Ops vad jag svävade ut...

Kom precis in från kvälls kissen. Jag tänkte innan jag gick att jag skulle ta med min kamera och filma att det fortfarande är barn kvar i lekparken sent om kvällarna. Men tänkte att de kan ju inte vara där klockan halv 1, nu måste de ju sova. Jag gick inte förbi lekparken ikväll, så jag vet inte om det är några barn där. Men varje kväll jag gått förbi där vid 23 tiden så har det varit utländska barn där, eller ja ofta hela familjer. Med mammor, pappor och så en nedrans massa barn. Det ser så mysigt ut där de sitter! När vår släkt har släktträff så är det organiserat och det händer kanske 1 gång per år. Tänk vad härligt om man bara kunde dra ihop alla och sitta i en lekpark och ha picknick. Jag har funderat hur det funkar att ha barnen vakna så sent på kvällarna. Då har fördomarna slagit in, men det kanske jobbar på restaurang och inte behöver vara på jobbet förrän 10?! Men så är det såklart inte i alla familjer. Är det så att de prioriterar att mamman i familjen är hemma? Så barnen kan sova hur länge som helst? Eller behöver barn egentligen helt enkelt inte sova 10-12 timmar per natt?

I mitt grannhus bor det en familj och deras barn var vakna även ikväll, de stack ut huvudet och hejjade glatt trots att klockan då var 1 på natten. Men de är uppe och ute före klockan 8 dagen efter iallafall när Baltazar och jag tar vår morgon prommis. De brukar även alla andra dagar vara ute efter 23 på kvällarna och cykla runt runt huset eller spela fotboll eller dylikt. Hur orkar dom?

Sen har jag undrat en till grej. Kvinnorna som har slöja på sig, hur fan tänker dom om en som mig som kommer och går knappt påklädd. Tror de jag kommer att hamna i helvetet? Eller varför ska de dölja sig själva?

Jag känner mer och mer att jag skulle vilja jobba på ett boende eller på någon dagverksamhet för "nykomna svenskar". Jag vill nu ha ett jobb där jag får hjälpa människor på ett eller annat sätt. Jobbet ska ha någon vettig grund och jag vill känna att jag gör något jag kan stå för. Som när jag jobbade i Söderhamn, då var det verkligen verkligheten jag fick ta tag i.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Något sånt jobb tror jag kommer passa dig utmärkt =) Men vad pluggar man som då? Socionom?

2010-07-07 @ 15:42:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0