Min favoritsysselsättning

Handla mat och planera och äta. Jag älskar att gå runt i affärer och komponera olika rätter och må bra. Just nu ska jag handla väldigt ekonomiskt och planerat, men det lyckas sällan.

Jag är impulsive när det gäller mat handling. Idag var planen storpack av grundvaror som lax, kyckling, broccoli, köttfärs, ost, ägg mm. Jag råkade köpa entrecote för någon hundring också och det har jag verkligen inte råd med egentligen. Det som inte finns med på bilden är mandlar, 3 liter grädde och 6 cremefraiche burkar. Räkor finns det där under också..

Detta ska jag klara mig på hela mars. Jag får köpa till paprikor, grädde och sånt som blir gammalt fort.

Det blev typ 1100 kronor. Ganska bra, om jag hade struntat i köttet så hade det blitt 900 vilket skulle vart toppen bra. Men lax och kyckling blir mycket pengar. 4 kg kyckling blev det, först 2 kilo på Lidl och sen 2 kilo på Willys för att det var två paket för 65 kronor! Lidl har inte haft fryst broccoli förut men det har dom börjat med nu vilket är toppen bra. De har dock inte storförpackning av ekologiska ägg och inte heller beasås. Det är därför jag åker runt på flera affärer. Men jag lider inte av det. Idag blev det dock mycket extra plock på Willys, bacon(2 för 15kr), rökt lax, 1 kg riven ost(alltid bra att ha) och två kilo kyckling då.

Har ni något tips på hur man tillagar entrecote?! Jag har inte en susning haha.. Tänkte ha persiljesmör till, GOTT!

Kommentarer
Postat av: Emma

Vore kul att få se ditt matschema för en vecka!

2011-02-27 @ 19:38:13
URL: http://embra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0