Svar på "frågelådan"

Ops sorry, jag har helt missat att svara på era frågor. Men nu kör jag. 

BR:
Har du nåt bra tips på hur man kommer igång med bra mat & träning igen efter en "dålig" period med mycket fuskande och ingen träning.. ? Har kört fast i dåliga spår och behöver verkligen inspiration (eller en spark i arslet kanske..?) Har du nån favoriträtt (behöver inte vara lchf) som du äter oftare än andra och isf vad?

Vet inte om du har skrivit det i bloggen förut men iaf.. Vad var det som fick dig att börja gå ner i vikt, var det nån särskild grej eller bara ren insikt?

Svar: Jag tränar ju inte så det vet jag inte alls hur man kommer igång med. Eller jag kommer igång och sen slutar jag efter 3-4 veckor för att jag tycker att det är så himla omständigt. Jag går promenader och mockar hästskit. Jag bestämmer mig bara att nu är det slut på lallandet och äter bra efter det. Jag är en väldigt allt eller inget människa som är envis och hatar att förlora. Jag kan av princip avstå från grejer.

Min kompis Emma gav mig en bok och ett ark med stjärnor i peppningssyfte. För varje dag jag var strikt och åt tre mål per dag(jag är ju lite dålig på att äta flera gånger) så fick jag en stjärna. När man når 100 stjärnor så får man en belöning tex, en fot massage, kryssning, ridtur, 7 blombuketter. Om man inte vill ha 100 dagar som gräns så kan man ju ta typ 30, både jag och Emma har dock långsiktiga mål och då passade 100 dagar:)!

Hmm jag är rätt enformig när det gäller maten. Min absolut favorit är stekt svamp, squash och köttbullar med persiljesmör på! Det äter jag minst 3 gånger i veckan. Jag saknar ingen maträtt från det gamla livet men alla godsaker. Tacos är en annan favorit och coleslaw med knaperstekt bacon en annan. Det finns så sjukt mycket gott. Jag raddade ju upp massa favoriter för ett tag sedan.. kika här!

Jag fick en upplysning typ varannan dag av min bästa vän Johanna som då läste till sjuksköterska om alla sjukdommar jag enligt % hade mycket mycket högre risk att få på grund av att jag var så tjock. Sen var jag allmänt less på att vara tjockisen. Men det är himla svårt när man inte vet hur man ska göra för att förändra sitt liv. För egentligen handlar det inte om vad du äter utan hur. Vissa kan ställa om sig och äta lagomt av "vanlig" mat. Men det kan inte jag, det funkar inte.


Så om inte LCHF fanns skulle jag fortfarande vara minst lika tjock nu.


MalinKalin:
Fråga: Vad har du för planer i sommar?

Svar: Jag ska jobba jobba och ja jobba under juli månad. Den helgen jag är ledig, nästa helg ska jag iväg på en kort semestertrip med min syster och bo på hotell och leva över mina tillgångar haha.. I augusti ska jag jobba mycket men lite mindre än i juli och förhoppningsvis hinna till Stockholm och träffa mina vänner. I september blir det jobb på vanliga tider och en resa till Mallorca som kompensation för allt extrajobb under sommaren:).


Sen ska jag såklart umgås med min familj, mina vänner, helst hinna med några soliga dagar på stranden och massa härliga dagar i stallet.

Nina:
Oops, visste inte att du brukade ha frågelåda :O
Men nu ställer jag en fråga här ;)

Jag är grymt imponerad av din kropps förändring sedan du började med LCHF, förstår att du levt väldigt strikt för att uppnå ett sådant resultat.
Undrar hur mycket du tränat, hur mycket tränade du när du i början på dieten?
Vad har du fått för reaktioner från folk du inte träffat på länge, är det någon som inte känt igen dig?
Tycker du att det känns svårare att hålla dig till dieten nu när du blivit smal?

Hmm, det blev lite mer än en fråga..:D

Svar: Jag är också lite imponerad men även sjukt besviken på att kroppen inte blir super fin. Kolla armen liksom..


