Världsliga ting

Har varit lite tunga ämnen på bloggen i några dagar. Igår när jag var på affärn hörde jag en kommentar som jag tar direkt ur sitt sammanhang "Ja inatt vettu man såg nästan inte ens till nästa plogpinne, då är det inte lätt e". Troligtvis var denna killen plogbilsförare? Men tänk vad skönt ändå att man kan tycka att de mest löjliga sakerna är det jobbigaste i världen just för bara en minut eller två?

Likadant med en konversation vi hade på Facebook om julklappar(bara tagit ut vissa meningar av en lång konversation).
Någons inlägg:
har irriretat mig hela förmiddagen över alla idiotiska julklappar som inhandlas i dessa tider. VUXNA MÄNNISKOR BEHÖVER INGA JULKLAPPAR!!! Men nu slår jag bort de energikrävande tankarna och kör full fart mot helgen!
Hanna Jonsson:
Jag är vuxen och jag ÄLSKAR julklappar!
Någon annan:
Dagens I-landsproblem....
Hanna Jonsson:
Jag älskar att bry mig om I-landsproblem ibland!
Är inte det hela grejen med Facebook?!

Jag tycker att alla skriver om onödiga saker på Facebook. Men jag tycker det är härligt ibland. Jag orkar inte vara seriös och tänka på alla jobbiga saker i världen hela tiden.
Men ibland kan jag bli galen för att folk bryr sig så jävla mycket om skitsaker, ofta när jag jobbar med eller för något som är mycket viktigare. Typ som när jag jobbade på behandlingshem och min vardag var splittrade familjer, kriminalitet och nedbrutna människor. Att ta en fika med mina vänner som då klagade på att killen inte diskade var så jävla irriterande och svårt att förstå för mig. Men då påminde jag om hur lätt liv de egentligen hade. Men även världsliga saker kan bli jobbiga i längden. Jag tycker nuförtiden att det är skönt att bry sig om skitsaker lite då och då. Tycker ni att det är skönt med världsliga ting ibland?

Kommentarer
Postat av: Nina

Men hanna överkonsumtion (som julhandeln till stordel handlar om) är ett stort problem ur möljösynpunt. Puss på re! ;-)

2011-12-19 @ 14:35:59
Postat av: Malin

Jag känner faktiskt att Julen är lite extrem ur konsumtionssynpunkt.. Som du själv påpekade om föräldrarna som var arga på ungarna, sluta handla så jäkla mycket blir allt lite lugnare! :)

2011-12-19 @ 19:08:00
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag tror inte att man kan jämföra problem med problem, då kommer det eviga mantrat "de finns alltid nån som har de värre" och ibland så måste man helt enkelt få häva ur sig det som är jobbigt för just MEJ även om de är en bagatell i andras ögon. Problem som problem. Och vad är egentligen ok att klaga på om man ska tänka på andras bekymmer som någon slags tröst? Lite flummigt men jag hoppas du förstår vad jag menar.

2011-12-20 @ 20:07:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0