Chokladfondant
Jag har hittat någonting åt lchf hållet som är ok som fikabröd. Jag läste Ljusnan idag och såg en bild och ett recept på en chokladfondant. Självklart var det ikke lchf ingredienser men jag tänkte att om jag gör om lite så kanske det funkar. Hade 100 gram 86% choklad hemma och gjorde därför om receptet utifrån det måttet. Choklad är inte lchf så detta är en lite på gränsen recept. Det blev dock riktigt gott!
100 gram 86% choklad
100 gram smör
2 ägg
1 gnutta stevia(inget fusk stevia utan riktigt koncentrerat stevia pulver)
1 kryddmått vaniljpulver
1/2 tesked Fiberhusk
2 matskedar kakao
Sätt ugnen på 200 grader! Smält smöret sakta på typ halvsvag värme, det får inte brynas. Lägg i chokladen och låt den smälta när du tagit av kastrullen från plattan. Vispa ägg, fiberhusk, stevia och vaniljpulver pösigt. När chokladsmeten kallnat något så du kan stoppa i fingret utan att skrika så häller du i det i pössmeten och rör runt. Häll upp i 6 stycken muffinsformar som står i en muffinshållareform. In i ugnen i 5 minuter. Gör du stora så bör du öka tiden något.
Kommentarer
Trackback