Hur mår jag?!

Det var längesedan jag skrev något om mitt mående så här kommer det. Jag har varit skit tjurig i några dagar och hållt det borta från bloggen därför att allt jag skriver här blir så stort. Men kan inte alla ha dåliga dagar? Jag mår iallafall mycket bättre nu och är väldigt taggad på dieten och hundträningen med B. Frågan som jag alltid återkommer till är jobb. Det blir inte bättre av människor som tycker att arbetslösa människor är lata och okunniga. För jag känner mig varken lat eller okunnig jag känner mig bara fattig och handlingsförlamad. Jag vågar inte chansa och starta mitt egna företag. Jag har nog kommit fram till det nu. Men vad fan ska jag göra då?

Återgå till att jobba inom barnomsorgen? Samma jobb som jag jobbat inom i 6 år tidigare. Jobba som vikarie inom handikappomsorgen? Där känner jag verkligen att jag kanske kan göra en skillnad och ändå trivas med jobbet. Men vart kommer jag vara om 1 år? om 5 år? om 10 år?

Mitt huvud är ett stort virrvarr och jag kan inte få någon rätsida på något alls. Därför har jag bestämt att den 15 november börjar jag jobba som vikarie igen inom kommunen. Det är inte det jag mest av allt vill men jag känner bara att jag sitter fast just nu. Jag kommer ingenvart och mina mål känns som att de svävar ute i rymden, långt långt bort.

Jag har varit arbetslös i ett år snart! Förstår ni hur lång tid det är egentligen? Det känns som 3 månader kanske. Jag har alltid någonting för mig. Jag är sällan sysslolös. Men den sista veckan har varit tråkig, grymt tråkig och vågen har inte gjort den bättre. Plugga har jag lagt på hyllan, det är ingenting jag prioriterar alls för tillfället. Är bara så trött på att man hela tiden måste vara aktiv och glad. Är ni det?

Jag vill verkligen inte börja jobba med något och sedan stå här om två år igen och undra vad det är meningen att jag SKA göra...
Imorgon kommer jag ha en peppdag för alla er som går på LCHF eller bara vill ha en förändring av något slag. I´m in chock! Allt är möjligt!

Kommentarer
Postat av: Marion

Kul att börja jobba igen, är du vikarie så kan du ju hoppa av om du hittar något du vill göra. Väl?



Jag är sällan glad och energisk hela tiden... Mest... Aldrig :P Haha.



Kram på dig

2010-11-02 @ 22:03:25
Postat av: Sanna

Hej världens bästa, roligaste och super snälla hanna! så kallade Downs har vi allihop, jag med. Det är snarare lite galet att du mår så himla bra som du gör, lubba var ju helt knäckt när hon var arbetslös och du har ju istället utnyttjat din tid på ett fantastiskt bra sätt, jag är så oerhört stolt över dig! Att du tog tag i din vikt en gång för alla o med så otroliga resultat är ju både galet och fantastiskt! Längtar till torsdag o vägdag!!=) Jag förstår att du känner dig frustrerad över temat jobb/framtid ....ve m är inte det mellan varven? Personlig assistenjobb var för mig en jätte bra grej och man måste ju testa massa saker för att se vart man trivs. Sen vet du ju att jag skarpt rekomenderar dig att plugga...framför allt för att få större val möjligheter här i livet, man kommer helt enkelt före i kön när man söker jobb. Okvalificerade jobb som man får utan utbildning tenderar dels att vara sämmre betalda (kanske mer tillfälliga), men det sämsta är att de oftast innebär mindre frihet att själv styra över sitt arbete. Och det blir så lätt att man bara hoppar runt inom cirkel av sånna jobb oxå, vilket kan upplevas som att man inte kommer vidare? Jag tror som sagt att du som är så smart skulle passa med att jobba socialt och med siffror...plugga ekonomi man behöver inte bli revisor bara för det.



bort med depp hit pepp!



kram

2010-11-02 @ 22:47:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0