Respekt

Vi kan fortsätta på det temat idag. Jag har varit på kyrkogården idag och jag älskar att gå där och tända ljus och ha det rofyllt. Men idag var det jättemycket människor bland gravstenarna men alla är där för samma syfte så det funkar ändå. Alla pratar lite tystare och pratar ofta om minnen om de döda. Barnen tycker att det är spännande och jag var alltid med min mormor när jag var liten. Jag har fått med mig att på kyrkogården ska man visa respekt och tänka på de döda med ett leende och komma ihåg de roliga stunderna. Nu förstår jag att inte alla tänker så när de går på kyrkogården men för mig är det som en liten vilopaus från det riktiga livet. Det jag känner är dock att alla brukar ha respekt på kyrkogården. Idag bröts den..
Jag sa absolut ingenting till denna super korkade karl(starkt gjort av mig, men jag ville inte ha en scen på kyrkogården). Gå och skrika och muttra i telefonen är inte att visa respekt mot de döda. Man hörde honom från att han kom upp vid tunneln, hann dock inte filma när han skrek som värst. Men han kanske trodde att det var en vanlig gång väg?! Jag såg hur alla de gamla tanterna och gubbarna tittade upp över häckarna efter denna karl. De skakade sina små söta huvuden och jag förstår det. Är det bara gamlingar och jag som fattar att man visar de döda respekt eller är det bara denna karl som är korkad? Jag hade tur som fick följa med min mormor på kyrkogården och lära mig hur man ska bete sig där. Alla har kanske inte den turen?

Kommentarer
Postat av: Marion

Håller med dig om att man ska vara tyst och respektfull på en kyrkogård, men han lät inte svensk? Dom har kanske annan kultur än oss gällande döda och kyrkogårdar i det land han kom från? Jag har ingen aning...

2010-11-08 @ 10:38:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0