Idioternas stad

Låten Ni fattar att man trycker på playknappen för att höra all musik jag lägger ut va?

I måndags var jag på stan och träffade på ett av de största puckona i denna stad. Jag hade Baltazar med för vi var bara ute och gick en sväng för att möta Erika. Vi stod och kikade i en realåda utanför en skoaffär, helt lugnt. Jag såg att det satt en gubbe på bänken med en schäfer som han pratade med, "Åhhh nuuuu äru hemma med pappsen igen". Japp jag hör allt. Iallafall sen ska han gå till tre gubbar som står en bit ifrån oss. Han går onödigt nära och hans hund blir galen och skäller. Det var ett under att han orkade hålla honom. Baltazar är ju så lugn så han skällde två gånger och ställde sig sedan bakom mig. De tre gubbarna verkar inte känna honom alls utan fortsätter att prata med varandra trots att han ställer sig mittibland dom. Då kommer en kvinna som verkar äga hunden ut från systembolaget. Hon tar hunden och går tillbaka till bänken. Han går efter och tar lugnt tillbaka hunden och går rakt mot oss, trots att han ska åt det andra hållet. Hunden börjar såklart skälla igen och jag ber honom gå. Han börjar yra "du kan ta den där lilla(Baltazar) som en fisk" "han är bara en liten fisk" "Ser du han???". Jag säger "Men fattar du ingenting? kan du vara snäll och gå härifrån?" Men nej han står kvar som nått jävla pucko och verkar vilja få deras hund att bli elak på min hund. Jag blir skit arg och skriker åt honom "Men va fan gör du?! Vad är ditt problem?" "Gå härifrån NUUUU". Till slut kommer kvinnan och tar hunden, hon har stått någon meter bort hela tiden, men då först säger hon "Men vad gör du?, kom här nu". Gahhh jag blir galen av människor som inte kan beté sig.

Det är många som just har hund som är konstiga. Många säger exempelvis "Ja men min hund blir lugn bara den får hälsa" Ja men so what? Det är väll inte mitt problem. Jag tänker inte låta massa hundar som är tokiga hälsa på Baltazar för att de ska sluta dra i kopplet och skälla. Alla hundmänniskor har försvarstal för sina hundar. Mitt för Baltazar är "Han skäller bara lite när ni knackar på dörren, sen är han tyst" men det är helt sant. "Han skäller inte om han skulle varit lös" - det gäller när vi går i koppel och någon hund moppsar upp sig, då reagerar Baltazar också och kan skälla. Men han slutar så fort man säger åt honom.

Igår när jag var på ICA och lämnade in en retur var det två super trevliga tjejer som jobbade! ett + för ICA i tillägg till alla - de fått tidigare. Ja det jag skulle berätta var ju en annan sak. Hmm jo så här var det.
Jag kom in på Ica, hade inga linser och var allmänt trött så jag kollade inte så noga på vilka som var där. En kvinna säger "Hej" och jag hejjar(som vanligt, jag blir galen på mig själv). Hon i kassan ler mot mig och den här kvinnan fortsätter prata. DÅ kollar jag på henne, hon är en liten dam i ca 60 års åldern som börjar fråga underliga saker.
Hon: Du är lik nån tror jag
Jag: Okej:D vad roligt (och så log jag)
Hon: Din mamma?
Jag: Vad?!
Hon: jag du har väll en sån?
Jag: ja
Hon: Hur gammal är du?
Jag: öhh 26
Hon: 21 jaha..
Jag: Nej 26 år är jag
Hon: Jaha, å din mamma..
Jag: Ja, vad menar du?
Hon: Hur många ååååår äär hon?
Jag: jamen typ 55
Hon: Jaha ja det är ju som mig då snart.. (muttrade hon och gick vidare)
Fast denna kvinna är ingen jag ogillar utan hon var riktigt trevlig. Men det känns ändå underligt att stå där mitt bland alla människor och prata om inget med en kvinna som har läppstift över halva ansiktet och som frågar underliga frågor. Men jag kunde hålla mig för skratt och det är jag glad för, jag har lärt mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0