Söndag den 18 december

Jag sitter och blippar runt på datorn och fascineras av hur mycket reklam det florerar överallt. Jag köper sällan något jag har sett på reklamen. Jag kan få inspiration till en julklapp eller ett klädesplagg jag vill ha men jag köper aldrig det som det var reklam för. Cubus reklam på tv:n gillar jag dock oftast, massa koftor som jag så gärna vill ha men som är alldeles för korta i ärmarna för mig.

Nu tiden före jul tror jag att folk drabbas av köpmani. Jag har alltid köpmani så för mig är det ingen skillnad. Jag älskar att köpa saker. Men jag köper mycket mindre nu än förr. Sen är det så att jag alltid vill ha en massa saker när jag inte har pengar. Nu när jag har pengar så finns det inget jag jättegärna vill ha. Hur kan det vara så? Är det så att man alltid vill ha det man inte kan få?

Jag funderar ju på en ny mobil, min la ju av igår igen. Men nu fungerar den igen men hur länge är frågan? Jag skulle aldrig köpa en ny telefon denna sista vecka före jul. Troligtvis blir allting billigare efter jul. Jag har vart anti Iphone hela tiden och upplyser alla om hur dåliga dom är. Visst är det så att om man bestämmer sig för att ogilla något så fastnar alla negativa saker man hör om just den grejen. Jag vet minst tio som är missnöjda med sin Iphone och då lägger inte jag ut 5000 kronor på en grej som för mig kan vara dålig. Inte ens om alla sa att den var bra skulle jag köpa den. Men jag tror jag väljer att tro på de negativa för att jag själv inte ska behöva ta beslutet att inte köpa en. Självklart finns det ju massa människor som är nöjda med sin Iphone och det borde varenda människa vara om man spenderar så mycket pengar på en telefon eller på ett abonnemang.

Jag har nu hittat en perfekt telefon för mig.. Samsung. Den kostar 1700 kr och ser lite ut som en iphone fast den är smalare och lite rundare bak så att den ligger bättre i min hand. Om Iphonen hade legat bra i min hand kan det möjligtvis ha blitt så att jag köpt en för ca 1 år sen. Men jag gillade den inte i formen. Varför jag hakar upp mig på detta med Iphone är för att jag blir så frustrerad hur en telefon kan få så mycket av min uppmärksamhet när jag, när jag tänker efter ALDRIG skulle köpa den ändå. 1000 är det optimala priset för en telefon för mig. Jag är slarvig, klumpig och oansvarig i hanteringen av en telefon. Jag lämnar den framme på bordet på fester, krogen och pillar med den i badkaret, min telefon fick ju sig ett dopp förra veckan. Därav skulle jag dö av orolighet av att ha en dyr telefon oavsätt om det var en Iphone, HTC eller Nokia!

Igår när jag var på affärn.. nä jag har inte tid med detta nu.. skriver mer senare idag.. puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0