
 
Sen blir det rush hem för vi har Tidsfajten idag. Sen tänkte jag unna mig någon god lunch, typ rökt lax. Efter det ska jag träffa E och vi ska nog hälsa på fåren och lammen i Växbo. Ska även färga håret och hinna med några rundor med Baltazar. 

Pass 23 CHECK

Mitt gym är inte det bästa. Kom ju på att gymmet är stängt torsdag-måndag så jag fick ta mig ett pass nu ikväll. Så himla drygt att det har så dåliga öppettider. Men men jag kom iväg och annars skulle jag inte ha klarat mina två pass denna vecka. Imorgon kör vi S&Hs Tidsfajt så då går ju gymtiden till det.
 
Idag hade jag dålig koll på crossen så jag glömde klicka upp intervallen till 11 istället för 7 som den blir automatiskt. Som "straff" körde jag de sista 5 minutrarna på level 20, det är sjukt jobbigt. Blodsmak i munnen och darrande ben. Maskinerna gick bra. Cyklingen var riktigt jobbig, mina ben var nog tömda på energi.
 
 
Fick sällskap av Sara idag!

Vinter vs Vår

Att vara i Växbo en sån här dag är helt underbart. Johanna och jag strosade runt i geggamojjan och solen och njöt. Vi satt i solen och filurade en stund tills vi blev rastlösa. Vi hälsade på fåren som nu fått tre lamm. Så himla söta. Det här var en sån dag man verkligen vill ha ett eget hus. Tur att vi har ett att låna!





Vi skulle visa att vi kunde gå fot men Baltazar ville bara leka.
 

Djuren i mitt liv

Baltazar är återställd, mitt hjärta har landat litegrann. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Känns underligt att åka till veterinären nu för han visar inte något obehag eller konstigheter i kroppen. Han går på bakbenen och reser sig och rör sig som vanligt. Jag vet heller inte hur jag ska aktivera honom. Köra som vanligt eller ta det väldigt lugnt. Just nu kör vi någon mellan variant. Idag gick vi någon kilometer i stallet men annars har han varit ute på några korta kissrundor. Jag avvaktar och om han visar någon sorts konstighet så åker vi till veterinären.
 
Idag började jag dagen på jobbet. I strålande sol åkte jag till stallet och hittade en häst som inte var så varm i benet så vi sadlade och tog en skritt tur. Jag får nypa mig i armen när jag rider runt alldeles själv på en helt underbar häst. Jag kan fortfarande inte fatta att det är sant. Visa var pigg, väldigt pigg, började trava 3 gånger utan anledning. Hon känns lyckligare när hon är pigg. Som att hon vill utforska världen med mig! Vi var ute i drygt en kvart bara, ska ju kolla hur det funkar med benet. Jag hoppade av på vägen hem för det kändes som att hon haltade men väl av så syntes det inget och benet var inte varmare. Hoppas det blir bra nu så vi får vidga våra vyer snart igen.
 
Underbara Visa!

Efter ridturen mockade jag alla fyra boxarna och sen åkte jag hem och somnade i solen på balkongen i 1,5 timme!! Haha helt galet. Trött tjej. Vaknade 3 minuter innan Det Okända började och efter det åkte jag på gymmet och slet. Sen hem en snabbis innan Storstallet med Lina. Tog en mysig men riktigt kall prommis längs "farliga vägen"! Baltazar sprang och sprang. Har haft honom kortkort sedan har var dålig men idag fick han springa, får se hur han känns imorgon.
 
Fina Bronzac!

Gryyym ( pass22 )

Alltså jag var så jävla bra på gymmet idag. Har vilat i tre dagar och det märks så himla väl i kroppen. När jag ställde mig på crossen gick det så lätt att jag trodde att jag ställt in fel level men nej den var på 13 och det gick ändå ganska lätt. Mina ben var starka och mitt psyke är just nu oslagbart på gymmet. Jag älskar min envishet på gymmet. Jag slog alla rekord idag förutom på cykeln, men jag var inte långt ifrån på den heller.
 
Lyckades få 796 slides på crossen, 737 är mitt rekord förut. Mitt slutmål är 833 slides och det känns fan helt orimligt för idag kämpade jag stenhårt. Det är alltså på 13 minuter i level 13 och 11. Jävligt nöjd och stolt!
 
Höjde alla maskiner också så benen dog. Armarna sipprade det liksom i efter roddarmmaskinen. Kämpade som faan och jag är så glad att jag verkligen blir bättre och starkare.
Kattis jag tackar för din kommentar och jag ska ha det i åtanke.

Hej

Har haft en paus, visste inte riktigt vad jag skulle skriva. I lördagskväll ringde min mamma när jag var i stallet och sa att Baltazar var dålig. Han kunde inte komma upp från golvet. Bakbenen fungerade inte. Jag körde som en galning med tårar rinnande nerför kinderna. Det var så fruktansvärt hemskt. Jag hade ont i hela magen och bröstet och det kändes som att jag skulle kräkas. När jag väl kom fram till huset så ser jag bara Baltazar ligga där. Han kom inte och mötte mig utan låg bara där och såg ledsen ut. Men så reste han sig upp efter mycket anstränging och jag satte mig på golvet och grinade med honom i knä. Han var väldigt vinglig och han hade väldigt svårt att resa sig om han la sig.
 
Vi åkte hem efter någon timme och han gick ganska bra men hade fortfarande svårt att resa sig när han väl lagt sig. Jag sov i soffan med Baltazar liggandes nedanför. Han kunde inte hoppa upp varken i soffan eller sängen. Mitt hjärta dog lite. Det är väldigt få dagar av mitt liv då jag har varit så ledsen. "Tänk om" tanken om att han kanske skulle dö var för jobbig. Gud fy fan vad jag tar vissa saker för givet ändå. 
 
Nu är han bättre och ligger vid min sida varje minut.
 
 

Klurar

Vet inte riktigt hur jag ska göra när den 23 april har varit, då min utmaning att träna 2 gånger per vecka(31 gånger) är slut. Jag behöver en utmaning för att kunna förhålla mig till saker. Att göra saker utan mål ger mig ingenting. Förutom om det är tex med hästarna, Baltazar eller nått som jag tycker är roligt.
 
Mina tankar går lite åt "att jogga 5 km" hållet och jag tror verkligen att jag skulle klara av det, frågan är om mina knän håller med mig. Har läst att man helst inte ska börja jogga förrän man gått ner till normalvikt, det sliter för mycket. Men jag tror att jag skulle kunna kämpa upp min kondition så att jag klarade det. Frågan är då om jag skulle kunna ge upp utmaningen om knäna började tjafsa eller om jag skulle kämpa tills jag blev helt paj. Eller ska jag ha en "gå utmaning" igen?!
 
Det jag har kommit fram till är iaf att jag inte ska ha mer än 3 planerade träningstillfällen per vecka för det vill jag inte prioritera min tid på. Det jag istället måste göra är att de träningspass jag har är effektiva och krävande. Tänkte även ha lite mer variation. Jag skulle vilja ha det såhär:
1 grupp pass i veckan(tex Box´n fun, kettlebells), detta innebär dock att jag blir beroende av att någon mer kan när jag kan. Men å andra sidan har jag några som vill träna pass (Lina, Linda, Johan).
1 gympass med mitt träningsschema alt 59 crossen alt fri träning.
1 pass med joggning, har ju ett klippkort nu så jag kan jogga på Höghammarhallens bana fram tills dess att det blir snö och is fritt.
 
Jag vill hellre ta ett extra pass än att missa ett planerat pass. Fram tills nu har jag ju haft som mål att träna 2 pass per vecka men det har nästan varje vecka blitt fler. Det har blitt extra "godis straff" pass, något joggpass, något "för att jag har tid" pass och 1 S&Hs tidsfajt pass. Men jag vill ha en genomtänkt plan som jag vet att fungerar så att det inte blir lite hipp som happ för då kommer jag att spåra ur.
 

Fredag den 22 mars

Jag har haft vilodag/göra typ ingenting dag idag, mina armbågar värker och mitt knä mår sådär. Åkte och köpte ett knäskydd för att det ska hålla sig stabilt och bra, det var dock för litet så det korvar sig. Annars känns min kropp riktigt bra just nu. Känner mig ganska stark och är sugen på att köra hårt med den lite oftare. Jag boxades utan Celcius igår, det var inte meningen jag råkade bara glömma den i hallen när jag gick ut och eftersom jag hade gjort alla rutiner med Baltazar så skippade jag att gå in igen.
 
