The spider goes mad

 
Winston var så jävla dryg idag och jag har aldrig varit så irriterad på honom. Han vill absolut inte gå framåt när Dansa är lite för nära hans rumpa. Jag förstår att han är ranglåg men han ska ändå göra det jag ber om, så är det bara. Det går bra sålänge de ligger en bit bakom sen så kommer de liten närmare då bryter han av traven eller galoppen. Jag flänger med kroppsdelarna överallt efter en stunds kontrollerat kämpande för jag blir helt slut i musklerna. Lina tyckte att jag såg ut som en spindel haha..
 
Jag måste träna på att bli stark och att ha mer kontroll under längre tid. Jag skulle lätt ha flygit av idag om han sparkat bakut för till slut släpper jag på tyglarna och ger honom massa space för att han ska gå framåt. Men ingenting hittills har fungerat. Spöt bryr han sig inte ett dyft om och jag tycker det är svårt för jag skulle vilja daska till honom på rumpan men då läre jag släppa tyglarna med en hand. Vi red iallafall Lilla skogsrundan men vände innan vi kom ut på åkern för det var så himla gropigt och isigt. Sen travade vi mot Hårga och skulle galoppera och det var helt jävla omöjligt med klumpen Winston. Ja när han inte vill någonting då känns han som en otroligt seg degklump. Lina sa "Du måste bli arg" Mmm men skojjar du jag var så himla arg jag kan bli men det hjälper inte. Jag skrek åt honom och morrade men han fattade inte det heller.
 
Dansa tyckte att det var lattjo lajban och bockade och galopperade mer än gärna bakom oss. Inte ens det triggade igång Winstons ben. Så nu har han fått springförbud hemåt. Han får bara springa bortåt och han ska göra det högst andra gången jag säger till. Jag ska vara övertydlig och hjälpa honom allt jag kan såklart. Vi red tillbaka en bit och vände och jag lyckades då få honom i galopp snabbt och jag valde när han skulle sakta av. Efter det ville han mest springa hela tiden. Han blir så himla pigg efter en galopp och alltid på vägen hem men han höll sig i skinnet och gjorde inga sprudlande dumheter på hela ridturen!
 
Jag säger inte att Winstons beteende idag var hans fel utan det är ju jag som inte kan rida honom tillräckligt bra. Med en annan ryttare kanske han hade gått bättre. Han går aldrig såhär dåligt annars så vi brukar ha ett bättre flyt och samspel. Jag vet ju att han kan det är bara det att han inte vill och JAG kan inte övertala honom. Så jag är helt på det klara med att det är jag som behöver träna och ändra på saker och ting för att det ska fungera.
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Han hade kanske en dålig dag? Han kanske var lite gasig i magen, sovit dåligt och bara allmänt inte på humör att lyssna! Jag tror hästar kan vara så.. (:

Svar: Nja det kan ju vara så. Vi brukar vara väldigt lyhörd mot hästarna i stallet men just det här är ett mönster som han upprepar då vi rider nära hans rumpa. Han kändes pigg och fräsch förövrigt den där dagen. Vi får öva och lära oss hantera det helt enkelt :)
Hanna

2013-12-30 @ 14:13:35
URL: http://lilldjupas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0