4 minuter på mig

Okej jag är jävligt arg för tillfället. Jag är kontaktperson till en tjej som jag träffar varje vecka och tycker det är väldigt givande och jag började göra det för att få lite verklighetskontakt när jag jobbade uppe på Anthill.
Grejen är nu att personen jag träffade när jag skaffade detta "jobb" sa att jag endast skulle skatta för de 350 i månaden som är inkomst och inte för de 700 kronor som är arvode. Arvodet är alltså det jag ska använda för att sysselsätta oss på våra träffar. Typ betala resor, mat, inträden.

Jag ringde Skatteupplysningen imorse för att fråga vart jag ska fylla i detta avdrag som personen på kommunen sa att jag inte skulle skatta för. Hon visste inte riktigt utan sa att det troligtvis var i ruta 09. Men sen ringde hon upp mig och sa att eftersom jag inte fått mer en 5000 i arvode så ska jag skatta för det..

Jag fick alltså 1037 kronor i arvode förra året och typ 500 i ersättning. De 500 skattar jag för automatiskt. så jag tjänade typ 300 kronor efter skatt. Nu ska jag skatta för de pengar jag inte fått som lön utan de jag använt på våra träffar. 342 kronor ska dom ta i skatt. Vilket betyder att jag förlorar 42 kronor på att vara kontaktperson. Jag hatar verkligen skatteverket och all som ställt till med detta just nu!! Morr..

Ops 2 minuter försenad är jag nu..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0