Bollnäs veterinärpraktik

Jag skriver gärna skit om saker och ting så nu vill jag även hylla lite. Jag personligen hatar sjukhus, har lärt mig att hantera det och kan nu vara på sjukhuset sålänge jag slipper vara nära nålar. Alla djur vi någonsin haft har mamma fått tagit till veterinären. När jag skaffade Chinchillan så var jag med honom till veterinären en gång och sen dog han iaf. När jag skaffade egen hund för några år sedan så sa min pappa och säger alltid min pappa att det är jag som har allt ansvar. Såklart tänkte jag. Men det innebär även veterinärbesök. När en hund säljs så ska det i samband med det göras en grundlig undersökning. Jag valde länge mellan alla olika vererinärer här i stan. Det är många som har mycket att säga. Så jag beslutade mig för att gå tillbaka till den jag var till med Chili.
 
Vi gjorde våran kontroll och jag fick lite tips om päls och så. Det gick jättebra. Nästa gång vi kom dit skulle vi ta vaccinspruta. Jag trodde jag skulle dö. Baltazar var cool. Veterinären började med att berömma pälskvalitén som blitt bättre och sa att kroppen blitt bättre. Då kände jag mig lite lugnare. Jag sa att jag hatade sprutor men det gick riktigt bra, jag fick leka vuxen.
 
Vi har även gjort en tandsanering eftersom Baltazar har haft mycket tandsten och då drog de även ut en tand. Nu var det dax igen för ett besök för Baltazar har var innanför tandköttet, så himla vidrigt. Så jag ringde veterinärstationen och pratade direkt med veterinären! Super trevlig! Han frågade om mående och sa att det var längesen vi kollade tänderna så vi skulle komma in på en koll idag. Vi åkte dit och jag blir alltid nervös, jag tänker att det finns säkert någonting man kunde ha gjort bättre. Borsta pälsen, borsta tänderna, mera tuggben, klippa klorna bättre, tänk om Baltazar morrar.. ja massa tänk om och jag borde. Men det gick jättebra!
 
För det första är dom så himla trevliga när man kommer dit. Alla hejar och hjälper till på bästa sätt. Vi fick gå in på ett rum och vänta en stund och Baltazar luktade runt massor och blev lite spänd. Men sen slappnade han av och fick hoppa upp på bordet. Veterinären kom och kikade i munnen. Han sa att vi skött tänderna jättebra. Jag frågade om jag kan förhindra att han får dessa infektioner, men det kunde jag inte mer än det jag redan gör. Så nu ska Baltazar få komma tillbaka och dra ut den där tanden. Det var inget farligt trots att det ser vidrigt ut.
 
Jag gillar känslan hos den här veterinären, de är lugna men ändå inte skrämmande tandläkarlugna. De är trevliga. Pratar enkelt och ger svar. Är jätteförsiktiga med djuren. Bryr sig. De får heltklart dagens HISS!!
 

Ser ni att vänster lilltand fram nere är borta?! Nu ska den stora bort.
 
Vi har även beslutat att gå tillbaka till Hill´s maten idag. Känns som att den funkar bäst. Eukanuba blir han lite tjockare av tror jag. Jag kan ju minska maten men jag tror att han liksom jag gillar att äta. Så vi kör Hill´s, veterinären ansåg att de var väldigt likvärdiga i näring och brahets synpunkt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0