"Du lever bara en gång"

Om det nu är sant, hur ska man prioritera? Jag menar om jag skulle dö om en vecka så skulle jag hyra ett hus, bjuda in alla mina vänner och min familj att bo där med mig, låna en häst som jag skulle ha på gräsmattan (hinner ju inte bli sönder på en vecka), äta kladdkaka och godis varje dag, hälsa på min mormor och morfar några gånger.
 
Men så kan jag ju inte leva ett helt liv. Det blir ju helt ohållbart. Jag försöker hålla allt i mitt liv hållbart. Är det för realistiskt. Borde jag chansa mer eller borde jag vara mer försiktig?! Ibland känns det som att jag bara väntar på att mitt "riktiga" liv ska börja, då jag har en egen familj, barn, hus, fler djur, eget företag. Oftast känner jag mig jättenöjd med mitt liv som jag lever nu.
 
Rubriken var med i en statusuppdatering på Facebook och när jag läste den, tolkade jag det som att jag borde hitta på någonting utöver det vanliga i helgen. Men det jag kanske behöver allra mest är vila? Men om jag dör om en vecka skulle jag då ha valt att vila? Ska man överhuvudtaget tänka på vad man skulle ha gjort om man dör? Det blir så extremt. Det är svårt att vara nöjd jämt. Jag menar om jag hade allt det som jag skrev om tidigare. Skulle jag vara nöjd jämt då? Eller skulle jag längta efter saker som jag tar för givet nu? Blir man någonsin helt nöjd? 
 
Jag känner att jag är nöjd med det mesta i mitt liv. Jag har format det och ansträngt mig ganska mycket för att få ha det som jag har det. Men vissa saker skulle jag vilja förbättra.
 
Vad är viktigt i livet? Jag har några punkter som jag stämmer av med ibland.
* Jag vill inte ha ett jobb jag mår dåligt av, det är inte värt det.
* Jag vill ha djur omkring mig, för då mår jag som bäst.
* Jag tar anstånd från människor som inte är ärliga, det tar för mycket energi.
* Jag prioriterar alltid mina vänner på mitt sätt om dom behöver mig.
* Jag gör saker som jag får energi av så mycket som möjligt, tex. åka till havet en kväll, hälsa på någon en bit bort, fotmassage.. vardagslyx helt enkelt. Ibland glömmer jag bort denna punkt.
* Njuta i stunden! Oavsätt om det är på hästen, i soffan, bakom ratten, på jobbet, i köket..
Jobblyx igår..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0