En lögnare

Det har krypit in en lögnare i min kropp. Jag har en tid varit ganska så trött på allt med lchf, bantning, träning och se bra ut hetsen. Det var inte därför jag började gå ner i vikt. Det var för att må bra, hur simpelt det än låter. Jag antar att det är därför det går lite knackigt med vikten nu när jag mår bra. Jag har denna blogg och många känner igen mig i vår lilla stad, inte bara på grund av bloggen utan mer någon känner någon som känner någon som känner mig. Alla vill prata om hur man gör, Om hur farligt det är med lchf och att jag tränar för mycket. Jag rekommenderar ALLA att äta lchf, jag tror helhjärtat på att det är den kost kroppen mår bäst av. Jag upplever inga faror med att äta lchf, om man gör det tycker inte jag att man är tillräckligt påläst för att ens ha rätt att prata om det. Jag tränar inte för mycket någon gång, om jag tränade 2-3 gånger så mycket så skulle det vara mycket, inte ens för mycket då.
 
När jag träffar nya människor nu så brukar jag säga att jag är allergisk mot mjöl och i nödfall att jag inte äter socker. Det är mer accepterat att vara glutenintolerant än att äta lchf kost för att må bra och ge sin kropp en vettig chans att må bra. Jag fattar det inte men jag utnyttjar det. Det är faktiskt så skönt att känna sig "normal" ibland. Jag tycker det känns lite som om man är homosexuell då måste man berätta det för allt och alla och prata om det konstant. Men om man är heterosexuell så är det bara så. Det är lite samma som med LCHFkost vs kostcirkeln.
 
Jag har många gånger funderat på att bara sluta skriva om kost och träning här på bloggen. Bara för att göra mitt liv lite mer privat och oöppet för alla att granska och tycka till om. Ikväll fick jag ett mail från en av er som läser min blogg och då känner jag bara "Åhh jag kommer skriva länge till..". Ni är riktigt fina och snälla människor som tar er tid och mailar mig. Jag blir väldigt glad och stolt att jag har fått vara med att peppa till att någon annan får mår bra. Det är det livet går ut på enligt mig, Att må bra, trivas, vara lycklig, finnas och nå sina egna framgångar!
 
Jag älskar att prata om lchfkostens alla fördelar nästan jämt. LCHF är det bästa som hänt mig i mitt liv! Ni som har många dönickar i er närhet som påtalar alla FAROR men som inte kan nämna någon mer än igentäppta kärl, Stå på er, be personerna som trycker ner er att läsa på. Jag ska börja stå upp mer för lchf igen, det lovar jag!

Kommentarer
Postat av: Nina

Så känner jag också, fast då att jag är vegetarian..
jag vill inte behöva "försvara" varför jag är vegetarian jämt och ständigt.
Det är liksom -Men herregud hur får du i dig allt kroppen behöver med kaninmat? Och en del människor blir riktigt provocerade när man talar om att man är det som i mitt fall pga etiska skäl, gud så dom himlar med ögonen och flämtar astmatiskt innan dom spottar ur sig en mängd ointelligenta frågor (du kan ju tänka dig vad som händer när dessa människor blir upplysta om att mina barn aldrig ätit en köttbit i hela sitt liv :o

Och vad det gäller LCHF så tror jag benhårt på att det är bra (även om jag JUST NU inte äter enligt det)det är bra att du står upp för ditt kostval Hanna...men jag tvivlar på att dönickarna kommer omvändas tyvärr.

Svar: Haha du är så himla härlig! Hur funkar det med barnen i dagis/skola? Får man begära vegetarisk mat? Man får ju inte begära mjölfri mat OM de inte är allergiska.
Hanna

2014-02-01 @ 04:08:50
Postat av: Nina

Funkar alldeles utmärkt både på dagis och skola, man fyller bara i ett papper till bespisningen om vad dom inte äter och vilka vegetariska alternativ vi använder hemma..glädjande nog så har det aldrig ifrågasatts varför vi väljer vegetarisk kost på varken dagis eller skolan utan det har varit helt naturligt. Inte ens kompisarna har undrat något,barn är ju rätt vana att alla äter lite olika med tanke på all födoämnesallergier som finns idag.

Svar: Gud så härligt!
Hanna

2014-02-01 @ 17:24:55
Postat av: Lina

nej nej, stopp ett tag här nu. Homosexuella pratar om sin läggning konstant? Vad baserar du det på? Som (relativt) homosexuell kvinna känner jag att de enda gånger jag pratar om min sexualitet är när andra ifrågasätter den eller kommer med idiotiska och/eller homofobiska åsikter.
Jag vet att det inte är din mening att uttrycka dig klumpigt men du gör det faktiskt ganska ofta! ;)

Det spelar ingen roll om man är hetero-, homo- eller bisexuell - det bara är så. FÖR ALLA. Man väljer inte sin läggning, men däremot väljer man vilken person man vill älska och leva ihop med och jag tycker verkligen inte att man kan likna det med vilken slags mat man väljer att äta eftersom att viss mat och olika dieter har en negativ inverkan på hälsan och jag har aldrig hört talas om en person som blivit sjuk av att t.ex. vara lesbisk.

Svar: Jaså det gör jag? Vad är det jag uttrycker mig klumpig om? Jag upplever att det är lite samma sak, att man måste försvara sitt sätt att leva på grund av att andra inte ser det som det "normala".
Hanna

2014-02-01 @ 23:19:00
Postat av: Lina

en annan tanke som du kanske skulle ställa till dig själv: om du inte kan stå för att du är LCHF:are utanför ditt eget trygga hem, hur tror du då att det är att vara homosexuell i en pytteliten stad där alla känner alla?

Svar: Jag kan alltid stå för att jag äter lchf det var inte så jag menade. Det är bara det att jag inte alltid behöver ta upp det i alla sammanhang. Jag hoppas att det är helt okej att vara homosexuell i alla städer.
Hanna

2014-02-01 @ 23:32:56
Postat av: Lina

jag har aldrig känt att jag behövt försvara min läggning - det är bara den jag är. Lika lite som att jag behövt försvara att jag är kvinna, vit eller har blå ögon. Man väljer inte såna grejer - man föds med det. Kosten däremot är pure choice och den har jag dessutom heller aldrig behövt försvara. Du kan inte på allvar vara så osäker i dig själv att du inte känner dig normal av att vara LCHF:are?

och angående dina klumpiga uttryck så har jag upplevt detta minst 3 ggr i din blogg och det var just om homosexuella!

Svar: Okej
Hanna

2014-02-01 @ 23:37:41
Postat av: Nina

PMS någon?

2014-02-02 @ 01:38:01
Postat av: Lotta

Nej tack, behåll den du Nina, men tack ändå!

2014-02-02 @ 13:19:01
Postat av: Nina

Lotta: :D

2014-02-02 @ 19:05:53
Postat av: Emma

Jämföra kostläggning med sexuell läggning va nåt nytt. Kör ditt race Hanna, du är bäst :)

Svar: Det var inte direkt den jämföringen jag menade utan mer känslan att andra människor inte alltid accepterar det. Ja jag får göra det :) Tack fina du!
Hanna

2014-02-02 @ 23:33:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0