Hur tänker ni?!

När ni ser en artikel som denna? Min första tanke blir "Nää" men sen funderar jag lite på vad det egentligen står på tidningarnasförsta sidor. Jag tycker hela Sverige har ett osunt sätt att se på hälsa. Jag delar inte många åsikter med tex Aftonbladets artiklar. Jag tror att fler och fler osäkra personer kommer att få ätstörningar. För det är inte normalt att äta längre. Antingen äter människor väldigt mycket "bara för att" eller så äter dom nästan ingenting för att dom måste bli smal. OM man är smal ÄR man hälsosam!! Håller ni med om det? Inte jag. Ja människor som är smala kanske ser hälsosammare ut men i min omgivning så är inte de smala hälsosammare än någon annan. Jag tror att det handlar om förbränning och gener.

Om jag äter en glass eller godis eller något annat som anses onyttigt, det kan vara en köttbit med beasås. Då kollar människor med andra ögon än om någon av mina smala vänner gör det. Jag märker det inte, kanske har jag gjort det förut. Det sjuka är att jag på ett sätt kan förstå det. Jag förstår att människor tycker att tjocka människor ska "ta tag i sitt liv". Men det är inte så lätt. Även jag kan tycka speciellt nu när jag gått på LCHF att människor borde prova dieten för att gå ner i vikt och inte behöva vara så tjock. Att det finns en möjlighet liksom. Men jag tycker att alla människor har rätt att bestämma över sitt eget liv om det inte skadar någon annan.

Många tjocka människor känner sig inte lika mycket värda. Jag har alltid haft support runtomkring mig trots att jag har varit tjock hela livet. Om jag inte hade haft det och dom har satt mig på diet som barn. Vad hade varit annorlunda? Hade jag varit smal hela livet då? Hade jag haft en kass självkänsla för att min familj inte hade tyckt om mig som jag var? eller dom hade väll gjort det för att dom bryr sig men hur hade jag känt det? Hade jag varit samma person? Är man verkligen lyckligare som människa om man är smal? Det vette fan, men jag ska ge smalheten ett försök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0