Go back go right

Idag har vart lite av en berg och dalbana. Känslorna började klara ut sig när jag var hemma och sen när jag var i stallet i några timmar. Det rensar verkligen hjärnan på ett väldigt bra sätt. Sen blev jag jätteledsen över en situation och nu känner jag mig redo för förändring. Jag känner att jag har jobbat igenom mig ganska mycket sedan förra helgen och kommit fram till lite olika strategier för hur jag ska bli lite mer som förr. Just nu är jag en väldigt känslig människa. Tar lätt åt mig av saker och bryr mig om vad varenda jävel tycker och tänker. Tror inte så gott om mig själv på grund av att jag misslyckats med saker jag tagit mig för, men det är ju inte något som ska förändra om hur jag ser på mig själv som person.

Så jag kommer inte vara lika trevlig och snäll mot människor jag inte tycker om. Jag har gett det en ärlig chans men jag tycker inte att jag tjänar på att sätta bort mina känslor för att låta idioter finnas i min närhet.
Jag kommer inte att tolerera att folk inte ser mig som viktig, stå upp för mig själv mer.
 
Jag har vart väldigt lay back och tagit livet för var det har varit lite för länge men jag känner att jag måste ta makten tillbaka för att komma tillrätta med mig själv. Det känns himla himla skönt att ha kommit fram till varför och vad det är som gör att jag inte har känt mig bekväm med mig själv.
 
Anledningen till att jag valde att dra mig tillbaka och bli mer accepterande och inte lika "arg" för några år sedan var för att jag var trött på att fajtas med allt och alla mest hela tiden för att försvara mig själv och andra. Jag var en kämpe för alla och orkade inte mer. Folk såg mig som en person som jag inte ville och inte vill ses som. Men jag drog det lite för långt och tappade för stor del av mig själv. Jag ville så gärna att människor skulle se att jag också har känslor och är svag och sårbar. Jag ville tex att folk inte ska tro att jag blir arg om jag inte får som jag vill eller vrång eller bara en hemsk person. Men jag insåg att hur mycket jag än har gett med mig, låtit bli att tjafsa om rökning, alkohol och massa andra saker med människor så har människor som jag känner sen jag var liten kvar samma bild av mig. Som min familj när vi pratar om saker tex om julens julklappar i år så säger min syster "Ja men det blir väl som Hanna vill som alltid" och då kan jag säga att jag inte tjafsat med min familj om någonting som vi ska göra utan bara anpassat mig de senaste åren. Men nu är det slut med det, jag tänker från och med nu säga min åsikt igen till alla, men jag kommer inte att bli den 11 åriga vrånga Hanna för jag är vuxen nu. Det jag vill säga är att det är mycket svårare att förändra andras intryck av mig än att ändra mig själv. Det är inte värt att förändra mig för att andra ska tycka eller tänka annorlunda om mig. Jag ska nu hitta en härlig balans där jag trivs med mig själv och vara en lika bra person som jag vill vara! 
 
Det fick bli en relaxkväll med Big brother, poddar(Värvet med Laleh) och bad i bakpulver med alla djuren i lägenhetens minsta rum..
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0