Idag när jag låg nerbäddad i soffan och kollade på Det Okända så tänkte jag skriva ett inlägg med rubriken "bästa tillfället på hela dagen"! Men sen kom jag på att hela mitt liv är väldigt trivsamt just nu. Helt galen tanke. Jag är bortskämd på livet skulle man kunna säga.
 
Ikväll tänkte jag skriva en lista på allt jag vill göra framöver men jag kommer knappt på någonting. Jag vill hitta nya roliga saker jag ska unna mig om jag får mer än 13 eller 17 tusen på skatten. Har ju några saker inplanerade som bröllop borta och Mallorca resan. Jag vill nog dock till Ullared, åka på en kryssning och kanske en resa till Madrid om jag vågar flyga.
 
På ett sätt är det skönt att denna månad snart är slut, är så trött på att tänka på hur mycket pengar jag gör av med. Just nu har jag typ 90 kr kvar och det är kontanter. One week left. Sen ska jag spendera pengar som aldrig förr. Kollade i Börjes katalogen ikväll och det finns en del smått och gott jag ska köpa. 

Pyttiform

Ibland hittar man sig en ny favorit och det gjorde jag igårkväll. Jag äter ju ur frysen och det gjorde jag även då fast jag lagade en rätt istället för att att en färdiglagad.
 
Jag tog:
2 lax fileér (ekologiska)
5 broccolibuketter (ekologisk)
15 blomkålspluttar (ekologisk)
1 spenatklump
1/2 squash
7 svampar (ekologiska)
1 tomat (ekologisk)
1 stor bit fetaost (250 gram?!)
1 stor vitlöksklyfta
olivolja
Salt & peppar

La allting i en stor skål och rev över vitlöken och pepprade och saltade och ringlade över olivolja. Sen lät jag den stå i kylen och dra i sig och för att allt skulle tina. 3 timmar senare tog jag ut skålen ur kylen och hällde i en ungsform. In i ugnen i 40 minuter 200 grader!
 
Serverades med en klick bea, så sjukt gott!!
 

Jag ska bli MODIG 2013

Jag hatar att inte veta, jag vill veta allt precis hela tiden. Det har påverkat mitt liv så himla mycket. Jag har varit feg och inte gjort så himla mycket nya saker bara för att jag inte vågar. Det är inte bra. Ett av mina mål detta år är att testa lite nya grejer. Jag ska inte dömma ut allting innan jag ens har givit det en ärlig chans.
 
Jag säger tex Ja till nästan alla fester fast det är med folk jag inte jättegillar eller ens känner. Det är otroligt jobbigt för mitt psyke men jag tror att jag kommer att vinna på det i längden.
Jag provar olika träningsformer som jag förut inte ens skulle våga mig på. Det är svårt och min hjärna skriker ibland Neeej för att jag inte kan eller nästan vill men jag provar och gör så gott jag kan, det är okej för mig.
Jag lät min syster välja resmål iår, som tur var blev det Mallorca igen.
Jag ska åka på ett bröllop helt själv 8 timmar härifrån. 
Jag utmanar mig själv nästan varje gång jag rider, det finns så mycket som skrämmer och lockar mig i ridningen. Jag ska tex rida Tage varje gång jag får chansen.
Jag släpper människor mycket närmare mig själv än jag någonsin gjort förut och det är fullkomligt skrämmande.
 
Min nyaste utmaning är att inte kolla Skattekontot. Åhh jag vill så gärna veta. I hate hate it men snart är det april och då kommer Brevet!!
 
Ibland är det bra att vända allt uppåner innan man hittar en bra balans..

Första klippkortspasset

Nu har jag köpt mitt klippkort. Jag kommer att skriva om varje pass så att jag sen kan gå tillbaka och kolla vad jag har gjort. Jag kommer använda det för att gå på olika grupp pass men det kan också bli att jag går på gymmet någon söndag eftersom mitt gym är stängt då. Jag hoppas att detta ska ge mig lite mer variation och att jag ska kunna börja jogga på Höghammarhallen.
 
Jag har varit på Box´n Fun med Lina ikväll och nu skakar hela händerna. Det är riktigt läskigt. Jag kan knappt skriva på datorn. Så himla konstigt för jag tog i och kämpade med övningarna men jag tyckte ändå att jag var pigg och inte helt slut efter passet men det kanske kommer efter. Det här passet var mycket svårare rent tekniskt än det jag och Marie gick på. Så detta blev inte lika jobbigt konditionsmässigt men det är ju ändå jobbigt.
 
Vi var nöjda och glada! Kul att träna med Lina!
 
Nu sitter jag och kollar på Criminal Minds och väntar på att maten ska bli klar. Är vrålhungrig och maten luktar sjukt gott!

Pass 21 av 31

Idag gick gympasset bra. Känns som att min kropp vet lite vad som förväntas av den nu och jag kan gå igenom ett pass och känna mig nöjd eller så kan jag kämpa lite extra på någon del och känna mig extra nöjd. Idag satsade jag på milen på cykeln. Tiden 16:43. Kör nu level 5 rakt igenom för att jag ska kunna förbättra tiden. Sist hade jag tiden 18:33 och gången innan dess 19 minuter någonting. Så det går framåt men jag fattar inte hur jobbigt det är att cykla.
 
Kör även de två sista minutrarna på crossen på full level(20) för att verkligen ta ut mig där. Andra gången idag och jag dör verkligen lite när det är klart. Hela jag skakar men jag återhämtar mig sjukt snabbt nu motför tidigare vilket är skönt. Jag har kört fast på en maskin. Den som man trycker benen uppåt på, benen krampar oavsätt om jag har 27, 37 eller 17 kilo. Lårmusklerna låser sig så hur jag än tar i så släpper musklerna efter själv. Vet inte hur jag ska komma över detta "problem" riktigt. Idag provade jag att ha på 17 kilo och köra varannat ben och då gick det lite bättre eftersom ena benet får vila lite hela tiden.

Viktupdate vecka 13

Tretton veckor, minus 5.3 kilo totalt. Det är lite för lite. Men jag är ändå glad sålänge siffrorna står stilla eller går lite neråt, minus 0.1 klio denna vecka. Tänk om dom skulle börja ticka uppåt. Mardröm.
 
Käkar mat ur frysen just nu och det är så lämpligt. Idag ska jag dock kocka ihop lite Pyttiform, hoppas det blir så gott som jag tror. Då kommer receptet ut till er såklart!
 
Ibland när jag ser min skugga inser jag att jag blitt smalare :)

Free Torsdag

Jag tänkte att jag hade en ganska oplanerad torsdag. Men det finns alltid saker att göra. Jag jobbar ju hela helgen så jag måste ha gympassen klar innan helgen. Troligtvis kommer jag ha träningsvärk från Boxningen så gymmet fredag känns inte klokt. Frågan är också om jag ska dricka två Celcius eller om jag ska prioritera ett träningstillfälle. 
 
Min tanke är såhär:
10 ska ha vaknat och gått morgonprommis med Baltazar
Träna gymmet pass 21
mocka Lillstallet
13.00 Det Okända
Ta in hästarna, borsta, rida? i Lillstallet med Lina
Middag hemma
20 Box´n Fun med Lina
21 Criminal Minds
 
Mitt gym

Musen, unghästen och lugnhästen

Det var en mus i borstlådan i Lillstallet idag. Hahaha.. jag är den som är minst rädd. Till och med Annika fick lite panik. Annars så hade vi lastträning med Dansa idag. Jag gör ju inte någonting direkt. Stänger igen luckan och lyfter svansen och puttar lite på henne när hon backar snett. Men idag var hon så vrång och vägrade gå in i transporten. Jag står där och känner mig allmänt hjälplös, man vill liksom bara putta på henne och säga åt henne att gå in i den jävla transporten. Annika är så lugn så man blir lite galen. Lina har världens tålamod och gör om och om och om och om igen. Sen är ju Dansa inte den roligaste hästen just nu heller, hon krafsar med hoven och bits och fjantar runt så det är ju massa tjafs som måste hanteras samtidigt. Jag kan bara konstatera att jag är glad att jag inte är den som gör saker med hästen utan bara finns på sidan om och håller tummarna(jo för det känns som så, man får liksom hoppas att hon gör som man vill för det går ju inte att tvinga henne). Det känns också väldigt farligt när hon är så flängig. Lina hanterar ju det men jag tycker ändå att det är lite obehagligt ibland. Det är stora djur och mycket kraft som vi hanterar i hästlivet.
 
