Tjock mamma

Jag skulle inte vilja vara en tjock mamma. Jag tror att det tar mer på krafterna att vara tjock och att då sätta barn till världen som inte kan få göra det som de skulle göra med en som orkar tycker jag inte är okej. Jag tror ju också att om man är tjock så har man någon typ av ätstörning, det har jag ju skrivit om förut. Vill man då överföra det på sina barn?

Jag tycker att jag måste ta tag i mitt eget liv först. Jag antar att många av er inte tycker likadant men varför?! Tycker ni att det är okej att en mamma eller pappa knappt orkar böja sig ner och knäppa skorna på sina barn? Byta blöjor, böka sig upp ur soffan, ta stöd med ena handen för att ta sig upp från golvet så de inte kan hålla i ungen samtidigt? Vissa mammor går ju inte på badhuset och stranden med sina barn på grund av att de är tjocka. Nej det är i min värld inte okej när det går att göra någonting åt.

Jag förstår att ni som är tjocka och mammor kommer bli skitarga på mig den oförstående singeln som inte ens lyckas fått en familj, välkomna att förklara för mig!



Det var denna artikel på Aftonbladet som fick igång mig. Har inte läst artikeln, enbart dessa rader och sett bilden.

Kommentarer
Postat av: Malin

Oj, ja där klev du nog på ett par ömma tår! Det finns ju även smala mammor som undviker stranden tex.. Och självklart känner jag mig träffad, fast jag vet att inte "borde".

Det känns som om jag borde ta mig samman och tänka på Jamies bästa i första hand.



Blir intressant att se reaktionerna på detta inlägg!

2011-12-21 @ 14:44:25
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ja just att gå på stranden men om du sätter ihop allting så blir det inte en hållbar situation. Jag kommer troligtvis aldrig att åka slalom någonsin med mina barn (om jag någonsin får några) heller oavsätt om jag är tjock eller smal. Inte skridskor heller. Men det har jag folk runtomkring mig som kan göra.

2011-12-21 @ 18:13:37
Postat av: MalinÖ

Jag har svårt att sätta mig in i sitsen eftersom jag ju inte är tjock (tycker jag)..

Och jag tycker man ska göra allt för sina barn, även ta hand om sig själv. Men, ja.. Bara för att man är tjock är man ju inte en dålig mamma alla gånger.



Jag tycker att du är bra för att du säger som du tycker! Sådant som andra kanske tänker men inte vågar.

2011-12-21 @ 18:51:28
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Marie Larsson

Jag har pco-syndrome själv och har vägt 107 kg( år 2002) För att kunna bli gravid gick jag ner 37 kilo och 2004 föddes mitt första barn.

Att vara så överviktig att det inkräktar på barnen tycker jag är förjävligt rent ut sagt. Ok, om man inte vill visa sej i baddräkt på badhuset, men då får man väl gå ut i skogen å leka då ist. Huvudsaken man är såpass aktiv så att man inte för över sin dåliga livsstil på barnen, vilket direkt leder till fetma och depression. Det är väl ingen som önskar sina barn det? Måttlig övervikt - ok, bara man ORKAR med sina barn. Allt går bara man vill, även om man har pco och har svårare att gå ner i vilkt än andra så klarar man det om man ger sej fan på´t! Tålamod och ett jävlaranamma!

2011-12-21 @ 21:07:25
URL: http://marranlarssons.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0