Vaccinera?!

Alla pratar om denna nedrans vaccineringen nu så jag känner att jag måste googla lite och ta reda på vad som gäller.
Vi har ju även fått en info"bok" hem ang vaccineringen och sjukdomen

Pappa har hela tiden varit iställd på att vaccinera sig, han gör det som Sverige säger(underligt nog, han brukar alltid tycka att kroppen ska klara sig själv). Mamma har varit emot att vaccinera sig hela tiden, tills för någon dag sedan så nu ska hon tydligen vaccinera sig. Syrran & Sam har inte bestämt sig. Johanna har redan vaccinerat sig. Grejen är att man kan ju hinna ändra sig hur många gånger som helst innan det är dax, Om man inte är sjuk på något vis så är det ju inte förrän nästa år man ska vaccinera sig. Då lär väll alla ha hunnit bli sjuk redan om nu denna Infulensa är såå farlig och snabb?

Jag ska inte vaccinera mig!

Jag har heller inte tagit alla sprutor man ska när man är barn, jag är helt emot att proppa i kroppen en massa skumma grejer som inte hör hemma där.

Denna text är ifrån Maj
"Fall av en ny typ av svininfluensa hos människa har rapporterats, ursprungligen i USA och Mexiko. Det virus som orsakar dessa fall har rapporterats vara av influensa typ A H1N1. WHO bevakar kontinuerligt läget och bedömer risken för en ny influensapandemi. Det finns idag inget färdigt vaccin mot svininfluensan. I Europa finns dock så kallade prototypvacciner godkända där tillverkaren kan uppgradera vaccinet med en aktuell pandemivirusstam.
De fall av svininfluensa hos människa som rapporterats, ursprungligen i USA och Mexiko, orsakas av influensa typ A H1N1. Det finns inget färdigt vaccin mot svininfluensan, dock finns så kallade prototypvacciner som vid en influensapandemi kommer att innehålla pandemivirusstammen."

Så det jag kan få ut av detta är att i maj fanns det inget vaccin och nu ska det FINNAS och vara VÄLBEPRÖVAT.

En läkare skriver:
"Det var inte länge sedan media dominerades av fågelinfluensan, men om denna hörs nu inte ett pip medan man kan förmoda glada grymtningar från läkemedelsjättar som Glaxo som redan fått betalt av svenska staten trots att man köpt grisen i säcken. Ingen vet hur bra skyddseffekten blir med det nya vaccinet eftersom det inte finns några tillförlitliga tester på det innan vaccineringen och epidemin kommit igång.
En annan sak som medierna och smittskyddsinstituten inte tagit upp är de eventuella biverkningarna med detta nya vaccin.
Ger man sig in på en monumental massvaccinering av det här slaget mot vad som i de allra flesta fallen förefaller vara en lindrig och snabbt övergående infektion så bör man vara säker på att vaccinet inte har några allvarliga biverkningar, även mycket sällsynta sådana. Gäller vaccinet en allvarlig sjukdom kan toleransen mot vaccinbiverkningarna vara högre.
Vid det förra vaccinet mot det influensavirus som på 1970-talet kom huvudsakligen från svin var biverkningarna av vaccinet visserligen sällsynta men allvarliga (bland annat långvariga förlamningar) och sådant är inte lätt att förutse med ett nytt vaccin.
Ytterligare en tveksamhet är om man nu lägger ner tillverkningen av det vanliga säsongvaccinet som innehåller de tre föregående, ännu cirkulerande virusstammarna. Fortfarande insjuknar omkring fem miljoner människor i en svårare variant av dessa influensavirus och omkring tio procent av dessa dör, av dem flera hundra i Sverige. Skall de lämnas i sticket nu?
Vaccination är medicinens mest framgångrika insats för mänskligheten hittills och det vaccin som framställdes redan i slutet av 1700-talet, det mot den genom vaccinet utrotade vanställande och dödliga infektionen smittkoppor toppar den ligan följt av den näst intill utrotade barnförlamningen med poliovaccinerna.
Men när nu influensavaccinationen huvudsakligen motiveras av den ekonomiska effekt infektionen skulle få mot industri och konsumtionssamhället så finns det all anledning att skärskåda insatsen där många intressen finns som driver processen, var och en med sina egna motiv.
SVEN BRITTON
poliklinikläkare"

Jag tänkte publisera lite info om själva Sjukdomen också, eftersom den ska vara så hemsk. Men det finns ingen bra information. Den beskrivs som en vanlig infulensa men lite jobbigare. När jag läser på biverkningarna av vaccinet blir jag änne mer övertygad om att jag inte ska ta det.
Tex Landstingen beskriver det så här:
Symtom på den nya influensan

De vanligaste symtomen på den nya influensan är feber, hosta, ont i kroppen, huvudvärk, halsont och trötthet. Ibland kan man få diarré och kräkningar.
 
Vad är din inställning? & hur har du kommit fram till detta beslut?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0