1 mil

Jag hade bestämt mig för att rida en lång runda idag. Ut till vägen i Granbo var vårat första mål, jag trodde att det skulle vara 7 km dit men det är 3.5 km. Så vi ökade på med en sväng ner till badplatsen, en sväng mot Landa och en sväng mot skogen?!(sista vägen in till höger).
 
Winston har lagrat på sig lite energi som ger oss lite beskymmer. Vi kör just nu enbart skritt och trav och sen testar vi om han tar höger galopp några gånger. Idag provade jag högergalopp i tre högersvängar och han tog höger 2 gånger, dock byter han till vänster direkt det blir rak väg igen. Så till vårt problem, Winston drar iväg i full galopp med mig, bara en bit men ändå en bit. Han lägger huvudet till vänster och bara drar på. Idag hamnade vi i diket eftersom jag drar i högertygel då han gör såhär och då svänger han ditåt så rakt ner i diket med en väldans fart. Han gjorde dessa ivägdragningar i början när jag hade honom också och det löste sig själv då vi började rida i alla gångarter på ridturerna. Men som det är just nu så rider vi ju inte galopp på grund av att jag inte vill att han ska bli nå starkare i vänster innan högersidan hunnit ikapp.
 
Förutom de 3 gånger han drog idag så var han riktigt duktig. Han är allmänt pigg och glad! Lyssnar bra på skänklar och kan hålla en jämn och bra trav längre sträckor nu, vilket vi inte kunnat förut för då har han varit mer som en svår växellåda antingen för fort eller för sakta. Renarna spänner han upp sig lite för, speciellt när de kommer nära och ska lukta på oss, men han håller sig från att skutta iväg så det känner jag mig glad för!

Det är himla mysiga vägar vi strosar runt på..
 
Han skyggar för ganska mycket kan jag tycka, skuggor, postlådor, soptunnor men det går rätt bra nu. Jag tycker bara att det är onödigt. Dock är han mest fjantig på vägar vi inte gått förut, som idag från Hembygdsgården ut till vägen var han så jävla jobbig och vi travade hela vägen. Men innan dess brydde han sig inte alls om någonting. Så han väljer vad och när han ska vara "rädd". Det var mycket att titta på efter den nya biten också, det är något sågverk, massa hundar som kastade sig på gallret då vi kom och soptunnor.
 
Vi stannade vid ett nytt hus idag och tjitteritjattade i typ 20 minuter. Han var otroligt imponerad av Winston och tyckte att det var så trevligt när vi red förbi. Sen stannade vi typ 10-15 minuter vid Lilla stugan och fick veta att han vart ridande militär och massa annat. Jag älskar att få veta människors hästminnen/historier.
Winston vill ofta gå av vägen och ha en kisspaus med gräs som underlag..

Vi red 1 mil och var ute i 1 timme och 58 minuter.. Så det gick sakta men jag pausade inte när vi stod stilla och pratade. Tyckte att vi höll bra fart med massa trav så mina ljumskar ömma. Hade en nöjd och svettig häst som längtade ut till sina vänner när vi kom hem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0