Squash och morotsbröd

Jag måste tipsa nätet om ett nytt riktigt gott bröd som jag har bakat. Receptet har jag snott någonstans men kan inte hitta skaparen tyvärr. Innehåller 52 gram protein, 67 gram fett och 31 kolhydrater. Vill man ha lite mindre kolhydrater(- 5 gram på hela satsen) kan man skippa moroten och ha i ca 1 dl mer squash.
 
Åtta bröd:
1.5 dl finriven squash
1 finriven liten morot
4 ägg
1.5 dl mandelmjöl
1.5 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
0.5 dl sesamfrön
2-3 msk solroskärnor
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
 
Knäpp på ugnen på 200 grader! Vispa äggen fluffiga och ha sedan i squashen och moroten och vispa igen. Mät upp alla torra ingredienser i en annan skål och töm sedan i dom i äggblandningen och vispa runt lite snabbt men ändå så att det blir välblandat. Låt stå 5-10 minuter för att svälla.
 
Dela upp smeten/degen i 8 små järpar och skär 2-3 snitt i varje. In i ugnen ca 15 minuter.
 
Helt perfekt att ha med på stranden! Igår hade jag Parmaskinka och brie ost i plus massa smör. Som kvällsfika åt jag med smör, randigkaviar och ost.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0