Vikten i Fokus?!

Ja men hörreni det är ganska lätt att "vara duktig" när livet är bra. Jag har inte haft en stark tanke på något fusk eller mindre bra saker den senaste tiden(förutom drinken jag skrev om). Jag har inte ens tänkt på vågen en endaste gång den senaste veckan. Det känns som att mitt krav på mig själv att gå ner i vikt har släppt och jag har blitt lite slapp i tanken om viktnedgången. Jag vet att jag har drygt tio kilo kvar och så är det bara det är ingenting jag kommer att laborera med. Jag ska ner dom kilona. Men jag kan/vill/måste erkänna att det har varit otroligt skönt med en paus från allt tänk på att äta rätt och vikten.
 
Jag har inte riktigt kommit fram till hur jag ska lägga upp träningen framöver. Grejen är den när jag nu har en häst att sköta varje dag så tar det ganska mycket på min kropp. Nu har det inte ens gått en vecka men jag känner redan i handleden att den gör lite mera ont. Knät har klarat sig helt fram till nu. Men jag vet att jag har vissa begränsningar med min kropp och jag har inte längre möjlighet att hålla mitt knä relativt stilla i en veckas tid. Så jag måste lära mig att stoppa mig själv i tid. Ridningen sliter(och tränar såklart) ganska mycket på både handleder och knän. Därför tänker jag vara lite mer försiktig med hur jag planerar mina träningspass. Jag kommer tex göra fler cirkelpass med mag och rygg övningar. Mindre knäböj och joggpromenader vilket blir ganska naturligt nu mot vintern också. Jag ska försöka vara klok innan istället för efterklok.
 
Men och detta är ett stort men, jag kommer att göra mina 4 träningspass i veckan. Jag kommer till och med göra några extra för jag ligger lite efter för att hinna mina 183 pass i år.
 
Jag får påminna mig själv ganska ofta om hur långt jag ändå har kommit. Det är inte lätt att ändra sin livsstil så pass mycket som jag ändå behövt gjort för att komma dit jag är idag. Men det är inte heller omöjligt på något vis. Och jag är lite besviken på mig själv att jag inte bara kört på hela vägen på en gång. Men det här har vart mitt liv och jag måste acceptera det som varit och lägga energin på tiden framåt istället. Det är ju enbart den jag kan påverka. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0