Era frågor om min LCHF diet!

Postat av: Ulrika Tillheden
Hur gjorde du med motion i början?
2010-09-21 @ 11:35:23
URL: http://dominatingbabydoll.blogg.se/
Postat av: Ulrika Tillheden
Hur gjorde du med motion i början?

SVAR: Jag motionerade ingenting alls. Jag har ju dock hund så promenader blir det ju varje dag oavsätt. Så jag kan väll säga minst en timmes promenad per dag. Men ingen förändring motför innan alltså.

Postat av: Wille
Grattis till ett bra val:-) Jag har tjatat för många om LCHF men det bästa är när man får upptäcka det positiva själv. Lycka till och strunta i om du faller ifrån ibland. Livet är långt och att stressa blir bara onödigt.

SVAR: Tusen tack! Jag hoppas att det går lika bra för mig som för dig!

Postat av: Malin
Jag började läsa din blogg för någon dag sen och du har verkligen inspirerat mig i att också ta tag i min vikt nu! Det känns skönt att du skriver ut att du ibland fuskar, tycker att alla andra bloggar om dieter är så himla strikta hela tiden och det får det svårt för mig att kunna tro att jag själv skulle klara det. Därför är det skönt att höra att du ibland fuskar också. Jag tänkte fråga om du har nå bra frukosttips? och hur du motionerar :)

SVAR: Jaha, fan vad roligt! Blir så glad när jag läser sånt! Jag är ju väldigt ärlig på min blogg och jag skulle faktiskt kunna säga helt ärlig i just dietbiten. Jag skriver alltid om jag fuskat och ätit ett äpple eller dylikt. Snart kommer jag att fuska en hel del när jag åker till Spanien. Jag ska äta sura godisar har jag lovat mig själv:). Jag tror aldrig man ska förbjuda sig någonting utan känner jag att jag måste ha något så UNNAR(ett farligt ord) jag mig det. Det man måste tänka på är att man inte kan unna sig saker för ofta och inte för dåliga saker, men det enda som egentligen händer är att jag mår lite dåligt och kanske går jag inte ner lika mycket i vikt. Vikten är ju super tråkigt eftersom det är en av anledningarna till att jag gör detta:).

Frukost tips!
Bacon och ägg - hur tråkigt det än låter så är det den lätt bästa frukosten på denna diet. Du blir bra mätt och det är en massa fett som du i detta läge behöver och som gör att du tappar vikt.
Yoghurt/grädde med bär - Min absoluta favorit! Förut åt jag laktosfri yoghurt naturell med lite bär(hallon eller blåbär). Nu brukar jag ta lite bär och vispa grädde och äta till, det är en lyx frukost på helgen och helt laglig dessutom! Denna är även perfekt som efterrätt eller mellanmål om man känner att man behöver det någon dag.
Ägg och fincrisp -  Jag antar att du hört/läst att man i nödfall får äta fincrisp? Iallafall är det ett bröd som är små tunna skivor. Jag brer två fincrisps med massor av bregott och sen har jag ett skivat kokt ägg på varje. detta är perfekt när jag känner att jag behöver något med tuggmotstånd.
Rester - detta är ju den absolut lämpligaste frukosten. Du ta resterna från gårdagens middag och smaskar i dig.

Motionen är ju det jag är sämst på när det gäller att gå ner i vikt. Men nu ska jag alltså beskriva hur jag motionerar.
* Jag går 1-1,5 timme med hunden per dag, alternativt cyklar.
Detta är då uppdelat typ 30-40 minuter innan frukost. Kisspauser under dagen på ca 10-20 minuter x2 och sen kvälls prommis ca 20 minuter innan det blir sängen. Detta gör att jag håller förbränningen igår hela dagen, vilket är bra! Nu har jag ju även börjat jogga.
* Jag joggar ca varannan dag. Rundan är på 2km men jag går hälften. Det är lyktstolpar runt halva så jag springer en stolpe och går en och springer en och går en. Den sista halvan så springer jag en bänk och sen går en bänk, detta är lite längre sträckor än mellan stolparna(kanske 3-4 stolpar på varje bänk sträcka).
* Annars så simmar jag ibland, kan vara en gång i veckan kanske, eller varannan, mycket olika.
* Sen gör jag gärna sånna saker som gör att man rör på sig men inte tänker på det som att skotta hö, hugga ved, dra fram träd, klippa gräs, kratta mm. Detta gör jag så ofta jag kan.

Postat av: MalinKalin
Vad kul med fler läsare :) Hur många har du nu per dag då ungefär?

SVAR: Jag får ju bara kolla på den där statistiken på söndagar men jag tror ni är kanske 60-70 stycken som läser varje dag och ibland över 100 så det är lite olika. Jag trivs bra med er läsare och det är verkligen jätteroligt när ni kommenterar och tycker till:)!

Postat av: Linda Larsson
Jag är stolt över dig min vän =)
SVAR: Jag är stolt över dig med darling!

Kommentarer
Postat av: Marion

Håller med Malin som började läsa din blogg för ett tag sen.



De bloggar som skriver om dieter är verkligen förbjudande mot sånt som inte tillhör dieten, och just LCHF skulle jag kunna börja med bara för att jag ser att man "får" fuska..



Det är ju som du säger, det som händer är att man kanske inte går ner i vikt..



Men samtidigt så har jag inte disciplinen på mig att äta efter den dieten konstant, så då kan jag ju råka ut för det vi talade om sist, att kroppen binder upp allt fett i kolhydraterna istället och att man kanske går upp i vikt istället..



Men du är så jäkla bra, fortsätt med det du gör! Du ser ju att du inspirerar massa folk!

2010-09-22 @ 18:25:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0