Efter en träningssession med Dansa är det rätt skönt att få pysa in till Visa och snosa lite lugn. Hennes ben var dock inte bra idag. Jag borstade henne bara lite snabbt och storhårsteningen igår verkade ha uppfyllt sin funktion, skönt att man kan se att det kanske finns ett slut på hårigheten.
 

Mallorca iår igen

Vi har nog skaffat oss en årlig tradition. En resa till Mallis på hösten. Med familj och vänner. Vi kommer nog att åka tillbaka till samma hotell och all inclusive. Hoppas mamma vill och kan följa med iår också. Det ska bli så skönt. Längtas.




Funderar på att ta en tripp till Madrid i typ maj också. Det är så synd att man måste flyga.

Pass 20

Igår körde jag pass 20 på gymmet. Det är nu 11 pass kvar. Känns som att jag kommer att klara det. Idag blir det vilodag. På torsdag ska jag på Box´n Fun med Lina och på fredag blir nog mitt andra gympass för veckan.
 
Pass 20 gick bra. Inga konstigheter. Allt flöt på och det tog ca 45 minuter.
 

Mitt i natten

Kom hem nyss, det bådar inte gott inför min jobbstart klockan 08.00 imorgon bitti. Även om jag är uppe sent hemma i vanliga fall så är det annorlunda att vara borta sent. Så nu ska jag strax hoppa i säng och sova mina 5 timmars skönhetssömn.
 
Min dag blev lite omplanerad idag. Blev jobb sen träning sen Lillstallet och hårskrapa Visa och Noa och sen hem duscha och sen till Christine. Prick 1 minut i åtta stod jag utanför hennes port. Duktigt planerat.
 
Imorgon är det en ny dag.. undra på vad den ska bjuda på..
Att kramas är bra för själen

Tisdag

Intensiv dag blire idag. Först jobb, tisdagar är nog min allra bästa jobbdag, händer massor och massa kul! Direkt efter jobbet åker jag till Lillstallet och skrittar ut Visa en sväng. Senaste halv sju ska jag vara på gymmet och köra ett pass för klockan åtta ska jag till Christine på myskväll. Ska få höra allt om Australien resan och dricka te!
It´s gonna be a good good day!!
 

Sjukt bra humör

Jag är på ett oförklarigt bra humör. Jag vet inte ens riktigt varför men jag passar på att njuta så mycket jag kan. Jag har en fullspäckad vecka framför mig och det känns roligt. Tänk att jag får göra så mycket roliga saker i mitt vardagliga liv.
 
Ikväll har jag umgåtts med Linda och Mille. I love myskvällar!



Nu ska jag ta en dusch och sen lägga mig i tid så jag är pigg och glad även imorgon..

en timme

Varit hemma i en timme och är helt rastlös. Tänkte om jag skulle träna eftersom jag är hundlös men är inte alls taggad på det idag. Så då tänkte jag gå en promenad i solen men nej jag går inte en långpromenad utan hund, där går gränsen. Tänkte åka till mamma och pappa och gå ut med Baltazar men nej jag skulle ju spara bensin det är ju därför jag inte åker till stallet. Så nu sitter jag här i soffan och gör absolut ingenting alls.
 
Åker nog och hämtar min bilvärmare hos Johan och letar upp någon oplanerad vän och dricker en kopp te.

Planerar veckan

Jag gillar söndagar, det är liksom ett slut och en helt ny härlig vecka framför mig. Sen går ju veckorna så himla fort så snart är det söndag igen. Mina stående veckoplaner är ju jobbet(väldigt mycket jobb denna vecka), minst 2 träningar på gymmet och aktivera Visa 3 gånger. Allting däremellan är varierande.
 
Jag lyckas väldigt bra med att planera in "ingenting tid" nuförtiden. Har ett lugnare tempo i livet och mitt sinne mår bättre av det.
Fina Visa och lyckliga jag
 
Nu skulle jag egentligen åka till mamma och pappa med Baltazar men jag orkar inte. Blir att åka dit innan jobbet imorgon. Mitt huvud värker lite fortfarande och jag tycker jag ser lite suddigare då. Blir en prommis nu sen sängen faktiskt. Kanske vaknar pigg imorgon då. Hoppas det inte är snöstorm.

Som vi älskar våra hästar

Idag har varit en sån dag som jag längtat efter en tid. Stallet hela dagen. Vi började med storstallet och tog en promenad med Tage och Bronzac efter att stallet var fixat. Sen fixade vi Lillstallet innan Dansa fick komma in och lasttränas. Sen var klockan mycket och alla hästar fick komma in. Jag gjorde iordning Visa och Lina och Sune tog en promenad med oss runt området vid stallet. Status på Visa - Ser inte halt ut, är lite varm, blir lite varmare efter ridning på båda benen, smörjer med Dubbelliniment och ska skrittas kommande veckan.
 
Lina hade nog en lite sämre dag idag, hon hade träningsvärk och var gnällig på det mesta(hon gnäller aldrig annars). Men det som skiner igenom våra liv är att vi älskar stallen och hästarna. 
 
Nu har vi käkat hämtmat och snart är det Ponnyakuten. It´s a good good day!





Hästvakteri

Igår var vi ut och red en sväng. Direkt när jag satte mig på Tage så kändes han lite konstig i höger framben. Så vi bestämde oss för att bara skritta. Jag kände mig konstigt lugn och Tage likaså tills dess att han fick syn på några skidåkare. Men det gick jättebra och jag gjorde halvhalter och lutade mig bakåt. När vi kommer över kullen vid Börjes så kommer det en hund och rusar emot oss. Lina blev nervös och hoppade av Bronzac men jag tänkte att det går nog bra. Sjukt. För hunden vände och sprang hemåt. Men jag hoppade av och vi gick hem med hästarna. Hela ridturen kändes ändå väldigt bra.
Idag ska vi ut och gå med Tage och Bronzac och sen ska vi lastträna Dansa innan jag rider en sväng på Visa. Bra dag!

Pass numero 19

Igår körde jag pass nummer 19 med Johanna! Jag kämpade på bra och knät kändes helt okej så jag chansade på bandet. Joggade 1.1 km gick 0.4 km och joggade 0.5 km. Tiden strax under 17 minuter. Tempo 7.5 och 6.6.
Var väldigt njöd och glad efter passet och hade inte ont i knät trots att jag tog ganska tunga vikter på maskinerna.
 
På kvällen fick jag för mig att 400 meter skiljde mig från att jogga 2 km på bandet. Det är ju inte så långt. Som sista raksträckan runt sjön. Hmm jag borde kunna klara det. Så av ren impuls la jag ut det på Instagram vilket var dumt för då kan jag ju inte gärna ändra mig.
 
Idag klockan 10 stod jag på gymmet. Uppgiften var 2 km på bandet i 7.7 km tempo för att klara tiden under 16 minuter. Jag tog 5 lätta level minuter på crossen för att röra upp knäna lite. Sen stretcha jag lite och gjorde lite benböj. Vänstra knät är inte på topp idag. Men jag tänkte att jag provar.
 
Så upp på bandet och Tjoohooo jag klarade av det, på tiden 15.39. Pulsen låg mellan 173-178 hela tiden(hade lånat Johans pulsmätare). Jag kan nu jogga 2 km på bandet. Jag är grymt nöjd och kommer nu inte att jogga mer än en gång per vecka för det känner verkligen av på knäna tyvärr. Nu har jag nytt mål. Först under 15 minuter. Sen slutmålet(som känns helt orealistiskt just nu) under 13 minuter, då måste jag springa 9.3 km i timmen. Det är en bit kvar.
Mitt ansikte matchade mina skor fint idag.

Datajävel

Den här inte funkat sedan igår och jag orkar inte fixa med den stora. Idag är en stor dag. Jag Joggade 2 kilometer på bandet, nöjd. Nu ligger jag i en solstol på balkongen och kommer så göra tills att vi åker till stallet. Åt svingod lunch idag när jag kom hem från gymmet. Pix från Instagram.





