Bra?!

Jag måste bli mycket bättre på att tycka att saker går bra och att jag förtjänar att det går bra. Idag när vi var ute och red tyckte jag att det gick bra men jag får inte tycka det så högt(för mig själv alltså) för då kanske det skiter sig rejält. De gånger jag tyckt att allt varit helt perfekt och gått superbra så har det hänt något en bockning på åkern eller en ivägdragning på långa tyglar. Så tänker min hjärna. Nu har det gått så bra så länge att snart händer det något. Det är inte så att jag medvetet sitter och väntar på att det ska hända något men det finns i bakhuvudet. Jag vill ju njuta även under ridturen, nu är jag super nöjd efter när vi kommit hem, oskadda. Precis så var jag med Visa från början.
 
Lina sa i stallet efteråt att jag lät livrädd idag. Det var jag inte. Jag är inte livrädd för det som är just då utan för vad som skall komma någon sekund senare. Sen är jag inte jätterädd för att han ska dra iväg för jag har lyckats få stopp på honom varje gång även om det är obehagligt. Det jag är rädd för att han ska dra iväg och sen bocka. Det har han aldrig gjort. Han har bara gjort sakerna enskilt.
 
Jag måste inse att det faktiskt kan och får gå bra för oss/mig. Det jag upplever är att jag läre vara uppmärksam på ett annat sätt när jag rider Winston. Jag är mer uppmärksam på vad som kan trigga honom istället för vad som kan vara en rolig väg att galoppera eller rida lite slingrigt på eller ja men vad som. Jag rider lite för att avvärja "faror" istället för att se möjligheterna. Jag ska öva på detta. Lina är bra på det så jag får dra med henne ut ofta nu. Jag ska inte utmana ödet men jag ska fortsätta som jag gör och sen vara stolt och glad över det vi klarar av och tänka att jag kan och att det kommer gå bra. Jag känner mig fortfarande som en nedrans nybörjare som sitter på en lite för svår häst. Men jag är glad att jag har Lina som kan uppmärksamma mig på att jag är såhär. För jag tänker inte på detta så mycket i efterhand utan då är jag mest glad. Fast jag är ju glad när jag rider också men med ett MEN.
Winston vill rymma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0