Tömkörningen idag gick sådär

Jag trodde jag hade hajjat grejen med tömkörningen, men ikke. Idag klickade vi inte alls i början jag och Visa. Hon bara vände sig på tvären och backade upp i snödrivor och vägrade gå framåt. Jag står liksom helt hjälplös där bak när jag inte kan få henne framåt. Först vägrade hon gå ut från gården. Det satt en katt på en stubbe och hon prustade och frustade som om det hade varit en stor björn som hotade hennes liv. Jag gav mig såklart inte och tillslut trippade hon förbi uppspänd och vacker som en dag.
 
Sen ville hon inte gå längre än till Årtalshuset. Det gick liksom inte, vad jag än gjorde. Så till slut gick jag fram och ledde henne någon meter och då blir hon cool lugn och går bara. Så gick jag bak och hon börjar tjafsa igen, men då började jag veva med tömändarna istället och då nedrans blev det fart framåt. Men det är svårt ska ni veta att veva med ändarna samtidigt som du ska hålla händerna bra i förhållande till bettet. Men vi övade och kom framåt. Hon ville in på Vithebre vägen men det fick hon inte. Men hon åmade sig så mycket hon kunde. Vi gick över bron och vände om vid verkstaden under massa trams. Jag kände då för att ge upp för jag kan inte tillräckligt, jag känner mig liksom maktlös och osmidig. Men då hade hon strulat klart. Resten av tiden gick jättebra. Det är som att hon ska kolla mig om hon kan få bestämma hur och när vi ska gå. När hon börjar backa blir jag rädd att jag tagit för mycket i tömmarna fast det tror jag inte att jag gör egentligen utan det är bara hennes sätt att försöka smita undan. Men som sagt resten av tiden var vi jätte duktiga. Vi gjorde lite volter vid årtalshuset och sedan travade vi fram och tillbaka till verkstaden och ut mot lillastorvägen.
 
Jag var helt svettig efter passet. Det är inte så jobbigt konditionsmässigt egentligen men när det inte fungerar så som jag tänkt så blir jag nog förvirrad i kroppen haha.. Hon lyssnade jättebra på Halt, Framåt och Trava när jag hade helt långa tömmar och gick nästan bredvid henne på slutet. Så kul när det går bra! Det är ju faktiskt roligare om det går bra efter att det har gått dåligt på något sjukt vis. Vi var ute i 40 minuter. Men den första kvarten gjorde vi nog inte många knop, kanske något bakåt haha.. Nästa gång ska jag ha ett spö med mig. Hon gillar tydligen inte sånna men jag tror att det kanske funkar om jag håller det på avstånd.
Mulemys

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0