Försäkringar

Jag måste ta upp detta med er! Jag anmälde för några veckor sedan en fot jag stukat för snart 2 år sedan. Beslutet blev 1000 kr för sjukhusbesök. Jag vet efter att ha kollat runt att andra fått mer pengar så jag kollade mina villkor(lusläste allt om schablonbelopp och vad exakt som krävs) och ringde igen. Jag hade såklart givit mig tusan på att jag ville veta vad jag pratade om och vara en trevlig men påläst "kund". Resultat 4000 kr till. Jag borde vara nöjd men jag blir irriterad över att man köper en tjänst och sen får man inte utnyttja tjänsten om man inte är jävligt på och påläst. Är det inte underligt?

Så mitt råd är att läs på villkoren innan du ringer och anmäler skada. Om du tex får gå på kryckor i 8 dagar istället för 7 så kan det innebära 3000 mer på fickan från vissa bolag. OCH deras fråga på telefonen är "hur länge gick du på kryckor, 1 vecka?!". Om jag hade gått med kryckor i 8 dagar och fått den frågan så hade jag sagt "Ja,typ" och de hade då skrivit 7 dagar i anmälan och jag blev utan pengar. Lurigt och fel tycker jag.

En försäkring som jag har gav mig inte ett smack för samma skada trots att det är en försäkring för olycksfall. Varför har jag den? Den ger bra ekonomiskersättning om jag blir medicinsktinvalid eller dör typ. Små skruttskador skrattar den rakt i ansiktet mohahahaha..

Ja jag vet inte, det känns som att det här med försäkringar är rena rama bluffverksamheten och att handläggarna får bedömma lite hipp som happ. Känns sjukt oseriöst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0