Tömkörning

Tänkte berätta vad jag och Winston gjorde idag. Jag har massor att lära vad gäller häst träning och jag läser och hör massor om vilka som är de bästa sätten att sätta igång en häst som inte gått så mycket. Det jag kommit fram till är att jag vill försöka tömköra någon gång i veckan för att bygga upp myskler utan min belastning på ryggen. Jag tycker också att det är roligt med lite variation även om jag skulle kunna sitta och strutta runt på hästryggen hela dygnet runt :P.
 
Så idag provade vi att tömköra för första gången och det gick riktigt bra för det mesta. Jag tycker att det är klurigt med alla tömmar, spö och sen vara stadig. Jag känner mig allmänt fumlig och okunnig många sekunder av en tur. Men jag måste ju öva för att bli bättre. OCH eftersom jag hade tur att ha Lina med mig idag så känns det mycket bättre. Hon kan ge mig tips och råd och finnas till hands och ta över om jag skulle totalmisslyckas.
 
Vi gick till ladugården och vände. Vi klättrade även upp runt åkern både på ditvägen och hemvägen. Han är lätt att tömköra tycker jag. Inte för att jag har så mycket att jämföra med men när jag gör rätt så går han dit han ska. Så det är mig det hänger på. Han vill gärna testa om han kan få smita undan och det tycker jag är sunt tänkt av en häst :D. När vi kommit tillbaka till stallet så tömkörde jag i en stor volt på Trekanten(en liten åker) så att han fick trava lite. Lina filmade, Ååå han är såå fin! Inte alls så klumpig som man kan tro utan jag tycker att han rör sig jättefint. Vi provade att öka och sakta traven lite. Jag kunde inte vart mer nöjd. Sen bytte vi varv till höger och då pajjade flowet och han drog iväg mot stallet i varje varv. Så jag lät Lina ta över för hon är mycket duktigare än mig och sen avslutade vi och gick hem. Han är mycket häst och lite lat men med ett fint hjärta!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men jisses vilken fin häst!! Grattis till din nya vän :)

Svar: Taack :)
Hanna

2013-10-01 @ 07:50:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0