E me Lina och Noa

Idag red vi till E med en plan att galoppera! Planen höll på att spricka redan vid Kyrkan då Lina blev jättearg på mig för att jag inte ville gå bredvid hästhagen utan gick över på andra sidan. Jag tycker att det är otroligt obehagligt när hästarna i hagen galopperar runt och det var så hästen bredvid paddocken gjorde när Winston bockade. Jag tycker bara inte det är värt det när det finns möjlighet att gå på andra sidan, utmana ödet i vad jag tycker är onödan är inte min grej. Så sen red vi under tystnad bort till tåget. Så bad vi om ursäkt och började ännu en sååå rolig ridtur.
 
Vi höll igång ganska bra ända bort till E. Vid första galoppen skulle jag och Winston gå först men det gick inge vidare, han var inte taggad och jag var antagligen inte tillräckligt krävande. Så vi bytte och Lina red först och då gick det bättre. Vi galopperade till toppen av kullen där vi mötte en bil. Sen galopperade vi ända fram till bänken och så travade vi vidare till nerförsbacken kom. Där upptäcker vi efter en stund att det finns några hästar i "fårhagen". Vi går på en smal väg och hästarna kommer i galopp mot ett staket som är typ hälften så högt som vårt hemma. Väldigt obehagligt. Vi vänder precis innan de hinner fram till oss men vi är ju kvar på den smala vägen som hagen går längs efter och Winston pustar och vill väldigt gärna springa framåt. Vi gick sakta hemåt och jag dog nästan men tyckte ändå att jag höll mig förvånansvärt lugn. Fy satan vad jag hatar att vara fast på ett sånt ställe. Jag kände bara YEEEES när vi kom till hagens slut och hästarna var borta. Då hittade Lina en stig som vi måste utforska, stigar går bra, det är lite mysigt kan jag tycka! Dock slutade denna stig med ett dike som Noa skuttade stort över, jag ville vända(första gången jag inte tänker att jag vill hoppa av så jag ser det ändå som ett litet framsteg haha) men insåg att det inte var en idé att tjafsa om detta dike. Så vi klampade över med mina händer hårt hållande i manen, duktiga duktiga häst.
 
Ute på vägen igen tränade vi på att få in och hålla höger galopp. Winston anser att vänster galopp is the shit. Idag hade han till och med en mer "luftig" galopp första sträckan, så läckert kändes det! Men höger är alltså lite svårare men efter några omtagningar hittar vi rätt och det ska vi öva mer på. Han bytte dock över till vänster galopp i galoppen en gång och det kändes lite underligt, lite som att rida travare faktiskt haha. Sista biten fick han galoppera i vänster och då blev det en jäkla fart och så kom det såklart en bil och han kändes lite som en vildhäst som inte ville sluta springa. Men det gick super bra och vi gick tillbaka och galopperade sträckan fram och tillbaka igen innan vi travade hemåt. Tog en till kort sträcka galopp mot bron när vi red först också och då tog han den direkt och lyssnade riktigt bra i avsaktningen också. Sen travade vi resterande grusväg till tåget, han försökte dra iväg i galopp två gånger men det gick väldigt bra att avleda med halvhalter. Skrittade sedan hem efter asfaltsvägen och övade lite på hur jag ska böja halsen ibland.
 
Öva på:
* Jag måste bli mer stabil i höger fattning och i sitsen/benen under galoppen.
* Komihåg att använda mig av halvhalter i traven.
* Böjträning i skritt så att han blir lika mjuk åt höger som vänster.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0