Utsläpp av hästarna i Lillstallet

Det är så himla härligt att släppa ut hästarna tycker jag, dom blir så glada! Ni får bortse från min löjliga röst där i början. Men känner ni lite stämningen? Fåglarna kvittrar och hästarna är nöjda och pigga.
 

Friiiday

Morgonen blev inte helt som jag tänkte ändå. Blev sen från jobbet så när jag kom till stallet bestämde jag mig för att borsta igenom alla hästarna istället för att ta ut Visa. Så sagt och gjort. Mycket hår blev det. Sen på med alla täcken för jag tänkte att det var kallt(minus 18 grader då). Dansa var jävlig och skulle bita i täcket. Hon står liksom helt stilla med benen men böjer hela sig för att komma åt och bitas. Så ut med alla djuren. Sen mockade jag snabbt som fan, hann inte Lukas box, blev ändå 7 minuter sen.
 
Kom till Storstallet tjugo över tio och där var hästarna fortfarande inne vilket jag inte hade räknat med. Så jag fyllde maten först. Sen borstade jag Bronzac, Tage och Elis. Tjugo i elva kom hon som släpper ut hästarna så då fick Elis täcke och alla fick gå ut. Mockade till Tage och Elis, tog en timme med spån och hö och sånt.
 
Satte mig i bilen och då var det bara minus 6 grader så då läre jag ju ta av hästarna täckena i Lillstallet så jag svängde in där och drog av Dansa, Noa och Lukas täckena, Visa vägrade komma nära och jag hade ingen lust att springa runt i hagen med Dansa hack i häl och jag hade inte tid att vänta så hon fick behålla sitt täcke.
 
Klockan 12:11 var jag på gymmet. Ganska bra gjort för att vara mig. Tror jag åkte hemifrån vid strax innan nio. Så alla hästar(nästan utom Lukas) mockade och borstade och matfixade på tre timmar.
Nu sitter jag i soffan och käkar Kycklingfile och ostpaj med beasås eftersom Sofia har blitt sjuk så det blev ingen lunchdejt. Nu önskar jag att jag hade en stol på min balkong så jag kunde sitta och sola men det har jag ju ikke. Köpa kanske?!
 

Horse weekend!

Wopidooo, det här måste bara bli en bra helg. Jag har lite panik att jag ska ramla av. Uhhh det är så jobbigt för jag har inte haft den tanken på typ flera veckor. Marken är stenhård. Sist vi red(ja alltså jag pratar om ridning på Tage) så sa Lina, ja nu ramlar du av i mjuk snö iaf, undra vad hon säger imorgon?! Ajajaj..
 
Dagen idag ser ut såhär. Nu slutar jag. Det är svinigt kallt. Men jag tänker ändå prova att hålla min plan. Så nu åker jag till Lillstallet och tar ut Visa på en barbacka tur alternativt en promenad eller ingenting alls beroende på benet såklart. Sen mockar jag till tio. Då åker jag till Storstallet och fixar allt till Tage och Elis, mockning, mat, borsta av dom om de inte har täcken på sig vilket de absolut troligen kommer att ha. När jag är klar(måste vara klar) åker jag på gymmet och möter upp Johanna, träningspass nummer 19 står på schemat! Sen käkar jag lunch med Sofia och Dennis vid 14. Sen är min dag helt tom.
 
Tage Kraftpaket

Tonfisksås

Ingredienser:
2 burkar tonfisk i vatten
3 msk tomatpure
2 dl cremefraiche
1 dl grädde
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk dill
svartpeppar
salt

Do it like this:
Hacka löken och stoppa i kastrullen. När den låter lite har du i tomatpuren och sen tonfisken, rör runt. Sen häller du i cremefraichen och grädden och kryddar! Tada! Klart!
 
Jag åt med broccoli idag. Men jag skulle kunna äta bara smeten. Eller ha den på ett ostbröd nu när den kallnat. Helt ok every day food!
Detta är på en assiett.

Planerar

Njuter av livet och dricker en kopp te.
 
Imorgon klockan 08.00 går jag av jobbet och sen är jag ledig till på måndag morgon. Jag älskar att vara ledig när jag har jobbat. Jag är hästvakt till Tage(Ser ni hästen på kortet på kortet på datorn? det är Tage och Lina som hoppar) och Elis fredag-söndag så mycket tid går dit. Men resterande tid ska jag ju också leva. Just nu har jag planerat fram till ca 15 imorgon fredag. Har ni några tips på vad jag kan göra? Händer det något roligt i helgen?
 
Idag har jag utmanat alla mina luktsinnen och bakat upp lagret av fikabröd här på jobbet. Mintrutor och bananmuffins med en dutt kanel. Det doftar väldigt gott här! Jag älskar att baka. Jag tycker inte att någonting inom lchf bakverk är i närheten av så gott som mjöl, socker och sånt shiit. Så det är inte roligt att baka lchf av just den anledningen att det inte blir supergott. Jag äter då hellre en bit mörkchoklad. 
 
Ska lägga ut det andra receptet till er snart också. Tonfisksås. Låter väl sådär men var riktigt gott.

Pysseldag

Igår hade jag en riktig pysseldag och idag tänkte jag berätta lite om den eftersom jag är på jobbet precis hela dagen. Började med sovmorgon, jag älskar sovmorgon och att vakna av solen utanför fönstret och djuren som kommer och kryper upp i ansiktet på mig när de märker att jag vaknar. Pysslade på lite hemma innan Lina och Sune kom och vi gick en morgonprommis runt Dollar, Granbergsbacken, Willys och kyrkan, det är en superbra runda nu när vägen runt sjön är så isig.
 
Sen gräddade jag ostbröden som jag snott ihop innan vi gick ut. Dom är så himla goda! Ett av tre LCHF bröd som är riktigt goda! När de tio minutrarna gått kom Dennis, Vincent och Sofia hit och vi gick ut på dagens andra promenad. Denna gång ut mot Långnäs, runt udden och bort mot Scandic. Riktigt mysig runda även om man inte kan traska på så himla fort med all is överallt.
 
Kom hem en snabbis och bytte om till hästkläder och åkte iväg igen. Donade på i stallen från 14 då jag åkte hemifrån till 20 då jag kom hem. Var lite väl kyligt. Vi sprang med Visa men såg ingen tydlig halthet men hon var varm i benet. Borstade och fixade med alla hästar och Lina red såklart Bronzac.
 
Väl hemma igen bakade jag Knäckebrödet som jag rört ihop innan jag åkte till stallen. De blev dock lite välgräddat eftersom jag åkte iväg med Baltazar under tiden det var i ugnen. Men gud så gott det är!!
Min middag blev ostbröd med smör, gurka, ost, kycklingröra och ett stort glas med lite lightdricka.

Viktupdate vecka tolv

Förra veckan gick det inte alls för jag hade kräkits men veckan innan gick jag ner över 2 kilo och låg på minus 4,6 kilo. Så vart slutar vi denna vecka?? Jo på minus 0.6 så jag har totalt gått ner 5.2 på dessa 12 veckor. Sakta sakta men vi kommer iaf framåt vilket är huvudsaken. Right? Japp.
This isent me anymore..

Åhh ont i hjärtat

Ikväll åkte jag till mamma och pappa och lämnade Ballen. Blev kvar lite för länge så mitt bröd som jag hade i ugnen blev inne lite för länge, fan. När jag skulle åka hem blev Baltazar alldeles ledsen och hoppade in i bilen och vägrade hoppa ur. Mamma fick lyfta ut honom och bära in honom. Han trivs jättebra där hemma men han trivs bäst med mig. Det känns skönt i hjärtat men det gör ont i hjärtat när jag ibland måste lämna bort honom såhär. Buhu..
 
Det är så roligt att han väljer att ligga på stolpen. All päls bara väller ut runtom den. Min mysiga fina kille.

Crazy days

Alltså herregud va mycket roliga saker vi gjorde i den första lägenheten jag bodde. Ibland saknar jag det så himla mycket. Oftast inte haha. Det var kaos mest hela tiden. Massa folk. Massa olika livsöden. Massa middagar. Massa fulla människor. Väldigt skumma människor. Några väldigt fina människor.
 
Bild från 2006. Erik som tjej, posar i min säng. Haha så rolig morgon!

