Emma, Mias dotter

Denna bok handlar om Emma som är "Gömda Mias" dotter. Jag vet inte egentligen vad jag tycker. LÄS INTE OM NI VILL LÄSA/HÖRA BOKEN!


Hela boken låter typ som en 13 åring berättar om hur dålig och elak hennes mamma är. Jag tycker i och för sig att denna Mia inte är speciellt snäll jag heller. Men iallafall så börjar Emma med att berätta om hur de flyttar ifrån Sverige för att få ett så normalt liv som möjligt. Sedan börjar hon få vänner som använder droger och festar mycket. Hon kommer in i ett beroende (skulle jag tro iallafall) och lever i flera år på Kristal meth och Kokain och Hasch.

Hennes mamma gör typ ingenting. Hon bara accepterar att hennes dotter kommer hem 8 på morgonen och sover hela dagen och sen ut på fest på kvällen igen.

Jag förstår verkligen inte hur man som mamma kan acceptera och låta allt vara. Om fler skulle reagera i tid och inte bortförklara såå mycket så skulle fler kunna komma ifrån sitt skadliga bruk av droger och inte gå vidare in i ett beroende.
Jag skyller absolut inte allt på den beroendes omgivning. Men i just denna bok känns det som att om Mamman agerat istället för att accepterat tror jag inte att Emma skulle sjunkit så lågt.

Det slutar iallafall med att Emma blir gravid och då bara bestämmer sig för att vara drogfri för barnets skull.. sen händer det lite runt omkring.. I slutet är Emma snart gift, har ett eget hus, är bästa vän med sin mamma och har ännu kvar sitt barn. Jag undrar hur detta kommer att gå..

Jag tror inte på att en beroende person bara kan bestämma sig för att sluta utan någon hjälp! Därför vill jag gärna veta fortsättningen.. men den kommer aldrig.. eller den har inte komit hittills iallafall..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0