Slöja?

Häromdagen när jag satt ute på gräset och läste så la jag som vanligt märke till några tjejer som cyklade runt här på området. De gör det allt som oftast men just denna dag var det så sjukt varmt. Ändå hade de någon typ av slöja på huvudet. Hur kommer detta sig? Jag antar att det har något med deras religion att göra? Men hur kommer det sig att killarna slipper?
Vad är det som är så hemskt med att visa sitt hår?
Jag har tagit upp denna fråga med några vänner och dom säger att Tjejer från den religionen inte heller får bada på sommaren för att de inte får visa sin kropp. Jag fattar verkligen inte poängen. Jag tycker synd om dessa små tjejer som måste anpassa sig till konstiga sjuka regler som inte har något vettigt i grunden. Eller är det så att något hemskt kommer att hända med mig för att jag inte går med en halsduk på huvudet?
Jag anser att detta är ganska intressant och otroligt skumt. Någon som vet hur fan det funkar?

Kommentarer
Postat av: Linda Larsson

Jag visste för ett år sedan när jag läste religion på komvux... men minnet är bra och kort... så jag minns inte längre. de har iallafall med religionen att göra som du skriver. har en bok här hemma som du kan få låna om du vill luska i frågan. förstår personligen inte hur dom klarar av att vara så varmt klädda på sommaren. själv svettas jag som en gris i enbart klänning

2010-06-02 @ 21:42:48
URL: http://lindaallstar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0