Köp och sälj tjockis kläder

Jag har tänkt på en till sak när det gäller köp och sälj sidorna. Jag säljer ju kläder i större storlekar, eftersom jag är tjock. Sen säljer jag även vissa andra kläder och väskor och saker. Jag har märkt en stor skillnad och jag berättade det för min syster och hon tyckte att jag borde "belysa" den på min blogg. Så nu gör jag det.

Grejen är den att alla kläder som är XL+ blir sålda genom PM. Ingen skriver under annonsen som de gör när de köper alla de andra sakerna. Jag antar att detta är för att folk skäms för sin storlek? Eller hur tolkar ni det?

Tre av tjejerna som varit hit och köpt mina större kläder har sagt "jag skulle aldrig lägga ut mina kläder i större storlekar", "jag vågar inte lägga ut mina stora kläder", "jag tror ingen skulle köpa mina kläder om jag la ut dom, dom är ju i stora storlekar". Jag pratade med alla dessa tre om att jag gått ner i vikt och det var därför jag sålde kläderna. Alla verkade tycka att det var pinsamt men att det ändå var bra att jag la ut dom. Jag tycker absolut att fler ska lägga ut stora kläder! Jag saknade det när jag var tjockare. Jag tycker dock inte att man ska göra större och större kläder ju tjockare folk blir. Jag tycker att det är att acceptera att fler och fler blir tjockare och tjockare. 

Det finns hur stora kläder som helst idag. Jag menar jag var jättetjock och jag kunde ha typ storlek 52 och det finns storlekar upp till 64!! Det är galet! Jag tycker att vi borde lägga energi på att få människor att må bättre och ta tag i sin kropp och mående istället för att skapa större kläder. Sen är kläderna helt formlösa, kort i benen och oftast fula också.

Tycker ni att det är rätt att folk ska skämmas för sin storlek? Jag kan inte bestämma mig. Jag har nog aldrig gjort det. Jag har och är ofta lite ledsen att det inte finns så långa kläder som passar mig. Men på något vis känner jag att om jag mår dåligt över hur jag ser ut eller hur tjock jag är, tar man inte lättare tag i problemet då? Jag levde ju på som vanligt och ignorera eller förnekade eller störde mig inte så mycket på min tjocklek. Det var ju därför det tog sån himla tid innan jag gjorde någonting åt mig själv.

Eller kan det vara så att man kan inte göra någonting åt sitt problem förrän man mår bra? Jag har otroligt svårt att göra förändringar när jag är orolig eller mår dåligt. Och JA jag ser att vara tjock som ett problem. Fast jag tycker att människor får göra precis som de vill med sitt problem, antingen bortse från det och leva på som vanligt eller ta tag i det. Jag tycker iaf inte att man ska skämmas!


Kommentarer
Postat av: Nina

Jag tror att du har helt rätt i att man ska må bra för att kunna ta tag i sin övervikt eller rättare sagt orka göra det.
Egentligen tycker jag inte att man behöver skämmas om man är stor, men man gör ju det ändå pga mångas inställning till överviktiga människor (att dom skulle vara lata, korkade, ohygieniska, dåliga föräldrar etc etc)Vilket såklart inte stämmer alls.

Du har rätt i att det finns otroligt stora kläder idag, och det ska det finnas också anser jag..dom som behöver dom kläderna mår nog redan så jäkla dåligt i sina stora kroppar och de ska inte behöva må mer dåligt för att dom inte ska få tag på kläder dessutom vilket leder till att dom isolerar sig och inte vill visa sig.

Idag läggs enormt mycket energi på att att stoppa fetman här i Sverige, men helt ärligt så tror jag inte det spelar en överviktig någon roll för dom måste komma till insikt själv att något måste göras, annars lyckas det aldrig.

Svar: Jag tror inte det är sunt att vi skapar ett ideal att allting är normalt. Det är inte normalt att vara tjock och det bör uppmärksammas. Om det hade varit jag som inte kunde ha några kläder alls så skulle jag nog fått motivation utav det och tagit tag i min tjocklek tidigare kanske.
Hanna

2012-06-21 @ 12:49:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0