Ledig tisdag

Jag har slösat lite på den här dagen. Sov jättebra inatt och när klockan ringde och det var dax för de sista timmarna jobb så kändes det helt okej att gå upp och det händer sällan. Så efter jag slutat så fixade jag med tvätten som är över hela min lägenhet. Sen blev jag dötrött och bestämde mig för att krypa ner i sängen och ha ett sent morgonmys. Kollade på Det Okända från igårkväll!
Somnade dock och sov i drygt en timme. Sen har jag käkat glass med bär och kollat på Det Okända som alltid 13:15. Nu har jag svårt att bestämma mig vad jag ska göra resten av dagen. Träna? Till stallet och mocka? Träffa E? Träffa Sofia, Dennis och Vincent? Fixa naglarna, Ta hand om lägenheten?? Kolla på ny lägenhet? stanna i soffan hela dagen? Åkta till storstallet senare med Lina? Hmm ja vi får la se..

Kycklinggratäng

Blev helt tom i huvudet idag då jag skulle bestämma middags mat till jobbet så jag tog recept pärmen och hittade två passande. Det första var en kyckling gratäng och den gjorde vi redan idag efter som jag jobbar min första kväll för denna vecka ikväll. Valet föll på en kyckling rätt.
You need:
3 kyckling fileér
1 paprika (jag tog gul)
3 dl grädde
1 dl salsa
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 tsk curry
salt
riven ost
 
* Skär kycklingen och paprikan i bitar och lägg i en form.
* Vispa grädden halvfluffigt och ha i resterande ingredienser.
* Bred över gräddröran i formen och strö över galet mycke ost.
* In i ugnen 40 minuter 200 grader!
 
Riktigt gott!!

Vaknade före klockan

Nu har jag varit på jobbet precis hela dagen och ska vara kvar hela natten. Men imorse innan jobbet så hann jag iväg och rida Visa. Jag är själv lite chockad faktiskt. Det var så att jag skulle lämna iväg Baltazar med syrran när hon slutade 8 imorse eftersom jag börjar tio så kan inte jag ha honom kvar. Och hon har glömt bort honom typ alla mornar hon ska hämta honom så jag vet inte om min hjärna var lite vaksam. Men jag vaknade iaf typ kvart över sju och att då sitta hemma i flera timmar innan jobbet kändes onödigt om man kunde vara i stallet. Så jag packade med mig en pall och gick iväg med Baltazar till syrran(som förövrigt hade glömt bort att hon skulle hämta honom) och sen tog jag bilen till stallet.
 
Det var riktigt mysigt. Solen lyste och Annika är ju alltid i ladugården då jag kommer dit på mornarna. Jag tycker det är lite mysigare då när jag vet att det är någon mer där. Fast jag är ju helt själv i stallet. Så jag borstade Visa och äntligen flög det inte sju kilo hår överallt, så mina drag med stenen har lönat sig. Satte på barbackamuffen och träns och gick ut i kylan och kravlade mig upp på Visas rygg utan att trilla i backen. Jo det var kallt men det glömde jag snart bort och så red jag bort ännu en halvtimme av mitt liv. En av de bästa halvtimmarna i mitt liv. Vi skrittade runt en runda som vi inte gått själva förut. Ut till korsningen och sen hem via Segersta vägen. Jag tror detta var första gången jag inte hade en enda känsla av att jag kanske skulle ramla av. Framsteg. Jag tror våra ridturer har gjort gott för min balans, trots att vi rider med sadel annars. Jag tycker det är super mysigt att rida barbacka och verkligen känna hästen. Så det blir nog några sånna turer nu när vi ändå bara ska skritta omkring eftersom hennes ben fortfarande inte är hundra. Vi smörjer med liniment och hoppas att det hjälper. Jag älskar doften av liniment så jag klagar inte men jag hoppas hon bli helt bra snart utifall hon har ont.
 
Jag tog inte en endaste bild idag. Jag bara levde och njöt.
Alltså jag blir så glad i hjärtat i stallet!

Ketosstickor

Jo men nu ska det bli ordning på Hanna. Jag ska testa mitt ketos värde lite nu och då för att verkligen kontrollera en effektiv fettförbränning. Tydligen visar stickorna dock bara om man över producerar ketoner och det vet jag inte riktigt om är så bra. Alltså kroppen omformar för mycket fett till ketoner så man kissar ut dom. Hmm ja ja.. vi provar och ser vad som händer.
 
 
Har ni provat? 

Men guud så sant..




God morgon

Jag har kommit fram till att jag ska omprioritera stalltiden. Det bästa med stallet är allt på samma gång. Hästarna, Lina och vårat prat. Den senaste tiden har jag haft mycket egentid i stallet och jag rider ju Visa tre gånger per vecka. Detta och att jag tränar på gymmet mer har inneburit att jag inte har hunnit med lika mycket stalltid med Lina och det saknar jag. Därför behöver jag nu göra någon ändring. Har inte riktigt klurat ut vad eller hur ännu. Men troligtvis innebär det några fler timmar i stallen och färre någon annanstans. Jag älskar ju tiden jag har med Visa och vi ska absolut fortsätta vår resa nu i vår så där tar jag inte bort någon tid.
Lina lånade "min" häst häromdagen..

Känner dock att jag har ett stort behov av att ventilera allting med Lina lite oftare än vad det har blitt den senaste tiden. Lina är den av mina vänner som vet allting i min vardag och som alltid finns där. Jag har sagt det förut, ALLA borde få ha en Lina i sina liv.
 

My day

Träffat Sofia, Dennis och lille Vincent idag. Så himla mysigt med bebis! Åhh jag satt och höll i den där lilla krabaten hur länge som helst. Det krullade av barn och vuxna i huset och det är alltid kul när det är hemmamys tycker jag. Vi tog en prommis och var ute en stund i den helt underbara solen.

















Tre dagar senare..

.. kommer jag på att det var torsdag för tre dagar sedan. Jag måste verkligen sätta ett alarm så jag kommer ihåg vägningarna. Men nu var det ju ganska ointressant eftersom jag hade kräkts dygnet innan. Men jag är verkligen taggad på att veta på onsdagkvällen så jag fattar inte hur jag kan glömma på morgonen.
 
Har en stark fundering på att ändra mina vägdagar till söndagar. Känns bättre på något vis.
 
Äter riktigt bra nu. Hann träna mina två gånger på gymmet i veckan så allt är som det ska. Har beslutat att jag kommer ha en Godis"dag" någon gång efter den 23 april. För om jag fuskar fram till dess så får jag ju 59 straffminuter på Crossen och det kommer aldrig mer att hända. Fattar inte att jag är så himla duktig på att hitta på bra straff till mig själv.
 
Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och sen ska jag uppdatera lite om vad som har hänt under dagen!

Good

Har en bra känsla i kroppen. Ligger i soffan på jobbet och mår oförskämt bra. Fick svingod tacogratäng till middag. Är bara helt nöjd och glad. Mmm det var nog bara det jag ville säga..








Lördags funderingar

Jag sitter och klickar på de nya följarna på Instagram och slås av hur svårt det skulle vara att börja på lchf nu. De skriver att de äter lchf men lägger upp bilder på maträtter med majs, tacochips, frukt, lätta, apelsinkoncentrat, cider och massa annat som inte alls ingår i lchf kosten. Jag blir lite besviken och tycker att det är riktigt dåligt gjort faktiskt. Fast å andra sidan dom kanske inte vet att de äter fel?
Min dag började med en smoothie som inte var jättegod men väldigt bra. 2 avokado, grädde, bubbelvatten, bär och linfrön.

Kostologik

Jag blev kontaktad av en tjej som driver en blogg om kost och träning. Hon ville fråga mig några frågor om lchf och viktminskning mm. Det blev rätt mycket text. Jag svarade och nu har hon gjort ett superfint reportage om mig! Hon har verkligen talang den här tjejen. Så kika in på hennes sida och läs inlägget om mig och min viktminskning! 
 
Älskar människor som är drivna och kunniga och jag upplever henne så! Hon finns även på Instagram @kostologik . 
 

Gratis!

Nu ger jag bort alla saker jag har kvar från all försäljning. Är så trött på att ha allt här hemma. Så om ni vill "fynda" någonting som jag inte vill ha så ligger det just nu 43 saker under "Bortskänkes" på "Köpes och säljes - Bollnäs". Massor med väskor! Åhh.. jag döör litegrann:(.. Imorgon blir det några till. Lite påslakarn och sånt. Har fortfarande hur mycket grejer som helst.

