Shopping begär

Min hjärna går på högvarv, tror att jag blev uttråkad idag så jag satte igång att önska. Önska mig det ena och det andra. Det farliga är att jag har lite sparade slantar på banken. Som det ser ut nu kommer dom att ta slut fort. Jag har tagit mitt förnuft till fånga och insett att jag inte får överskrida en budget på 20 000 kronor. Hur jag ska klara detta börjar bli mer och mer klart. Från början verkade det omöjligt.

Jag tänker såhär.

Bilen jag vill ha..
Den kostade från början 19 000 kronor. Jag prutade ner till 15 000 kronor via mail haha. Sen frågde jag om jag kunde byta in en bil och sänka priset ytterligare. Jo 3000 till då. Så denna ligger just nu på 12 000 kronor. Jag vill ha ner den till 10 000 kr, då är jag nöjd! Fin va?

Telefonen jag vill ha heter Iphone 4s och den kostar ju ca 6000 kronor om man köper den med 16 i minne ny på en affär. Dock finns ju några på Blocket och Tradera. Kanske kan man göra sig ett fynd så att man kan åka och hämta den. Skickar aldrig igen! Så budgeten för den ligger på önsketänkande nivå 3000 kronor.

Kameran jag vill ha..
Köpte jag idag av världens gulligaste man. Han sålde den på Tradera för mer pengar men sa att jag fick betala in 2500 kronor eftersom det var min kamerabudget(hade mailat med honom innan). Den är ny, jag får med minneskort, han har flera hundra nöjda aktionskunder och det är gratis frakt!! Kameran kostar i butik ca 4700 kronor.

Förstår ni hur ekonomisk jag är egentligen? Min familj har alltid sagt att jag är ekonomisk och nu måste jag fan ge dom rätt på den punkten. Nu borde jag väll kunna shoppa dessa saker med gott samvete? Jag hatar att köpa bilar. Opålitliga skit grejer. Tänk om den går sönder nästa vecka liksom. Åhhh fya. Men men pappa säger att även om man köper en bil för 70 tusen så VET man inte att den kommer fungera.

Jag har en hatkärlek till att göra av med pengar. Typiskt att jag skulle komma på detta just den här månaden då jag får som minst med pengar.

Kommentarer
Postat av: Em

det är bara sunt & bra att du är ekonomisk Hanna! :D jag försöker jag också, kan faktiskt spara nu för tiden å det känns för jävla bra att se pengarna växa på sparkontot varje månad! men duuu, en kille jag känner ska sälja sin ifån :P du skulle ha köpt den..

2012-04-29 @ 19:18:53
URL: http://emmachristines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0