Dieten

Fan jag har fått TVÅ tvångstankar. Den ena menar att jag måste få tjuvväga mig nu eftersom jag varit borta och då måste jag ju få se hur det gått med maten, det är såå frestande. Den andra säger att om jag gör det så förstör jag hela grejen och spänningen till på torsdag. Gaaah..

Det går iallafall bra med dieten. Har ätit lite för lite nu när vi varit borta men det är så svårt att hitta någon passande mat att ha med på stranden och överhuvudtaget tillaga i en varm husvagn. Men nu ska jag skärpa mig och vara mer förberedd så att jag nästa gång har med mig enkla grejer som tonfiskröra och färdig lax med mera.

Jag har fått lite frågor om vad jag äter om dagarna så jag ska försöka bli lite bättre på att skriva iallafall ett LCHF inlägg om dagen, både för er och min egen skull så att jag har koll. Det ni ska tänka på är att jag är tjock och det är därför jag gick ner så mycket första veckan, det är inte alls säkert att du kommer göra det om du är smal eller mullig!

Jag har nu tröttnat på:
* makrill
* avokado
* keso(jag tyckte aldrig om den feta från första början)
* Creme fraiche(tyckte inte om den heller).

Godast är och har varit hela tiden:
* grillat kött alternativt kyckling
* lax i ugn
* paranötter
* lax i kokosmjölk med purjolök
* stekt kyckling med zuccini
* Grädde med jordgubbar, jag har ju aldrig tyckt om grädde men nu måste jag ju äta det om jag ska få äta jordgubbar så det är bara att svälja och se glad ut.
Jag äter väldigt lite grönsaker just nu och ska göra det i minst en vecka till. När jag sedan kommit in i "rätt tänk" enligt denna modellen så ska jag utöka dosen grönsaker. Sen tror jag att längre fram när jag nått mina - 19 kilo så ska jag nog få äta godis 1 gång i månaden. Ska dock kolla upp detta innan jag stoppar i min en socker chock.
Jag satt och kika i reklamen nyss och det är från alla matbutiken i stan. Det fanns typ inget jag kan äta av det de annonserar about. Jag får egentligen inte äta färdigmarinerat kött men det har jag totalstruntat i. Det blir för invecklat när jag ska bort och allt ska gå snabbt. Men igår köpte jag vanligt kött och kryddade med allround och salt, det blev jätte gott med beasås(färdig även den). Men med tanke på att jag skippar i princip alla grönsaker så kommer jag nog ändå inte upp i 5/100gram så jag kommer fortsätta som jag göra tills jag e klar.
En fråga som jag får hela tiden är "Men när får du äta vanlig mat igen då?".
Grejen med denna diet är att man ska leva såhär resten av livet. Jag har bestämt mig för att testa om den funkar i TRE veckor! Om den gör det(vilket det verkar som) så ska jag fortsätta tills jag uppnått mina mål som jag beskrivit tidigare. Efter det vet jag inte hur jag ska göra, har ju ändock bara gått på denna diet i snart två veckor. Om jag mår bra av den kanske jag fortsätter, om jag inte vill så kanske jag använder mig till största del av denna diet men med lite "fusk", annars ger jag väll upp den helt, Vem fan vet!

Ett påstående jag får hela tiden är: "Ja men lite kan du väll äta" eller "men du kan ju ta lite potatis" eller "en kaka kan du ju smaka" eller "du måste ju kunna dricka, det är ju sommar".
Mitt svar är: JA jag får/kan allt det där men jag VILL inte. Jag är en svart eller vit människa, om jag bestämmer mig för att testa denna diet i 3 veckor så finns det inget annat som står över detta. Då kör jag strikt på det och inget fusk och inget idag får jag äta choklad. Detta är inte på grund av att jag tror att jag kommer falla tillbaka i gamla mönster utan ren princip sak. Exakt samma som att alkohol inte hör hemma på julafton.

Det är så skönt att mamma och pappa är helt med på denna diet, de stöttar i varje grej jag tar mig för att testa. De fixade med min egna mat och mamma tänker verkligen efter när det gäller maten, vilket är extremt skönt att slippa tänka på allt själv.
Fråga mig gärna saker om dieten eller om det är något annat ni undrar som gäller mat och sånt?!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Fasen vad duktig du är!

2010-07-22 @ 09:37:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0