Bra flow

Jag vill inte att den här dagen ska ta slut. Har så himla skönt flyt idag. Jobbet gick fort som attans. Stallet var helt underbart, jag kan inte förstå hur jag kunde leva utan den här känslan så länge. Gymmet var tufft. Väl hemma har jag städat lite och badat Katten. Är på riktigt bra humör och det känns jobbigt att jag borde sova om några timmar haha..
 
Jag tänkte tidigare idag att jag måste ringa en person och fråga om han fått kontant pengarna som jag hade haft hemma. Men sen tänkte jag att jag ringer ikväll, det spelar ju ingen roll. Så sitter jag i bilen påväg hem från gymmet och han ringer och frågar om han nu får låna pengarna. Jag kände bara shiiit vafan har han inte fått dom då vet jag inte vart dom är för jag har inte sett dom på länge. Väl hemma rev jag ut hela garderoben, alla lådor, alla ställen där jag har saker, vilket är galet många. Jag hittade dom inte. Så frustrerande. Men sen så letar jag i en låda med nytvättade stallkläder som jag har lagt undan. Där ligger dom. Jag hade typ givit upp och tänkte "Mmm men det var ju bra Hanna, nu är dom borta, jag orkar inte!". Men nu hittade jag dom iaf så slutet gott allting gott! Men tänk om jag hade sullat bort 20 tusen. 
 
Just det jag har kommit på en grej till idag. Jag är ju förkyld, lite snuvig, ont i huvudet och har haft ont i halsen. Nu har jag bestämt att det är pollen allergin. Jo jag hörde det idag att pollen är här enligt doktorn så då kan jag träna lite iaf. Hoppas jag inte är mer sjuk imorgon för då är det nog inte pollen haha..
 
Hade lyxmorgon imorse och tog en morgonprommis i solsken och 14 minusgrader, vädret kan verkligen påverka mig ibland! Love it!
 
Hur mår ni idag?
 

Lucky me



Tänk att det här är mitt liv.

Ibland

Jag svarade på lite frågor om min lchf resa ikväll och skulle skicka med lite bilder. När jag kollar tillbaka kan jag ibland inte förstå att jag verkligen sett ut såhär. Det gör lite ont i hjärtat. Jag känner mig inte smalare men jag hoppas innerligt att jag är smalare.
Grekland

Stilla

Det känns som att denna vecka har varit hur lång som helst. Varför vet jag inte för jag längtar inte till någonting speciellt. Kanske är bara för att det har hänt mycket saker. Har nog aldrig sovit så mycket som den här veckan och ändå fortfarande varit trött. Jag har inte tränat eftersom jag är lite krasslig.
Jag har varit i stallet ikväll och gått en långpromenad med Visa. Hennes ben känns bra igen, hon såg inge halt ut, men jag är ju dålig på att se det också. Sen är det svårt att springa och trava och kolla samtidigt. Men hon är inte varm iaf. Annika sa att hon inte sett något. Så mös jag runt i stallet och kände mig lyckligt lottad att det här är mitt liv.
 
Det tråkiga är att Baltazar nu är halt istället. Vänster framtass. Han är inte jätte öm men han undviker att gå på den. Så vi får se hur det ser ut imorgon, han ska med mig på jobbet hela dagen. 
 
Nu sitter jag i soffan och har en köttfärsgratäng i ugnen som jag ska käka med lite coleslow.
 

Varför läser ni min blogg?

Nu har jag vaknat till liv och läst igenom era kommentarer till "LCHF i ropet" inlägget. Jag tycker det ni skriver mest är fel. Sen att ni är anonyma tycker jag är pinsamt. Sen märks det att ni inte läser min blogg noga i vanliga fall och det tycker jag känns tråkigt. Men jag vill klargöra lite saker..
 
Till Anonym 1
Hur kan kroppen må så himla bra på lchf kost då om det inte är bra för kroppen? Jag äter inte ett gram mer fett nu än jag gjorde innan lchf. Vad spelar det för roll om du är uska?
 
Till Anonym 2
Tallriksmodellen är väl det optimala för alla. Men problemet är ju att folk inte klarar av att äta efter tallriksmodellen. Undvika socker och motion? Du menar undvika socker och att man bör motionera eller? För i såfall håller jag helt med dig. Men det FUNKAR inte för mig och det borde du veta om du läser min blogg.
 
Till Sanna
I en perfekt värld skulle alla äta bra varor och hälsosamt. Men jag tror aldrig det kommer att hända. Jag äter dock inte mer kött nu än innan lchf. SÅ det är inte lchf s fel utan bara mina vanor. Jag äter allt fett men mest det jag tycker känns bra som lax, ägg och avokado. Jag steker ju alltid i smör om jag steker och jag använder alltid fullfeta produkter.
 
Till Anonym 3
Fast det är så himla onödigt bra för han framställer de andra dieterna som bättre och det tycker jag ingen människa borde tycka. För att för mig är lchf naturlig ren och bra mat.
 
Till Nina
Jag håller med dig till viss del men jag tycker att det är dåligt att de sätter så mycket fokus på att svartmåla lchf och säger inte ett ont ord om en halv grape och en kopp kaffe. 
 
Tack för mig.

Goder natt

Är så trött så jag ligger redan i sängen och är redo att sova. Slarvat med maten idag. Ätit äpple. Men jag kände att det var värt det. Har inte varit sugen alls på mat. Så nu vet ni.
 
Annars har vi varit ute typ hela dagen. Först på lekparken på Långnäs och sen i Lillstallet. En helt perfekt dag med sol, blåst, barn och hästar.









God morgon

Igår hade jag fullt upp. Först jobbade jag till fyra och då kom Vidar till mig och vi åkte till stallet där Vidar fick rida på Bronzac. I stallet började jag må illa, magen var liksom uppsvälld och när vi efter någon timme kom till Lillstallet så kräktes jag. Vi borstade hästarna lite snabbt och Lina matade. Sen åkte vi hem och Vidar fick käka lite sen däckade vi i säng. Jag mådde mycket bättre men jag blir alltid så galet trött av att ha mått illa och spytt så vi somnade vid halv nio. Jag vaknade och kräktes en gång till men imorse mådde jag bra. Så himla konstigt. Jag hoppas det inte är magsjuka så att jag har smittat någon.
 
Igår när vi la oss så hade Katten gått och lagt sig på Vidars kudde, hon brukar alltid ligga på sin kudde på andra sidan. Men jag tänkte att hon flyttar väl på sig. Men när jag var upp inatt så låg hon kvar. HHon som inte ens gillar barn så mycket. Knäppa katt.
 
Imorse hade vi bus med Baltazar i sängen!


 



Lchf i ropet

Klickade mig fram till ett klipp på Aftonbladet igår. Det handlade om dietER men det dom pratar om och dissar är ju såklart lchf. Det står ett fat med bacon och ägg och ett med en halv grapefrukt och kaffe och ett med en måltidsersättningsdryck. Drycken säger dom att är rent socker, flygvärdinnefatet säger dom ingenting om men lchf kritiserar dom ner till molekyler. Hur kommer det sig? Jag känner att båda de andra dieterna måste vara mycket farligare för kroppen i längden. Så himla underligt.
 
Fredrik Paulin svarar på frågan vilken diet som nu är farligast och då säger han "de enformiga och enkelspåriga SOM lchf". Alltså vafan. Det är alltså mer nyttigt att dricka sockerblandning?? Ditt jävla pucko. Lchf kost är det mest varierande jag någonsin har ätit. Jag fattar inte varför folk ska vara så himla negativa till någonting som är så bra.
 
Jag gillar dock läkaren ändå, han verkar inte totaldissa hela lchf grejen iaf.
 
Men kolla ni med och bestäm hur ni ser på saken..
 
 
Ni får ha i åtanke att programmet blir vinklat eftersom det presenteras av Viktklubb.se .

