Laxtårta
Botten
200 g mörkt lågkolhydratbröd el Valnötsbröd
50 g smör
200 g mörkt lågkolhydratbröd el Valnötsbröd
50 g smör
Fyllning
3 hårdkokta ägg
300 g varmrökt lax
4-5 gelatinblad
1/2 citron, saften
200 g naturell färskost (Philadelphia)
4 dl creme fraiche
1 msk senap
1 ask finhackad dill
1 ask finhackad gräslök
1 liten rödlök
4-5 gelatinblad
1/2 citron, saften
200 g naturell färskost (Philadelphia)
4 dl creme fraiche
1 msk senap
1 ask finhackad dill
1 ask finhackad gräslök
1 liten rödlök
1 burk skalade räkor
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Instruktioner
Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
Tryck ut i en springform med bakpapper fastklämt runt botten, ca 25 cm i diameter.
Ställ in i frysen under tiden.
Koka äggen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
Vispa färskost och creme fraiche. Vispa sedan ner senap, kryddor och rödlök.
Grovhacka laxen och rör i.
Pressa citronen i en liten kastrull, värm upp. Dra bort från plattan och rör ner gelatinbladen.
Häll blandningen i röran och blanda noggrannt. Hacka äggen och rör ner. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut springformen från frysen och häll röran ovanpå. Spänn platsfolie ovanpå och ställ in kallt i minst 6 timmar.
Garnera med dill, räkor och citron vid servering.
Jag gjorde min i en avlång form och det funkade lika bra. Kommer nog att bara lägga valnötsbrödsskivorna i botten nästa gång och skippa att mixa med smör.
Kommentarer
Trackback