Noa

Jag har tagit mig friheten i stallet att pyssla lite med Noa när jag har haft tid över. Myst lite extra med henne och några gånger har vi övat lite NH inne i stallet. Först var det att hon inte skulle tokspringa ut ur boxen så fort dörren öppnades, det underlättar om hästen stannar i boxen. Hon är sjukt lyhörd nu. I början tyckte jag att hon var lite väl springig och nervig, hispig liksom. Men nu är hon stencool och faktiskt en ny favorit för mig.
 
I måndags kväll hade jag lite tid över så vi övade först lite "stanna i boxen" sen tog jag ut henne lös och lät henne stå stilla medans jag borstade allting noga. Tog lite extra tid på mig vid ben och svans för att verkligen kolla att hon inte tänkte springa iväg. Hon var så himla duktig. Så fort hon försöker gå framåt(alltså börjar gå litegrann) så backar jag henne ett steg. Men släpper efter(flyttar mig) så fort hon backat. Till slut stod hon stilla i 7 minuter utan att lyfta hovarna det minsta. Vi mös, jag borstade, hon fick morot, jag klappade på rumpan och gick runt henne för att kolla av att hon står helt stilla. Det är ju ingen fara inne i stallet eftersom hon bara kan springa in i boxen igen. Men det är himla härligt att se att hon är så följsam. Hon förstår väldigt fort och tycker nog att det är lite roligt att få uppmärksamheten.
 
Nu kan man stå längst inne i hennes box och ha dörren öppen utan att hon går ut, det är helt sjukt bra om man vet hur hon var förut. Sen kan hon alltså stå stilla och bli borstad utan någon utrustning alls. Upplever att hon blir mer "stressad" när man har grimma och sätter fast henne i gången, då skrapar hon gärna med hoven och vill iväg. Just nu kör vi alltså små korta väldigt enkla sessions med NH inne. Snart kanske jag får övertala Annika att jag ska få börja öva med små grejer utomhus. Kan ju vara roligt för bruden att komma ut lite.

 
 
Så här fin är hon efter massa kligos i fejjan!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0