Mys

Var så himla seg tidigare ikväll, det känns verkligen som att jag kommer att bli sjuk. Men efter lite smsande med Lina bestämde jag mig för att åka och mysa lite med min halte vän i stallet. Tänkte först gå en promenad med henne så hon fick komma ut lite. Men det tyckte inte Lina så jag åkte dit och borstade, borstade och masserade hela henne. Hon var super duktig och verkade för en gångs skull njuta av lite närhet. Visa tycker inte alls speciellt mycket om att bli borstad och pillad på. Men vi kommer framåt och om man är väldigt väldigt lugn så går det bättre. Benet kändes inte lika annorlunda motför det andra benet idag. Och vi var ju bara i boxen så jag vet inte om hon haltar fortfarande.
 
Jag myste runt med alla hästarna men mest med Visa. Noa var super kelig och vill helst stå med huvudet i din famn hela tiden. Lukas var lika gullig som vanligt men han vill inte direkt mysa. Dansa var för en gångs skull jätte mysig. Först ville hon bitas och va dryg men sen kom vi fram till att om jag kliar henne i manen så bits hon inte längre. Hon var så lugn och stilla, har aldrig sett henne så med mig faktiskt.
 
Hade med kameran och smattrade av några foton..









Tror ni man vill åka hem när de kollar efter mig såhär?!

TV kväll

Måndagar är min tvkväll eller jag kollar på ett program iaf. Det Okända! Det är så spännande och varje program är bra. Svängde in på ICA en sväng nyss och skulle köpa jordgubbar, de kostade tio kronor. Först skulle jag betala med en avi och mitt pass eftersom jag glömt min plånbok på jobbet. Jag gick till kassan och fick prata med en super trevlig tjej som sa att det inte var några problem att betala med den där. Så jag gick in och hämtade jordgubbarna men sen stötte jag på ett vitkålshuvud som jag blev galet sugen på så det åkte också med.
 
Väl i kassan så öppnar tjejen jag pratade med precis en ny kassa så jag gick där. Det var inga problem att betala med den där lappen. Men så hade jag ju inget ICAkort och då kostade ju inte jordgubbarna tio kronor längre. Så typiskt. Så jag sa "Ja jag får väl skylla mig själv!" och hon svarar "Ja du får nog göra det!" Haha härlig människa. Jag gillar verkligen raka svar och inge krusiduller. Men lite ovanligt är det dock. Hon erbjöd sig att plocka bort dom men det ville jag ju såklart inte.
 
Vad tror ni att jag ska göra?

Fina Helena

Jag klickade mig in på Helenas blogg ikväll och fick se mina bilder och tänkte att du är det verkligen något knas för vi har inte ens samma bloggportal. Så jag bara "Varför kommer inte hennes bilder upp???". Men då hade hon gjort ett inlägg om oss:). Hur söt. Får nog ta och göra en resa neråt Gävle snart igen och dra med mig Johanna. Kanske en utgång i Gävle?! Låter lockande Helena?
 
 

Valnötsbröd

Det här är det absolut godaste brödet som är lchf ok. Det smakar inte ägg och det är riktigt fast och fint. Funkar perfa att frysa och tina. Funkar som bas i varma mackor. Funkar att rosta. Funkar att steka i fattigariddare, får dock hålla koll på valnötterna så de inte blir brända. Valnötsbrödet i mitt hjärta!!
 
4 dl krossade linfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpluver
1-2 tsk salt
6 ägg
1 burk fet kesella (250 gram)
150 gram valnötter (jag brukar oftast ta hela påsen förutom typ sju som jag äter upp då, påsen är på 200g).
 
Mixa linfrön, fiberhusk, bakpulver och salt fint.
Blanda ägg och kesella.
Rör i kesellablandningen och de HELA valnötterna i mixet. Smeten blir lite stabbig och det ska den vara.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Täck en avlång brödform med bakplåtspapper och dutta i smeten, jämna till den lite på ytan.
Grädda i ugnen i 80 minuter, alltså 1 timme och 20 minuter.
 
Byter bild här nästa gång jag bakar brödet.
 
De blir 31 skivor för mig och då blir det ca 1 kolhydrat per skiva. Så himla värt det och det blir för mig mer än en månadsförbrukning.

Äntligen

Jag tänkte för 5 minuter sedan ta en blogg paus för det är svårt att blogga när jag inte kan länka till recept mm. Men så knäppte jag på datorn nu och nu ser jag min egna blogg igen, woohooo! Så nu hoppas vi att blogg.se har gjort någon omstrukturering. Det var tydligen någon underleverantör som inte fungerade. Men nu kör vi på och jag ska strax lägga ut receptet på valnötsbrödet till er som jag lovat.

Slut på veckan

Det har varit en riktigt bra vecka. Hur är det möjligt att ett mående kan skifta så himla totalt på så kort tid. Känner mig helt lugn och trivs i livet väldigt bra nu. Ibland påminner jag mig själv och kollar av att jag är påväg åt rätt håll och det är jag. Jag vaknade imorse och hade ont i halsen, tänkte att det kanske var för att jag skrattade och sjöng så mycket igår, men jag tror det är en förkylning på G. Det svider liksom mellan halsen och näsan. Hoppas det går över till imorgon. Nu kollar jag på det Okända och dricker vatten, vatten och vatten. Det är bara då halsen känns bra haha.. Har tvättstugan också. Så jobbigt för jag skulle helst vilja gå och sova nu. Är trött och ögonen svider liksom.
 
Tidigare idag mötte jag upp Lina istallet och vi tog en promenad. Jag red Visa och hon gick med Sune. Visa reagerade inte på någonting, inte någonting, så himla skumt att hon kan vara så olika. Sen när vi skulle byta så Lina skulle rida och jag gå hem så upptäckte Lina att Visa var halt. 



Party party

Vi hade det så himla mysigt igår. Först sov Johanna över så vi fick lite halft panik eftersom vi egentligen skulle iväg på fest hos Sebbe och Tess. Men istället åkte vi och köpte mat och gjorde oss klara hemma hos Johanna. Det var bara vi och vi freakade verkligen ur all energi vi hade med hopp och skratt och massa skoj. Sen dog vi i soffan imellanåt.











Ser ni min fluff tröja haha..


Ninjor skulle vi vara här..



Vi hamnade på Palladium! Stöldgods spelade men var inte alls så bra som dom brukar.

Jag har ALDRIG vägt så lite som jag gör nu.

Jag tränkte att jag måste kolla hur mycket skada min utekväll gav. Då pratar jag såklart skada på vågen. Och det överaskade mig och gav mig det bästa resultat jag någonsin haft. Nu ligger jag på minus 42,7 kilogram totalt. Hade ju fastnat på minus 41 som mest hela året. Nu är jag kanske på G. Kanske ska gå ut varje helg, eller så kommer straffet senare i veckan. Men just nu tänker jag fira med ännu en kopp Svampsoppa. Mmm..
 
Drack vinet som jag fick av Anette i julklapp!

Jag kan meddela att jag enbart drack vin igår. Om ni följer mig på Instagram kunde ni se mig med en Jägerflaska men det var bara på skoj. Fler bilder kommer senare, vi hade en riktig flumkväll.

Bolleberget

Det var en snowboard och skidhopptävling på Bolle idag. Jag svängde förbi och sa hej till Johanna, blev kvar nån timme. Riktigt kul att det var så pass mycket folk. Jag tycker dock att det är döläskigt. Fattar inte att de inte slår ihjäl sig när de ramlar. Och ramlar gör de hela tiden. Knäppte lite kort, blir ju läckra bilder. 
 















  
Woop woop nu ska jag fixa naglarna och göra mig iordning för kvällen. Är så trött så jag vet inte riktigt hur detta ska gå. Men jag ska försöka pigga upp mig iaf. Käka lite lax och blomkålsmos, från en fryst matlåda haha.. lyxigt.

SISTA godispasset

Shiit vad skönt, jag har gruvat mig och ångrat mig bittert att jag åt de där polkagrisarna förra måndagen. Men jag är en tjej som står vid mina ord. Så efter en sen frukost bestående av två valnötsbröd med smör och en celsius så tog jag och Ballen en promenad i den fina nya snön och sen åkte jag på gymmet. Jag var först och ensam. Skönt! Ställde in mina 59 jävla minuter och körde. Hade ett mål att uppnå 3000 slides. Jag uppnådde 3019 :D !! Jag uppnådde dock endast 495 kalorier och målet är ju 600 vet inte vad jag gjorde fel där. Trodde jag körde på random förra gången också men det gjorde jag nog inte. Fötterna gör dock inte lika ont idag så jag känner mig nöjd ändå.
 
