2013-11-24

Idag tömkörde jag Winston i 40 minuter. Det var inte den mest peppade Hanna som gjorde iordning hästen. Jag tycker att tömkörning är svårt och nu var jag dessutom själv och utan Linas hjälp. Winston var väldigt gossjuk och ändrade mitt oroade humör i ett kick. Väl ute så insåg jag att jag glömt spöt och det kändes för klurigt att gå in igen men eftersom jag i framtiden vill kunna tömköra utan spö så tänkte jag att jag provar.
 
Han började med att gå lite segt framåt men lyssnade sjukt bra på styrningen och gick ut från gården utan problem(han kan vara lite slingrig när han är själv). Så kollade jag av stopp, gå och gå fortare, vilket han lyssnade väldigt bra på. Det svåraste är att få honom att stå stilla längre än 5 sekunder. Han hade jättebra framåtbjudning, vilket jag inte upplever att han haft såhär jämt tidigare. Sen gick vi till Skolbacken och klättrade. Det känns bra att vi kan backträna utan mig på ryggen ibland.
 
Övningar idag:
Vi gick uppför backen 5 gånger åt vänster och sen 2 gånger runt åt det andra hållet.
Vi övade på övergångar mellan Stanna Skritt Stanna Trav Skritt.
Vi övade på att stå stilla länge då vi gick förbi ett hus som hade en bil med lysena på så då lära vi ju knacka på dörren och berätta det, Winston tyckte inte det var skoj.
Vi gick i gräset vid backen för att lyfta på fötterna, jag snubblade nästan så vi gjorde bara det en gång.
Vi gick till Vit Hebre och gick en volt två varv åt varje håll på vändplanen i slutet.
Vi travade 3 gånger, två gånger bortåt och det gick bra alltså över förväntan!!
 
Jag var verkligen så lycklig i kroppen efter dagens pass på grund av att jag trodde aldrig att vi skulle klara det så bra som vi gjorde. Jag är fumlig och han är stark men idag hittade vi en balans som verkade fungera för oss båda. Ibland när jag fumlar med tömmarna så stannar han och kollar tillbaka på mig med en min som typ säger "men hallå, vad göööör du?!". En gång i slutet stannade jag för att knyta skon och då stod han helt stilla under tiden fast jag stod kvar där bak, duktig häst!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0