Lchf lunch a la Hanna

Ja nästa mål på dagen är lunch. 80% av alla mina luncher är matlådor. Jag äter ofta påväg någonstans eller på skolan eller hemma hos någon som inte äter LCHF. Det är enkelt att äta LCHF, jag blir mätt på små små matlådor om det är tillräckligt med fett i dom. Till lunch äter jag oftast enbart gratängen eller grytan eller köttet och såsen, alltså ingen broccoli eller något annat till. Det känns onödigt för jag har kommit fram till att jag inte behöver det och om det inte tillför något i smak så struntar jag hellre i det till lunch.

Om jag äter ute så äter jag nästan alltid sallad med fetaost, ost, gruka, isbergssallat, rödlök, räkor, kyckling, ägg och massa dressing. Jo jag vet att det säkerligen är socker i dressingen men jag äter inte ute så ofta att jag märker av något sug eller påverkan på kroppen. Jag äter även tacotallrik ibland eller kyckling filé med fetaostsallad som tillbehör. På onsdag ska jag ut och äta på Kina med E och då blir det kyckling filé med jordnötsås. Grejen med detta är att jag prioriterar att vara pedantiskt sträng i alla mat jag gör hemma och som jag äter 90% av gångerna och det blir då lättare att hitta något okej att äta när jag går ut och äta. För då känner jag att det inte är hela världen om jag äter jordnötssås som det säkert är socker i. Dock håller jag mig till sallad oftast för då är det inga oklara blandningar som jag inte vet innehållet på.

Sist jag åt köpmat var helgen när jag var helt opeppad att laga mat. Då köpte jag en sallad på ICA. Den innehöll gurka, rödlök, kräftstjärtar, räkor, kyckling, fetaost och två ägghalvor. Så jävla gott! När jag var till Uppsala  för någon helg sedan så åt jag Filé Oscar med fetaostsallad och beasås vilket är helt ok. Så gott och kostar typ en hundring på ett hyffsat ställe. Jag åt inte majsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0