Nu ska jag käka ett äg och sen åka till stallet och mocka och mysa lite med hästarna i hagen. 
 
OBS. Eftersom blogg.se har stängt ner alla bloggar så fortsätter jag ändå blogga så får ni läsa när dom har tagit tag i problemet. OK?! Fine. Jäkligt tråkigt dock eftersom inga kommentarer kommer in till mig:P.

Min mage

Den ständiga magen haha.. Mätte den igen.. Nu är den ännu mindre. 1 cm till borta. Tänk om träningen nu äntligen har börjat fungera för min kropp. Vad härligt det vore. Tänk om min kropp äntligen förstått vad den ska göra som en effekt av träningen. Vi hoppas!!!
Om min mage kunde se ut såhär när jag e klar med viktminskningen så skulle jag vara nöjd. Alltså när jag står upp, ligger åt alla håll, gör plankan och så. Såhär ser den bara ut då jag ligger ner på ryggen för tillfället, men det är väl inte fy skam. Förut såg jag inte ut såhär. Jag och min krovmage.

Tömkörningen idag gick sådär

Jag trodde jag hade hajjat grejen med tömkörningen, men ikke. Idag klickade vi inte alls i början jag och Visa. Hon bara vände sig på tvären och backade upp i snödrivor och vägrade gå framåt. Jag står liksom helt hjälplös där bak när jag inte kan få henne framåt. Först vägrade hon gå ut från gården. Det satt en katt på en stubbe och hon prustade och frustade som om det hade varit en stor björn som hotade hennes liv. Jag gav mig såklart inte och tillslut trippade hon förbi uppspänd och vacker som en dag.
 
Sen ville hon inte gå längre än till Årtalshuset. Det gick liksom inte, vad jag än gjorde. Så till slut gick jag fram och ledde henne någon meter och då blir hon cool lugn och går bara. Så gick jag bak och hon börjar tjafsa igen, men då började jag veva med tömändarna istället och då nedrans blev det fart framåt. Men det är svårt ska ni veta att veva med ändarna samtidigt som du ska hålla händerna bra i förhållande till bettet. Men vi övade och kom framåt. Hon ville in på Vithebre vägen men det fick hon inte. Men hon åmade sig så mycket hon kunde. Vi gick över bron och vände om vid verkstaden under massa trams. Jag kände då för att ge upp för jag kan inte tillräckligt, jag känner mig liksom maktlös och osmidig. Men då hade hon strulat klart. Resten av tiden gick jättebra. Det är som att hon ska kolla mig om hon kan få bestämma hur och när vi ska gå. När hon börjar backa blir jag rädd att jag tagit för mycket i tömmarna fast det tror jag inte att jag gör egentligen utan det är bara hennes sätt att försöka smita undan. Men som sagt resten av tiden var vi jätte duktiga. Vi gjorde lite volter vid årtalshuset och sedan travade vi fram och tillbaka till verkstaden och ut mot lillastorvägen.
 
Jag var helt svettig efter passet. Det är inte så jobbigt konditionsmässigt egentligen men när det inte fungerar så som jag tänkt så blir jag nog förvirrad i kroppen haha.. Hon lyssnade jättebra på Halt, Framåt och Trava när jag hade helt långa tömmar och gick nästan bredvid henne på slutet. Så kul när det går bra! Det är ju faktiskt roligare om det går bra efter att det har gått dåligt på något sjukt vis. Vi var ute i 40 minuter. Men den första kvarten gjorde vi nog inte många knop, kanske något bakåt haha.. Nästa gång ska jag ha ett spö med mig. Hon gillar tydligen inte sånna men jag tror att det kanske funkar om jag håller det på avstånd.
Mulemys

Pass 16 avklarat

Jag blir så nöjd när jag gjort klart ett pass. Nu är det "bara" 15 kvar haha.. Idag gick allting ok. Mina ben värker sedan vi försökte sitta mot en vägg i 90 grader i onsdags. Men jag klarade det med lite kämparglöd. Det som är bra nu är ju att mitt huvud VET att jag klarar det om jag tar i. Det svåraste är om jag kommer lite efter i början på crossen då blir det svinjobbigt at ta igen. Men idag funkade det. 
 
Det är lite sjukt att jag väljer att återigen träna på en fredagskväll. Det är lite som att alla sitter hemma och har fredagsmys och jag kämpar för mitt liv. Men det är okej. Efter gymmet åkte jag till Växbo och hämtade hem min älskade lilla hund från syrran och sen åkte jag och hälsade på mamma och pappa en sväng, eller några timmar. Det är omöjligt att ta sig därifrån snabbt. Nu sitter jag i soffan och har duschat och maten står i micron. Köttfärsröra. Är inte direkt sugen på det men äta bör jag annars får jag lägga mig lite hungrig och det är inte ok.
Jag är faktiskt stolt över hur duktig jag är på att slita på gymmet. Jag tar verkligen i och vill bli bättre, starkare och mer uthållig. Det händer inte om man bara lullar runt. Ikväll var det en snubbe som gick 200 meter på gåbandet. Hur tänker man då? Alltså det är ju som att gå till bilen från gymmet, det kan ju inte räknas som träning?! Jaja fokus på mig vare ja. Nu ska jag käka mat.

Storhandlat

Det är så himla härligt att ha frysen full med mat nu när min budget är kass. Nu har jag bullat upp med det jag tror att jag behöver på en månad. Får se om det håller. Jag kommer att småhandla grädde, bär och säkert något mer.
 
Jag fick en riktigt bra kommentar i kassan idag "Du köper alltid bara bra produkter!". Tänk att jag slarviga Hanna liksom köper bra produkter. Maten är jag dock ganska noga med. Hur gör ni när ni handlar? Ekologiskt eller det billigaste eller det som ni tycker är godast?


Hon sa även att det jag handlar är dyrt. Mmm men det kanske är bra i längden sa jag. Men jag vet inte. Hur mycket påverkar det vi äter kroppen och livet tror ni? Det kanske bara är inbillning.
 
Nu ska denna Hanna masa sig iväg på gymmet för pass nummero 16, Wohooo då är jag mer än halvvägs. Pepp pepp pepp

Februari budget

Jag erkänner mig besegrad, jag överskred min budget på 2000 kronor med 204 kronor. Tycker ändå att det var riktigt bra gjort med tanke på att jag nu har klarat ut vad jag gör med mina "fickpengar" varje månad. På de 2000 kronorna blir det inte så mycket över till mat.
 
Såhär fördelades pengarna:
400 kr går till kontaktpersonsaktiviteter.
140 kronor till djurens mat och sand.
500 kr själva resan t&r till Stockholm.
350 kr nytt körkort.
Så dessa pengar försvann ju 1390 kr.
 
Kvar var 610 kr som gick till mat. För de överskridande 204 kronorna har jag köpt en party tunika på 70% rea för 100 kr, ett glas vin 25 kr, ett par träningsbyxor för 50 kr och en påse pinjenötter för 29 kr. 
 
Jag tycker att jag får nästan godkänt. Nästa månad ska jag få helt godkänt. Jag börjar dock på 1796 kr eftersom jag ligger back. Jag började med att handla min förbrukning av Celsius för den kommande månaden. Det blev 240 kr plus att jag köpte ett par sulor till skorna för 99 kr. Denna gång kör jag med kortet istället för kontanter. Får se hur det går. Har satt över de resterande pengarna och jag hade igår 2015 kr på mitt kort. Jag tänkte att utifall något händer så är det bra att ha lite extra på kontot. Men jag ska ju såklart inte använda dom.

Tips!

Om man som mig ibland känner för att få lyxa till det ibland, eller varje dag så har jag dessa små godingar i frysen. Jag brukar ta upp en och ha i kylen utifall jag vill ha. Det bästa är att de är så mäktiga så jag kan ta en tugga och sen lägga tillbaka den och sen ta en till tugga på kvällen. Jag får inte ett mersug av dessa som jag kan få av biskvierna.
 
Jag har räknat kolhydrater och tycker att det är helt okej för mig att äta dessa för att få i mig mera fett. En chokladboll med choklad på är 1,2 kolhydrater, med kokos på 0,8 kolhydrater och en biskvi är 1,8 kolhydrater.

RSS 2.0