Jag har inte levt så strikt hela tiden, jag var strikt det första halvåret. Sen har jag ätit mörk choklad, hallon alla nötter mm..

Jag har tränat i omgångar men så fort jag börjar träna så stannar jag i viktnedgången och jag går ju på dieten för att gå ner i vikt i första hand. I början tränade jag absolut ingenting, inte de första 6 månaderna iaf. Promenader går jag varje dag eftersom jag har hund. Jag har inte gått ner ett gram på grund av träning, det funkar inte på min kropp, den låser sig.

Ja det är några som inte känt igen mig som frågat mamma i efterhand och så. Sen är det rätt många som har trott att jag har blitt sjuk, typ allvarliga sjukdomar som gör att man inte kan äta. Jag har fått reaktioner från alla jag känner, även dom som jag träffar ofta. Alla tror att jag är lite allas egendom eftersom jag ger ganska mycket av mig själv här på bloggen så tror folk att de kan fråga och klämma och kolla på hela min kropp vilket jag upplever obehagligt.

Vet du att jag hamnade i chock när jag läste din kommentar första gången? Jag tyckte att det var så himla konstigt att du frågade mig om det var svårt att hålla sig på dieten nu när jag "blivit SMAL". Jag ser mig själv så långt ifrån smal så jag ringde min bästa kompis och pratade om det. Hon bara ja men du är ju smal nu. Men nej det är jag inte alls. Jag är ju tjock. Jag Hanna är och har alltid varit tjock. Jag blir så himla paff när folk verkligen tror att jag är smal.

Men åter till frågan. Nej jag tycker att det är lättare att gå på dieten nu för jag VET precis vad jag får äta och hur mycket jag behöver äta. Det som är lurigt är att jag lätt fuskar iväg lite väl ofta ibland bara för att jag vet att jag kan. Tex. dricka nått inte helt ok, Äta lite av en kladdkaka, ta en frukt. Om jag gör det sällan så märks inte det på min viktnedgång speciellt mycket och DET är farligt. 


Kommentarer
Postat av: Nina

Jag igen då ;)
Jag tror att din hjärna inte riktigt har hängt med att du numera INTE är tjock längre eftersom du gått ner så snabbt, det tar nog tid innan den fattat att "jo fan jag är ju smal"..
Sedan håller jag inte alls med om att din kropp inte skulle vara superfin, för det är den..du har en jättefin kropp och du ser väldigt sund ut.

Fy, menar du verkligen att folk kommer fram och känner på dig? Helt otroligt hur en del kan bete sig,säg ifrån på skarpen..fast du verkar vara en tjej med skinn på näsan så det gör du nog ändå ;)

Svar: Om du skulle träffa mig så skulle du inse att jag är tjock. Tror att bilderna luras lite.. Jaa det är helt sjukt, det är som att jag är allas egendom.. men jag har skinn på näsan och kan säga ifrån men ibland blir jag så paff och förvånad att folk verkligen funkar som de gör:)!
Hanna

2012-07-02 @ 16:37:47
Postat av: Marion

Är impad av dina framgångar och din envishet... Keep up the good work!

När i september ska du till Mallis? Och vart? Vi ska till San Augustin första veckan i september :)

2012-07-04 @ 21:31:58
Postat av: Malin

Du måste träna ett tag för att kroppen ska ställa in på förbränningen väl? Stirrar en bara på vågen kanske inte träningen gör mest, men kroppen blir ju fastare, starkare och ser på så sätt smalare ut och den blir det sen också..

Svar: Det är möjligt men det har jag ju inte tålamod med. Om resultat på vågen inte kommer inom två månader så lägger jag alltid ner. Tyvärr. Det är ju ett problem för mig såklart.
Hanna

2012-07-06 @ 05:56:32
URL: http://Malinspng.blogg.se
Postat av: Malin

En smal otränad kropp kan vara i mycket sämre skick än en mullig tränad. Och hälsan är väl viktigast?! ;)

Svar: Jag har inte sagt någonting annat..
Hanna

2012-07-06 @ 05:57:57
URL: http://Malinspng.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0